Jump to content

Moto Zajednica

Servis mojeg motorića

Recommended Posts

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Hm, muke, muke...

Dakle, ubrzanim tempom mi se približava 6000 km, na koliko je i za moju Yamahu propisan servisni interval. Obzirom da je motor star 2 godine, kao i prisustvo činjenice da je uvežen iz Italije i da garancija u svakom slučaju više ne važi, postavlja se pitanje kod koga voziti motorino na servis?

Iz svega onoga što sam iščitao u ovoj sobi, imam nekoliko izbora... Spaleta, Radeta Kocku, Majstora Jocu i majstora Cakija. Pitanje je kod koga? Svi imaju više pozitivnih nego negativnih komentara...

Možda da odem na taj prvi servis kod Spaleta, a onda na neki drugi kod Joce? Ne znam nisam pametan...

Advice please...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Promašio si temu, ovde se sabirjau utisci o servisima, a pitanje si moga da postaviš  u "garaži"...

Inače pravilo glasi: Yamaha-Spale.

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Pa dobro, neka neko od nadležnih prebaci temu u Garažu, jerbo ja ne mogu...

LM, bio sam danas do Spaleta i do Joce. Kod Spaleta sam zakasnio, a zakasnio sam i do Joce, ali... Spale se javio na telefon u 25 do 5, onako preko qrca. Joco je skroz druga priča. Čuj priča, drugi svijet. A stigao sam u 5 i 20. Inače valjda radi do 5. Kaže da se sav servis može završiti za 1 sat. Čak je pitao i "šegrta" da li može da ostane, da odmah to sve odradi. Toliko o majstorima.

3L Motul 300v (48 EUR), filter (valjda 15-20-25 EUR, nisam siguran), servisni sat - 20. Sve skupa je čini mi se manje ili oko 90 eura. I još će da mi pretrese motor skroz na skroz. E, da. Obzirom da je njegova ulica u baš jadnom stanju (nije asfaltirana, ali ima betona i ugaženog puta), čovjek izašao iz servisa da mi pomogne da se okrenem i krenem bez problema. Eeeeej... Ajde neka neko kaže da je prema njemu bio neki majstor takav prvi put kad mu je ušao u servis.

Sutra ću još da svratim do Spaleta, da vidim može li mu se prići bez naoružanja i 5t strpljenja, pa ću da odlučim šta ću. Ali obzirom da je Joco ovlašćeni serviser za Ducati mašine, mislim da će da dobije i moju Yamahu na održavanje. Ako ništa drugo, sa čovjekom se može razgovarati normalno.

Pozdrav.

PS: Inače, kod Joce je puno motora. A i rasklopljena je jedna Brutale... Na ručkama svih motora su "prekrivači" od najlonskih kesa, ali vrše posao... ;)

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Jedan mali off...I ako ne naplati ja bi ga sigurno castio jer su veoma retki takvi majstori...Vrhunski strucnjak i jos ljubazan...

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Ja sad prvi put cujem za Jocu nesto tako, a moj predhodni odgovor bio je zasnovan na izuzetno lepim iskustvima ostalih sa foruma. (o Joci svi pricaju sve naj)

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Joca jeste ljubazan tip, ali, ako zelis najbolje svojoj YAMAHI onda ces pregaziti neke stvari i otici pravo kod Spaleta. On covjek jedini u nasoj zemlji ima Yamahin sertifikat (licno sam ga vidio za nekoliko godina u nazad, svake godine mu salju novi), bolesno je pedantan i precizan. Kao sto Cope rece, ako imas Yamahu, imas mnogo srece i znas dje ces da je vodis, problem se javlja ako imas neku drugu marku... Servis kod Spaleta kosta tacno ovoliko: za ruke uvijek uzima 70 eura i pored toga materijal. Kod njega imas kompletan Motul program i genuine Yamaha filtere (meni je ovo mnogo vazno jer bas to i koristim).

...Inače, kod Joce je puno motora. A i rasklopljena je jedna Brutale... Na ručkama svih motora su "prekrivači" od najlonskih kesa, ali vrše posao... ;)

To imas i kod Spaleta ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja