Jump to content

Moto Zajednica

Redovni servisi - Raditi sam ili u ovlascenom servisu?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 655 postova

E pa da pocnem  :)

Imam par pitanja pa da cujem moje drugare forumase znalce....

S obzirom da sam uzeo nov bajk i da mu se blizi prvi servis koji je na 1000 km interesuje me par stvari:

1. Da li taj prvi servis moram da radim u ovlascenom servisu (Markos NS je u pitanju) ili mogu i sam to da odradim? (pitam sa aspekta garancije)

2. Da li svaki sledeci servis (zamena ulja, filtera i ostalo) moram da radim kod njih ili  mogu to i sam?

3. Pod uslovom da  mi oni rade servise mogu li ja da na drugom mestu kupim ulje, filtere itd pa da im donesem kada mi rade te servise?

4. Da li kada mi rade seevis ja mogu da trazim da budem prisutan?

5. Kakvi su kao servis za Suzukija?

Unapred hvala

Pozz

P.S. Ako se setim jos neceg eto mene opet da vas davim  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

1. Moras raditi sve servise dok imas garanciju kod ovlascenog servisera (u Srbiji ih ima vise), on mora da ti udari pecat i time ti produzuje garanciju.

2. isti odgovor kao i na prethodno pitanje

3. Mozes, samo je bitno da je ulje odgovarajuce specifikacije, a za filter je najbolje kod njih ALI ukoliko imaju genuine (original) Suzuki, ako nemaju onda ti je svejedno.

4. Takva stvar moze izazvati ogroman problem, tako da je bolje da to i ne pitas. Do duse stvarno ne znam kakvi su oni u NS-u.

5. Dakle za njih ne znam, za Taleta kod nas znam, a koliko sam cuo i Joca je postao ovlasceni za Suzuki tako da bi ti bilo najbolje da podjes kod njega.

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

4. Da li kada mi rade seevis ja mogu da trazim da budem prisutan?

Ja se pre toga dogovorim za termin i uvek sam prisutan.

Uradio 1 servis na cca 1200 km. Utisci su sledeci:

1. Kao ne mozes da budes prisutan kad rade na tvom bajku servis i to mi se uopste ne svidja. Ja braco nikom ne verujem. Otkud ja znam da li je on promenio ulje, filter, da li ga je kacio na kompjuter i sl. To sto je neko "ovlasceni servis" ne znaci da radi kako treba i po ps.

2. Kad sam preuzeo motor pogledam ja na ono prozorce za ulje kad ono ulje tamne boje ( doduse ne znam ni da li treba da bude zlatne boje kao kod ulja za automobile ) i odma pocne da mi radi crv sumnje. Posle nekih 200 km kad sam dosao kuci itd, kad se sleglo ponovo ja pogledam i primetim da iako je i dalje tamne boje kad krenem da ga vracam na nogar (tj da stoji ukoso pod uglom) primetim da je ostatak ulja koje se sliva niz neku plocicu koja se vidi kroz taj prozorcic kao neke crvenkaste boje ali tek kad ostane u jako tankom sloju na toj plocici u pozadini. E sad da li je to normalna boja novog ulja posle zamene ili treba i dalje da tripujem da je to ono isto ulje sa kojim sam doterao motor? Ulje koje je sipano je: http://www.silkolene.com/img.asp?OBJ_ID=25267

• Svrati ponekad, 369 postova

Tesko da mozes biti prisutan u nekom od servisa kada ti se radi servis.Ako sumnjas u takve stvari najbolje je promeniti majstora ili ici kod nekoga u koga imas bas dosta poverenja da je uradjeno sve ono sto je receno.To ulje jeste tamnije ali ako je motor toliko presao i na prvoj je zameni trebao bi da vidis novo ulje,zuto na staklicu.Druga stvar ulje sa kojim se motor isporucuje je ulje za prvih hiljadu kilometara u razradi i nema veze sa nekim kvalitetom,tako da je verovatno zamenjeno jer svaka vozja preko te kilometraze ne ide sa tim uljem,nadam se da gos'n serviser to dobro zna.

U svakom slucaju moze li neko da mi kaze koje boje su motrna ulja full sintetika, za cetvorotakne motore, cetiri cilindra redno jednom recju R  ;D

Posle nekih 200 km kad sam dosao kuci itd, kad se sleglo ponovo ja pogledam i primetim da iako je i dalje tamne boje kad krenem da ga vracam na nogar (tj da stoji ukoso pod uglom) primetim da je ostatak ulja koje se sliva niz neku plocicu koja se vidi kroz taj prozorcic kao neke crvenkaste boje ali tek kad ostane u jako tankom sloju na toj plocici u pozadini. E sad da li je to normalna boja novog ulja posle zamene ili treba i dalje da tripujem da je to ono isto ulje sa kojim sam doterao motor? Ulje koje je sipano je: http://www.silkolene.com/img.asp?OBJ_ID=25267

Evo da citiram samog sebe, pisao sam fabrici i rekli su mi da je ovo koje su meni sipali crvene boje.  Pretpostavljam da je sve ok

• Svrati ponekad, 369 postova

Evo da citiram samog sebe, pisao sam fabrici i rekli su mi da je ovo koje su meni sipali crvene boje.

Pa dobro ako su ti tako rekli..Sve zavisi sta je za koga crveno. 8)

Inace koji motor je u pitanju?

Guest Cubric

Recimo motul 300v ful sintetic koji inace koristim je zelene boje. ;D za R.

Castrol full-crvene...

Izgleda da ti tamno braon ne odgovara ;)

I to drecava zelena, i jos lepo mirise.

Pa dobro ako su ti tako rekli..Sve zavisi sta je za koga crveno.

Inace koji motor je u pitanju?

Izgleda da je neki R, nece da nam kaze ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja