mohikanac 1209 Napisano Novembar 12, 2013 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Da bi video gde je usis i potis jednostavno stavis prst na jednu pa na drugi cev i zavrtis remenicu,gde pravi pritisak tu je izduv,a gde pravi vakum je usis...Ima nekoliko sistema podmazivanja na kompresorsikm glavama,neke na buckanje sa njenim posebnim uljem,a neke sa dotokom ulja iz motora,a neke sa dotokom ulja iz motora i imaju uljnu magistralu kao motor... Posto ova tvoja ima cep za sipanje ulja rekao bi da je to obicna buckalica....samo sipaj ulja rokaj...ja imam isto pravljeni kompresor,skinut sa nakog starog kamiona,i kad sam ga uzeo bio je malo prolupao,mrzelo me da otvaram sredujem i krknem ga samo tako,evo ga vec 3 godine cuka ali radi,cak mu nisam namontirao ni propeler za hladjenje pocne da ogoreva koliko se zagreje al radi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1302 Napisano Novembar 12, 2013 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, bacam se na grunfovanje za vikend Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svabanb 45 Napisano Novembar 12, 2013 U prolazu, 84 postova Lokacija: novi becej Motocikl: fz1n,fzs600,shineray 200,kreidler80 Prijavi odgovor kao problematičan drugari taj je za rashladne uredaje-za zodinija,za djokica ono sto si stavio kasnije je kijavac tu imas i nepovratni i sigurnosni ventil,to je kad se pravi obavezno,boca ne treba da te brine to je ok,govorim iz iskustva kao vulkanizer ,pravio sam jedno desetak kompresora do sada,mada te od kamiona izbegavam crkavaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ShOnE Type^R 2 Napisano Februar 26, 2015 U prolazu, 10 postova Lokacija: Sabac Motocikl: prodat, trazi se drugi :D Prijavi odgovor kao problematičan Skoro sam uzeo kompresor od 80l sa petoletkinom glavom (oznaka 50-12E1), falio je el. motor koji sam kupio i kada sam sklopio sve pojavio se problem. Problem je da mi na kucistu od glave kompresora konstantno izlazi vazduh kroz rupicu (zaokruzena crvenom bojom) sa slike : Cini mi se da je to fabricki ostavljena rupa ali nisam siguran. Da li neko zna do cega bi moglo da bude i kako to da resim jer kad ostavim napunjenu bocu preko noci se isprazni skroz, sav vazduh izadje na tu rupicu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Februar 26, 2015 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Шоне треба ти неповратни вентил између боце и компресора. А та рупица (или рупице) су одушка картера, и потребне су Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1755 Napisano Mart 9, 2015 Drug član, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav u temi. Imam pravljeni kompresor sa dve boce ukupno oko 70 litara. Elektromotor je trofazni 0,75kw/1400 obrtaja. Odnos na remenicama je takav da glava vrti na oko 850 obrtaja. Imam dve Petoletkine, ja jednim klipom i sa dva. Koju god da stavim on nadruka do oko 4-5 bara a posle se muci, glave budu vrele a motor jedva vrti pa moram da ga iskljucim da se malo odmori. Nisam neki zahtevni korisnik ali bi voleo da to radi kako treba. Sta mislite da li je motor preslab ili su glave produvale pa ne mogu da nadrukaju dobar pritisak. Ima li neki majstor u BG koji bi mogao to da pogleda i eventualno popravi. Imam i nekih slika pa cu postaviti kasnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1755 Napisano Mart 9, 2015 Drug član, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Fotke su sa telefona, ne znam kakve su. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vava 634 Napisano Mart 10, 2015 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: beograd mirijevo Motocikl: 950adv 450exc Prijavi odgovor kao problematičan Imam isti kompresor ko na tvojoj trecoj slici (dvoklipni) kod mene je odnos oko 700-800 obrtaja i pokusavao sam sa motorom od 1.1kw, ne moze ni da ga pokrene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1755 Napisano Mart 10, 2015 Drug član, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj moj od 0,75kw ga vrti ali kilavo. Bice da je kod mene i slab motor i produvala glava. Mozda je i bolje da odustanem od popravke i prodam sve ovako kako je i doplatim za neki Vilager 50-ak litara. Ne znam videcu jos... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Бранило 604 Napisano Mart 14, 2015 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Нови Сад Србија Motocikl: Gazela Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav u temi. Imam pravljeni kompresor sa dve boce ukupno oko 70 litara. Elektromotor je trofazni 0,75kw/1400 obrtaja. Odnos na remenicama je takav da glava vrti na oko 850 obrtaja. Imam dve Petoletkine, ja jednim klipom i sa dva. Koju god da stavim on nadruka do oko 4-5 bara a posle se muci, glave budu vrele a motor jedva vrti pa moram da ga iskljucim da se malo odmori. Nisam neki zahtevni korisnik ali bi voleo da to radi kako treba. Sta mislite da li je motor preslab ili su glave produvale pa ne mogu da nadrukaju dobar pritisak. Ima li neki majstor u BG koji bi mogao to da pogleda i eventualno popravi. Imam i nekih slika pa cu postaviti kasnije. Компресор не може да надува више од 4-5 бара без овог вентила: image upload no compression Тај вентил пушта само у једном смеру, кад њега нема притисак из боце кочи компресор, и неможе даље Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1755 Napisano Mart 14, 2015 Drug član, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da je to nepovratni ventil koji i ja imam samo drugacijeg oblika na donjoj boci. I ja mislim da je neka sitnica u pitanju ali jednostavno ja ne znam da ga popravaim a i ne znam nekog ko zna. Dao sam ga u oglas pa cu videti kako ide prodaja a ako ne ode uskoro moracu ipak da ga popravim kako god. Inace motor je 1.5 kw, danas sam ocitao na plocici pa mi je jos cudnije sto se toliko muci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1755 Napisano Mart 28, 2015 Drug član, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto sam i pretpostavljao prodaja slabo ide pa sam resio sam da ga popravim. Rasturio sam danas celu glavu i video da je precnik klipa 75mm, na celu je oznaka 74.92. Skinuo karike i stavio ih u cilindar da vidim zazor kad ono na jednoj oko 2mm, na drugoj 1,5mm,previse zar ne. Onu mazajucu nisam ni merio. Detaljnijim gledanjem shvatam da imam glavu koja ima podmazivanje pod pritiskom sa sve rupom u radilici i kliznim lezajevima. Tu sam pao u bedak jer sam mislio da nema sanse to podmazivanje da se sredi pa sam sve sklopio nazad, rekoh da ne bacam pare dzabe. Prethodno sam ocistio plocu sa ventilima a tu je bilo bas djubreta i skorene boje jer je komp radio bez filtera. Nalio jedno 2 deci ulja i reko ajde da probam. Poce da radi lepo, dize pritisak lagano i onda poce da izbacuje ulje na rupu gde dolazi ulje za mazanje radilice. Tu je nasao odusku i ujedno mi podmazuje taj lezaj. Onaj sa druge strane je valjkasti. Samo da resim neku posudu koju cu tu da prikacim da ne prska okolo i bice super. Pitanje gde da nadjem karike kad vec moze nesto da bude od ovoga. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
malitomic 1755 Napisano April 1, 2015 Drug član, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Lanac, kaiš, kardan Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio karike danas, bije kompresiju odlicno. Malo je sporiji prenos/oko 800 obrtaja pa mu i treba oko 4 minuta da nadruka. Eksplodiralo mi crevo ka pistolju sto ide. Kako i ne bi kad je neko trulo od boca za varenje. Mozgam oko ovog podmazivanja. Dosta izbacuje ulje ne rupi sto dovodi ulje na radilicu tako da cu taj vod i jednu odusku koju cu izbusiti sa strane spojiti sa jednim loncetom. Zamisao je da se lonce tokom rada puni uljem koje ce dolaziti kroz odusku a i taj lezaj radilice bi trebao biti podmazzan i da se po prestanku rada ulje koje se tu nakupilo slije nazad u karter. Nije ovo nista novo i sve je vec vidjeno u raznim varijacijama te se i nadam da ce raditi. Kacim slike po nadam se uspesno obavljenom poslu. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ISCOMPRESOR 0 Napisano Jun 22, 2019 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Trebala bi mi pomoć oko jedne kompresorske glave,dobio sam neki kompresor kome dosta delova fali,sad treba mi konkretna pomoc oko podmazivanja nije mi jasno kako da rešim sistem podmazivanja u ovome slučaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 22, 2019 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti pogledaj : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ISCOMPRESOR 0 Napisano Jun 22, 2019 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno na brzom odgovoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Septembar 12, 2020 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan stara tema,nova dilema. koji nivo ulja je u ovoj glavi,gde se meri. mozda neko zna i koje ulje? mozda i koliko litara gura? izguglao sam da je od nekih vojnih kamiona nemackih . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Septembar 21, 2020 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan na kraju od babe devojka. niko nije imao nikakvu ideju za glavu,fercera gura fino 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Septembar 22, 2020 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan pojma nemam,do sada nije tj bio je 10 god u turizmu. pozajmio sam nekome i nasao ga kod nekoga. bitno da nosi diznu 2,5 za antik boju,za rad na terenu. kod kuce je prva petoletka sa dva klipa,ventilator za ozbiljan rad. ovaj mali nikada nije imao ventilator nekada je radio radnju,nadam se da ce i dalje sluziti,ovih dana cu ga testirati bit ce farbanje neke kapije! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Septembar 24, 2020 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan kompletiran,sportskim filteromod motokultivatora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole Rs 294 Napisano Novembar 12, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 482 postova Lokacija: Jagodina Niš Motocikl: Kawasaki zx6r 12' Prijavi odgovor kao problematičan Drugari naleteh na ovu temu prilikom pretrage na google-u. Pitanje je koji motor trebam da kupim za ovaj kompresor? Ne razumem se ič, ne znam ni gde crevo ide ni da li sve ima,stako sam ga uzeo u svajcarskoj. Promenio Novembar 12, 2021 član Djole Rs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole Rs 294 Napisano Novembar 12, 2021 Zainteresovan, 482 postova Lokacija: Jagodina Niš Motocikl: Kawasaki zx6r 12' Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na brzom odgovoru, slucajno sam načeteo na jeftin motor u svajcarskoj, 4kw 2800 obrtaja. Ali kapiram da moze remenicama da se sredi brzina. Inace 50franaka motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 10138 Napisano Novembar 12, 2021 Drug član, 1051 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja nebi išao na mnji od 2kw,da zimi nebi bilo problema kod hladnog starta pogotovo ako nema rasteretni ventil. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole Rs 294 Napisano Novembar 12, 2021 Zainteresovan, 482 postova Lokacija: Jagodina Niš Motocikl: Kawasaki zx6r 12' Prijavi odgovor kao problematičan A za sta sluzi ventil sa strane gde je glava i cilindar, i sa prednje strane ova vodovodna cev? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 10138 Napisano Novembar 12, 2021 (promenjeno) Drug član, 1051 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Na jedno možeš zašrafiti spojku da kačiš crevo u principu su isto samo jedna ima ventil ali verovatno na onoj cevi bio manometar.Koliko vidim rasteretni ventil nemaš jer bi trebalo jedna cevka (na izlasku vazduha iz glave) da bude spojena u sklopku da otpusti pritisak iz cevi iz glave u bure kada se kompresor ugasi. Sad sam ponovo gledao manometar imaš tako da možeš spojke na oba da zašrafiš ili jeda čepuješ. Promenio Novembar 12, 2021 član Interceptor BP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...