Charuga 769 Napisano Novembar 26, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Moram i ja da postavim jedno pitanje...imam neki Longhorn GPS unutra ima neki NAVIONE program (predpostavljam) i koristi IGO mape: na mem.kartici ima i prirucnik u pdf formaatu za : iGO My way 2006 Plus Navigacijski softver za PNA Hrvatski Lipanj 2007 (iGO PNA 2.1) E sada u nemu sam imao par mapa i uspeo sam sam da skinem mape Rumunije i Moldavije koje su radile u Rumuniji i u Moldaviji gde prikazuje samo jedini autoput do glav.grada.....navadio sam se da ubacim jos koju mapu ali nema sanse da ih uredjaj prihvati tj prikaze.... Mape su sa oznakama (u njemu koje rade): Basemap8_2007.07_071019.fbl Serbia8_2007.07_071017.fbl Romania8_2007.07_071017.fbl Montenegro8_2007.07_071017.fbl BosniaHerzegovina8_2007.07_071017.fbl Moldova8_2008.07_080908.fbl probao sam da ubacim npr: Russia83_2008.10_TA_090219.fbl Italy8.3_2008.10_090218.fbl ali ih ne prepoznaje.... moze li mi neko dati savet ili link gde da skinem mape Evrope ili ima li ko da to uradi (platio bih) i da budem miran.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2037 Napisano Novembar 26, 2009 Teoreticar ..., 12116 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Najverovatnije si na uredjaj sa iGo 2006 pokusavao da stavis mape u formatu iGo 2008. BTW, i kod verzije 8 postoje podvrste koje su medjusobno nekompatibilne. Preporucujem instalaciju najnovijeg iGo: Nav N Go iGO 8 R3 series - v8.3.4.102680 (Aug 13 2009) sa odgovarajucom mapom: Serbia83Contrast_2009.06_090730. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Novembar 26, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan A moguce je da filename nije dobar. Umesto ovako: Serbia8_2007.07_071017.fbl Trebalo bi ovako:Serbia.fbl A mozda treba i druga licenca za te novije mape. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2320 Napisano Novembar 26, 2009 Skuteras, 3752 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Dok ne probam jel moze Garmin mape za Bluberi, jel moze neko da mi kaze kako se rutira IGO sa kompa? Hvala Ako je taj Bluberi sa winmobile trebalo bi da moze. Na HTC radi bez problema. Ja sam ugradjivao na skoro svim nokiama i najbolju vezu sa satelitima ostvaruje N82 pa onda oni navigatori (bez obzira na vremenske prilike), pa E71 (mada sam imao slucajeva gde su bili sporiji od N95) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Novembar 26, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan A davi mene posavetujeete koji faks da završimo da bi rukovali sa tim spravama...nešto sam u zadnje vreme spor na pameti...Alchajmer rovari po hipotalamusu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2037 Napisano Novembar 26, 2009 Teoreticar ..., 12116 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan A davi mene posavetujeete koji faks da završimo da bi rukovali sa tim spravama...nešto sam u zadnje vreme spor na pameti...Alchajmer rovari po hipotalamusu! Ni malo nije tesko nauciti upravljanje GPS-om. Mozda da procitas ovo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Novembar 27, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Što se tičć č i ć, đ i dž...tu mi ni Bog tata ne može počći jer kada nije mogao logoped nečće ni on...ali što se tiće slepljenih reći e za to je kriv Raša koji skače po meni i tastaturi ne kapirajući da se ja sa vama ne igram pa da ne može ni on, pogotovo što šapom pritisne po pet tipki! Lalajko ti si car jer moja šundra je do sada mislila da sve što je napisano a lići na uputstvo za koriščenje tih uređaja je na engleskom sa kojim sam u debeloj zavadi (ne razgovaramo ni više, ni manje), Pokušavao sam prevoditi i na Google translate i na Babilon ali prevod je ne prevodiv! Hvala što si iskopao ovo uputstvo jer i pored ovoliko godina i neta, knjiga mi je za neverovati još uvek dobar pratilac u šutnji i tišinarenju a pogotovo što sam toliki baksuz u životu da i psa imam koji ne zna da laje. Ne sečam se opravdanja za tu rasu ali znaju samo da zavijaju, na sreću komšija ali moju ne! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2320 Napisano Novembar 28, 2009 Skuteras, 3752 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan A ovi sto koriste garmine po BG-u i drugim vecim mestima jel' koristite opciju brze vreme ili kraci put? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Novembar 28, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan A ovi sto koriste garmine po BG-u i drugim vecim mestima jel' koristite opciju brze vreme ili kraci put? Obicno korsitim opciju "brze vreme", mada i tu mozes da se iznenadsi kad te uvede u jednosmerne ulice, zabranjena skretanja i svasta nesto. Mada moze i da bude vrlo precizan, na prine na Novom Beogradu me je u metar doveo do IgorXT-ove garaze, samo po ukucanoj adresi. Sve zavisi koji deo grada je kako uradjen. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Novembar 28, 2009 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dok ne probam jel moze Garmin mape za Bluberi, jel moze neko da mi kaze kako se rutira IGO sa kompa? Hvala Ako je taj Bluberi sa winmobile trebalo bi da moze. Na HTC radi bez problema. Ja sam ugradjivao na skoro svim nokiama i najbolju vezu sa satelitima ostvaruje N82 pa onda oni navigatori (bez obzira na vremenske prilike), pa E71 (mada sam imao slucajeva gde su bili sporiji od N95) blueberry su svi sa svojim softvernom na osnovi jave tako da mora bas za njega pravljen softver, ima garmin ali kosta i skida mape preko neta sto jos vise kosta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Novembar 28, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan A ovi sto koriste garmine po BG-u i drugim vecim mestima jel' koristite opciju brze vreme ili kraci put? Obicno korsitim opciju "brze vreme", mada i tu mozes da se iznenadsi kad te uvede u jednosmerne ulice, zabranjena skretanja i svasta nesto. Mada moze i da bude vrlo precizan, na prine na Novom Beogradu me je u metar doveo do IgorXT-ove garaze, samo po ukucanoj adresi. Sve zavisi koji deo grada je kako uradjen. Greco a šta koristiš za auto put , mislim koje opcije brže vreme ili kraći put a šta za lokalne puteve? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Novembar 29, 2009 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan na garminu za auto put i na vecini uredjaja brze vreme stavlja auto put u prednost i vecinu ruta preko istog jer je "brzi put" i "put brze prohodnosti" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Novembar 29, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Logično, hvala i samo još jedno...nisam probao da stavim 'van ceste' a da posle stavim opciju izbegavanja, recimo makadama...hmm, da li bih ga zbunio? Da bih štedeo bateriju da li uklj. ili isklj. Launch service? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
japanx 211 Napisano Novembar 29, 2009 Zainteresovan, 501 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan opcija "van ceste" je za peglanje nepreciznosti GPS-a tako da gde god da te uhvati pored puta, uvek prikazuje kao da si na najblizem putu(ako je dovoljno blizu, ne mislim na kilometre daleko nego metre) a izbegavanje makadama je opcija samo radi rutiranja i preracunavanja rute, fakticki te pita hoces li ili ne koristiti makadam u preracunavanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Novembar 29, 2009 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan A ovi sto koriste garmine po BG-u i drugim vecim mestima jel' koristite opciju brze vreme ili kraci put? Obicno korsitim opciju "brze vreme", mada i tu mozes da se iznenadsi kad te uvede u jednosmerne ulice, zabranjena skretanja i svasta nesto. Mada moze i da bude vrlo precizan, na prine na Novom Beogradu me je u metar doveo do IgorXT-ove garaze, samo po ukucanoj adresi. Sve zavisi koji deo grada je kako uradjen. Greco a šta koristiš za auto put , mislim koje opcije brže vreme ili kraći put a šta za lokalne puteve? Za auto-put uvek "brze vreme", na primer zimus me je od Beograda da Hotel Palas u Zagrebu doveo bez ijedne greskice, cak i sa jednosmernim ulicama po centru Zagreba. Dobra mapa znaci - dobar rad garmin uredjaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Novembar 29, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ma instaliran mije normalno na engleskom jeziku ali kada sam prebacio na srpski...prebacilo se i uputstvo tako da ću moći neđto izvući iz njega. Šturo je ali znaći. Moram ga samo prebaciti na komp previše je sitno za moj vid! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Novembar 29, 2009 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Moj drugar je napravio ovaj web site http://www.skidea.com/ Tu su karte ski centara po Evropi i Kopaonika, napravljene da rade sa GARMIN uredjajima. Jako korisna stvar kada ne poznajete ski centar ili u slicaju smanjene vidljivosti... Preuzimanje ovih mapa je u potpunosti besplatno, samo odete i download... Pa kome treba ili koga zanima, nek izvoli ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Decembar 5, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Da li i gde mogu da se nadju karte Sirije, Jordana, Turske? Pazario bi GoClever neki jeftiniji, ali ako nema mapa za ove zemlje onda mi i ne treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Decembar 5, 2009 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Zbunjen. Pre par sati sam kupio Crypton S2000. DVD koji sam dobio uz njega nije čitljiv, štampano uputstvo za korišćenje navigacije na postoji, aparat u modu za navigaciju misli da sam u Francuskoj ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 661 Napisano Decembar 5, 2009 drkadzija, 1236 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan @HoochieMan Jesi napolju ili u sobi, ako si u sobi onda nema signal satelita i upamtio je zadnju lokaciju gde je upaljen.... Mora biti napolju da bi hvatao stalite, mada ti to verovatno znaš...ili mu je isključena potraga za satelitima ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Decembar 5, 2009 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan E, vi'š, to je logično... Obim moga znanja o celoj problematici trenutno je nivou lokacije on/off dugmeta na aparatu :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 661 Napisano Decembar 5, 2009 drkadzija, 1236 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Izadji na terasu to bi trebalo da pomogne...pa javi rezultat....i nemoj da se čudiš što mu treba vremena da nadje satelite, pojedinim uredjajima za prvo pronalažernje lokacije terba i po par pari minuta ...čitaj do 10ak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeneral 1460 Napisano Decembar 5, 2009 Drug član, 1392 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FZS1000 Prijavi odgovor kao problematičan Zbunjen. Pre par sati sam kupio Crypton S2000. DVD koji sam dobio uz njega nije čitljiv, štampano uputstvo za korišćenje navigacije na postoji, aparat u modu za navigaciju misli da sam u Francuskoj ??? ??? ??? Reče Grof, a ja da potvrdim Definitivno pamti poslednju lokaciju tako da samo izadji napolje i pusti ga da pronadje satelite. Ja kad sam moj kupio bio sam pored ajfelovog tornja Uz moju navigaciju sam dobio uputstvo ali ga, kao svaki normalan Srbin, nisam ni pogledao...ipak sam sveznajući ;D Iskreno, nije mi ni trebalo pošto je uređaj jaaako prost za upotrebu. Ionako ćeš se igrati sa njim kao sa svakom novom igračkom i provalićeš sve u hodu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 661 Napisano Decembar 5, 2009 drkadzija, 1236 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Eh ,moj Djenerale , neki nikad ne provale do kraja već ostanu na početnom stadijumu cela veka.......... (JA). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
samposebi 1 Napisano Decembar 5, 2009 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Borca Prijavi odgovor kao problematičan Pitao sam sa foruma sve za koje mi palo na pamet da pitam, al dzabe ne umem da namestim. Jel zna neko kako da planiram rute na kompu, a da ih usnimim na IGO 8. Probao sam sa svim uputstvima na netu al ne fercera. Igo 8 izgleda drugojaciji nego ranije verzije programa. Imal ko u NS da mi namesti? Malo mi se zuri. fala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...