unknone 27 Napisano Maj 23, 2011 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR1000RR Prijavi odgovor kao problematičan Nisam znao gde da postavim pitanje pa sam mislio da je ovde najbolje Da li neko znakoliko je carina i porez za Yamahu R1 2001god? Zanima me okvirno... Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krema 207 Napisano Maj 23, 2011 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Novi Bgd Motocikl: Transalp 650 Prijavi odgovor kao problematičan Carina za motocikle do 50 kubika 8%, za motocikle do 800 kubika 5%, za motocikle preko 800 kubika 8%, dok svi motocikli i skuteri plaćaju isti porez koji iznosi 18%. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Maj 23, 2011 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Ae ako mogu i ja malo da se ukljucim,cisto da ne otvaram temu da li postoji nega starosna granica do koje moze da se carini motor ili moze bilo koje godiste motora da se carini ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Maj 23, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Koliko ja znam za motore ne postoji ogranicenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Maj 23, 2011 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano Maj 23, 2011 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan sve zavisi odakle je motor uvezen.. drugo..na koliko glasi racun.. trece...ko ti je spediter. cetvrto ..mesto de ga carinis. okvirno za ovaj motor bi izasla carina oko 500-700e plus spedicija...80e. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unknone 27 Napisano Maj 23, 2011 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR1000RR Prijavi odgovor kao problematičan sve zavisi odakle je motor uvezen.. drugo..na koliko glasi racun.. trece...ko ti je spediter. cetvrto ..mesto de ga carinis. okvirno za ovaj motor bi izasla carina oko 500-700e plus spedicija...80e. Koje otimanje para...i na to kad se doda registracija koja je kao za auto od 2000ccm ispada 1000eur. Strasno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
papacito 1354 Napisano Maj 23, 2011 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Pecinci Prijavi odgovor kao problematičan sve zavisi odakle je motor uvezen.. drugo..na koliko glasi racun.. trece...ko ti je spediter. cetvrto ..mesto de ga carinis. okvirno za ovaj motor bi izasla carina oko 500-700e plus spedicija...80e. Koje otimanje para...i na to kad se doda registracija koja je kao za auto od 2000ccm ispada 1000eur. Strasno heheheh.jbg.brale to ti je zakon.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dule89 105 Napisano Maj 24, 2011 U prolazu, 71 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad sam hteo da uvezem R6 to godiste, rekli su mi sve ukupno 700e, tako da je za r1 malo skuplje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kr100NS 4 Napisano Jun 6, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda Varadero XL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja da vam kazem posto sam upravo uvezao motor iz Italije. Uzeo sam Yamaha TDM 850 2001 godiste. Motor sam platio koliko sam platio, ali bitna stvar je da ako imate nekog speditera pa da vam kaze koja je najmanja cena sa kojom motor moze proci. Za moj motor to je bilo 900e i javio sam liku u Italiju da mi sve papire tamo pravi na 900e i carina i porez su me izasli 210e. Trosak speditera 70e. Znaci nemojte uvoziti motore pre nego li se dogovorite sa spediterom i dok vam ne sazna minimalnu cenu koju nasa drzava racuna tj. koju carina racuna. Da nisam uradio ovako platio bih porez i carinu oko 450-500e... Pozz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jun 6, 2011 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Varadero 1000 iz SLO faktura je bila na 2790eur (jbg zajebao sam se i zaboravio da mi pisu manje) carina i porez 780eur spediter 80eur mogao sam proci dosta jeftinije da sam imao fakturu na 1800eur... onda bi me carina i porez izasli oko 550eur Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kr100NS 4 Napisano Jun 13, 2011 U prolazu, 25 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda Varadero XL1000 Prijavi odgovor kao problematičan Varadero 1000 iz SLO faktura je bila na 2790eur (jbg zajebao sam se i zaboravio da mi pisu manje) carina i porez 780eur spediter 80eur mogao sam proci dosta jeftinije da sam imao fakturu na 1800eur... onda bi me carina i porez izasli oko 550eur Ma samo naci normalnog speditera da ti pomogne i posavetuje i sve se moze srediti za dosta manje para! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mungos 910 Napisano Jun 13, 2011 The Doctor, 1108 postova Lokacija: Kačarevo Motocikl: BMW K1200 GT, Yamaha FZS 1000 Fazer, BMW K1, R1 Prijavi odgovor kao problematičan Predložite normalnog špeditera. Dajte neke brojeve telefona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Jun 13, 2011 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Mastercar Novi Sad http://mastercarns.rs/ +381 21 452444 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unknone 27 Napisano Jun 26, 2011 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR1000RR Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima Uzeo sam na kraju GSXR 600 K5 na nase table, tako je bilo najprostije ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
biker-1 270 Napisano Jun 26, 2011 U prolazu, 40 postova Motocikl: japanac na dugme Prijavi odgovor kao problematičan nek ti je sa sreco u zdravlje da se vozis i napravis mnogo km pozz PS i treba castis 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
unknone 27 Napisano Jul 20, 2011 U prolazu, 73 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR1000RR Prijavi odgovor kao problematičan nek ti je sa sreco u zdravlje da se vozis i napravis mnogo km pozz PS i treba castis Casticu Nadam se da cemo se videti na nekom skupu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 20, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Koje otimanje para...i na to kad se doda registracija koja je kao za auto od 2000ccm ispada 1000eur. Strasno Ne bih se složio. Carina je mala za uvoz iz EU i biće sve manja narednih godina i tako do potpunog ukidanja. Drugo, kada se motor izvozi iz neke zemlje, tamo se vraća njihov PDV, što znači da mu dođe na isto. U Norveškoj je porez na motore jedno 100%, pa ti sad vidi šta je otimanje para. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AcaKLR 86 Napisano Octobar 23, 2011 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Pancevo, Srbija Motocikl: BMW R1200GS 2010 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko bi izasla carina i spedicija i sta sve ne za Yamahu DT 125 1991. god? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sheik 23 Napisano Octobar 24, 2011 U prolazu, 50 postova Motocikl: Golden Dragon Prijavi odgovor kao problematičan ... U Norveškoj je porez na motore jedno 100%, pa ti sad vidi šta je otimanje para. U Danskoj je slicna situacija, ne znam tacno za motore al su kola skuplja bar 3 puta nego kod nas. Recimo Golf 3 iz '96 8000-10000eura, Pezo 406 2001-2002 10000-12000eura, znaci slogirao sam se kad sam video kakve su cene. I kad uvozis kola iz Nemacke recimo, placas sto nekih taksi i gluposti i sve kad se sabere izadje x2 na cenu koju si platio u Nemackoj. Nazalost bio sam u zimskom periodu pa i nisam imao prilike da se raspitam o cenama motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano Octobar 24, 2011 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Koje otimanje para...i na to kad se doda registracija koja je kao za auto od 2000ccm ispada 1000eur. Strasno Ne bih se složio. Carina je mala za uvoz iz EU i biće sve manja narednih godina i tako do potpunog ukidanja. Drugo, kada se motor izvozi iz neke zemlje, tamo se vraća njihov PDV, što znači da mu dođe na isto. U Norveškoj je porez na motore jedno 100%, pa ti sad vidi šta je otimanje para. Tacno je da u okviru EU nema carina ! ali , ima takse i takse pa mu dodje na isto , samo se drugacije zove ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1283 Napisano Octobar 24, 2011 UruK Hai, 2083 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko pouzdano zna kolike ce biti carinske stope na mtocikle posle nove godine??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brankoXM 739 Napisano Octobar 24, 2011 MK SO Zandarmerije, 608 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC Prijavi odgovor kao problematičan zanimljiv link,cela procedura uvoza detaljno objasnjena http://www.bajkom.com/html/uvoz.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Octobar 25, 2011 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja da vam kazem posto sam upravo uvezao motor iz Italije. Uzeo sam Yamaha TDM 850 2001 godiste. Motor sam platio koliko sam platio, ali bitna stvar je da ako imate nekog speditera pa da vam kaze koja je najmanja cena sa kojom motor moze proci. Za moj motor to je bilo 900e i javio sam liku u Italiju da mi sve papire tamo pravi na 900e i carina i porez su me izasli 210e. Trosak speditera 70e. Znaci nemojte uvoziti motore pre nego li se dogovorite sa spediterom i dok vam ne sazna minimalnu cenu koju nasa drzava racuna tj. koju carina racuna. Da nisam uradio ovako platio bih porez i carinu oko 450-500e... Pozz davno napisano,al da potvrdim i da dodam,da je po meni bolje pitati kod neke vece firme sto se bavi spedìcijom nego se zavlaciti po malim kancelarijama(oni su definitivno najgori). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano April 10, 2012 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko predstavu koliko bi bili troškovi carinjenja za sportstera 5-6 godina starog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...