Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM200GY - B, QM200GY - B(A), QM125GY - B(Sprint Pulser)

Recommended Posts

• ★★★★★, 654 postova

Неће ти истопити фар, узми ксенон од 35 вати, али гледај да узмеш би ксенон да би имао и дуго и кратко светло, и немој да се зезнеш да купиш неки од оних јефтиних кинеских, јер нећеш добити контролер уз њих који служи за пребацивање дуго-кратко.

Пре ће ти истопити фар та халогена од 60 вати него ксенон..

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: apn 4, xlv 600 transalp

Od motora koje imam, za ovogodisnje puttovanjee sam izabrao mog pulsera 200 i naravno nisam se pokajao :) 8-9 dana prave avanture u tri drzave i predjenih 1900km :) Pre puta sam malo produzio prenos ,promenio ulje i filtere i to je to.bilo je deonica koje smo drug i ja vozili na 40 stepeni ,bilo je kise po 2-3 sata (intenzivno),letnjih i sumskih puteva,uzbrdica gde motor jedva ide 1. brzinom ,takodje i nizbrdica,sve je izdrzao :) bez ikakvih problema,ni svecica nije crkla ;) Da ne davim vise , ovo samo pisem zbog onih koji su sumnjicavi u svoje motore kineske proizvodnje. Pozdrav svima od Vukasina iz Rume. :moto3:

• Podržavam 2

• ★★★★★, 654 postova

Od motora koje imam, za ovogodisnje puttovanjee sam izabrao mog pulsera 200 i naravno nisam se pokajao :) 8-9 dana prave avanture u tri drzave i predjenih 1900km :) Pre puta sam malo produzio prenos ,promenio ulje i filtere i to je to.bilo je deonica koje smo drug i ja vozili na 40 stepeni ,bilo je kise po 2-3 sata (intenzivno),letnjih i sumskih puteva,uzbrdica gde motor jedva ide 1. brzinom ,takodje i nizbrdica,sve je izdrzao :) bez ikakvih problema,ni svecica nije crkla ;) Da ne davim vise , ovo samo pisem zbog onih koji su sumnjicavi u svoje motore kineske proizvodnje. Pozdrav svima od Vukasina iz Rume. :moto3:

Свака част друже :care:

• U prolazu, 8 postova

Da li se nekome desavalo da kada stanete,ubacite u prvu,date gas i motor se ugasi uz zvuk neuspelog paljenja? Ovo mi se desavalo par puta i voleo bih da znam sta je to.

Pozdrav!

• ★★★★★, 654 postova

Ево слике, убацио сам лед у сат, позицију, таблицу и уградио сам 2 додатна лед фара од 9 вати :moto3:

Него имам проблем са сијалицом од жмигаваца на табли; Кад ставим лед сијалицу, она трепери само кад упалим десне жмигавце, а кад упалим леве онда не ради... А са обичном сијалицом ради које год жмигавце да упалим, не знам зашто је то тако...

Иначе на сликама изгледа као да табла заслепљава и да се не виде бројеви лепо, тако је са камером, кад се гледа уживо све се лепо види сваки број, нигде не пробија светлост кроз таблу...

Слика 1

Слика 2

Слика 3

Слика 4

Слика 5

Слика 6

Слика 7

Слика 8

То би било то што се тиче табле и позиције... Светло таблице нисам сликао јер мислим да нема потребе, ставио сам обичну малу лед беле боје, сија исто ко и фабричка сијалица али троши мање струје :Mina:

А сад слике додатних фарова, ове сам уградио: Слика фарова

Ево како сијају по мраку.

Слика 9

Слика 10

Слика 11

Слика 12

Слика 13

Слика 14

Слика 15

Лед фарови + лед позиција> Слика 16

Лед фарови + кратко светло> Слика 17

Лед фарови + дуго светло> Слика 18

Нисам сликао како осветљавају пут јер нема сврхе, не види се ништа на камери :moto3:, имају веома широк сноп, бацају на све стране сигурно једно 150 степени осветљавају... Може се возити само са њима без кратког светла, види се пут али није фокусирана светлост као стандардни фар, већ разбацују свуда... осветљавају ми саобраћајне знакове са удаљености од 50м.

Много ми значе кад возим у мрклом мраку са дугим светлом, јер дуго светло осветљава далеко испред мотора, али зато се у првих 10-15м и спред мотора не види ништа, е ту наступају лед фарови да попуне ту празнину :care:

• Podržavam 1

• ★★★★★, 654 postova

Зато што сам поставио слике први пут на овај у*рани dropbox, сад сам их пребацио на додај рс.. требало би да ради, ове са дропбокса су радиле на мом компу, али изгледа их само ја видим из неког разлога.... :bljak:

Не знам зашто се на сликама прави овај одсјај са обе стране мотора, изгледа као да имам још један пар лед фарова испод нивоа главног фара, а заправо ту нема ништа :moto3:

• We make noise, 120 postova
  • Motocikl: Sprint Pulser 125 Honda 80
<Vuk> Isti slucaj je i kod mene sto se tice led-a u tabli za migavce, verovatno je to zato sto su led sijalice dosta slabije. Ne razumem se u elektroniku ali ta sijalica za migavce ima neku funkciju dobru kao da je + ili sta vec, posto kad sam stavljao led migavce sva 4+led automat migavaca morao sam da izvadim sijalicu za migavce iz kontolne da bi radili migavci pravilno.. inace svaka cast za trud i ova 2 dodatna fara, sad imam osecaj na putu kad te vide misle da ide sleper (šala mala) 1oda.gif

• ★★★★★, 654 postova

Па тако и јесте, ја идем са другог краја улице а њима не пада на памет да се укључе на пут док ја не прођем, иако ми треба читавих 20 секунди да дођем до раскрснице, пре него што сам ставио те фарове су ми редовно излетали.... Иначе бљеште ко бесни и преко дана :moto3: Ваљда ми неће милиционери нешто кењати због њих...

Mnogo mocno izgleda ovo stvarno.. Ja gledam da nadjem bi ksenon sto si mi rekao samo kvalitetnije iz razloga kad uvece odem na magistralu oslepim (pametnjakovici furaju duga svetla iako im blicam da ih ugase) pa reko aj da probam onu poslovicu: klin se klinom izbija 1zvizduk.gif

inace nece, jer kad mogu dzipovi da stavljaju, kamioni pa cak i neka kola sto ne bi mogli i mi 1moto3.gif

Promenio član Fantom1

• ★★★★★, 654 postova

Зато што знам да се писало као да у закону пише да светла изнад главног фара морају бити прекривена преко дана у саобраћају,, тако нешто... Ја сам их повезао тако да стално сијају док су упаљена светла на мотору, мрзело ме да се зезам да уграђујем посебан прекидач...

• Drug član, 1488 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

Gde kupiti filter ulja i vazduha za Pulsera 125? (pretpostavljam da su potpuno isti i na mom, pardon, KLINCEVOM Qingqi 125 SM) :D

• U prolazu, 21 postova

treba mi pomoć u vezi prodavnice rezervnih djelova quingqi-ja 200gy ,zna li neko ima li prodavnica u Zrenjanin i gdje?Ovamo u C.Goru ne mogu nać jedan dio a nisam uspio ni preko meni poznatih sajtova na internet.Hvala unaprijed!

I ostade ja danas bez mog ljubimca na duzi period (oko 90 dana) zbog voznje bez kacige, bez dozvole i neregistrovan0plac.gif

• ★★★★★, 654 postova

I ostade ja danas bez mog ljubimca na duzi period (oko 90 dana) zbog voznje bez kacige, bez dozvole i neregistrovan0plac.gif

E jebiga, kako su te navatali? :neznam:

Tuga buraz... Bio do save da vidim kakva je voda i da opustim malo glavu i u povratku ka kuci vidim beli veliki motor ulece u moju traku, i ja krenem da ga obilazim kad ono vidim pise policija (mislim se u sebi sad sam najebao) i ja ga obidjem i krenem kuci i tu se malo jurili ali dzaba nema bezanja od onog cudovista... Fin policajac, nije me odveo u pritvor nego su mi samo oduzeli motor na 90 dana i dali neke papire i dalje neam pojma sta mi sledi... kaze mi drugar da treba da platim neku kaznu od kao 15 000 dinara ili vise i sve ce biti super 0tuzan.gif

• YouTube.com/CrazySupermoto, 566 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250

Auu, brt budi srecan ako je samo 90dana i 15000din. Po pravilu ako nemas dozvolu dobijas zabranu polaganja 1god i oko 800-900evra kaznu, ne racunajuci sto nisi imao tablice...

Nisam 100% siguran ali mislim da je tako.

Al dobro sad sta je tu je, dzaba nerviranje, najvise zaustavljaju ove sto ne nose kacige.

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: Najbolji

Evo iz prve ruke ( inace imam b kategoriju u tom trenutku oko 10 godina), pre 2 godine, zaustavlja me policajac na motoru, ja na neregistrovanom skuteru od 125 ccm, bez kategorije.

Kazna za takve prekrsaje je izmedju 115 000 i 130 000 dinara ( ovo moze i manje, zavisi koliko se svidis sudiji, situacija u porodici,bla bla, ja sam prosao sa 16000 dinara kazne) , 11 meseci bez dozvole i odmah 18 bodova.

Istekla mi je kazna,sad cekam da isteknu 3 meseca da mogu da idem na kurs unapređenja o bezbednosti saobraćaja ( tu se placa jos oko 43000 din).

Moze se desiti da ce ti biti veca kazna nego sto kaze kolega, pa budi spreman i na to.

Auu, brt budi srecan ako je samo 90dana i 15000din. Po pravilu ako nemas dozvolu dobijas zabranu polaganja 1god i oko 800-900evra kaznu, ne racunajuci sto nisi imao tablice...

Nisam 100% siguran ali mislim da je tako.

Al dobro sad sta je tu je, dzaba nerviranje, najvise zaustavljaju ove sto ne nose kacige.

strasno... 90 dana ce biti kod njih na proveri, a onda ja moram da ga registrujem pa ce biti vracen kod mene nazad posto motor nikad nije registrovan i imam sve racune od njega.. nerviram se samo zato sto ne znam sta dalje da radim, niti znam gde mi je motor, niti znam koji mi proces sledi nista... dusa me boli za motor taman sam krenuo da ulazem u njega i trebao sam da ga farbam i jbg... kad sam baksuz

ljadza hvala ti na informaciji, cisto makar da imam neki vid sta mi sledi... posto ja sam do sad bio ubedjen kako su mi pricali da moram u zatvor minimum 30 dana + da platim kaznu od 100 000 din (jedino da prodam bubreg, sala mala)

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

Provera, zbog moguce kradje u inostranstvu traje maksimalno do 90 dana, po Zakonu o krivicnom postupku. Obicno traje znatno krace. Ako bajk nije ukraden u inostranstvu, odmah nakon provera ti se vraca, sto je nezavisno od kazne za saobracajni prekrsaj, koji ti izrice sudija za prekrsaje

Znaci motor ce mi biti vracen i pre 90 dana, to je super... A jel zna neko mozda koja mi procedura sad sledi? Jel ce mi stici neki poziv za sud ili ne znam kako vec ovo ide nikad nisam bio osudjivan 0zbunjen.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja