Jump to content

Moto Zajednica

Qingqi QM200GY - B, QM200GY - B(A), QM125GY - B(Sprint Pulser)

Recommended Posts

• We make noise, 120 postova
  • Motocikl: Sprint Pulser 125 Honda 80

Proveri svećicu, filter za vazduh (da nije prljav), proveri smešu i proveri da ti nije prljav i raštelovan karburator. 

Hvala ti druze, danas sam krenuo prvo da proverim svecicu kad ono imao sam sta da vidim... Kako sam skinuo onu lulu sto ide na svecicu tako mi otpao gornji deo svecice, videcu sutra da kupim drugu  :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 755 postova
  • Motocikl: nekad

Ko je proizvođač Sprinta ? Mislim kako se zove fabrika u Kini koja proizvodi motore koji se kod nas prodaju pod markom sprint ?

• ★★★★★, 654 postova

Ko je proizvođač Sprinta ? Mislim kako se zove fabrika u Kini koja proizvodi motore koji se kod nas prodaju pod markom sprint

Pa ima više fabrika, konkretno pulsera proizvodi  Shandong Pioneer, za ove ostale modele ne znam ima ih dosta.

• Drug član, 3087 postova

Браћа Кинези (или боље да кажем Јапанци, јер је то њихово масло) су се баш потрудили да отежају прелазак са 125 на 200 кубика на овим моторима. Нисам ни помислио да су се зезали са мењањем димензија којечега у мотору, конкретно - тегова радилице за сваку од ове две варијанте мотора.

Али ево интересантан материјал из Кине како се 125-ца ипак може прерадити у 200-ку.

http://www.motoyes.net/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=196534&page=1&authorid=27

http://www.motoyes.net/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=189606&page=1&authorid=27

Процес захтева и ово:

20080320_99fabc345dfee8e58716NTB0Z68kh2b

То је баш превише за мој укус јер имам туце питања поводом стругања радилице, али ето - ствар ради.

• Podržavam 1

Da li ima neko da preporuci nekog dobrog majstora na podrucju Beograda?

To je tesko naci u Beogradu, ja sam bio kod jednog blizu zvezdare po preporuci drugara inace koji vozi skuter medjutim taj "majstor" se ne razume u nase masine (mislim na pulsera) samo skutere radi

• Svrati ponekad, 187 postova
  • Motocikl: Qingqi 2D

Da li neko mozda zna da li CDI sa pulsera 125 odgovara na moj 2D?
Po nekoj mojoj logici, ako su iste masine, valjda i CDI treba da bude isti?
Izgleda da mi je ruknuo CDI, a ovaj  majstor gde sam oterao motor, ne moze da nadje nigde....
Pa se onda razmisljam da vidim u sprintu, ako je isti...

• Svrati ponekad, 264 postova

Srdacan pozdrav svim clanovima , da vas nazovem i kolegama :)) postao sam ponosan vlasnik Sprint Pulsera 200 ccm, pa da podelim to i sa vama :) a uskoro ce da stigne i par slicica :)))

• Svrati ponekad, 264 postova

Srdacan pozdrav svim clanovima , da vas nazovem i kolegama :)) postao sam ponosan vlasnik Sprint Pulsera 200 ccm, pa da podelim to i sa vama :) a uskoro ce da stigne i par slicica :)))

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Sprint Pulser

imas vazduh u kocionom sistemu, to ces resiti na sledeci nacin : 

stisni par puta kocnicu , zatim stisni jako i zadrzi , e onda dole na klestama (kandzi )  ili kako vec je neki zovu , imas kao mazalicu msm da je za kljuc 7 mm , ili 8 mm , odpusti dok neprocuri ulje 

znaci malo popustis za pola kruga samo dok krene da curi , onda zategnes i ponovis postupak ponovo , i onda proveri da li je normalna kocnica ,

mada to samo od sebe nebi smelo da se desi , proveri da li imas ulje , da li vlazi na sastavu , da li su pritegnuti srafovi na posudi za ulje ... 

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Sprint Pulser

pa nzm sta da ti kazem , nebi bilo lose da skines klesta i da stiskas kocnicu da vidis bez diska kako radi kocnica,msm da li je tvrda , ali to obicno bude kad ima vazduh tvrda a nece da koci ...

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Qingqi QM200

Evo ovako da predstavim svoju igracku skoro sam postao ponosni vlasnik Qingqia 200 supermoto. Kada sam ga kupio motor je imao 3825km na satu 2008 prvi put registrovan 2009 

IMG_20150412_095927.jpg

Vozim ga po Deliblatskoj pescari za dva vikenda predjeno je nesto vise od 300km i iskreno prezadovoljan sam motorom nisam ocekivao da ce se vila ovoliko dobro pokazati.

Odma nakon kupovine dobio je xenon zbog voznje po mraku u pescari to mnogo znaci 

IMG_20150411_072444.jpg

razlika je ogromna 

kocnicama nisam bio zadovoljan tako da sam napred stavio brembo koji se na sraf poklapa od gilere dna 

IMG_20150411_072417.jpg

Ne moze se uopste porediti kineska celjust sa ovim bas bolesno dobro koci jedno dvoje na motoru bez problema moze da blokira prednji tocak 

Zadnji kocioni cilindar ona pumpica je propisala takvog sam ga kupio i na njegovo mesto je dosao nissin 

IMG_20150421_034929.jpg

Uz malu prepravku dosao je na mesto kineza i radi besprekorno. Nissin sam kupio za 20e zajedno sa rezervoarem za ulje. Ovo prozirno crevo je bilo tu samo dok nisam ozracio kocnicei proverio rad kasnije je zamenjeno debelim crevom za dot 4 ulje ipak je tu auspuh greje se...

rucica kocnice je bila polomljena zvao sam sprint iz NS rekli su mi da je cena 1000 dinara zahvalio sam se i spustio slusalicu. otisao sam do kompa kod beogradske arene rucica je identicna od nekog hondinog skutera zaboravih mu ime cena 495 dinara. 

Interesuje me da li neko zna od kog modela odgovara kompletna rucica za kvaciollo zajedno sa onim delom sto se srafi na volan ili da li neko ima na prodaju.

Evo i par slika sa voznje 

IMG_20150426_171406.jpg

IMG_20150501_190907.jpg

IMG_20150503_143257.jpg

IMG_20150426_131624.jpg

Bilo je tu jos nekih sitnik popravki ali o tome drugi put. Svoje motore odrzavam sam i sve radove na njemu radim ja od krpljenja plastika do generalne. Imam dosta alata a i ljudi od kojih ucim idalje. Tako da ako je nekom nesto potrebno a da je iz zemuna nek se javi slobodno.

Nadam se da nisam pogresio temu ako jesam molim admine da me isprave pozdrav

• Podržavam 4

• U prolazu, 22 postova

Imam pitanje:

Koji lanac i lancanici idu na qingqi 200 znaci(skracen,normalan,produzen prenos)?

I da ne bude odogovora ima u temi,ima ali raznih zato i ponovo pitam.

Unapred zahvalan,pozdrav.

Nesto sam razmisljao zadnjih 2 dana ali nikako da smislim odakle da pocnem pa mi treba vas savet da li je to pametno uopste i pokusavati uraditi.. Hocu da ugradim na Pulsera pokazivac goriva pa makar ubacio samo lampicu da sija kad je pri dnu. E sad posto nikad nisam video na kom principu to radi da li neko ima iskustva sa time?  :zdravo:

• U prolazu, 22 postova

Nesto sam razmisljao zadnjih 2 dana ali nikako da smislim odakle da pocnem pa mi treba vas savet da li je to pametno uopste i pokusavati uraditi.. Hocu da ugradim na Pulsera pokazivac goriva pa makar ubacio samo lampicu da sija kad je pri dnu. E sad posto nikad nisam video na kom principu to radi da li neko ima iskustva sa time?  :zdravo:

http://forum.motoduragon.com/tiekh._dnievnik_ili_moi_mototsikl/pochti_chiernyi_drakon_200ss_18438.0.htmlimas ovaj lik je svasta radio pa pogledaj ima negde i to.

http://forum.motoduragon.com/tiekh._dnievnik_ili_moi_mototsikl/pochti_chiernyi_drakon_200ss_18438.0.htmlimas ovaj lik je svasta radio pa pogledaj ima negde i to.

E too mi treba, hvala ti

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja