korisnik1 0 Napisano Maj 10, 2011 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan E ovako posle predstavljanja na ovom forumu da otvorim temu. Imam tomos ram je od APN6 a masina je od 14 i imam jedan problem kada se vozam jeno vrijeme na tomosu puknu mi karike i klip koi je uzrok pucanja karika i klipa i dobro bi mi doslo ako neko ima prirucnik za tomosa. i jos nesto nisam naveo da je masina na saltanje hvala unaprijed Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
korisnik1 0 Napisano Maj 11, 2011 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan I jos nesto skidao sam klip i gledao radilicu radilica ima lufta lijevo desno a gore dole nema normalno je stanje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Maj 11, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan I jos nesto skidao sam klip i gledao radilicu radilica ima lufta lijevo desno a gore dole nema normalno je stanje ako si mislio na klipnjacu ona sme da ima lufta malo levo desno ... radilica NE ..... imas dosta informacija na Tomos forumu ... guglaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steva 3 Napisano Maj 11, 2011 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan imas ovde tehnicka upustva sa sve slikama i savetima.poz http://tomosserbia.17.forumer.com/index.php Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
korisnik1 0 Napisano Maj 12, 2011 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan I jos nesto skidao sam klip i gledao radilicu radilica ima lufta lijevo desno a gore dole nema normalno je stanje ako si mislio na klipnjacu ona sme da ima lufta malo levo desno ... radilica NE ..... imas dosta informacija na Tomos forumu ... guglaj Da mislio sam na klipnjacu a radilica je ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Maj 12, 2011 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Ako mozes malo bolje da objasnis to pucanje klipa i karika. Kako to izgleda kad se otvori? izlomljeno , istopljeno ili samo napuklo. Da li se desilo samo jednom ili vise puta? Ako klip izgleda potpuno normalno, nije nagoreo od visoke temperature (opterecenja) ili loseg hladjenja, onda moze biti od loseg cilindra, loseg kvaliteta klipa + prevelike kompresije, mozda cak i izlazi van cilindra i udara od glavu. Radilica ne sme imati lufta u bocnim lezajevima ni radijalno ni aksialno. Ima puno toga iako je sve u sustini jednostavno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Jun 18, 2011 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Moze biti od loseg ulja ili pregrevanja Naravno ko sto su gore ljudi rekli ne sme imadi lufa u lezajevima radlice i klipnjace kao ni izmedju cilindra i karika. Ortaku se deslio na BT-u da sa novim klipom posle generalne nije preso celih 500km a klip se poceo kruniti i prva karika se zalepila za klip i tako sve zabolo gore u glavu motora Na njegovi srecu cilindar je ostao citav kao i radlica tako da nemoj nista da te cudi ako je neki losiji klip i karike od 200din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...