Jump to content

Moto Zajednica

Kupovina polovnog endura

Recommended Posts

• Drug član, 1392 postova

Pozdrav svima,

Procitao sam skoro sve sa foruma sto bi moglo da ima veze sa mojom buducom kupovinom ali evo da vidim i ovako sta ce mi ko predloziti.

Smucilo mi se guzvanje po saobracaju u kolima prva,druga,ler,prva.. pa sam prodao auto u resio da uzmem neki bike sa kojim bi se lako provlacio kroz saobracaj - uglavnom do posla i kuci ali da mogu da odem i malo offroad i nastavim po travi (ako je vec ima pored puta bolje da se provozam tuda i dobro zabavim nego da se guram izmedju i obilazim u guzvi)

visok sam 172cm znaci motor bi trebao da bude nizi.

Africa Twin je sigurno super masina ali nije za mene prvo sto sam pocetnik a drugo sto sa time bas i nemogu tako lako da se provucem kroz guzvu (ako uopste mogu da dohvatim zemlju kad sam na njoj) kao sa necim manjim.

Jos od detinjstva sam BMW fan tako da mi je jako zapao za oko f650gs mada je cena dosta jaka a planirao sam da dam oko 2-3.000jevreja pa da imam i kintu za dobru opremu.

Eto ne interesuju me rs-ovi niti jurnjava-cisto do posla i nazad sa povremenom zabavom ofroad.

Pa da cujem...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

Kupi nekog TT-a ili KLE-a,za te pare mozes naci dobre,najbolje je da ih probas zbog visine.Mozda bi mogao da nadjes za te pare i Bmw F650ST-on ima dosta nisko sediste samo nije bas za voznju van puta zbog manjeg prednjeg tocka kako kaze moj drug koji ga ima

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Mozes i sa Afrikom kroz grad, ova 650 je otprilike istih gabarita kao moj Transalp, a ja se provlacim kroz guzvu bez problema (taman si iznad svih retrovizora). Mislim da neces imati problema sa dodirivanjem tla, mada ces morati da se propnes na prste. Za taj offroad ti je bolje da uzmes neki manji kros (sto opet nije dobro jer ti motori mnogo dobro povlace, a ti nikada nisi vozio i ne znam koliko je pametno da uopste ides na takvu voznju dok se malo ne uhodas)... Ako ne planiras neke ekstremne voznje van asfalta, Afrika, Transalp, Dominator, KLE, Freewind, Pegaso ce ti zavrsiti posao (u slucaju da ces i da otputujes negde, onda najbolje da uzmes nesto sa V motorom)... Za BMW stvarno ne znam nista...

• Svrati ponekad, 328 postova
  • Motocikl: Honda TransAlp XL600V

Da nisi pogresio u proracunu,meni se bas cini da je Africa XRV650 najveca od svih Africa i Transalpova!?

Pozdrav 8)

• Svrati ponekad, 187 postova
  • Motocikl: Suzuki Inzuma 250

od honde transalp 50ks i dominator 44ks, s'tim što je dominatoru vazdušno hlađenje, pa nije baš za gradsku vrućinu, od aprilije pegaso 48ks, rotax mašina, udoban, ne previše visok, lak za vožnju, od  kavasakija KLE (ja ga imam) 50ks, pouzdan, takođe lako upravljiv u gužvi, solidno ubrzanje, visina sedišta OK, od yamahe TDM 77ks, jači od gore pomenutih, sedište nisko-udobno, odličan i za duga putovanja, suzuki freewind 48ks, takođe nisko-udobno sedište, povoljan odnos cena-godište. Sve u svemu ima šta da se probere, moja preporuka aprilijia pegaso. pozdrav

Kupi nekog TT-a ili KLE-a,za te pare mozes naci dobre,najbolje je da ih probas zbog visine.Mozda bi mogao da nadjes za te pare i Bmw F650ST-on ima dosta nisko sediste samo nije bas za voznju van puta zbog manjeg prednjeg tocka kako kaze moj drug koji ga ima

jel izvodljivo da se nadjem sa tim tvojim ortakom da pogledam F650ST interesuje me kako izgleda uzivo (ako je u beogradu naravno)

Mozes i sa Afrikom kroz grad, ova 650 je otprilike istih gabarita kao moj Transalp, a ja se provlacim kroz guzvu bez problema (taman si iznad svih retrovizora). Mislim da neces imati problema sa dodirivanjem tla, mada ces morati da se propnes na prste. Za taj offroad ti je bolje da uzmes neki manji kros (sto opet nije dobro jer ti motori mnogo dobro povlace, a ti nikada nisi vozio i ne znam koliko je pametno da uopste ides na takvu voznju dok se malo ne uhodas)... Ako ne planiras neke ekstremne voznje van asfalta, Afrika, Transalp, Dominator, KLE, Freewind, Pegaso ce ti zavrsiti posao (u slucaju da ces i da otputujes negde, onda najbolje da uzmes nesto sa V motorom)... Za BMW stvarno ne znam nista...

africa mi je nekako previse glomazan motor ne sumnjam u kvalitet ali bolje bi se osecao na manjem za pocetak..

Tako da bi mi vise odgovarale dimenzije nekog krosa a ne nameravam da vozim po njivama i blatu vec npr guzva u saobracaju ja lepo preko ivicnjaka sidjem niz 2-3 manja stepenika

i nastavim po travi pored puta (ni saobracajac mi ne moze nista-ne ucestvujem u saobracaju)  ;D  ;)

• Enduraš, 6408 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ako bi manji "kros" po meni ti je najbolja varijanta suzuki DR350, cetvorotaktan, mala potrosnja, gabaritno manji od svih navedenih endura, laksi ili mozda KLR250, slicno kao predhodni. Za grad sasvim dovoljno snage, laki i upotrebljivi motori za gradsku guzvu. Nisu za dalje relacije.

• Svrati ponekad, 380 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adv R

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=3477.0

Nije sto je moj...    ;D

Izbor ti je uveliko suzen trenutnom ponudom. Hocu reci, gledaj sta se nudi, a valja, pa iz toga biraj. Uzalud gledas koji bi motor bio idealan, ako takav neces naci polovan a ocuvan...

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

jel izvodljivo da se nadjem sa tim tvojim ortakom da pogledam F650ST interesuje me kako izgleda uzivo (ako je u beogradu naravno)

Ja sam iz NS-a,u BG-u sam vidjao crvenog F650 u 29.Novembra kod nekog zavoda za zastitu zdravlja ili tako nesto.Po meni je jedina mana u izgledu tog motora far koji je kockast,skini slike sa neta pa vidi,a u sekciji prodajem imas jednog

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

prije svega ono sto nadjes u ok stanju za te pare,

a izbor je otprilike Kawasaki KLE i Aprilia Pegaso novijeg godista od endura kojima mozes i na dalje relacije.

Africa i ostalo iz te klase samo starije godiste.

Neki soft enduro, odlican za grad, za sici sa asvalta i sl. baci pogled na Yamahu XT, Kawasaki KLX, Hondu Dominator...

Yamaha XT mi se jako dopada a i mali je pa mislim da je lakse za manevrisanje (pogotovo jer bi mi to bio prvi bike) samo ga nema nigde (par godina star) kao ni bmw f650 ali gs ne st.znam da je razlika samo u izgledu ali je bitna (bar po meni) gs mi je mnogo lepsi.Svidja mi se i DRZ ali ni njega nema koliko vdim.. Pegazus nije los ali je cena dobrog slicna bmw-u tako da ga ipak nebi uzimao.

izgleda da mi jedino ostaje da odem sam i doteram nesto ili znate nekog ko bi mi dovezao motor po zelji?

Jer par ljudi koje sam pitao kaze da dovoze ali samo ono na sta nalete da je povoljno a dobro-tj ne ispunjavaju zelje :(

• Svrati ponekad, 129 postova

pomoglo je samo cekam da polozim za A pa da kupujem a to mozda u septembru a sada samo informacije ali hvala u svako slucaju ovo treba svako da zna :D

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

africa mi je nekako previse glomazan motor ne sumnjam u kvalitet ali bolje bi se osecao na manjem za pocetak..

Ne znas sta propustas...Africa jeste glomazna i zastrasujuca,dok je gledas,ali kad sednes i predjes na njoj par kilometara,shvatices da se vozi lakse nego bicikl...

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja