Jump to content

Moto Zajednica

Veceras na Smederevskom putu (02.07.2007)

Recommended Posts

• U prolazu, 11 postova

:'( :'( :'( 

pogledajte komentare na jednom od sajtova...

stravicno ...

pokoj im dusi ...

JEZIVO

Dragan (46) i Ana Tošić (15), otac i ćerka, poginuli na motoru koji se zakucao u kombi na Smederevskom putu kod Leštana

BEOGRAD - Dragan (46) i Ana Tošić (15), otac i ćerka, poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20.30 časova na Smederevskom putu, na raskrsnici za skretanje za Leštane. Do nesreće je došlo kada je Dragan Tošić, upravljajući motorom "suzuki" (BG-14918), krećući se prema Ritopeku, pri velikoj brzini naleteo na kombi "sitroen džamper" (BG-511-423), koji je vozio Zoran Nikolić (57) nameravajući da skrene levo, prema Leštanima.

Na mestu nesreće prizor je bio više nego jeziv. Od siline udarca nesrećnoj devojci je bukvalno pukla glava na dva dela, pa su delovi mozga bili rasuti po ulici, dok je otac dva minuta nakon udesa davao znake života, a vozač kombija čudom je ostao nepovređen. Jedan od očevidaca koji je Tošiće poznavao kaže da sam sudar dva vozila nije video, već da je jedino čuo strahovit prasak i veliku škripu guma.

- Odmah sam iz kola dotrčao do mesta nesreće i ugledao stravičan prizor - devojka je bila na mestu mrtva, dok je njen otac bio u polusvesnom stanju! Nedugo zatim došla je Hitna pomoć, ali za Dragana nije bilo spasa. Tragedija je velika, Ana je jedinica i tek što je završila osmi razred i upisala se u srednju školu!

- Dragana poznajem skoro čitav život, bio je zaljubljenik u motore, i pouzdano znam da nikada do večeras nije vozio bez kacige. A motor na kome je stradao inače je bio trkački, a nedavno je prepravljen u putnički - ispričao nam je vidno potresen Draganov poznanik, koji je još dodao da i sam često vozi motor i da mu na toj raskrsnici, bez obzira na to što ima pravo prvenstva prolaza, niko ne staje.

Na mestu nesreće ubrzo su se okupili Draganovi prijatelji i komšije, koji su nam rekli da je on neposredno pre tragedije zatvorio svoju auto-lakirersku radnju i prodavnicu auto-delova, povezao ćerku koja mu je u prodavnici pomagala, i krenuo prema vikendici u Ritopeku.

- Kao da je predosećao ovu nesreću, Dragan je celoga dana bio užasno nervozan i napet. Pričalo se da ima problema u braku i da se on i supruga razvode - dodaje uznemireno Tošićev komšija.

Pošto su saznale za tragediju, komšije su odmah obavestile Draganovu suprugu Mariju da krene prema Beogradu, jer se nalazila u Vršcu. Inače, dok je trajao uviđaj ekipe saobraćajne policije, Zoran Nikolić, vozač kombija, bio je u potpunom šoku, gotovo sve vreme se držao za glavu i nervozno šetao oko svog kobija. Po završetku uviđaja, Nikolić je otišao u stanicu policije da da krv na analizu.

(E. S.)

Komentari (3)

Name

03.07.07 07:44:20

- TRAGEDIJA nema šta , ludaka na motoru je dosta, žao mi je devojčice, očigledno policija ne radi svoj posao. A ludak da vozi ćerku na motoru, bez kacige i da juri ko nenormalan pa to je neverovatno. Ja često vozim biciklu i kada idem ulicom nikada, ama baš nikada kroz raskrsnicu ne prolazim bez velike pažnje.Očigledno MAJMUN nije vodio računa da pored sebe ima i 16 godišnju ćerku. DETE zbog takvog OCA završilo je život prerano!

Zeka peka

03.07.07 07:54:03

- Mogu samo da pretpostavim da vozac nije kriv vec motociklist akoji nije u velikoj brzini stigao da reaguje na migavac za skretanje vozaca. LJudi, batalite divljanje na motorima. To nikom nije donelo dobro. Automobil je bezbedniji 1000 puta...

Marko-PA

03.07.07 10:10:22

- Uzasno. Saucesce porodici.

ya onog ko zeli a komentarise ...

http://www.kurir-info.co.yu/arhiva/2007/jul/03/V-08-03072007.shtml

rip

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Vlasnik sajta, 5347 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Vlade potpuno si u pravu, ali ja eto znam dvojicu koji su prosle godine opalili pri brzini od 80-90 na sat pravo u auto i preziveli obojica zbog opreme... Dakle, ne spasava te obavezno, ali su ti sanse drasticno vece. Jeste da smo svi postali papagaji sa tom frazom 'nosi kacigu' i to slazem se da mnogi ne shvataju pravilno, ali to mora da postane aksiom. Hoces da vozis motor => moras da imas kacigu i barem jos jaknu. Neka nas zovu jehovinim svedocima zbog toga, ali ako neko mladji cuje od ostalih da mora da se nosi kaciga, velika je sansa da iako ne razume mozda zasto treba da se nosi, da ce ipak da je stavi i to zasto - zato sto svi o tome pricaju i kazu da tako treba. Pravu mudrost stices godinama, a do tad funkcionises na osnovu saveta starijih i 'pametnijih', uslovno receno.

Ali, apsolutno stoji konstatacija da postoji tacka posle koje oprema vise ne pomaze... Tu nema dileme. Covek je krhko bice.

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Ovo je katastrofa sta se desava! Neka im je laka crna zemlja!

Nadam se posle ovih slika imati jaci efekat>Nosite opremu!!

Ako se ljudi sloze da se organizuje akcija(vise njih) u propagiranju opreme, neki leci, skupovi, defileu u saradnji sa MUP-om i sl.(ako treba admini ovo u novu temu pa da vidimo jel izvodljivo)

• Svrati ponekad, 129 postova

laka im crna zemlja

a slike neka ostanu pod svaku cenu ako imate i gore stavite ih jer ce posle malo povracanja svima nama doci iz dup*ta u glavu pa ce mo nositi opremu!!!!

• Drug član, 2143 postova

laka im crna zemlja

a slike neka ostanu pod svaku cenu ako imate i gore stavite ih jer ce posle malo povracanja svima nama doci iz dup*ta u glavu pa ce mo nositi opremu!!!!

Mislim da se iz ovih slika koje sam postavio vidi sve. Gore slike imam, ali milsim da nisu za forum. Ako nam ovo svima nije dovoljno da se uzmemo u pamet , onda smo stvarno nenormalni.

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Pa svi koji imaju R motore vole da "zategnu" ponekad... A tu nema kontrole bez obzira na znanje, vestinu i iskustvo... Jedna greska je dovoljna, pa makar i tudja. Nesrece sa kobnim ishodom se uglavnom desavaju vozacima R motora zbog prevelike brzine i deci na skuterima sto zbog toga sto nemaju zastitnu opremu, sto zbog toga sto jos uvek ne mogu da sagledaju kompletnu situaciju u saobracaju i da naprave dobru procenu...

• Zainteresovan, 655 postova

Pa svi koji imaju R motore vole da "zategnu" ponekad... A tu nema kontrole bez obzira na znanje, vestinu i iskustvo... Jedna greska je dovoljna, pa makar i tudja. Nesrece sa kobnim ishodom se uglavnom desavaju vozacima R motora zbog prevelike brzine i deci na skuterima sto zbog toga sto nemaju zastitnu opremu, sto zbog toga sto jos uvek ne mogu da sagledaju kompletnu situaciju u saobracaju i da naprave dobru procenu...

U potpunosti se slazem sa ovim. I sam vozim R motor od 125 konja ali po gradu ne prelazim 60-70 km/h a na otvorenom 120 km/h, a klinci koji me na skuterima preticu u Srpskih vladara neka se i dalje smeju ja znam zasto vozim "samo toliko".

Ne moram da volim sebe, ali dovoljno volim moju porodicu i prijatelje...

A sto se slika tice mislim da treba da ostanu iz razloga jer mozda na nekoga od nas budu uticale tako da nam cak mozda i spasu zivot, tako sto ce nas podsetiti koliko moze stravican da bude ovaj hobi, kako zbog tudjih tako i nasih gresaka, a da toga nismo ni svesni.

Jos jednom iskreno saucesce porodici i prijateljima... :'(

Siguran sam da je ovo najveca tragedija koja se desila otkada se interesujem za motore

P.S. Ako bilo ko smatra neumesnim i uvredljivim moj post izbrisa cu ga.

• Svrati ponekad, 129 postova

@ profiler

ostao sam bez reci od tvog posta

ova recenica je nesto najbolje sto sam nasao u BJB forumu CITAT "Ne moram da volim sebe, ali dovoljno volim moju porodicu i prijatelje..."

porodici i prijateljima poginulih moje iskreno saucesce

• Zainteresovan, 655 postova

@ profiler

ostao sam bez reci od tvog posta

ova recenica je nesto najbolje sto sam nasao u BJB forumu CITAT "Ne moram da volim sebe, ali dovoljno volim moju porodicu i prijatelje..."

porodici i prijateljima poginulih moje iskreno saucesce

Tu recenicu kojoj se divis sam procitao i shvatio sav njen znacaj i tezinu citajuci ovaj forum.

Koliko se secam, to rekao jedan veoma mudar covek, inace clan ovog foruma i osoba iz cijih sam postova mnogo naucio, poznatiji kao Najzli i hvala mu na tome.

To je misao koja mi prodje kroz glavu svaki put pre nego sto sednem na svoj motor.

• U prolazu, 21 postova

Danas na Lescu.......

Bilo mnogo ljudi da ispratimo Anci i Gagija.Oko 50 motora.Sve proslo ok

.

Pre toga smo otisli na onu glupu raskrsnicu gde su poginuli....

Konacna verzija je da su Dragan i Ana posli po kacige pa posle gdegod,prosli semafor na ulasku u Vincu (isli su iz pravca Kaludjerice),pretekli par automobila pre dolaska na kobnu raskrsnicu gde je sada "meridian banka" sa leve strane a pre je bila murija.

To je ,dakle,skretanje za Lestane.Ja sam bio ubedjen da su pali na semaforu pre toga,ali nije tako.

Baja sa kombijem je iz suprotnog pravca bez migavca krenuo u skretanje levo (njegovo levo) jer je ,verovatno registrovao kolonu koja je bila relativno daleko ali ne i svetlo motora koji dolazi vecom brzinom.

Krece u skretanje ali ubrzo kapira da mu prilazi motor i staje nasred suprotne trake.

Gagi kapira da ce da nastavi skretanje,zanosi motor u levu stranu kocenjem koje je oko 4 metra dugacko dok je baja bio u pokretu sto bi ih verovatno spaslo.Medjutim baja staje kako je video motor i taj trenutak Gagiju oduzima par metara koje bi dobio u eskivazi.

Svom silinom udaraju u kombi pri cemu Anci prelece preko Gagija i udara glavom u gornji deo kombija ,dok Dragan udara nize grudnim kosem.

Dragan je bio odlican i iskusan vozac i UVEK nosio kacigu.Anci je vozila skuter bar dve godine.Preko tog mesta su prolazili bar jednom DNEVNO.

Evo par slika od pre par godina kada su bili moji gosti u Macvanskom Metkovicu.Covek kome je moj pasulj bio najbolji koji je probao.

Tek kada nekoga nema ukapiras koliko je veliko to NEMA.

Poslednji pozdrav Anci i Gagi.

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 955 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

dve godine je proslo.

nama, cijih prijatelja vise nema, ostaje samo secanje na njih.

svaki put kada sednem na motor setim vas se.

pocivajte u miru prijatelji moji.

:'( :'( :'( :'( :'(

• Zainteresovan, 830 postova

Tragedija! Laka im crna zemlja. To je deo one price da se nesrece uvek desavaju pred kucom, u kraju, kad je covek najlezerniji i najopusteniji. Uzas!

SLike se vise ne otvaraju? Mada, mozda mi je i bolje da ih ne gledam...  :'( :'( :'(

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja