Nemanja_zem 1051 Napisano April 30, 2011 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 750F Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neko iskustva sa ovom komunikaciom, trazim neko povoljno resenje a ovo mi se cini tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4689 Napisano April 30, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 5995 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Ja takvu komunikaciju "gulim" već treću sezonu...Ako imaš flip-up kacigu na Freewindu ćeš moći da je koristiš do nekih 80-90 kmh a ako imaš full-face onda tu negde oko 100-tke, možda malo preko toga. Ja na Atlantic-u imam veliki vizir i sa flip-up kacigama može da se "divani" do 120 kmh. Ako ti duva jači bočni vetar sa strane komunikacije - neupotrebljiva je ( za flip-up kacigu) Sve u svemu za to koliko košta - odlično funkcioniše! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja_zem 1051 Napisano April 30, 2011 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 750F Prijavi odgovor kao problematičan Hvala za ogrovor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kozmo 83 Napisano Maj 6, 2011 U prolazu, 84 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Hyosung Aquila 250 Prijavi odgovor kao problematičan Gde se ovo kupuje i po kojoj ceni? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Maj 6, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ima u Maxmomentu i Motolandu za cirka 1500 dindži. Ja sam u Italiji istu takvu kupio za 7€ na akciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Maj 6, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Uh, još skuplje, 2400 dinara u Maxmomentu: http://www.maxmoment.rs/artikli/detalji/sr_latin/144/proizvod_id/63/_/Komunikacija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kozmo 83 Napisano Maj 6, 2011 U prolazu, 84 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Hyosung Aquila 250 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Maj 6, 2011 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mojih iskustava sa ovim uredjajem.... Prvo dobre strane: -koristim ga vec 2 godine i jos uvek radi -baterije traju dugo -cuje se prihvatljivo do 100km/h -jeftina je Lose strane: Hm....imam samo jednu primedbu ali mislim da nije mala... veoma je neudobna za nosenje. Ako i uspem da stavim kacigu a da mi ne ispadne, posle kraceg vremena se pomeri i pocne da zulja, tako da posle sat - dva pozelim da je nisam ni stavio.... Iz tog razloga sam ugradio u kacigu zvucnike iz slusalica za komp, stavio nove mikrofone sa sundjerom na vrhu (smanjuje sustanje vetra) i sada sam PREZADOVOLJAN..... Ako hoces jeftino resenje za povremenu upotrebu za komunikaciju sa suvozacem - super. Za neke duze voznje mislim da postoje bolja (i naravno skuplja) resenja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja_zem 1051 Napisano Maj 7, 2011 Zainteresovan, 736 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Suzuki GSX 750F Prijavi odgovor kao problematičan Za te pare mislim da nema bolje. Ima u ryu motors-u za 17e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srki Coyote 136 Napisano Maj 7, 2011 MC Coyote, 273 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda CBR1000 F Prijavi odgovor kao problematičan Za te pare mislim da nema bolje. Ima u ryu motors-u za 17e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKI 255 Napisano Maj 10, 2011 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: pored ZR Motocikl: cbr 500 f Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mojih iskustava sa ovim uredjajem.... Prvo dobre strane: -koristim ga vec 2 godine i jos uvek radi -baterije traju dugo -cuje se prihvatljivo do 100km/h -jeftina je Lose strane: Hm....imam samo jednu primedbu ali mislim da nije mala... veoma je neudobna za nosenje. Ako i uspem da stavim kacigu a da mi ne ispadne, posle kraceg vremena se pomeri i pocne da zulja, tako da posle sat - dva pozelim da je nisam ni stavio.... Iz tog razloga sam ugradio u kacigu zvucnike iz slusalica za komp, stavio nove mikrofone sa sundjerom na vrhu (smanjuje sustanje vetra) i sada sam PREZADOVOLJAN..... Ako hoces jeftino resenje za povremenu upotrebu za komunikaciju sa suvozacem - super. Za neke duze voznje mislim da postoje bolja (i naravno skuplja) resenja. Samo jos napravis napajanje od 9 volti i sljaka ko ludo, kod mene vec skoro 2 godine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4689 Napisano Maj 10, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 5995 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ajd' malo pojasni ovu rabotu ako ti nije problem - baš me interesuje! A i ovo sa sluškama i mikrofonom - ako ima neka preporuka i fotka bilo bi super! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Maj 11, 2011 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Samo jos napravis napajanje od 9 volti i sljaka ko ludo, kod mene vec skoro 2 godine Kako napajanje od 9V kada komunikator radi na 2 baterije od 1.5V? Ajde molim te objasni sta si uradio Sto se ugradnje zvucnika i mikrofona u kacigu tice, veoma je jednostavno... kupio sam slusalice sa mikrofonom za kompjuter, kostaju oko 400 din i rasturio na delove - zvucnike, mikrofon i ostalo sam bacio... Umesto zvucnika koji ide u uvo sam povezao 2 zvucnika koja sam ubacio u kacigu, mikrofon mozes a i ne moras da menjas. Zvucnike sam ubacio jednostavno.. u jednu kacigu sam ih stavio bez ikakvih modifikacija kacige (bilo je dovoljno mesta). Zalepljene su toplim lepkom da se slucajno ne pomere. Druga kaciga je zahtevala da malo busim stiropor da zvucnici ne bi strcali suvise.... Mikrofon na mestu drzi postava kacige i nema potrebe da se dodatno ucvrscuje... Slike nemam, ali potrazi na forumu ima tema u okviru kojih su i slike vec ugradjenih zvucnika i mikrofona u kacige. Arakis sa foruma to radi, pa mozda nije losa ideja da ga kontaktiras.. Pogledaj ovu temu: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/46548-slusalice-za-kacigu/page__p__801382__hl__komunikator__fromsearch__1#entry801382 U ovoj temi imas detaljno objasnjenje ugradnje zvucnika u kacigu: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/40413-prerada-ubacivanje-zvucnika-u-kacigu/ Nadam se da sam malo pomogao... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKI 255 Napisano Maj 11, 2011 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: pored ZR Motocikl: cbr 500 f Prijavi odgovor kao problematičan Samo jos napravis napajanje od 9 volti i sljaka ko ludo, kod mene vec skoro 2 godine Kako napajanje od 9V kada komunikator radi na 2 baterije od 1.5V? Ajde molim te objasni sta si uradio Sto se ugradnje zvucnika i mikrofona u kacigu tice, veoma je jednostavno... kupio sam slusalice sa mikrofonom za kompjuter, kostaju oko 400 din i rasturio na delove - zvucnike, mikrofon i ostalo sam bacio... Umesto zvucnika koji ide u uvo sam povezao 2 zvucnika koja sam ubacio u kacigu, mikrofon mozes a i ne moras da menjas. Zvucnike sam ubacio jednostavno.. u jednu kacigu sam ih stavio bez ikakvih modifikacija kacige (bilo je dovoljno mesta). Zalepljene su toplim lepkom da se slucajno ne pomere. Druga kaciga je zahtevala da malo busim stiropor da zvucnici ne bi strcali suvise.... Mikrofon na mestu drzi postava kacige i nema potrebe da se dodatno ucvrscuje... Slike nemam, ali potrazi na forumu ima tema u okviru kojih su i slike vec ugradjenih zvucnika i mikrofona u kacige. Arakis sa foruma to radi, pa mozda nije losa ideja da ga kontaktiras.. Pogledaj ovu temu: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/46548-slusalice-za-kacigu/page__p__801382__hl__komunikator__fromsearch__1#entry801382 U ovoj temi imas detaljno objasnjenje ugradnje zvucnika u kacigu: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/40413-prerada-ubacivanje-zvucnika-u-kacigu/ Nadam se da sam malo pomogao... Ima jednostavno resenje, mesto te dve bat. od 1,5v se posebno ugradi baterija od 9v u poseno kuciste i radi i to mnogo glasnije. Probali smo da ga spojimo cak na 12v instalaciju, jedini problem je kad se pojacaju ona dva potenciometra do kraja pocinje da izoblicava zvuk. Inace integralno kolo u samom uredjaju moze da radi cak na 15v. Posto sam kupio drugi motor momentalno radim na tome da uredjaj smestim u sam motor i napravim izvode za kacige. Bice priklucen na akumulator stim sto cu nesto da probam da iskombinujem sa zvucnicima razlicitih otpora da bi se izbeglo izoblicavanje zvuka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Maj 12, 2011 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Ima jednostavno resenje, mesto te dve bat. od 1,5v se posebno ugradi baterija od 9v u poseno kuciste i radi i to mnogo glasnije. Probali smo da ga spojimo cak na 12v instalaciju, jedini problem je kad se pojacaju ona dva potenciometra do kraja pocinje da izoblicava zvuk. Inace integralno kolo u samom uredjaju moze da radi cak na 15v. Posto sam kupio drugi motor momentalno radim na tome da uredjaj smestim u sam motor i napravim izvode za kacige. Bice priklucen na akumulator stim sto cu nesto da probam da iskombinujem sa zvucnicima razlicitih otpora da bi se izbeglo izoblicavanje zvuka A ima li izoblicenja zvuka na 9V? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKI 255 Napisano Maj 13, 2011 Svrati ponekad, 211 postova Lokacija: pored ZR Motocikl: cbr 500 f Prijavi odgovor kao problematičan Isprobano, nema izoblicenja na 9v. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Maj 13, 2011 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Isprobano, nema izoblicenja na 9v. Odlicno bas mi fali da bude malo glasniji.... moracu ovih dana da nabudzim bateriju od 9V. Hvala na savetu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Maj 13, 2011 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ne vredi da stavljaš komunikaciju na veći napon ako nemaš ugrađene slušalice i mikrofon u kaciZi, one male originalne sluške će se raspasti od jačine signala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr. No 558 Napisano Maj 13, 2011 XXX, 474 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ne vredi da stavljaš komunikaciju na veći napon ako nemaš ugrađene slušalice i mikrofon u kaciZi, one male originalne sluške će se raspasti od jačine signala Imam.... ugradio sam po 2 zvucnika u kacige i mikrofon... zato mi i treba malo jace Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...