Jump to content

Moto Zajednica

Zephyr 750 1991-2000

Recommended Posts

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Kawasaki Zephyr 750 1991-2000

oz-zephyr.jpg

Dajte svoj komentar isključivo ako ste vozili ili posedovali ovaj motocikl. Nipošto nikakve komentare u stilu "čuo sam", "rekli su mi" i slično. Odgovorite na sledeća pitanja u skladu sa pravilima bez dodatnih komentara ili slika. Svaki komentar koji ne bude u skladu sa pravilima biće istog trenutka obrisan.

1. Godište motocikla koji ste vozili:

Navesti tačno godište motocikla koji ste vozili..

2. Vreme provedeno na motociklu:

"Posedovao sam ga tri godine." ili npr. "Probao sam ga par puta na lokalnom putu" ili "Napravio sam par krugova oko bloka"

3. Šta mi se dopada:

"Odlične kočnice i dobra zaštita od vetra." ili "Sjajan za duža putovanja, odličan položaj vozača, mala potrošnja" ili neko može napisati i par pasusa ako želi, tim bolje.

4. Šta je moglo biti bolje:

"Prednja kočnica ima loše doziranje i slaba zaštita od vetra" ili nešto slično u stilu prethodnog pitanja.

5. Moj utisak:

Vaš mali review. Tu sad može svašta da se napiše, da se detaljnije objasne i opišu stvari iz prethodne dve stavke i da se još malo priča o motoru i generalnom stavu prema njemu. Mogu se opisati i neki detalji i može se dati i neka ocena i recimo preporuka za kupovinu. Takođe, ovde bi bilo dobro da onaj ko je proveo više vremena sa motorom napiše na šta treba obratiti paznju pri kupovini tog polovnjaka i generalno o održavanju...

Najlakše vam je da uradite copy-paste sadržaja ovog koda i samo ispod svakog pitanja dodate vaš odgovor:

[b]1. Godište motocikla koji ste vozili:[/b]

[b]2. Vreme provedeno na motociklu:[/b]

[b]3. Šta mi se dopada:[/b]

[b]4. Šta je moglo biti bolje:[/b]

[b]5. Moj utisak:[/b]

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Gasim po kucama...povoljno, 161 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR1100,Yamaha Thunderace 1000

1991 g.

2.Vreme provedeno na motorciklu:

Oko mesec do dva meseca ili ti nekih 1500 km.

3. Šta mi se dopada:

Pa ovako:zastita od vetra ne postoji uopste,posto je nejked u pitanju,postoji mogucnost ugradnje malog vizira ali ni on ne pomaze nesto drasticno,kocnice su fenomenalne mozda cak i previse agresivne za moj ukus,na putu stabilan,a za peglanje krivina kao da je pravljen,model koji sam vozio ima 5 brzina ali kad vidi brdo nema potrebe za prebacivanje u nizi stepen samo dodas gas i povlaci ko lud,imao sam osecaj da motor puca od snage iako ima 72 konja.Potrosnja moje voznje,kombinovane,6.5 l,doduse sipam samo Euro 98 oktana.Polozaj vozaca odlican,mada ja bas i nisam merodavan jer se ne zamaram lako.Meni licno se dopada njegov ne svakidasnji izgled i upadljivost.

4.Sta mi se ne dopada.

Kao sto sam odgovorio u predhodnom pitanju zastita od vetra,to sto kod nas nema delova za njega nego sve moram da porucujem >:( sto naravno povecava rashode za motor,transmisija im nije bas trajna u koliko se malo zustrije salta,mada to su vise tudje zamerke nego moje.

5.Moj utisak:

Sto kazu sto ga duze vozim to ga manje sanjam,odlican motor za svaku pohvalu i preporuku,prilikom kupovine treba obratiti paznju na korpu hoce da se cuje,lamele...i sve sto se inace gleda.Po meni najlepsa uljara iz tog vremena,naravo trba napomenuti da Zaphyr 750 i 550 osim imena i oblika nemaju mnogo toga slicno dve razlicite price,da ne kazem nebo i zemlja.

• Manatwork, 86 postova
On 5/1/2011 at 4:00 PM, Firefighter said:

1991 g.

2.Vreme provedeno na motorciklu:

Oko mesec do dva meseca ili ti nekih 1500 km.

3. Šta mi se dopada:

Pa ovako:zastita od vetra ne postoji uopste,posto je nejked u pitanju,postoji mogucnost ugradnje malog vizira ali ni on ne pomaze nesto drasticno,kocnice su fenomenalne mozda cak i previse agresivne za moj ukus,na putu stabilan,a za peglanje krivina kao da je pravljen,model koji sam vozio ima 5 brzina ali kad vidi brdo nema potrebe za prebacivanje u nizi stepen samo dodas gas i povlaci ko lud,imao sam osecaj da motor puca od snage iako ima 72 konja.Potrosnja moje voznje,kombinovane,6.5 l,doduse sipam samo Euro 98 oktana.Polozaj vozaca odlican,mada ja bas i nisam merodavan jer se ne zamaram lako.Meni licno se dopada njegov ne svakidasnji izgled i upadljivost.

4.Sta mi se ne dopada.

Kao sto sam odgovorio u predhodnom pitanju zastita od vetra,to sto kod nas nema delova za njega nego sve moram da porucujem >:( sto naravno povecava rashode za motor,transmisija im nije bas trajna u koliko se malo zustrije salta,mada to su vise tudje zamerke nego moje.

5.Moj utisak:

Sto kazu sto ga duze vozim to ga manje sanjam,odlican motor za svaku pohvalu i preporuku,prilikom kupovine treba obratiti paznju na korpu hoce da se cuje,lamele...i sve sto se inace gleda.Po meni najlepsa uljara iz tog vremena,naravo trba napomenuti da Zaphyr 750 i 550 osim imena i oblika nemaju mnogo toga slicno dve razlicite price,da ne kazem nebo i zemlja.

mene bas zanima taj od 550 ,sta mislite o njemu ?

• Svrati ponekad, 142 postova
  • Motocikl: Kawasaki (Zephyr 550, Zephyr 750, GPZ 305 Unitrack), Suzuki (SV1000S, GSX 400 Bandit, GSX 600F Katana '02, VX 800), Honda (2x VTR 1000 Firestorm, CBX 550F, VF 500F, CBF 600), Yamaha... Ma imam oko 30 motora od 49 do 1000 ccm.
1. Godište motocikla koji ste vozili: Vozio baš dugo onaj od 550 a juče morao kupiti i 750

2. Vreme provedeno na motociklu: Još ni seo redovno nisam, traljavo radi - karburatore moram čistiti i podešavati...

3. Šta mi se dopada: Ne znam šta drugo reći nego - SVE

4. Šta je moglo biti bolje: Ništa ja tu ne bi poboljšavao

5. Moj utisak: Fantastičan motor, veoma redak, maštao o njemu od kad sam na 550 istrošio zadnju gumu (na 550 je 18 cola, a na 750 je 17), i evo došao i taj dan... Od proleća vožnja, ali ne mnogo - imam i druge motore da derem... Zephyr se voli! P.S. maštam i o 1100, za zephyra 400 nisam siguran da li želim da imam...
  • Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja