Jump to content

Moto Zajednica

BJB okupljanje na Fruskoj Gori, skup u 10h na Zmaju.

Recommended Posts

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

He, he, kako JosephB kaže, fakat "nam treba mala škola offroad vožnje" ...  ;D

Mala? :) Malo veća, pre će biti.... Tako sam se glupo uglavio u kanal..... i sa neviđenim optimizmom par minuta pokušavao da izađem unapred, dok se nisam opametio i vratio par metara nazad :) :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1576 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Nataša i ja smo se sjajno proveli.....

.....! Enduro ekipa je krenula na laganu vožnju kroz šumu koju sam ja izvrnuo u borbu sa drvećem, padanjem, i blatom, i time sjebao zabavu i ugrozio bezbednost svima koji su krenuli zamnom. Ja sam najiskrnije zahvalan momcima jer su ostali i sačekali Kvarišu i mene i pomogli nam da se izvučemo iz one šumetine. Ja sam kriv jer sam neiskusno reagovao prilikom prve velike nizbrdice i mislio da mogu da je savladam, ali sam upao u nekuu poljanu trulog drveća i kupina (bez ploda, samo trnje). Jebiga, izvinjavam se, sjebao sam... Sledeći put, samo po livadama.

Velik čovek naš Najzli, ali u ovom slučaju i preskroman :))))  Nema potrebe da preuzme svu krivicu za sebe.

Evo za one koji vole da čitaju sitna slova u istorijskim čitankama... Niko verujem nije ni planirao off road turu a kamoli poneo opremu za istu.

U nekom trenutku, koliko se sećam, Glista sa Najzlijevom Afrikom i Kvarni sa svojom suzanom sa NAJ ćelavijim gumama koje sam video u životu su otišli u Šumicu (šta su tamo radili niko ne zna al je Kvarni izašao trudan  :) ). Nakon nekog vremena, vraćaju se, blatnjavi i srećni, a srca junaka koji su za to vreme sedeli na travi i pasli ćevape su zatreptala. Dogovorena je off road tura u sastavu Čeh sa ogromnom Tenerom, Najzli sa Afričkim autobusom i ja;)

Evil i Ivan su krenuli sa nama, ali su , sto bi Ameri rekli, nakon 500m Chicken out  ;D čitaj: loše gume  ;D ... i nestali tj. vratili se nazad.

Tu prvu vožnju niko do sada nije pominjao. Nakon trave i poljana, i navikavanja na podlogu, malo stajanja malo sedenja na motoru u pokretu, proklizavanja i trzanja mašina od 180 do 230 kg (bez vozača), ušli smo u štos i pojurili šumom.

Najzli je nakon nekog vremena smislio da je put kroz šumu sranje a da je pravi izazov netaknuta priroda, panjevi, blato, duboka trava, reka, provalija, drveće, opet trava, blato, lišće, granje, panjevi, rupe, jaruge, kaljuge....... i sl. E tu smo nabasali na teže uspone, ja sam overio 3 puta od toga kao Lalajko  jednom naopačke, malo sisao bele rade i pljuckao grančice. Motor bez Najzlija i Čeha u životu ne bih podigao, naročito onomad kad sam uspeo da padnem ne ‚‚u brdo‚‚ nego ‚‚od brda‚‚ ....

Čeh se usve samnom uglavio u blatu na usponu pod dooobrim napadnim uglom ... točkovi proklišavaju sve u 16 a blato koje je popunilo i to bednih šara i krampončića na gumama što smo imali od njih je napravila pravi SLICK ! Sve u svemu pravi-pravcijati off road. Stajali smo kad se neko zaglavi, vraćali smo se, opterećivali zadnju viljušku, skakali, gurali, čupali se, prskalo blato po nama. HAOS!!!!!  Ono što je najgore, teško je na tom nagibu postaviti motor da nekako stoji pa smo ga uglavnom naslanjali na drva i podupirali motkama (Čehova ideja alal vera) kako bi se vnuli i pomogli onom ko je ostao.

Kako je krenulo, mislio sam da ću da Briljiram ali sam posle prvog pada toliko onemoćao od dizanja motora dok Najzli i Čeh nisu sišli da je Čeh rekao ‚‚URA, nisam najgori‚‚. Hahahahaha!!! i nisi....

Najzli je terao svoje Kamionče po gudurama kao profi!!!! a ni Čeh nije zaostajao!! Ipak, veliki su to motori, mnogi se sa kroserima ne bi snašli. Alal im vera!

Vratismo se nekako nazad u bazu, napaljeni, prljavi, sad već vešti, puni iskustva a muda ko u SLONA!!!!! :) Skakućemo u povratku ko da vozimo bicikle :)

Extra sam bio ponosan na sebe što sam prošao obe ture i pržio sa drugarima gume, ulje, lamele i plastike.

...

Kreće druga tura koju ne bih prepričavao jer je dovoljno rečeno.

....

EPILOG:

Prvo:..............ALAL vera Afrikama, VAraderu i Trans Alpovima koji su ušli u šumu ali ... ali.....

Ne ide motor preko 100-150 kg i vozač preko 80 kg na takav teren, Jednostavno ne ide. Može, ali nije to to.

Drugo:...........Svi su izbriljirali, bez obzira na iskustvo i tehniku. Niko se nije slomio, a padovi na takvim terenima su potpuno normalna stvar.

Treće:............ Dobre gume su zakon, loše su propast, i za vozača i za ostale koji moraju da se vrate i da guraju.

Četvrto: ..........Da Najzli nije prošao Afričkim autobusom u provaliju ne bi bilo tako dobro zezanje.

Peto: .............Solidarnost je bila na tako ZAVIDNOM nivou !!!! da sam ja bio zadivljen do te mere da sam hteo da se pobratimim sa svima (osim sa Duhom koji je stalno pretio da ce da me siluje kad ostanemo sami u šatoru te noći ako se, naravno, izvučemo živi) :)

Šesto: ............Cela ekipa je sastavljena od divnih ljudi, i želeo bih da se svima zahvalim na druženju, naročito Ivanu kod koga sam spavao u NS ( i on je kao i Duh pominjao neki sex i silovanje al sam tu već do te mere oguglao da se nisam uzbudjivao...... )...

Sedmo: .... ko nema ogrebotine, istegnute mišiće ili upale - SISA !

I na kraju, predlozio bih da  Kvarnom, iliti Majstor-Kvarishi, koji je radio kao lud, kuvao, spasavao Najzlija sa ćelavim gumama, nosio sekirče ko privezak itd, svi skupimo po 200, 300 kinti, i kupimo mu zadnju gumu koju oće, npr Cont TKC. Mislim da je zaslužio, i to ne ovako što ima ili nema para već kao veliko hvala! Nek to bude i mali običaj BJB, zašto da ne, da ponekad nekog ko ja baš zaslužio nagradimo. Tako se on neće osećati loše, kao da mu neko nešto zbog potrebe daje, a nama će biti lepo jer smo nekom izmamili osmeh na lice....i to ne bez razloga.

UZDRAVLJE :)

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

He, he, kako JosephB kaže, fakat "nam treba mala škola offroad vožnje" ...  ;D

Mala? :) Malo veća, pre će biti.... Tako sam se glupo uglavio u kanal..... i sa neviđenim optimizmom par minuta pokušavao da izađem unapred, dok se nisam opametio i vratio par metara nazad :) :)

Terena ima rikverc?? :)

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Najzli, daj snimke kada smo isli po meso :D

E to je bila trauma. Zamislite kako sam se osećao sedevši na suvozačkom sedištu bez kacige dok Evil proverava toplotnu izdržljivost pločica na njegovom autu. U jednom momentu, dok sam se ja zanimao da li mi se boja polako vraća u lice, Evil objašnjava kako je statistički, Pablovo mesto, zadnje sedište iza suvozača, najbezbednije mesto u kolima, a moje mesto suvozača, najrizičnije. Tu mi se boja skroz sklonila sa lica. Za one koji misle da smo išli polako, podatak da smo spalili kočnice pre nego što smo stigli do Iriškog Venca bi mogao da bude dokaz da je Evil više žurio, a Pablo i ja više ž(m)urili. Do povratka je bilo još mnooogo metara...

Sledeći put ja ostajem u kampu i čekam da neko drugi donese meso. ;D

Inače, Evil svojim vozilima pruža najbolji tretman, nabolje kočnice, najbolje ulje, najbolji serviseri... (Pogledajte teme o onoj garaži gde Kvarko drži ključeve pa recite koliko je realna Evilova izjava  ;D )

Evile, jel imaš i pelene za odrasle za putnike? Nisi nam ih dao, a meni su trebale.  ;)

najzli

Hehe, iz iskustva znam da guza i besika popustaju tek kada stanem, isto vazi i za povracanje, a posto ljudi cim stanem panicno izlete napolje nemam problem sa svim tim stvarima :D

E Ceshe, pa vecinu nisi ni pomenuo... Newbee, Duh, Joseph, MadMax na Varaderu sa gumama za asvalt (Max svaka cast!!), decko sa povredjenom nogom na BMW, bajkerska egenda Joseph, moja malenkost...

Vama dvojici trenba podici spomenik.

Ko ne zna , momci imaju poi 120 kg i masine od po 230 kila. Alal vera i dragana gde ste vas dvoje prosli! Srce u junaka, cista 10ka!

• Drug član, 1370 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Svaki motor ima rikverc - kad nemere naprijed, natrag uvijek može  ;D

Ajd stavite neke slike tog offroada, ovo do sada je sve meko, meko, meko ....    ;D

• Zainteresovan, 528 postova

A vidim ljudima glupo da kazu koja se to SISA vratila sa offroad-a navodno zbog pneumatskih

problema (ako nemate pravi izgovor obratite se Lazaru, koji ce vam naci tehnicko opravdanje :)  ).

Sto se izgovora tice evo pravih razloga, posto je diRRty bio uporan da dokaze  da 'vetar' duva i napred i nazad

demonstrirajuci mi tu cinjenicu povredio sam zglob na levoj ruci izlazeci u rikverc iz servisa

(posle 100-150km voznje  me zaboli zglob, tako da za sada nista od offroad-a). A ono za silovanje Endurc-a,sto se

tice drugih neznam sta ih je sprecilo, sto se mene tice jednostavno nije moj tip (debeo je previse :P ).

Endurac imao sam problema sa kucnim savetom sto sam ti dozvolio da parkiras u zajednicku garazu (bilo ulja do clanaka :P )

Sve u svemu bilo super sem onog cekanja na grupu koja ode po meso ali im sve oprosteno nakon sto je Najzli podelio kokice

i time nam prekratio muke.

Ja sam se odlicno proveo, druzio, upoznao neke clanove i saznao da imamo dosta zajednickih poznanika.

PS.1 okrad nisam stigao da nastavimo pricu al bice prilike jos da 'ogovaramo' one koje poznajemo, a nisu na forumu.

PS.2 Meex za sledeci put angazujem Grbu da malo poboljsam umetnost basketa pa da vas Endurac i ja oderemo!

PS.3 Lalajko upisi moj broj u imenik, da me ne budis vise pitajuci se ko te je zvao :)

PS.4 Najzli pozdravi Natasu i prenesi joj pozdrave od Sandre.

PS.5 Endurac, Maja ti se zahvaljuje, sto si skontao ko mi je maznuo rukavice sa motora ispred pekare, i iste mi doneo cak na Frusku Goru.

PS.6 Evil_Zo hvala na tehnickim opravdanjima za vracanje sa off-road-a.

PS.7 Pablo f'ala sto si mi doneo nalepnice + poklonio jednu ;)

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Ajd stavite neke slike tog offroada, ovo do sada je sve meko, meko, meko ....    ;D

Ne  znam da li ih ima još... nismo nosili aparate :(

• Zainteresovan, 666 postova

Pa zar nisi ti bio na Fruškoj Gori... ???

.....

Endurac imao sam problema sa kucnim savetom sto sam ti dozvolio da parkiras u zajednicku garazu (bilo ulja do clanaka :P )

Sve u svemu bilo super sem onog cekanja na grupu koja ode po meso ali im sve oprosteno nakon sto je Najzli podelio kokice

i

Sorry matori, bio fuckin`extreme offroad  ;D sa sve padavicom ,ulje bilo tecnije od vode, popustili dihtunzi.... jbg. Turi pesak po ulju, pokupice vecinu.....

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ne  znam da li ih ima još... nismo nosili aparate :(

Ja sam nosio aparat, ali mi ni na kraj pameti nije palo slikanje u onom haosu. :) Tek u povratku sam primetio neto tesko u dzepu od jakne.

Antek, gde se izgubi ti tako rano? Mi smo ustali oko pola osam, kazu da su bio i otisao. Zao mi je sto se nismo upoznali...

• Navigator, 1801 postova
  • Motocikl: Papričica :)

Ne bojte se vi za moju gumu, urezacu ja vec nesto ;D, sad je na redu jedna putna, a kada se vratim sa mora kupujem jedan komplet hard, pa onda da vidimo junake u sumi....

• Drug član, 1370 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Pa zar nisi ti bio na Fruškoj Gori... ???

Da, ali u nedjelju ujutro, znaš mene, moram buditi druge  ;D

2Lalajko: Pa bio sam do oko 8.00h u kampu, onda je Dexter

inzistirao na kafi, a najbliže mjesto je bila kafana na Iriškom Vencu.

Poslije sam otišao kući jer sam bio u frci sa vremenom, hebajiga, bit

će prilike. No drago mi je da sam vidio stare drugare ( Joseph i Quassar,

oni su mi već feature, onda Dexter, Pablo ) a sreo konačno i one koje

sam čuo samo preko neta ( Čeh i Helena, naravno  ;D, Kvariša, Igor-GS

i ostali, malo mi je zbrkano, puno novih faca a malo vremena ). Pozdrav

svima do iduće prilike  :)

• Svrati ponekad, 147 postova
  • Motocikl: Nema :(

Bilo bi super kad bi i svi ostali postavili ovako svoje fotografije. Six svaka cast. ;)

DR OC, MNI TKS! VY 73 FER YU1DUH ES QRA DE 4N1SX

HPE CUAGN! :)

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Bilo bi super kad bi i svi ostali postavili ovako svoje fotografije. Six svaka cast. ;)

DR OC, MNI TKS! VY 73 FER YU1DUH ES QRA DE 4N1SX

HPE CUAGN! :)

Za onekoji ne znaju ovo je na Islandskom jeziku............ :) jel tako six????????Ti si 100%ni pozitivac,,,,,,,samo tako nastavi!

I ne daj lopovima na servisu 10 000 jer meni jos nije puko lanac..........

Pozdrav za drustvo...........

Nisam stigao ranije da se javim...sorry!

Bilo je super a sutra postavljam i slike!

Al sam se izgubio kad sam sa jezera krenuo kuci nekim "alternativnim" pravcima kojim me je uputio neki lokalni cikica!!!!!!!!!!!!!!

Tesko nabasah na Rumu i to tras pravo na neku sahranu gdje sam sa ostalima cekao 20 minuta na sred sokaka na prodje sprovod a nigdje h;ada a ja u fullllllll opremi ! Mjestani kazu da nije red da se vozi kraj pogrebne kolone! Ala sam se brate skuvao!

Vozio sam polako ostatak puta i stigao kuci oko pola 9!

Jos mi trne dupe!

pozdrav za sve Frusko Goranceeeeeeeeeeeeee

I sad mi frka da zaspim jer sve kontam naici ce neko da sakuplja onaj Mjesecev polen....... :)

Ljudi organizujte hitno okupljanje ponovo a ja sigurno dolazim......

Lalajko ponesi opet onaj brener da pravimo LEDENI CAJ............ :)

Sator sam doneo kuci i naredio da se komisijski spali........ :)

Lanac mi se toliko istegao da je sada dvaput duzi.....

Pablo naljepnice su legle extra,,,,,,,........hvala!

pozdrav svima

• U prolazu, 29 postova

na ovom linku redorane, mi izlaze neke gluposti, za download,,.. jel to tako treba ili kako? a i glup sam prva dva sata od kako se probudim, tako da cu ipak proveriti kasnije...

• Svrati ponekad, 479 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600E

Bilo je stvarno extra. Doduše ja sam stigao predveče i bio samo par sati zbog obaveza ali sam uživao. Svi forumaši su super o odmah su me lepo prihvatili . Žao mi je što nisam ostao duže ali drugi put ću se potruditi. Pozdrav za sve forumaše, a posebno za Quassara, Josepha, Igora GSa, MadMax-a i sve ostale koje sam upoznao nemoj da zamere. Glista je lik i po i maltene prvi mi je prišao onako zbunjenom, svaka čast.Pozdrav i za Glistu. Hvala članu koji mi je ponudio spavanje kod njega kući, izvini zaboravio sam nick (baš slaobo pamtim imena a tek nick-ove) ali znam da voziš TransAlp-a 2004. U povratku sam imao manjih "poteškoća" ... http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=8840.0  ... da to tako nazovem, ali sve je prošlo OK...

Pozdrav do sledećeg vidjenja...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja