Jump to content

Moto Zajednica

TS-chopper-ove ludorije

Recommended Posts

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

Kakve su ovo igracke pa neide to bas tako lako1lol.gif

Pa ovo kontretno jesu igracke, ali im i ozbiljnih svari na ovom principu. Plasticne lopatice i onako tanke zice za napajanje govore o ozbiljnosti ovog elektromotora. ALi da postoje elektro turbine i da fino funkcionisu to stoji.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: mz

Ma sve to stoji Ali sve to da radi na obicnim karburatorima to nece da moze ima da vrati gorivo iz lonceta na preliv za sve to treba anspric i da se strogo kontrolise ulazni pritisak da motor moze da proguta ono sto mu se servira a ne da se udavi

A o rezonu netreba pricati jer bez njega nema dvotakta 50 % snage nestade u oblaku dima

Tojota je svojevremeno eksperimentisala sa cetvorotaktom koji radi u dva takta sa dodatnim ispiranjem cilindara sa turbinom ali neznam nisam posle cuo da je takav projekat negde zaziveo

Mozda nesto zazivi kod tebe ipak je ovo zemlja SRBIJA UZ TEBE SMO1care.gif

Ma sve to stoji Ali sve to da radi na obicnim karburatorima to nece da moze ima da vrati gorivo iz lonceta na preliv za sve to treba anspric i da se strogo kontrolise ulazni pritisak da motor moze da proguta ono sto mu se servira a ne da se udavi

A o rezonu netreba pricati jer bez njega nema dvotakta 50 % snage nestade u oblaku dima

Tojota je svojevremeno eksperimentisala sa cetvorotaktom koji radi u dva takta sa dodatnim ispiranjem cilindara sa turbinom ali neznam nisam posle cuo da je takav projekat negde zaziveo

Mozda nesto zazivi kod tebe ipak je ovo zemlja SRBIJA UZ TEBE SMO1care.gif

Jos pre nekoliko strana ove teme sam govorio o mojoj ideji, ali ajde da ponovim.

Obicna turbina (ne ova elektricna), se ugradjuje na sam usis cilindra, a na samoj turbini (izmedju filtera vazduha i usisa tubine) se ugradjuje karburator, tako da turbina ne gura vazduh u karb, vec vuce kroz njega. Naravno rezonatorski izduv ostaje, a turbina se pogoni gasovima koji se vode sa izlaza rezonatora (a ne izduvne grane). Pritisak svakako ne ide u 2-2,5 bara kao kod klasicnih turbaka, vec na nekih skromnih 0,6-0,8 sto ne bi trebalo preterano da opterecuje celo klipa.

Ne pricam ovo napamet, niti izmisljam toplu vodu, ovo sve vec odavno postoji u mnogim knjigama vezanim za sus motore (ovih dana branim diplomski na slicnu temu, pa ne pricam nesto u prazno) Mogu da vas davim sa PV i TS dijagramima, koeficijentima toplotnih opterecenja, i tokovima radne materije... ali se trudim da objasnim moju ideju na sto jednostavniji nacin.

Urkatko, turbina ili kompresor kod dvotaknog motora ima za cilj da smanji porvatak gorive smese natrag kroz prelivne kanale, u trenutku kada su otvoreni prelivni i izduvni kanal (detonacijskim talasom iz rezinatora), pored toga naravno omogucuju i vesi protok smese u karter u trenutku kada je otvoren usisni, odnosno u cilidar kada su otvoreni prelivni kanali.

Pored turbine potrebno je obezbediti i njeno podmazivanje odnosno ugraditi i pumpu koja ce terati ulje kroz turbinu.

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Super,imam i ja slicnu ali joj je unutrasnjost jadna,ne znam sta da radim.Moja je Ruska,ima na jednom mestu cena u rubljama1lol.gif

Super,imam i ja slicnu ali joj je unutrasnjost jadna,ne znam sta da radim.Moja je Ruska,ima na jednom mestu cena u rubljama1lol.gif

I ova je ruska, i ima cenu u rubljama (Sputnik, motoslem). Takodje je unutrasnjost (bar ono sto je od nje ostalo) bila u katastrofalno stanju (kao i spoljasnost). Ofarbao sam je, sredio unutrasnjost, sasio novu postavu i dodao malo sundjera, i kao finis sam dodao keder gumu po obodu. Sada je bas prijatna za nosenje.

Pa naravno, valjkom. Nisam se bas previse trudio jer je imala prilicno duboke ogrebotine a mrzelo me da je gitujem, ali je koretkno ispala.

Ovog vikenda, bio malo do Aleksinca, ali sa polomljenim klipom. Naime, par poslednjih dana primetio sam ja da mi motor izgubio snagu i da mu se desi da ponekad presisa prilikom paljenja. Madjutim odem ja tako na moto zurku tamo ga upalim na gurku (posle toga sam stajao i palio je uz prve) i lepo se sa curom vratimo za Nis, motor je bez problema isao 101km/h. U nedelju smo ga vozili ceo dan i lepo je palio, ali uvece opet nece... <_< <_< <_< <_< <_< tu se ja iznervirima i skinem cilindar.... kad ono ima sta i da vidim.... klip puko izmedju karika i otpalo parce. >:(

Posto nisam zeleo da kupujem nov klip sumnjivog kvaliteta, nadjem originalni trabantov(neuporedivo kvalitetniji u odlicnom stanju), ali na 1 specijalu(72,5). SUper! sutra ga lepo nosim na obradu do 72 (standard) i po njemu da mi razbuse cilindar. Ispod cilindra ide distancer od 2,5mm, a u klipnjaci ide caura iz skodine klipnjace, koja se perfektno uklapa (jer je trabantova bolcna znatno deblja nego mz-ova)

Slede slike delova, pre obrade:

post-1646-0-85946500-1366835466_thumb.jpg

post-1646-0-76779700-1366835477_thumb.jpg

post-1646-0-06254600-1366835489_thumb.jpg

post-1646-0-29584200-1366835505_thumb.jpg

post-1646-0-37100400-1366835515_thumb.jpg

post-1646-0-67647900-1366835527_thumb.jpg

post-1646-0-07512100-1366835546_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja