Jump to content

Moto Zajednica

TS-chopper-ove ludorije

Recommended Posts

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500
Sutra moram smisliti gumeni nosac motora, koji ce ucvrstiti motor i trecoj tacki, kod velikog srafa ospod usisne grane. A moram i produziti postojeci sraf drzaca motora (jer je motor sada legao na dole u odnosu na ram)

Ja sam to pravio od onih silen blokova koji imaju ulivene srafove sa obe strane,ja sam stavljao polovne,nasao kod mehanicara neke,kao nevaljaju,mene su lepo sluzili na televizoru,mislim da su od nekog renoa,drze auspuh,moze isto od zastave ili bese od lade,drze hladnjak.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

Konacno sam resio prednji blatorban... imao bih dosta prepravki za ovim pa sam se ipak odluci za elegnatnije resenje... radila je brusiulica na es-ov sadnji blatobran i dobio sam zeljenu formu.

Ali.... sutra moram prerpaviti isduvnu granu jer sada blatobran kaci u nju kada se podbode motor prema napred... znaci jos seckanja u ukrajanja :moto3:

post-1646-0-72702500-1332706993_thumb.jpg

post-1646-0-56037600-1332707008_thumb.jpg

post-1646-0-89629000-1332707023_thumb.jpg

post-1646-0-04063300-1332707046_thumb.jpg

post-1646-0-66720700-1332707071_thumb.jpg

• Самарићанин, 794 postova
  • Motocikl: коњусина с педес' коњића

E, jbg, baš zbog toga sam ti napisao da kraj zadnjeg blatobrana treba da bude niže. Negde u liniji sa "karterom", ako mogu tako da se izrazim. Tako bi ubio dve muve od jednom. Motor bi ti bio više retro, a još važnije, ne bi imao sad sex oko izduvne grane, čijom prepravkom možeš skroz da pojebeš rad mašine.

Razmisli još jednom.

Pa nije mogao da ide nize, jer je tekvog oblika da ne prati gumu celom konturom, kao i zadnji.... ovi je maksim do koga je mogao da ide na dole a da ne odudara od tocka.

Inace izduvnu granu cu raditi da bude iste duzine kao i original ali da imam malo ostriji luk.

Ako sve bude po planu sutra sledi farbanje :moto3:

Ostao mi poslenji sloj gita na zadnjem blatobranu, ostalo je spremno.

Najverovantije ce nakon farbanja sazrevati 15-ak dana dok ponovo dobijem slobodnog vremena ::)

Bitno je da tema ne stoji u mestu.

• Drug član, 1404 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi Nuovo Falcone 500

Ovaj me podseti na tebe,a i koristio je neke delove od MZ-a,cini mi se da je i viljuska na trajku od MZ-a.

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone

Ako sve bude po planu sutra sledi farbanje :moto3:

Ostao mi poslenji sloj gita na zadnjem blatobranu, ostalo je spremno.

Najverovantije ce nakon farbanja sazrevati 15-ak dana dok ponovo dobijem slobodnog vremena ::)

Bitno je da tema ne stoji u mestu.

kad vec farbas u belo seti se i one moje kacige :zvizduk:

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Ne volim nekome da menjam koncepciju ali stariji modeli su retko bili farbani u cisto belo vec je to uvek bilo kremkasto ili ti bež....

post-3484-0-12469200-1333382645_thumb.jpg

Ofarban... ali nisam bas zadovoljan, koristio sam farbu koja mi je ostala od farbanja auta prosle godine i izgleda da je imala grudvice u sebi, pa mi se desilo nekoliko puta da kada pustim pistolj nastavi da "pisa" kroz diznu, a pistolj mi bio skroz cist pre farbanja.

Verovatno cu ponoviti farbanje ako budem imao vremena, sada pravim pauzu od 15-ak dana.

Takodje sam video nekoliko propusta u gitovanju >:( ali sta se moze... nisam vise imao ni sata vremena za detaljisanje... jednostavno je moralo ili sada ili da ode u zaborav...

To sa gitovanjem su corava posla.Dok gitujes, sve ti se cini odlicno, Mikelandjelo ti nije ravan.Posle prve ruke ti nije dobro kada pocinju da izranjaju propusti...Posle ovakvog saznanja ja se upustam samo u zafarbavanja auspuha i nekih sitnica i to pretezno sa crnom mat farbom. Ove visoki sjaj farbe, zaobilazim..

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Ofarban... ali nisam bas zadovoljan, koristio sam farbu koja mi je ostala od farbanja auta prosle godine i izgleda da je imala grudvice u sebi, pa mi se desilo nekoliko puta da kada pustim pistolj nastavi da "pisa" kroz diznu, a pistolj mi bio skroz cist pre farbanja.

Verovatno cu ponoviti farbanje ako budem imao vremena, sada pravim pauzu od 15-ak dana.

Takodje sam video nekoliko propusta u gitovanju >:( ali sta se moze... nisam vise imao ni sata vremena za detaljisanje... jednostavno je moralo ili sada ili da ode u zaborav...

...nista ti ne verujemo!! Fotkeeeeee da vidimo pa mozemo pricati :)

Bice i fotografija, danas sam ga pogledao, ipak ce doci do sitnijih korekcija za 15-ak dana. Sve u svemu nije bas toliko strasno, verovatno se vecina nedostataka ne bi ni videla kada se ugradi na mnotor ali ipak cu gledati da ga sredim.

Jedva cekam rezultate... kada zavrsis projekat nadji bre Chopperu neki normalan aparat!!!

Ma kupila cura fuji i kaze da mi ostavi da slikam, ali mi nekako zao da lep, novi, beli aparat usvinjim prljavim rukama. Kada se sklopi bice fotografija.

Inace resio sam da napravim (u svom stilu) i migavce za u rucice kao kod ES-a ali ne onako glomazne, vec manje, i elegantije. Kupio sam male bocne migavce (okrugli koji idu u blatobrane) od zastave (75 din/kom) Sutra cu kupiti 2 T racve (plasticne, bele za vodovod- grejanje) najverovatnije od 3/4 cola. Onda cu ih lepo skratiti sa strane i u te rupe ubaciti migavce. Trebalo bi da budu bas kul. Razmisljao sam i o orininalnim za ES,a ali kao sto rekoh bas su mi glomazni a 5e/kom je mnogo.

5€ je najjeftiniji migavac koji moze da se kupi...ako si mislio na ove, oni su 14€ komad i to na ponizenju, bili su 20 u Luisu.

post-3484-0-73107500-1333573606_thumb.jpg

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Dobro je, samo guraj.

Jesi li ti zadovoljan kako ide, to je najvažnije?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja