Jump to content

Moto Zajednica

Realne cene MZ motocikala

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone

Jendostavno oni provereni su nezainteresovani da odrade kvalitetno, a oni mladji vreovatno ne znaju.

tacno tako, i ja imam slicna iskustva sa majstorima koji mi nisu kucni prijatelji. a o tom ts-u sa prebudzenim paljenjem i karburatorom koji je pravio adolf hitler nema se sta pricati - ko ne veruje nek stane na crtu :care:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 634 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls,

Pusti seljaka da radi zemlju(uzgred budi receno ovi su naj gori ne racunajuci izbeglice)

Slazem se sa Dekijem da ulozeni rad niko ne racuna,ne znam sta je deki po struci ali s obzirom da sklapa motor uz popodnevnu kafu nije profesionalni majstor(izvinjavam se ako gresim)

Ako sam upravu ,o kakvom ulozenom redu onda pricamo

Nikom dinara za prepravku rama nikom dinara za mehaniku nikom dinara za struju pa sta je ulozeno

JOS JEDNOM SE IZVINJAVAM AKO SAM NEKOG OVOM PORUKOM UVREDIO ALI OVO SU CINJENICE

A i sta je sa IZBEGLICAMA??? Ajde mi to malo definisi.Nije mi bas jasno sta si hteo da kazes sa tim,dal spadaju u losu kategoriju ili nesto drugo?

Sto se tice rada uz kafu,e pa to je kada nema posla za pare,btw,ne bavim se profesionalno time u smislu da zivim od toga,ali radim,imam svoju radionicu,dosta ljudi kojima odrzavam motore,taj krug se siri onako kako meni odgovara,i eto,krpim se,moto sport je skupa rabota,a ja gledam da svoju pasiju finansiram od toga,da kucni budzet ne trpi ni malo.

• Zainteresovan, 978 postova
  • Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

Negde sam postavio za glasanje , pitanje : da li bi ste platili ... ! ali ne mogu da nadjem gde je to !!!?

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Mnogo idemo u širinu a prostora za OFF uvek ima, politika je neiscrpna i uglavnom je sranje. Izbeglice, političari, lopurde, kriza, rat... neka toga za neke druge forume, predlažem da ostanemo na cenama naših motora.

Negde sam postavio za glasanje , pitanje : da li bi ste platili ... ! ali ne mogu da nadjem gde je to !!!?

Ja nisam video, pogledaj po nazivu teme. U zadnje vreme BJB je OGROMAN, odavno ne čitam sve jer je to nemoguće a što je više sadržaja to imam manje vremena za teme koje mi se dopadaju kao što je npr. ova.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

mz vredi kao i svaki drugi motor..

trazis kolko trazis ali ono sto dobijes mu je realna cena...

paritet se promenio,ponuda potraznja ,nije vise kao nekada....

kad ti dodju par kupaca i ponude sta ponude to mu je i vrednost...

danas za 1000e ima i japanac da se kupi ,ko ce za mz,a tolko da plati..retko ko...

ja jurim nekog jeftinijeg,da ga preradim,stara ljubav zaborava nema,moja prepravka i prerada ce kostati i delova i zivaca i vremena,,ali,,,:MZ:

to niko nemoze da plati....i onda treba da dodju i ponude neku cifru...dodje mi da uznem cekic i da.....:gaa::Hitman:

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 952 postova

Pre 20 godina su ti isti mz-i tada stari par godina koštali 1200 DM što je sada 600e. Drže cenu ko harley. Neko će reći da nisu isto pare onda i sada, pa ne znam, gledajući cenu mog rada jesu.

• Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls,

Mnogo idemo u širinu a prostora za OFF uvek ima, politika je neiscrpna i uglavnom je sranje. Izbeglice, političari, lopurde, kriza, rat... neka toga za neke druge forume, predlažem da ostanemo na cenama naših motora.

Saglasan sam,ali,pisana rec ima odredjenu tezinu,pogotovo ako to cita vise stotina ljudi,iznosenje odredjenih stavova po nekim pitanjima ne mogu ostati nedorecena,pa iz tog razloga trazim gore navedeno objasnjenje.

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: izh planeta 4;izh planeta 5;apn 6

Sto se tice rada uz kafu,e pa to je kada nema posla za pare,btw,ne bavim se profesionalno time u smislu da zivim od toga,ali radim,imam svoju radionicu,dosta ljudi kojima odrzavam motore,taj krug se siri onako kako meni odgovara,i eto,krpim se,moto sport je skupa rabota,a ja gledam da svoju pasiju finansiram od toga,da kucni budzet ne trpi ni malo.

e u tome i jeste problem sto ne zivis od toga

svaki taj motor s kojim ti krpis tvoj budzet otanjio je budzet nekom ko je slupao 20 godina uceci da popravlja motore

onda dodjes do situacije o kojoj prica TS COPER da stariji majstori nisu zainteresovani a mladi ne znaju

od koga ce mladji da nauce

ti ces ujutru u 7 da odes na posao odradis SVOJ PROFESIONALNI DEO za koji si placen o onda ces kad dodjes s posla polako uz kaficu da krnjis tudju platu

Svaki tej motor koji ti sklopis je trbao da bude skola za nekog klinca kod profesionalnog majstora

A na kraju krajeva ko ga j... nek kupi kompjuter i nek nauci sa neta,samo neznam cime ce da plati internet kad ne zna nista da radi

I to tako u nedogled i u krug

Sto se tice objasnjenja nikakav problem nije samo neka Vuja kaze da moze

ZIVELI PRAVI I PROFESIONALNI MAJSTORI

Jos jedna molba za Dekija

Ako nije tajna podeli sa nama kojim se poslom bavis profesionalno

Jos jedna molba za Dekija

Ako nije tajna podeli sa nama kojim se poslom bavis profesionalno

Vrlo RIZICNIM! 1zvizduk.gif1zdravo.gif

ne znam koji je to posao

da nije elektro monter

• Zainteresovan, 952 postova

svaki taj motor s kojim ti krpis tvoj budzet otanjio je budzet nekom ko je slupao 20 godina uceci da popravlja motore

onda dodjes do situacije o kojoj prica TS COPER da stariji majstori nisu zainteresovani a mladi ne znaju

ti ces ujutru u 7 da odes na posao odradis SVOJ PROFESIONALNI DEO za koji si placen o onda ces kad dodjes s posla polako uz kaficu da krnjis tudju platu

Svaki tej motor koji ti sklopis je trbao da bude skola za nekog klinca kod profesionalnog majstora

A na kraju krajeva ko ga j... nek kupi kompjuter i nek nauci sa neta,samo neznam cime ce da plati internet kad ne zna nista da radi

U ovoj zemlji niko nije zadovoljan ako postoji konkurencija, ako sam ne drži posao a ostale milicija da apsi ne mogu da rade. Pa šta prave majstore čini pravim ako im hobisti ugrožavaju posao, imaju valjda nešto više da ponude. I ja sam zanatlija pa ne da ne kukam na druge već često ne mogu da nadjem nikoga da preuzme posao koji nemam vremena da prihvatim. A i brate 20 godina učio da popravlja motore, pa jel naučio na kraju :lol:

• Podržavam 1

U ovoj zemlji niko nije zadovoljan ako postoji konkurencija, ako sam ne drži posao a ostale milicija da apsi ne mogu da rade. Pa šta prave majstore čini pravim ako im hobisti ugrožavaju posao, imaju valjda nešto više da ponude. I ja sam zanatlija pa ne da ne kukam na druge već često ne mogu da nadjem nikoga da preuzme posao koji nemam vremena da prihvatim. A i brate 20 godina učio da popravlja motore, pa jel naučio na kraju :lol:

pogresno si me razumeo prijatelju

ne boji se ni jedan pravi majstor konkurencije drugih majstora ili hobista

ali izvini od kad to hobisti rade za pare

ja iz hobija kupim slagalicu pa se hobisem do mile volje

a sto se tice 20 godina ucenja ;pa ti uporedi motore od pre 20 godina i sad pa vidi dali ima sta da se nauci

• Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

Sreca pa se ukradeni MZ motocikli ne prodaju lazirani kao japanci ! Valjda bi cena tek onda bila nerealnija !

• Zainteresovan, 819 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Bebac u pravu si ali u nekom drugom vremenu.

I jedni i drugi se snalaze. Mnogi se bave mehanikom zbog dodatnih prihoda, moraju takvo je vreme.

Oni drugi rade to profesionalno ali se i oni snalaze, kako to samo oni znaju.

Bebac u pravu si ali u nekom drugom vremenu.

I jedni i drugi se snalaze. Mnogi se bave mehanikom zbog dodatnih prihoda, moraju takvo je vreme.

Oni drugi rade to profesionalno ali se i oni snalaze, kako to samo oni znaju.

pa ovi drugi se snalaze zbog ovih prvih

znas o cemu se radi :zbog dodatnih prihoda moze covek da kopa kanale,da nosi dzakove,da dodaje cigle i malter ali bas da bude mehanicar IZVINI ali ne moze

to kako si ti rekao ispadeovako

-AHA TREBA MI PARA,DOBRO,OTVORIM INTERNET NADJEM LITERATURU I URADIM JEDNU DVE GENERALNE I BOG DA ME VIDI-

e pa nece biti

i jos nesto da bi doslo to "drugo vreme"prvo moraju ljudi da se promene

radi brate SVOJ posao i pusti druge da rade SVOJ posao i eto ti ga drugo vreme

Ajde da se i ja nadovezem na vasu promasenu temu . Jednog renomiranog majstora za japanske motocikle pitao sam za pomoc , u vezi GSX-R 750 , kojeg sam imao u to vreme . Nije znao ni ko sam ni sta sam pa me je pitao , da li imam zemlju (posto sam iz ravnice) da dodje 3 dana da mi kopa njive ! ALI , da ja njemu ne UZIMAM HLEB ! radeci njegov posao

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 819 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Pokusavam da budem blag koliko god mogu.

Zasto bi mehanicarski posao bio uzviseniji od zidarskog zanata.

Znaci, neka smeta nekom drugom samo meni ne, je li u tome cela filozofija?

U koju grupu ti spadas ?

Pokusavam da budem blag koliko god mogu.

Zasto bi mehanicarski posao bio uzviseniji od zidarskog zanata.

Znaci, neka smeta nekom drugom samo meni ne, je li u tome cela filozofija?

U koju grupu ti spadas ?

procitaj ponovo moju poruku

ne da zida nego da dodaje cigle i malter

ne cak ni da pravi malter

zidanje je zanat kao i svaki drugi ,zahteva znanje i iskustvo

meni licno ne smeta da svi budu bravari kao i ja

ali da zive od toga kao i ja

Ajde da se i ja nadovezem na vasu promasenu temu . Jednog renomiranog majstora za japanske motocikle pitao sam za pomoc , u vezi GSX-R 750 , kojeg sam imao u to vreme . Nije znao ni ko sam ni sta sam pa me je pitao , da li imam zemlju (posto sam iz ravnice) da dodje 3 dana da mi kopa njive ! ALI , da ja njemu ne UZIMAM HLEB ! radeci njegov posao

ako ti nije problem pojasni

• Svrati ponekad, 450 postova
  • Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone

mogu majstori da se nadju uvredjeni koliko zele, ali cinjenica je da uz pomoc radionicke knjige (kojih na netu ima fala bogu) i osnovnog alata moze da se uradi mnogo toga na motoru. nije velika mudrost kupiti spijune za 300din na buvljaku i prestelovati paljenje po fabrickom uputstvu. ali ne, majstori ce to "odoka" >:( e pa necu odoka, kupicu spijune i majati se ceo dan ako treba ali ce to da radi kako treba. drugo, ostavi motor pa dodji za tri dana, a ja cu za ta tri dana da zovnem druga da tvoje dobre delove stavimo kod njega a njegove koji jos mogu da teraju moze i u tvoj motor >:( (o cenama da ne govorim) nazalost, nemam poverenje u majstore i to sa debelim razlogom. ne u njihovo znanje vecc u njihovo postenje.

• Podržavam 1

mogu majstori da se nadju uvredjeni koliko zele, ali cinjenica je da uz pomoc radionicke knjige (kojih na netu ima fala bogu) i osnovnog alata moze da se uradi mnogo toga na motoru. nije velika mudrost kupiti spijune za 300din na buvljaku i prestelovati paljenje po fabrickom uputstvu. ali ne, majstori ce to "odoka" >:( e pa necu odoka, kupicu spijune i majati se ceo dan ako treba ali ce to da radi kako treba. drugo, ostavi motor pa dodji za tri dana, a ja cu za ta tri dana da zovnem druga da tvoje dobre delove stavimo kod njega a njegove koji jos mogu da teraju moze i u tvoj motor >:( (o cenama da ne govorim) nazalost, nemam poverenje u majstore i to sa debelim razlogom. ne u njihovo znanje vecc u njihovo postenje.

e pa prijatelju nece moci tako

lepo si rekao da uz pomoc radionickih knjiga moze da se uradi dosta ali ne moze SVE

znaci ono sto moze da se uradi i da se naplati to sec ti sam a kad dodje gusto onda kod majstora pa ako moze jos da bude i jeftino

NE BIVA BRATAC

ako dozvolite primer:

dodje covek kod mene da mu napravim auto prikolicu

sedne lepo popijemo po kafu ,kaze covek sta mu treba ,ja njemu kazem koliko to kosta i tu nastane problem

izracuna covek da je njemu jeftinije da on lepo ode na pijacu ,kupi aparat i brusilicu i napravi sam prikolicu

nikakav problem

da bi posle jedno 15-tak dana dosao kod mene sa sledecim problemom

covek je lepo napravio sanduk opsio ga limom ofarbao i sad mu SAMO treba pomoc da napravi osovinu i da je postavi na gibnjeve

za tu zajebanciju od nekih 3,4 sata posla je dao 100 evrica i naljutio se

kaze ovako"jebiga mene ova prikolica izasla isto kao da si je ti pravio celu,za pisljivu osovinu ti meni uzmes 100evra"

PA NORMALNO

TREBAO SAM I VISE ZATO STO SAM JA MAJSTOR A ON JE BASTOVAN KOJI MISLI DA ZNA DA VARI

A to za postenje necu da komentarisem

takve ljude treba tuci i to usranom motkom

Sta ce ti sada Vuja,lepo sam ti trazio objasnjenje pa izvoli objasni ono gore.

Naziv IZBEGLICA,je pogrdan,PROGNANIK je adekvatanije,ako se sve uzme u obzir.

Kao aktivni ucesnih svih ratova koji su nas zadesili,nalazim da je tvoje poredjenje u postu negativno vezano za tu kategoriju ljudi,sto mene licno veoma vredja.

Sta ja to radim profesionalno,ovde uopste nije od nikakvog znacaja,niti cu o tome pisati.

Inace,nastupas uvredljivo sa velikom dozom cinizma,shvati da je ovo samo internet forum,ne gledamo se u oci,tako da ...mani se elektro montera,krnjenja plata,uzimanja posla drugome isl,vidis,ja sam ovde nick deki sa sovom u avataru,a ti bebac sa motorom u avataru,iza toga stoje neke osobe,neki zivoti,nemoj po njima srati a da neznas ni ko smo u stvari ni ti ni ja.

• Podržavam 1

ako ti nije problem pojasni

Kao u bajkama , bilo je to davno . Tacnije jos 1991 . Zveknuo je leteci lezaj na trecoj klipnjaci , tog mog tada GSX-R 750 . Posto japanci imaju toleranciju lezaja u mikronima , to je oznaceno : 1.slovnim oznakama na bloku

2.razlicitim bojama na samim lezajevima i

3. sve to mora biti usaglaseno po broju motora !

E ja to nisam znao , jer ne radim japanske motocikle . Probao sam malo sam , ali kada sam uvideo da ipak tu treba znanja , iskustva . Odustao i dao profesionalcu ( u Hamburgu) ! Za razliku od jednog mog prijatelja kojem se to isto desilo ali je on sam radio svog ZXR-a 750 ali samo 5 puta ! :hej: i opet nije bilo dobro !

Moj motor se vozio 4 godine kod mene i jos 8 kod sledeceg vlasnika i onda "vec" izduvao ! Istina popravka je kostala preko 2500 tadasnjih DM ! ALI ...

• Podržavam 1

PRVO:Bez Vujinog odobrenja objasnjenje neces dobiti

DRUGO:strasno mi je zao ako si se kao ucesnik u ratu nasao uvredjen stvarno mi nije bila namera

TRECE:Tvoja privatna stvar sta ti radis ali ako si spreman da komentarises vrednost rada drugih clanova ovog foruma onda bi trebao da postujes i njihovu profesiju kao i svoju

CETVRTO:sve sto sam ja napisao u poruci a ti smatras cinicnim je potkrepljeno cinjenicama koje u svako doba mozes da osporis argumentima

samim tim sto ti smeta pominjanje tudjih plata znaci da tu ima nesto

ako cemo o uvredama sta ti mislis kako se oseca covek koji osam sati dnevno radi da bi zdrzavao svoju porodicu kad ti napises da ti to radis iz hobija uz popodnevnu kafu

stavi se u njegovu poziciju pa razmisli

PETO:iza motora u avataru stoji jedan covek rodjen 1977.godine koji je zavrsio masinsko tehnicku skolu isao na obuku za varioca pre deset godina,dobio atest za varioca,odrastao u bravarskoj radionici i ucio zanat od svoje 13-e god.

veruj mi da jako dobro znam i ko sam i sta sam

i jako mi smeta kad neko prica o zanatu kao da je to roman ,procitas ga i znas odmah sve

SESTO:jos bi te samo zamolio da moje komentare u buduce ako je ikako moguce ne nazivas sranjem

jednostavno ako smatras da nisu vredni tvoje paznje nemoj ih komentarisati

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja