jigoro cano 234 Napisano April 5, 2011 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Svedoci smo sarene ponude svega i svacega . Vise ljudi , vise zna ! Iz tih razloga voleo bih da vidim misljenja o realnim cenama ( normalmih -ocuvanih) primeraka MZ motocikala . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano April 5, 2011 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Relana cena MZ motora ne postoji. Meni i ostalim ljubiteljima istog on ima visu vrednost nego nekom drugom. Ja bi ( da imam) dao lepu svoticu para za jedan MZ "kao ispod cekica" dok neko drugi takav motor nebi ni pogledao. Jedino sto bi u celoj prici oko prodaje i kupovine trebalo da bude realno je prodavceva iskrenost kod opisa stanja , sto naravno vazi za svaki motor ili sta vec. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano April 5, 2011 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan U parama od 300 do 500 e moze i vise i manje..zavisno od stanja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano April 5, 2011 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan Ma raspon je veci nego sto rece Vlajko i ide od 50 do 700 a jedino neki exstremni matori primerak u foliji moze da gurne na 800 ali tesko u zemlji Srbiji.Ja imam u planu jaci motor kad dodje na red a MZ ostaje da bih imao sta da vozim u 60 god, a on ce tada imati 50 , To nema da se kupi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano April 5, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Kod nemaca od 700 do 1200-1400e MZ ali svi u dobrom stanju!!! (ovi za 1400 kao iz fabrike) Dok kod nas od 100 do 700e za neki bas ekstra ocuvan!!! Ali ka pogledas sta se sve moze naci za 700e niko nece da se bakce oko MZ-a (tipa pravis mesavinu, cacnes platine ili svecicu.) nego samo sedi i vozi dok stane a kad stane izvadis 2l benzina i zapalis(kineza)... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano April 5, 2011 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovako , danas mi se javila jedna devojka i ponudila MZ-a 125 iz 90-te . Kaze da je u jako dobrom stanju i da je cena 900 e .Pozeleo sam joj srecu u prodaji i zabelezio karakteristike (ako neko bude zainteresovan) ! Takodje me kontaktirao i vlasnik primerka kao sto ja posedujem , ES 175/1 iz 1966. On pak kaze da su mu nudili 1500 e , ali da za te pare nece da ga daje ! vac ce ga zadrzati ! Istina za takav ptimerak , samo 250 ccm nasao sam ponudu na Mobile de od 3500e ! Aj sad sta je realno !?! Da li je realno i da neka slika Pikasa , Rembranta ili koga god drugog kosta milione !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano April 5, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Da li je realno i da neka slika Pikasa , Rembranta ili koga god drugog kosta milione !!! REALNO!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano April 5, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovako , danas mi se javila jedna devojka i ponudila MZ-a 125 iz 90-te . Kaze da je u jako dobrom stanju i da je cena 900 e .Pozeleo sam joj srecu u prodaji i zabelezio karakteristike (ako neko bude zainteresovan) ! Takodje me kontaktirao i vlasnik primerka kao sto ja posedujem , ES 175/1 iz 1966. On pak kaze da su mu nudili 1500 e , ali da za te pare nece da ga daje ! vac ce ga zadrzati ! Istina za takav ptimerak , samo 250 ccm nasao sam ponudu na Mobile de od 3500e ! Aj sad sta je realno !?! Reci joj hvala ima za 200e.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano April 5, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Lepa tema,dalo bi se diskutovati,elem...MZ je po meni specifican motor,usao je u legendu kao takav,ima neku svoju pricu,pomalo nostalgicnu.Isto bi se moglo reci i za druge marke motocikala svakako,samo sto je on bio na nasim prostorima ipak nesto zastupljeniji i pristupacniji od drugih Japanskih ili Nemackih proizvodjaca motocikala. Cene variraju,sarene su,ima kod nas lepih i dobrih primeraka,ali mi uzasno smeta poredjenje cene npr 700e za MZ ,pa sledi prica ima za te pare japanac,kinez,koreanac....ima,ima,ima i za manje,ali,veliko ALI,cemu to poredjenje,to je cista glupost.Isto se moze raditi sa svim ostalim motorima,stvar je u upotrebnoj vrednosti,ukusu,potrebi za odredjenim modelom i karakteristikama. Isto tako imamo i dosta lepo kastomiziranih motora kod nas,sta je sa njima? Koje su njihove cene? Jel i tu ide prica tipa ,,to sto si ti radio i ulagao ne racunaj,,???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano April 5, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Isto tako imamo i dosta lepo kastomiziranih motora kod nas,sta je sa njima? Koje su njihove cene? Jel i tu ide prica tipa ,,to sto si ti radio i ulagao ne racunaj,,???? Naravno da se ne racuna inace moj bi vredeo bar 1500+200e kad ga ofarbam.. Ali ipak nesto u sta se ulozi puno vremena truda i zivaca ne prodaje se tako lako!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano April 5, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Pricam o motorima u koje su usle ozbiljne pare....a o trudu i radu da ne pricam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 5, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Najgore od svega je to sto su kod nas MZ-i slabo odrzavani. Trenutno najmladji MZ je 1990 godiste. U proseku od tada je svaki promenio po pet vlasnika, a svaki vlasnik je motor odrzavao sam ili uz pomoc tri - cetiri majstora koji su se razumeli u motore, al ni jedan nije bio specijalizovan za MZ ( retko ko je imao radnu knjigu za njega ). E sad, propustio sam puno MZ-aca kroz svoje ruke ( u radionici ) i nagledao sam se svega i svacega, od zavarenog kvacila za radilicu, pa do motora koji je vozio poznati " majstor " koji ga je generalisao i prodao, a kad je dosao kod mene, rasklopim ga, zamenim lezajeve na radilici, semeringe radilice, deflektor limove ( izmedju semeringa i lezajeva radilice ) i klip i kad sam hteo da ga sklopim - nece blokovi da pridju jedan drugom. Opet sve pregledam i ustanovim da radilica kad je radjena - nije dobro sklopljena na masinskoj obradi ( nije bila dobro sastavljena, bila sira za 1,5 mm. Poznati " majstor " je to resio izbacivanjem ovih limova, pa su zato lezajevi i zveknuli posle kratkog vremena. Pa sad izracunajte realnu cenu. Jedino ako se kupuje od prvog vlasnika i da motor nije bio rasklapan. Evo trenutno mi nude jedan ETZ 250 za 300 evra. Kaze mi vlasnik da je on sa drugarom rasturio masinu - navodno zbog zene ( to mi nije bas najjasnije ). Sad su ga sklopili, ofarbali i prodaju. Ni njega ni tog njegovog druga nikad nisam ni video da voze MZ, a oni ga jos rasklopili i sklopili. Sta ocekivati od takvog motora ?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano April 6, 2011 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Lijane, nekada ti majstori amateri urade bolje od "profesionalaca". Coveku koji se razume malo u mehaniku i ima literaturu nije nemoguca misija da uradi generalnu na MZ-u. Jos ako ima dobrog majstora koga moze da pita za savet.... Takvi ljudi su pazljiviji i obicno rade za svoju dusu , ne zure i ne rade rutinski. Takvih ljudi ima i ovde, na forumu i hvala svevisnjem sto su tu.Dok bude njih bice i price o MZ-u bice i stelovanja i podmazivanja i malo o gumama i mz sveta i svega ostalog ukljucujuci i Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano April 6, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 6, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Lijane, nekada ti majstori amateri urade bolje od "profesionalaca". Coveku koji se razume malo u mehaniku i ima literaturu nije nemoguca misija da uradi generalnu na MZ-u. Jos ako ima dobrog majstora koga moze da pita za savet.... Takvi ljudi su pazljiviji i obicno rade za svoju dusu , ne zure i ne rade rutinski. Takvih ljudi ima i ovde, na forumu i hvala svevisnjem sto su tu.Dok bude njih bice i price o MZ-u bice i stelovanja i podmazivanja i malo o gumama i mz sveta i svega ostalog ukljucujuci i Sa jedne strane si u pravu, a sa druge nisi . Ja kao profesionalac ( servisiram MZ motore ) bih zeleo da uradim svaki MZ koji mi dodje - najbolje sto mogu . Ali ko ce to da plati ? Pogledaj ovu temu : http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/54160-ozivljavanje-jednog-mz-es-150-iz-1968-godine/ Eto pogledaj kakav sam motor radio, u kakvom je stanju bio, a gazda nece da mu menja lezajeve na radilici . I sutra cu ja da ispadnem los majstor " Profesionalac ", jer gazda nije hteo da izvadi iz dzepa jos 50 - tak evra za nove lezajeve, klipnjacu i klip pa da bude miran. Jok, on ce samo da ide do trafike po cigare sa njim ! Da ne pominjem da sam kod nas na auto pijaci naleteo na MZ-a koji se prodaje, generalisan prosle nedelje, Gde ? U servisu gde ja radim , a nije ni prosao pored servisa ( ja jedini radim mehaniku ) . Umal nisam vlasnika nalupao, al sam se suzdrzao i samo sam ga izbrukao pred svima tamo. Da ne pominjem one koji dodju i traze da im prolupan motor " utegnem " za 20 - tak evra da bi ga prodali jer im naisao neki Japanski motor za 500 evra ( bas ce da se usrece sa japancem od 500 evra ) . Amater ce dobro uraditi MZ-a samo ako voli taj motor, hoce da ulozi u njega, zna mehaniku, ima odgovarajucu literaturu i odgovarajuci alat . A takvi su retki ! Ti si za svoj motor hteo najbolje, pa si porucio lezajeve iz Nemacke, a meni dodje musterija i donese svoje lezajeve koje je kupio na pijaci od rumuna po 80 dinara komad, i posle ja ne valjam kao majstor jer necu da mu radim motor sa tim lezajevima ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jigoro cano 234 Napisano April 6, 2011 Zainteresovan, 978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif Prijavi odgovor kao problematičan "Reci joj hvala ima za 200e.. " A sta to ima za 200 !!!? nesto strasno ! Ona je rekla za nesto sto mozda zaista vredi ! Sto je zaista vozilo zensko (sa osecajem) a ne neki pijani paor , koji ne zna ni da li je sipao ulje u gorivo i ako je sipao sta je sipao ! Najcesce se iz izgleda vlasnika moze sagledati i njegov odnos prema imovini , motociklu ! Ako o sebi ne vodi brigu , moze da kaze kako voli vise bajk . A da li je to istina !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano April 6, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene dolaze masine koje je vec ,,neko,, radio od ,,majstora,, ,pa kad vidim...nije mi dobro. Zadnje,prekjuce,neki skuter,odrao ga lik za 100nak evrica,za NISTA,uradio nije nista,jos mu uzeo neke delove...mislim...sta reci. Od MZa svi beze,uglavnom zbog losih delova na trzistu,i dobrim delom iz neznanja ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssekir75 36 Napisano April 6, 2011 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: nis - bela crkva Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone Prijavi odgovor kao problematičan Najcesce se iz izgleda vlasnika moze sagledati i njegov odnos prema imovini , motociklu ! Ako o sebi ne vodi brigu , moze da kaze kako voli vise bajk . A da li je to istina !!! more bit, al i ne mora... polazim od sebe. ja sam ruska skola - ne mora da izgleda lepo ali mora da radi lepo. ako ne radi lepo - trazi se uzrok toga. isto vazi i za gazdu dalje, ne mora da stoji da zensko uvek pazljivije vozi. znam vise divljakusa od kojih ne bi uzeo motor ni dzabe da mi ga daju (i jos ponesto pride ) pre bih gledao ponasanje tog lika. iz njegovog ponasanja se mnogo vise moze zakljuciti nego iz izgleda. mozda je i bolje kupiti nesto za 200e i odraditi ponovo sve kako valja nego baciti sine pare na poverenje. dalje, lisac je u pravu. motor moze da uradi samo onaj ko ga stvarno voli (bio profi ili ne). mo's mislit mene da radim jawu? znas kad bi radila? na sv zivka. sto? pa jednostavno - ne mogu da smislim jawu imao sam mz koji je bio servisiran od strane strucnog majstora u nekadasnjem ovlascenom eservisu (u medjuvremenu se jelte raspala drzava i sve ono sto je vec bilo) i koji nije bas bio uradjen kako treba. kad je taj motor otiso u ruke pravom zaljubljeniku u mz uradjen je boli glava i dugo se posle toga vozio (ne znam sta je s njim, zadnja info od pre par godina je da je u raznju). a da mza svi beze nisam bas ubedjen - rade ga mnogi majstori i "majstori". pa sad na kog naletis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kataran 92 Napisano April 6, 2011 Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: MZ ETZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Malo smo promasili temu ali izgleda da se druga nametnula sama! I ja se slazem sa vama, posebno sa Lijanom ali o tom "soju" ljudi ne zelim da razgovaram. Oni su nistavni. Nikada nisam prihvatio molbu musterije da ostavim "najeko" odnosno da ne ispecem skroz. Razlog je jednostavan, kada ga budu pitali gosti ko mu je peko pecenje on ce reci ali ce precutati da je on tako hteo. Sve ovo mozda nema bas veze sa temom a mozda i ima jer na kraju sve utice na tu realnu cenu koju izgleda niko nezna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobojko 8 Napisano April 7, 2011 U prolazu, 98 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan MZ moj izbor , moja stvar . Ja sam izabrao i nema tu neke polemike sto ??? za sad se debelo zezam oko njega a i snjim i nadam se da cu uskoro skupiti para da kupim jos jedan koji cu za nekih 5 godina dovesti u fabricko stanje i predati klincu za 18-i rodjendan . naravno moja stvar ali sam je podelio sa vama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BEBAC 8 Napisano April 7, 2011 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Stitar;Sabac Motocikl: izh planeta 4;izh planeta 5;apn 6 Prijavi odgovor kao problematičan SVAK CAST ZA TEMU U TEMI Naime meni je mnogo interesantnija ova prica o amaterima i profesionalcima Polazim od sebe Ja sam odrastao u bravarskoj radionici i samim tim je bilo normalno da naucim i taj zanat,Bogu hvala jer bi od skole mogao da crknem od gladi Posto se tom bravarijom bavim vec skoro 20-ak godina smatram da sam prilicno profesionalan na tom polju ali zato drugo nista NEPIPAM U CEMU JE PROBLEM Danas covek ode na buvljak kupi aparat za varenje ,brusilicu,busilicu,i gomilu kljuceva (za jednokratnu upotrebu)sve to za cirka 15000 dinara i od sutra je on bravar Za 7 dana je bolji majstor od mene Sto je najcrnje u celoj toj guzvi sto ce tah isti da radi isto sto i ja za duplo manje para. Normalno kakvi su nasi ljudi niko vise ne pita za kvalitet nego za cenu i on ce imati vise posla nego ja Ja se izvinjavam ako sam otisao u neku drugu pricu ali nemojte mi zameriti sustina je u sledecem Ne slazem se sa tvrdnjom da ce neki amater sa odgovarajucom literaturom moci da odradi bilo kakvu popravku a da to posle ne kosta tri puta vise ISKUSTVO JE NE PROCENJIVO TUu se sad pojavljuje pitanje para Kao tu je kriza,pa onda drzava je kriva,pa onda nema posla,pa sve neke gluposti koje u najmanju ruku nemaju veze sa realnoscu Pravi problem je u tome sto se u ovoj jebenoj drzavi ne azna ko sta radi Svi sve znaju i svi su majstori Pusti bravara da radi bravariju Pusti mehanicara da radi mehaniku Pusti seljaka da radi zemlju(uzgred budi receno ovi su naj gori ne racunajuci izbeglice) I bice i para i posla za sve i onda ce realna cena za bilo koji motor biti njegova realna vrednost Ovako cenu motora diktira nesto deveto a ne kvalitet Slazem se sa Dekijem da ulozeni rad niko ne racuna,ne znam sta je deki po struci ali s obzirom da sklapa motor uz popodnevnu kafu nije profesionalni majstor(izvinjavam se ako gresim) Ako sam upravu ,o kakvom ulozenom redu onda pricamo Nikom dinara za prepravku rama nikom dinara za mehaniku nikom dinara za struju pa sta je ulozeno JOS JEDNOM SE IZVINJAVAM AKO SAM NEKOG OVOM PORUKOM UVREDIO ALI OVO SU CINJENICE 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano April 7, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Evo da dodam ja moje iskustvo kupio sam motor(MZ-a) do pola rasturenog(rasklapali "MAJSTORI") ajde da poverujem "drugaru" na njegovu preporuku uzmem motor. Prvo je receno da treba uloziti 30e samo jedan zupcanik.. Otvorim nevlja ovo , ono, drugo, trece, (250e nije mi bilo zao) ajde... Posto veze nemam sa mehanikom dam njemu "Drugaru" da to odradi... a za rad da mu dam ram tockove(pola motora MZ Crosa) ajde.. Uradi on sve "sklopi" ali isece svu staru struju kaze mora to nanovo.. POPIZZDIM ali aj i to.. Oteram kod njgovog "drugara" koji se "razume" (pre toga odvali mi naradilici deo navoja ) da uradi struju i stoji motor kod njega 4meseca dodjem tamo kad nije ni pipnut... E tu popizdim, uzmem oteram kuci zovnem DRUGARA sa MZ-om 250 i povezem stroju gledajuci njegov.. 2dana se jebem sa paljenjem ali upalii.. No nije ni tu kraj vozim se ja i popravljam sve usput... kad posle 3000km zariba mi motor.. otvorim izbio osigurac bolcne klipa(nije stavljen limcic izmedju semeninga i radilice 3mm lufta), a menjac tvrd kao kamen i ispada iz 4-te. Otvorim sve sam ponovo i po uputstvu odavde sa foruma sastavim MZ-a kako valja. Od tad samo je Bokilic menjao kipnjacu, lezajeve radilice i jos neke sitnice.. a sve ostalo radim sam ili sa Bokilicem. Nikakav kvar nisam imao!! sem tipa svecica, bobina, karburator.... ali sad ni toga nema! Ipak ponekad ce bolje neko cij je motor i za koji je dao debele pare da bolje odradi nego "majstori" A da ovde jedini moto servis je u Prilikama CAPO. I on je jedini MAJSTOR ovde blize meni... A i sveka cast PRAVIM Mehanicarima(moto). PS. Izvinjavam se na pravopisnim greskama ako ih ima.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano April 7, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da si pogresio u odabiranju DRUGARA koje pominjes.Promeni drustvo i sve ce biti lakse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano April 7, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da si pogresio u odabiranju DRUGARA koje pominjes.Promeni drustvo i sve ce biti lakse. Vec jesam.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano April 7, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ipak se ne bih slozio sa svim komentarima, svako moze biti svoj majstor, ali treba realno sagledati svoje mogucnosti. Ako ne zbnate kako funcionise karburator, nemojte rasturati sami menjac... ako ne znate cemu sluzi bobina, najozbiljnija operacija koji mozete odraditi je zamena sijalice. E, sad, internet je cudo i zaista je dostupnost informacija od velike pomoci. Prvi motor koji sam rasturao (ne racunajuci razne tomose), je bio moj TS. Do duse, majstor je morao da mi razdvoji radilicu i zameni set klipnjace, bolcne i lezaj. Ostalo sam i polako. Ono sto je najvaznije je ne zuriti, polako pogledati a svig strana pa onda nesto raditi, inace sve masine su u sustini proste i logicne. Sam sam prepravio paljenje, nabudzio drugi karburator, razvezao instalaciju, iako mi to nije profesija. Inace sam sam radio nekoliko generalki, na porodicnim automobilima, a redovni servisi (zupcasti kaisevi, ulja razna stelovanja) su takodje pod mojom rukom. Ralzog, uvek kada sam auto terao kod majstora (cak i kod proverenih, sa iskustvom) bivao sam nezadovoljan i pored toga sto sam to posteno platio. Jendostavno oni provereni su nezainteresovani da odrade kvalitetno, a oni mladji vreovatno ne znaju. Tako dodjismo do realne cene MZ-a... sednes, probas, oslusnes, omirises i ako ti se svidja kupis, ako ne cenjas se ili se okrenes i odes. Sve ostalo tipa: odrzavao ga ovaj ili onaj, vozio ga ovaj ili onaj je relativno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...