AreOut 8 Napisano Februar 2, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko moze da mi kaze koliko bi kostao uvoz (znaci carina PDV i ostalo bez registracije) motora koji se procijeni na 1.000 EUR?! Motor je 400 ccm 1993. god, inace mislim da ga uvezem iz Njemacke. Znate li mozda nekog ko bi to mogao da doveze ili dovozi auta pa da ga stavi u neki kombi?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1862 Napisano Februar 2, 2006 Vlasnik sajta, 5359 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan To bi mogli da ti odrade oni iz Balosave... www.3t-racing.com Pricao sam sa njim o tome i rekao mi je (glavni majstor) da oni mogu da ti dopreme motor za oko 200-250e i da to rade. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 2, 2006 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan mogu sigurno oni da ti doteraju, meni su letos, samo je bitno da je negde na jugu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Februar 2, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam deset puta na tom sajtu al se ne sjetih da bi oni to mogli da zavrse :oops: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Februar 2, 2006 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Carina na motor od 1000e se dobija tacnom jednacinom: ((cena + 8% carine) + 18% pdv-a) - procenjena cena sto implicira 1000+8% je 1080 e sada na tu cifru dodas 18% pdv-a i dobijas konacnu cenu od 1274e-1000e TACNO 274e Ovoj cifri treba dodati 50e za spediterske troskove na granici plus troskove spedicije u luci beograd! Imam broj carinika koji se bavi time pa ako zelis poslacu ti na pvt. Inace dobro se raspitaj sta ti sve treba jer moj drugar zamalo nije ostao bez motora preneki dan na Horgosu. Na kraju je sve zavrsilo sa nepotrebnih 100e kazne za carinski prekrsaj a moglo je biti i gore. Samo zato sto je slusao uputstva tamo nekih sveznalica! Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Februar 2, 2006 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan sada sam video da je 400ccm onda carina nije 8% nego 6% a jed(b)acina je ista! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Februar 3, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan U svakom slucaju to je oko 300 EUR sa spediterskim troskovima a u CG bi me izaslo oko 800 znaci isplati se, kao sto sam i mislio. Baci mi taj broj na pm pa cu zvati covjeka ako sta konkretno odlucim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Februar 3, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan Ernesto, jel mozes malo detaljnije o tom carinskom prekrsaju tvog druga...bas me zanima ako nije tajna....da znamo i mi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Februar 3, 2006 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Naravno! Vidi ovako motor je usao u Srbiju sa stranim tablama a nije bio prijavljen za carinu tj nisu napravili carinsku deklaraciju. Kasnije su skinute table i motor je odjavljen u Nemackoj. Onda moj ortak stupa na scenu. Kupuje motor inace je rec o neverovatno ocuvanoj hondi vt600 iz '87god. Po nagovoru "sveznalica" krece na prikolici da vuce motor ka Horgosu. Navodno je samo trebao da prodje granicu (nasu) i da se okrene i vrati - sto ovaj nesretnik i cini. Ali po carinskim propsima on je pokusao da iz zemlje odveze odjavljen motor. E tu pocinje j#$@*ina od 2 dana 4 puta od Horgosa do Subotice i nepunih 600km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Februar 6, 2006 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan #-o ](*,) =D> Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endurac 957 Napisano Februar 6, 2006 Drug član, 1576 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1100RT Prijavi odgovor kao problematičan ajajaja.....ufffffff,,,,,,,,,,, thanx za odgovor. Moj prijatelj talijan sad ubacuje bmw GS za sebe iz Italije u BG (ostaje poslom ovu godinu), pa isto bistrimo propise da ne bi doslo do problema..on hoce da ga pretera na kamionu, a moj prijatelj koji uvozi non stop neka kola kaze da ga skine s kombija pred granu, sedne na njega, udje i opet ga ubaci u kombi. Eto detalja pa svako nek procita kome treba, da ne pravimo skupe i nepotrebne gresske:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Februar 6, 2006 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Evo ti jos jedan detalj: motor na kom vozilu udje u Srbiju (bilo na kamionu, prikolici, autobusu, helikopteru.....) to isto vozilo mora da ga dotera u luku Bgd! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dziberbre 0 Napisano Mart 25, 2013 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je tema malo zastarela jer koliko sam cuo ukinuta je carina na motorna vozila. Jel moze neko da mi kaze kakva je sada procedura oko uvoza? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kolarsky 0 Napisano Mart 25, 2013 U prolazu, 5 postova Lokacija: Beograd - Arilje Motocikl: Honda CB600F Hornet Prijavi odgovor kao problematičan I mene isto interesuje. Kopam vec danima, ali sve su teme od prethodnih godina, a znam da je bilo izmena u zakonu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TroxX 65 Napisano Mart 25, 2013 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sabac-Debeljaca(Banat) Motocikl: kawa zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da se ukidanje carine ne uvoz polovnjaka(uz euro 1 certifikat) odnosi samo na na vozila M i N klase tj na cetvorotockase koji se koriste za prevoz putnika i tereta,ne na motocikle,mozda je malo manja carina na motocikle koji se proizvode u Evropi u odnosu na japance. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...