Jump to content

Moto Zajednica

KLX 650 ili KLR 650

Recommended Posts

• HONDA RULES, 142 postova
  • Motocikl: Honda CRF 450 r & Aprilia RX 125 sm/x

Pitanje je dali je bolje kupiti KLX 650 ili KLR 650 ? Preciznije kome je odrzavanje jeftinije , koji trosi manje , a opet koji ide bolje , koji ce biti bolji u Supermoto varijanti a koji u enduro ... Sve sto znate (slobodno pravite off od pitanja :D ) napisite ... :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

KLR je neki pokusaj putnog jednocilindricnog endura. Ako hoces off, klx je bar 10x bolji. Od KLR valjaju samo generacije napravljene zadnje 3-4 godine ali i one postoje samo u americi,za evropu ih nema.

• Zainteresovan, 696 postova
  • Motocikl: Strom 650 2009

Za KLX ne znam, ali za KLR znam. KLR 650, 1991 god, kod mene je skoro 2 godine, i 10-ak hiljada na njemu. Nikad mi nije potrosio vise od 4.5L, veoma mali potrosac, a nekad zna i manje. Jedan cilindar, ne mnogo jak, 33KW, ali ipak meni dovoljno za voznju u dvoje. Visoko sedenje, veoma neudoban, u cugu moze da se sedi prvih 200km, a posle pauze na 80-100, zbog donjih ledja, tako da bi prepravka sedista bila idealna. Preko 4K obrtaja voli da popije ulja, meni pije i ispod ;). Problem sa Balancer Chain Adjuster Lever-om, je veoma poznat, mada sad postoji kit, moze se naci na Ebay-u, koji resava problem, jer na modelima od 87-07 desava se da se tegic ili opruga polome, i mogu da naprave svasta. Ali ako se redovno, na preporucenoj kilometrazi steluje, onda je ok (valjda, mene jos sluzi, za sad). Na Ebay-u ima sta 'oces od delova i opreme. Mozes voziti do nekih 120 max, ako i toliko izgura :) , a posle se trese maksimalno! Moja verzija je Tengai, on je i nesto lepsi zbog spojene maske, ali stari KLR-ovi su veoma ruzni, i jos sa onim peglica farom... :)

Jednom sam presao oko 200+ km sa 0.5L ulja, od preporucenih 2.5L :) , ali je i to izdrzao!

Posto je meni masina bila, kakva je bila (u mom oglasu stoji dosta podataka), otisao je lezaj na klipnjaci (mozda i zbog nedostatka ulja ;) ), ali sam za oko 200 evra uspeo naci, skoro komplet drugu masinu.

Ne znam da li si mislio na noviji KLR, ali ovi stariji (89-93) ne vrede vise od 1200, kakvi god da su.

E da, tezak je mnooogo, skoro 200kg, a jes da sam ja jak, al kad se prevrnem, jedva se izborim sam, tako da ne znam dal ti je on bas za neki off :)))

Iz svog dosadasnjeg iskustva, nikad ga ne bih vise uzeo, i ako je uvek bio pouzdan u voznji, nikad me nije ostavio usled nekog kvara, ali je imao svojih boljki (vodena pumpa, dihtung glave...).

Ne kazem da nema dobrih primeraka, ali moj nije bio jedan od tih. I ako ti ispricah sve najgore, jer ne bih ga hvalio, te informacije ti nisu od koristi ;) , ne bih ga sada isto tako ni prodavao, jer za te pare bih kupio samo neki drugi krs i ista prica.... Ovome bar znam sta mu fali, jer je bio rasklopljen do poslednjeg safa.

Ovo se ne odnosi na druge KLR-ove, pricam ti samo iskustvo vezano za svog KLR-a. Puno srece sa Kawasaki-jem :)))

• HONDA RULES, 142 postova
  • Motocikl: Honda CRF 450 r & Aprilia RX 125 sm/x

Od ta dva ja sam za KLX supermoto ali sma gledao i KLR pa sam hteo da se raspitam malo oko njih ali ako ima 200kg to je previse , klx treba da ima 140 koliko pise u specifikaciji ...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja