NicolaS 665 Napisano Mart 27, 2011 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, ja sam nov ovde, uclanioo sam se juce i citao sam razne postove do sada trazeci neko resenje i ideju. Ovako,to je Jamaha Majesty 250ccm iz 98 godine, presla je oko 60.000km al nisam imao nikakvih problema sa njom do sada. Dobro, sem jednom kad mi je progoreo auspuh malo, al to mu i nije "problem", nebitno. Prolem je u tome sto mi motor pepunjava akumulator, u leru puni od 13-14v, a pod gasom i u voznji ide i do 17-18 v. (mereno na akumulatoru, tj klemama) Posle neke voznje od par minuta, akumulator se usija da ga ne mozes drzati u ruci koliko je vreo, moram sacekati da se oladi. Neki mi kazu da mi je crkao akumulator pa da je to sve zbog toga, neki kazu da su mi otisli namotaji i da treba da se namotaju il tako nesto pa da je zbog toga, a neki kazu da mu je crkao/pojeo se regler. Znam da regler sluzi da "pegla" napon. Voleo bih da cujem neka vasa iskustava i misljenja u vezi kvara, il vasa misljenja o tome kako da popravim to. Inace ja sam iz Beograda. Unapred Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6070 Napisano Mart 27, 2011 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan 99% ti ne valja regler čim imaš toliki napon na akumulatoru. Svrati u Labos da premerimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Mart 27, 2011 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan brate, rado bih je ja dovezao al ne mogu, msm ako stavim drugi akumulator unistice ga, a stari je unisten (usput je i ne registrovana al to cu resiti cim napravim regler ) a da nije neka masa losa mozda, msm citao sam sada ovde u nekoj temi nesto pa sam video to pa rekoh da pitam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jowcev 0 Napisano Jun 2, 2011 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam par puta takvih problema i uvek se ipostavilo da je crko regler na alternatoru,on ti služi da napon uvek bude tu oko 13.8 V do 14.4 V na bilo kojim obrtajima motora. Znači nebi trebalo da bude ispot i iznad ovih mera jer to značajno skraćuje upotrebni rok akumulatoru.Najbolje bi ti bilo da odeš električara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaki 3 Napisano Jun 2, 2011 U prolazu, 16 postova Lokacija: sevojno Motocikl: honda vt 500 Prijavi odgovor kao problematičan regler 100 posto pod hitno menjaj jer je moguce pucanje akumulatora,ne paliti motor bez potrebe kupiti isti i samo zamenis, nista komplikovano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mlekadžija 8 Napisano Jun 6, 2011 IT on Yamaha, 47 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ6-SA Prijavi odgovor kao problematičan Da li si i kako resio problem ? Ja imam Yamahu Versity XC300 i imam isti problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...