Slaninar 630 Napisano Mart 27, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, ako se sve kockice slože, 3. maja palim na par dana do Treviza. Sad, pitanje. Imam zeleni karton, registracija motora mi važi do 11. juna. Imam međunarodnu dozvolu. Planiram uzeti u AMS-u ono osiguranje za slučaj da treba šlepanje što važi i napoljuj. Treba li još nešto za put od 5-6 dana (po jedan dan za put tamo-nazad i par dana tamo)? Neka putna osiguranja i sl? Pošto ću izbegavati autoputeve, ima li nekih stvari na koje treba da obratim pažnju što se puteva i putarina tiče? Kakvi su saobraćajci u HR, SLO i IT što se ograničenja i provlačenja kroz kolone kola dok stoje tiče? Svako iskustvo i pomoć su dobrodošli. P.S. Verovatno ću putovati solo, ima li nekih dobrih kampova/hostela usput ako me iz bilo kog razloga uhvati mrak na putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Mart 27, 2011 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Međunarodno zdravstveno osiguranje možeš izvaditi u svim većim turističkim agencijama i košta ok 1 eur dnevno. Meni nikad nisu tražili ali nije zgore imati ga kad putuješ motorom...pu-pu daleko bilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Mart 27, 2011 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Ja samo mogu da ti kažem da ako ideš preko Rijeke (Opatije) na Kozinu, kroz Sloveniju ne plaćaš vinjetu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shommy lee 57 Napisano Mart 27, 2011 Svrati ponekad, 168 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XTZ 1200 Prijavi odgovor kao problematičan I jel obavezna medjunarodana dozvola ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Mart 27, 2011 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Ne po mraku, vozićeš po noći, ako ne ideš na avtoput. Vinjeta sedmična ti je 7,50 € na prvoj pumpi iza HR granice. Od Bregane do Trsta možeš gps-om i po sporednim putevima. Imaš kamping u Čateškim toplicama http://www.terme-catez.si/si/catez/ugodno/?pid=872, hostel u Novom mestu http://www.situla.si/ Uvek uzimam međunarodno osiguranje (zlu ne trebalo) CORIS ili sl. Provlačenje uvek, ono kulturno, nenametljivo. Ograničenja - stvar ukusa, radara ima, kao svuda. I jel obavezna medjunarodana dozvola ili ne? Ja je do sada nisam imao, osim za Irak. Neke države, koje nisu potpisnice Konvencije o drumskom saobračaju (1968) i koje pored nacionalne dozvole zahtevaju i MVD: Angola, Argentina, Avstralija, Barbados, Bangladeš, Čile, Dominikanska republika, Egipt, Indija, Indonezija, Jamajka, Jordanija, Kanada, Kenija, Koreja, Libanon, Malezija, Mehika, Namibija, Nigerija, Nova Zelandija, Panama, Peru, Singapur, Sudan, Sirija, Tajska, Tunizija, Venezuela, USA. Izvor: AMZS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Mart 28, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Ne po mraku, vozićeš po noći, ako ne ideš na avtoput. Vinjeta sedmična ti je 7,50 € na prvoj pumpi iza HR granice. Od Bregane do Trsta možeš gps-om i po sporednim putevima. Imaš kamping u Čateškim toplicama http://www.terme-cat...ugodno/?pid=872, hostel u Novom mestu http://www.situla.si/ Hvala na informacijama. Ja k'o mali Perica: zamislio da pređem 800 km bez autoputa po danu. Bio sam na tim sajtovima. Onaj kamp mi se više sviđa. Ima li neki kamp/hostel/smeštaj u Hrvatskoj da je bezbedno po mene & motor sa NS tablama da prespavam(o)? Ili putem preko Rijeke, ili tim severnijim? To bi mi bilo idealno, na pola puta. Koliko shvatam, autoputem plaćam tih 8e za SLO i nešto više za HR (tamo se valda naplaćuje kao kod nas, ako se dobro sećam). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Mart 28, 2011 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Imaš ovde http://www.hellotourist.net/info.php#autopalyadijak , a cena od Zagreba do Rijeke je 56 kuna ili ti 7,5-8 evropskih novčanica. Možeš da spavaš gde god nađeš smeštaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Mart 28, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Na Kozini (Slovenija) imas pristojan motel i kamp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Mart 28, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Sto se Italije tice,limit van naseljenog mesta (ako to znak drugacije ne pokazuje) je 90 km/h.Ako to malo,ali malo,predjes niko ti nista nece reci.Usputni fiksni radari su uglavnom nastelovani na 5% tolerancije,pa ako ti kazaljka na km. satu pokazuje 100,to je ono...skroz o.k.U naseljenim mestima je ogranicenje 50 i ja ti toplo preporucujem da ga se pridrzavas. Ponesi jedan fluorescentni prsluk,ako ne daj Boze imas kakav problem i stanes pored puta obavezan si da ga obuces.Nista prva pomoc,dizalica i trougao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
carlos11 27 Napisano Mart 28, 2011 U prolazu, 75 postova Lokacija: bgd Motocikl: GSX 750 R K6 Prijavi odgovor kao problematičan ja bi ti takodje savetovao preko rijeke i opatije jer je put ekstra prosao sam letos i vec od rjeke mozes celu istru uz obalu proci starim putem tako da nema putarine i na izlasku kod umaga mozes da zaobidjes slovenacki auto put i ulazisu italiju gde nikada nisam imao problema sa policijum a jurcalo se i te kako.i jos posle u povratku svratis u umag na bajkere i lepo se svi napijemo Drugari, ako se sve kockice slože, 3. maja palim na par dana do Treviza. Sad, pitanje. Imam zeleni karton, registracija motora mi važi do 11. juna. Imam međunarodnu dozvolu. Planiram uzeti u AMS-u ono osiguranje za slučaj da treba šlepanje što važi i napoljuj. Treba li još nešto za put od 5-6 dana (po jedan dan za put tamo-nazad i par dana tamo)? Neka putna osiguranja i sl? Pošto ću izbegavati autoputeve, ima li nekih stvari na koje treba da obratim pažnju što se puteva i putarina tiče? Kakvi su saobraćajci u HR, SLO i IT što se ograničenja i provlačenja kroz kolone kola dok stoje tiče? Svako iskustvo i pomoć su dobrodošli. P.S. Verovatno ću putovati solo, ima li nekih dobrih kampova/hostela usput ako me iz bilo kog razloga uhvati mrak na putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1772 Napisano Mart 29, 2011 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Treba li još nešto za put od 5-6 dana (po jedan dan za put tamo-nazad i par dana tamo)? Neka putna osiguranja i sl? Zdravstveno putno osiguranje nije obavezno ali ti ga toplo preporucujem. Cena je, ukoliko nedao Bog zatreba, simbnolicna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Maj 8, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Vratija se Šiime! Bilo super. Put prošao bez ikakvih problema. Nekih 10 sati tamo i 8 sati 9 nazad. Video Trevizo, Veneciju, Veronu, Garda jezero i luna park. Prelepo iskustvo. Solo putovanje nije problem kada se ništa ružno ne desi. Jedino sam na pišanje uvek morao vući tank torbu jer se ne zaključava i kacigu na glavi. Navika iz Srbije, da ne izazivam đavola. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...