jelenkop6 18 Napisano Mart 25, 2011 U prolazu, 32 postova Lokacija: Prnjavor,Republika Srpska... Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Juce sidjoh dole do motora pa reko da provjerim ulje u mjenjacu imao sam sta i da vidim. :'( Odvrnem mjerac ono bistro nista se ne vidi,pomirisem CISTI BENZIN,ni U od ulja.Pricao sam sa kolegama kazu semering na radilici.. ,jel to skupo?.Prije je karburator prelijevao i to je sad sredjeno pa me interesuje vrijedi li ispustiti to sto je u mjenjacu i nasuti ulje i koje se ulje sipa,da ne mjenjam semering? Yamaha rd 125 ccm je u pitanju,85 gp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Mart 25, 2011 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li siguran da karburator ne preliva? Odakle benz alo ne preliva? Nikako nemoj da vozis, istoci to ulje, prvo proveri karburator pa onda sipaj novo ulje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jelenkop6 18 Napisano Mart 25, 2011 U prolazu, 32 postova Lokacija: Prnjavor,Republika Srpska... Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li siguran da karburator ne preliva? Odakle benz alo ne preliva? Nikako nemoj da vozis, istoci to ulje, prvo proveri karburator pa onda sipaj novo ulje... Da prelivao je,i sredjen je karburator,poslije toga ga nisam ni vozio dotjerao od majstora i tako stoji.Pa benzin je vjerovatno tada i usao dok je karburator bio neispravan,a ja to nisam primjetio do sad,pa se pitam sta mi je ciniti,vrijedi li ispustiti (svakako moram) sto ima u njemu i nasuti ulje,bez da mijenjam semering?I kako ga ispustiti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Mart 25, 2011 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko si vozio tako? Mozda nema posledica i dovoljno je da promenis ulje... Imas cep za ispustanje ulja odozdo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jelenkop6 18 Napisano Mart 25, 2011 U prolazu, 32 postova Lokacija: Prnjavor,Republika Srpska... Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Koliko si vozio tako? Mozda nema posledica i dovoljno je da promenis ulje... Imas cep za ispustanje ulja odozdo. 100-tinjak metara,mjenjac radi dobro a nasao sam saraf ispod i ispustio sam sve,hvala kolega. A koje ulje se sipa u njega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Mart 25, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Msm da ce obicno ulje SAE 90 da vrsi posao odlicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1873 Napisano Mart 25, 2011 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan To ulje u menjacu nebi trebalo da ima veze sa karburatorom nego sa semeringom na radilici.I mislim da ide redje ulje od sae 90. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jelenkop6 18 Napisano Mart 25, 2011 U prolazu, 32 postova Lokacija: Prnjavor,Republika Srpska... Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Vratih se od majstora sto popravlja motore,i rekao mi je da uzmem ulje za 4T 10W-40 ful sintetic kaze neces pogrijesiti, otisao samnom u radnju i kupio sam pa sta Bog da.Nadam se da nisam pogrijesio. Ne znam koliki je to posao da se promijeni semering,ako nije nesto komplikovano i to bi zamjenio da ne razmisljam hoce li opet pomijesati sa benzinom.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TT600 175 Napisano Mart 25, 2011 Zainteresovan, 525 postova Lokacija: VRSAC Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250 Prijavi odgovor kao problematičan Posao jeste veci, ali mislim da ti je to jedino resenje - mislim da nema nikakve veze sa karburatorom ( ko sto vec neko rece ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goshke 2786 Napisano Mart 25, 2011 Enduro maniac, 1754 postova Lokacija: Beograd/Krupanj Motocikl: Yamaha XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sipao sae 90 ulje u moj motor suzuki ts 125, isto dvotaktni, i menjac je skroz lepo i meko radio, bez proklizavanja lamela 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jelenkop6 18 Napisano Mart 25, 2011 U prolazu, 32 postova Lokacija: Prnjavor,Republika Srpska... Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Posao jeste veci, ali mislim da ti je to jedino resenje - mislim da nema nikakve veze sa karburatorom ( ko sto vec neko rece ) E bas si me usrecio.. :'( ,tako ce i biti,nemam izbora... Hvala svima javljam sta sam uradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...