tindirbp 289 Napisano Mart 20, 2011 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan dal zna neko koju bi velicinu uzeo kacige ako mi je obim glave 60 cm????,mislim da je to L e sad... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloshenda 566 Napisano Mart 20, 2011 Svrati ponekad, 371 postova Lokacija: Loznica,Srbija Motocikl: MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od proizvođača... Evo ti uporednih skala http://www.helmetsetc.com/sizing.asp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13127 Napisano Mart 20, 2011 Ne silazi, 7458 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Moj savet ti je da ne kupujes kacigu bez da je probas. Imam iskustvo da mi neke kacige uprkos tacnoj velicini uopste nisu odgovarale. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Mart 21, 2011 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od proizvođača... Evo ti uporednih skala http://www.helmetsetc.com/sizing.asp pa da L tako sam i mislio,bice to dobro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Mart 21, 2011 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Moj savet ti je da ne kupujes kacigu bez da je probas. Imam iskustvo da mi neke kacige uprkos tacnoj velicini uopste nisu odgovarale. I meni. Imao sam L kacigu UVEX koja mi je bila super, a sada HELD velicina XL koja me malo zulja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peraradar 23 Napisano Mart 21, 2011 U prolazu, 27 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSXR Prijavi odgovor kao problematičan Nije samo obim vazan vec i oblik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
marshall 380 Napisano Mart 22, 2011 motordzija opste prakse, 700 postova Lokacija: Novi zaSad Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Velicina kacige je nacelno obim glave izrazen u santimetrima. Uzme se lepo krojacki santimetar (trakasti), obavije iznad usiju pa oko cela iznad obrva i procita koliko je to. Najcesce su to vrednosti 54 do 62. Neki proizvodjaci imaju opet svoje mere, ili izrazene mere u konfekcijskim velicinama (...L XL...). Zato je najbolji metod odabira kacige probanjem na svojoj glavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...