Jump to content

Moto Zajednica

bobina za planetu

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 254 postova

??? bilo bi mi od koristi ako bi neko znao da me posavjetuje gdje da trazim novu bobinu za moju ljutu mashinu iz planetu 5, narucio sam iz rusije ali moram da cekam a ljeto prolazi... hvala unaprijed

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Jos nisi prodao ljutu masinu???

Pogledaj koje su vrednosti orginalne bobine i nadji neku koja odgovara priblizno... Da li je ona na 6V ili 12V? Ja sam stavio bobinu od Varburga a i od Zastave 101 zavrsava posao... tako da nije to toliko bitno a moze da ti zavrsi posao dok ti ne stigne original... ako nisi ljubitetlj budzevina :) :)

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: TOMOS

nemoj da bacas pare !! ako je struja na tvom motoru 12v ladno stavi od bilo koeg zastavinog auta pazi na oznake samo na bobini gde srafis kablove malo je veca ali  stavi duzi kabla ako nemozes da je stavis na isto mesto gde je bila originalna .

Ali ako mozes nadji od Warburga  stari tip on je nosio male bobine kao i Jawa ,MZ,I tvoj IZ takodje i Trabant da znas samo da ti i platine pasuju od starog tipa warburga

PROVERENO !

• Svrati ponekad, 254 postova

eeeee, odustalo se od prodaje kad se naljutio rus i ugasio bobinu sam od sebe ;) ja sam majstor od struje na vozilima pa sam naravno probao sa zastavinom a bogami i bratskom joj ladinom bobinom, pa mi dosho prijatelj majstor za motore pa gledali i mjerili svasta, pa se konsultovali sa njegovim prijateljem iz vojvodine koji je macka za cvaje istocnoevropskog bloka i kaze nam da po simptomu mog motora (crni dim cim se ugrije sto znaci da mu je paljenje pomjereno) treba zamijenit bobinu i to samo sa originalnom jer jedino ona daje rezultate. meni ko autoelektricaru to nema smisla, racunam varnica je varnica, ali izgleda da nije. bio sam spreman da mu pravim elektrosko paljenje od golfa ali mastor kaze da ne diram i ja ne diram, disciplinovano. eto, nadjoh i ko ce mi je donijet iz rusije, ali tek u nedjelju tako da mi je otpalo druzenje na moto skupu u trebinju sad za vikend :'(

• Zainteresovan, 532 postova
  • Motocikl: TOMOS

treba zamijenit bobinu i to samo sa originalnom jer jedino ona daje rezultate. meni ko autoelektricaru to nema smisla, racunam varnica je varnica, ali izgleda da nije.

====================================================================

prosto nemogu da verujem koliko ima majstora koji  su toliko  nepismeni !!!!!!!! aman ! pa postoje dve vrste bobina !!! za elektronsko paljenje i paltinasto !!!!

a zna se da IZ ima platinasto no nebitno  je to sada ,,,,,,,mnogo je bitnije da bobina  bude pravilno vezana i odgovarajuca po zadatim vrednostima koje sam predhodno pomenuo ........prema tome stavi slobodno drugu :-\

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja