Lovac.Milorad 2 Napisano Mart 15, 2011 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre četiri godine sam kupio skuer "PEDA". Prve godine je išao kako treba.Druge se pokvario i dobar deo sezone je stajao parkiran. Prošle godine sam ga odneo u servis gde su mu sve živo izmenjali(tako kažu) i platio 230 evra popravku. Ni 500 km nisam prešao i opet isto. O čemu se radi. U toku vožnje se ugasi.Stanem i startjem ga.Nastavi da ide. Posle dva dana opet isto. Ali sad neće da upali.Guram ga nekih 100 m i probam,on radi ide ,vuče. Pređem odprilike 2 km on opet stane. Ponovo guram ponovo upali i sve opet ponovo,ponovo..... Na kraju radi samo na leru,kad dodam gas ugasi se. Sad neće ni to. Upalim ga ,radi jednu sekundu ili dve i stane. Posle toga neće. Prođe desetak minuta opet upali i opet isto. Problem je što sam i druga nagovorio da kupi isti takav skuter. Prošle godine mu se isti taj kvar pojavio a ove,kao i meni "PEDA" ni da bekne. Skidali smo karburator ,prali ,čistili,produvavali. Menjali vakum ventil. Menjali filtere za vazduh i gorivo. Danas neku elektroniku za 1000 din i opet ćorak. Imali neko neki savet šta da radimo. Ako nema ,šibica mu negine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Mart 16, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan sreo sam par slicnih kvarova na skuterima .. doduse ne tim ... Problem je bio kod filtera za gorivo koji je bio montiran izmedju vakum slavine i karburatora .. nije hteo da radi sa tim pa bog .. drugi je opet imao iste simptome kao i tvoj i opet dovod goriva .. nije bilo dovoljno vakuma da otvori slavinu skroz vec je gorivo samo curkalo !! naj bezbolnije je da uzmes flasu kokakole i napunis je benzinom iz nje direktno crevo na karb i probaj .. samo se postaraj da ima prirodan pad ... izbusis cep na tesno navuces crevo a dance flase probusis kako bi imalo odusak .. stavis nekog pozadi da drzi flasu i u voznju ... ako nije dovod goriva onda je struja ali to vec oko skutera neko bolje zna od mene obavezno javi rezultate .... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano Mart 16, 2011 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svojevemeno imao slican problem sa fVision skuterom. U voznji prestane da prima gas i kada pustim gas - ugasi se. Nekad se upali posle 5 min verglanja, nekad posle 30 minuta... Neko mi je rekao da je mozda u pitanju pumpa. Bio je na par servisa (u garanciji), u Novom Sadu i kod Ljube Bugija na Dorcolu i nisu resili problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Mart 16, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan zna i bombina da se pregreje i da prestane da baca varnicu ... tad kad se desi da se ugasi tad proveri dal ima varnicu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lovac.Milorad 2 Napisano Mart 16, 2011 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan Danas smo se latili posla pa makar ga rastavili na deliće. Sasvim slučajno smo otkrili kvar. Kapa za svećicu je probijala. Skinuli smo kapu i direktno spojili kabel sa svećicom. Motor je radio,sreća ,radost i pitanje za čega sam pljuno lovu prošle godine. Krivo mi bilo zbog obezvređivanja logike. Hvala na savetima i nesebičnoj pomoći!!! Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 17, 2011 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Motor je radio,sreća ,radost i pitanje za čega sam pljuno lovu prošle godine. Krivo mi bilo zbog obezvređivanja logike. Ако је то пробијање капице било у питању од почетка, рекло би се да је сервис опасно стручан. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lovac.Milorad 2 Napisano Mart 17, 2011 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne da je mene samo izgubio kao mušteriju,već i sve koje poznajem!! Još sam otišao na preporuku druga. Prvi račun je iznosio 230 evra i ja ga častim još 40,pošto mije napričao kako je od Kineza napravio"malagutija". Ja probam,stvarno ide!! Ja zadovoljan,pa ako velim neka se malo i počaste. Posle nedelju dana čujem neki čudan zvk pri kretanju. Ali samo kad krećem i to kao da dva metala udaraju jedan u drugi. Odem opet ,kažem šta me "boli" i sedim i gledam celu operaciju. Promenuli su kaiš,ležaj u zadnjem točku,štelovali kvačilo,...... Gotov posao pa da probamo. Ja seo i krenuo,kad ono opet isto. Sad se tu skupio konzilijum. Kreni,stani,kreni,stani,.... Kad ustanoviše da je iz zadnje viljuške,ili već kako se zove,ispala ona dištanc guma. Ode majstor i skine sa YUGA tu gumu ispod haube i stavi je na moj motor. Krenem ja ,nečuje se ništa,sve ok. Pitam šta sam dužan a on mrtav ladan 60 evra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petko 13 Napisano Mart 19, 2011 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: apatin Motocikl: VN 800 tomos Suzuki AN 125 MZ 250 race jawa 350 ts Prijavi odgovor kao problematičan jako neozbiljno od strane servisera ja sam sasvim slucajno ovlasceni serviser zaPEDA skutere ali ipak moram da kritikujem servis koji vam tako neprofesijonalno odradio popravku i bacijo ljagu na ostale PEDINE servise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lovac.Milorad 2 Napisano Mart 19, 2011 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ni jednim slovom niti rečju ja nisam rekao da se radi o OVLAŠĆENOM servisu za PEDA skutere!! Da se razumemo!!!!!!!!!! Sasvim sam bio zadovoljan sa serviserima koji su bili kod "NAJLON PIJACE" ali su se oni preselili na "pola sata telefonom" od mene. Ovde je reč o servisu za skutere ,na preporuku mog druga!! 330 puta mu hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petko 13 Napisano Mart 19, 2011 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: apatin Motocikl: VN 800 tomos Suzuki AN 125 MZ 250 race jawa 350 ts Prijavi odgovor kao problematičan ok druze mislio sam da se radi o ovlastenom PEDA servisu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 21, 2011 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan jako neozbiljno od strane servisera ja sam sasvim slucajno ovlasceni serviser zaPEDA skutere ali ipak moram da kritikujem servis koji vam tako neprofesijonalno odradio popravku i bacijo ljagu na ostale PEDINE servise Не бери бригу, љага не "Педу" је на овом форуму бачена одавно (случај докторке и њеног скутерчета) - није то ништа ново. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lovac.Milorad 2 Napisano Mart 22, 2011 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan Voleo bih to da pročitam. Moželi se dobiti link? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 22, 2011 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan И ја бих волео да сам нашао линк... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Mart 22, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Tema se zove "zasto ne kupiti kineski peda skuter ako se dobro secam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zikica 36 Napisano Mart 22, 2011 U prolazu, 91 postova Prijavi odgovor kao problematičan a koji je servis u pitanju, daj nam ime, pa da i mi tamo ne idemo da nas ne predje. a sve nesto slutim da nije sveksel? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lovac.Milorad 2 Napisano Mart 22, 2011 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neću reći ime servisa iz razloga zato što ni vlasniku nisam rekao niša. Platio sam i otišao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 23, 2011 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Ево најзад и линка о поменутој "Педи" - http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/18840-zasto-nije-trebalo-da-kupim-kineski-peda-skuter/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lovac.Milorad 2 Napisano Mart 23, 2011 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala!! Veoma poučno. Imao bih jedno pitanje. Da li postoji neki drugi karburator koji pasuje na PEDU a sve u cilju smanjnja potrošnje? Sada sa punim rezervoarom pređem od 70-80 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 24, 2011 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Па нађи неки карб од скутера сличне кубикаже и исто тактова, па испробај. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zikica 36 Napisano Mart 24, 2011 U prolazu, 91 postova Prijavi odgovor kao problematičan ne, ne radi to covece, ne kupuj nov karburator, ne bacaj pare! u karburatoru se menjaju dizne, imas dve ( pilot dizna koja sluzi za ler gas i glavnu diznu koja sluzi za ubrzavanje i voznju na punom gasu). promeni se glavna dizna, stavi manja, onda ti manje trosi ali i slabije ide. znaci kupi dizne i stavi za dva ili tri broja manju. ako hoces uslikaj karb i okaci pa cemo da vidimo koji je i da ti pomognemo da kupis dizne, a pre toga malo procitaj o karburatoru i stelovanju, evo poslacu ti na pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Mart 24, 2011 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan ne, ne radi to covece, ne kupuj nov karburator, ne bacaj pare! u karburatoru se menjaju dizne, imas dve ( pilot dizna koja sluzi za ler gas i glavnu diznu koja sluzi za ubrzavanje i voznju na punom gasu). promeni se glavna dizna, stavi manja, onda ti manje trosi ali i slabije ide. znaci kupi dizne i stavi za dva ili tri broja manju. ako hoces uslikaj karb i okaci pa cemo da vidimo koji je i da ti pomognemo da kupis dizne, a pre toga malo procitaj o karburatoru i stelovanju, evo poslacu ti na pp. posalji i meni znanja nikad dosta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lovac.Milorad 2 Napisano Mart 27, 2011 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na informacijama. Set dizni je 1 200 din. Međutim ,tvrde mi u "PEDA" pridavnici da troši zbog neke blokade. I kažu da nesme više od 3,5 l da bude veća potrošnja. Žikice menjam dizne i podnosim izveštaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Mart 27, 2011 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan И шта кажу? Мотор је пригушен, па зато троши више? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lovac.Milorad 2 Napisano Mart 27, 2011 U prolazu, 31 postova Prijavi odgovor kao problematičan I meni čudno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
petko 13 Napisano Mart 27, 2011 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: apatin Motocikl: VN 800 tomos Suzuki AN 125 MZ 250 race jawa 350 ts Prijavi odgovor kao problematičan U prodavnici mogu da kazu sta god zele obrati se ovlastenom servisu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...