Jump to content

Moto Zajednica

Zasto nije trebalo da kupim kineski "Peda" skuter...

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 446 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R

Dragi moji, drage moje,

znam da postoji tema za vlasnike kineza, ali ovo zasluzuje posebnu temu i posebnu paznju, za sve one koji eventualno razmatraju kupovinu kineskog skutera....

 

Samo jedna rec: NIKAKO!

 

 

A evo i moje price.....

 

 

 

UVOD

 

Odmah na pocetku da kazem da nisam nikad vozila motor, niti bilo ko iz mog drustva vozi motor. A meni se svidelo... I tako ja cvrsto odlucim da zelim motor. I, kao vecina mojih zelja - ne samo da zelim, nego zelim odmah.

 

Apsolutno imajuci na umu da se lako moze desiti da posle nekoliko dana kazem - ma, nije to za mene, odlucim ja da kupim neki mali skuter, od jeftinijih. Da bude kao proba, da vidim ja da li je to uopste za mene.

 

Jasno, uslov je bio da skuter bude do 50 ccm, jer nemam polozeno za A kategoriju.

 

Kraj sezone - septembar 2008., kisa zapadala, 'ladno do koske, a ja gledam skutere. I, kao - necu ja one najjeftinije, ja cu ipak nesto malo bolje. Igrom slucaja na jednoj zurci se ispostavi da devojka koju znam povrsno od ranije vozi skuter, provozamo se ona i ja njenim skuterom malo po gradu, meni se dopadne, raspitam se gde je kupila i po kojoj ceni, sve mi je odgovaralo i sledeceg dana zapucam ja sa kintom u tu prodavnicu...

 

 

PREDIGRA

 

Nazvacemo ovo predigrom, jer ono posle toga pomalo lici na j***** u zdrav mozak.

(U ovom momentu bi me pola mog drustva pogledalo upitno i reklo: "Mozak?", a druga polovina zacudjeno: "Zdrav?")

 

S' obzirom da u momentu kupovine nije bilo ni S od sezone, dogovorim ja sa prodavcem dobru cenu za skuter od 50 ccm i istovremeno uzmem i set koji se sastoji od klipa, cilindra i karika, da se posle izvesnog vremena navikavanja motor od 50 upgrade-uje na 80 ccm.

 

 

 

 

 

RAZRADA

 

Da ne kucam dva puta nesto sto sam vec kucala, evo sta sam bila primorana da napisem firmi koja mi je prodala skuter....

 

Ovo je copy-paste tog teksta:

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 446 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R

****************

***************

***************  (naziv i sediste firme)

Beograd

 

 

 

                                                                            Prigovor

Dana 16.09.2008. godine sam kod Vas kupila skuter marke PEDA SHENKE VIA 50/SK, tip 50 QT-27, broj motora *************, broj šasije *********, proizveden 2007. godine, sa snagom motora 2,40 KW i radnom zapreminom motora 49,50 cm3. Istom prilikom kupila sam i set delova za isti motor.

Uz tada kupljen proizvod nisam dobila tehničko uputstvo, uputstvo za upotrebu i deklaraciju u pismenoj formi i na jeziku koji je u službenoj upotrebi u Republici Srbiji, a što je obaveza prodavca po članu 56 Zakona o zaštiti potrošača. Tom prilikom mi je usmeno saopšteno da je garancija na proizvod godinu dana od dana kupovine.

Prilikom kupovine nisam dobila ni garantni list, koji je prodavac tehničkih proizvoda dužan da obezbedi za tehnički proizvod koji prodaje potošaču, a u skladu sa članom 21 i članom 23 Zakona o zaštiti potrošača.

Skuter sam servisirala isključivo u servisu koji se nalazi u Beogradu, u ******* ulici, broj ***, a koji je prodavac naveo kao ovlašćeni servis za ovaj tip vozila.

Iako je prvi servis za ovaj tip skutera predviđen nakon 300 pređenih kilometara, bila sam primorana da u servis odem već sledećeg dana nakon kupovine skutera, jer je bilo potrebno i po petnaest minuta neprekidnog pokušavanja da bih uspela da startujem motor. U toku vožnje, na skoro svakom stajanju na semaforu se motor isključivao i bilo je potrebno više pokušaja da se ponovo startuje. O svemu ovome sam izvestila prodavca, koji me je uputio na servis.

Prilikom prvog odlaska na servis mi je rečeno da je u pitanju loš kvalitet motora, i da problemi sa startovanjem motora nastaju zbog svećice. Nakon intervencije je startovanje motora bilo bolje.

Kvalitet vožnje ovim skuterom je od samog početka bio loš, sa izraženim neujednačenim radom motora i izuzetno slabom snagom motora, naročito na uzbrdicama.

Nekoliko nedelja nakod kupovine skutera, a pre pređenih 300 km, dakle pre vremena predviđenog za prvi servis, motor nije mogao da se startuje dok nisam očistila svećicu. Nakon toga sam ponovo otišla u servis i rečeno mi je ponovo da će se to dešavati često. Servis predviđen nakon preveženih 300 km obavila sam u predviđenom roku.

Nekoliko dana nakon toga je počeo da se zaglavljuje mehanizam za zatvaranje prtljažnika koji se nalazi ispod sedišta, tako da prtljažnik nije mogao da se zatvori i zaključa. Ponovo sam otišla u ovlašćeni servis i kvar je privremeno otklonjen, ali mi je rečeno da očekujem da se ponovi, što se i dešava skoro svakodnevno. Serviser mi je objasnio da treba odvijačem da odglavljujem mehanizam kad se zaglavi.

Nekoliko dana nakon toga je motor izuzetno nepravilno radio, pa sam ponovo otišla servis, kojom prilikom mi je rečeno da je ovaj tip skutera izuzetno osetljiv na minimalne promene oktana u gorivu. Serviser je tada povećao procenat goriva u smeši. Nakon sledećeg sipanja goriva u rezervoar, motor je ponovo izuzetno nepravilno radio, pa sam ponovo otišla u ovlašćeni servis, kada je serviser rekao da je sada zbog novog goriva premali procenat kiseonika u smeši, pa je smanjio procenat goriva u smeši i rekao mi da će ova podešavanja biti potrebna skoro nakon svakog sipanja goriva u rezervoar.

Ključ koji je u sklopu priveska sa aktivatorom i deaktivatorom alarma je izuzetno lošeg kvaliteta i slomio se.

Motor i dalje radi nepravilno, snaga motora je premala, svakodnevno se blokira mehanizam za zatvaranje prtljažnika ispod sedišta, ponovo nastaju problemi sa startovanjem motora.

Zbog svega navedenog, smatram da je proizvod ispod uobičajenog kvaliteta za taj tip proizvoda, koji mi kao potrošaču nije obezbeđen, a na koji imam pravo po članu 15 Zakona o zaštiti potrošača.

U skladu sa članom 11 Zakona o zaštiti potrošača, prilikom kupovine proizvoda odnosno korišćenja usluga, kao potrošač imam pravo da moji ekonomski interesi budu zaštićeni, a ovom kupovinom to nije bio slučaj.

U skladu sa članom 3 Zakona o zaštiti potrošača, molim prodavca da mi omogući da iskoristim moje rednim brojem 6 člana 3 Zakona o zaštiti potrošača pobrojano pravo kao potrošača na obeštećenje – dobijanje pravične naknade za nekvalitetne proizvode.

U skladu sa članom 35 Zakona o zaštiti potrošača, molim prodavca da mi vrati iznos plaćen za proizvod, a u vezi sa članom 3 Zakona o zaštiti potrošača, po kom imam pravo za obeštećenje – novčanu naknadu za nekvalitetan proizvod i u vezi sa članom 15 Zakona o zaštiti potrošača, po kom imam pravo kao potrošač na proizvod uobičajenog kvaliteta.

Ovaj Prigovor sačinjen je u dva primerka, jedan za mene kao potrošača i jedan za “******************” kao prodavca.

 

 

 

 

 

U Beogradu, 28.10.2008. godine.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 446 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R

DALJI RAZVOJ DOGADJAJA

 

Pozovu oni mene istog dana kad sam im odnela prigovor (za koji sam se, naravno, konsultovala sa advokatom), i ne samo odnela, nego trazila da taj Prigovor zavedu u delovodnu knjigu, i udare mi pecat sa datumom. Kazu da odvezem sutradan skuter u onaj isti servis i da ga ostavim 2 dana, da ce videti da poprave sve na sta se zalim. Uradim ja kao sto su rekli, ostavim sutradan skuter, majstor me zove sledeceg dana, da kaze da dodjem po skuter, da je sve popravljeno.

 

Odem ja, majstor mi objasni da je zamenio svecicu, karburator, sauh, filter za gorivo i auspuh, i da je zamenjena opruga u mehanizmu za zatvaranje prtljaznika.

 

Provozam ja skuter - sve super, kao kod one drugarice koja ima isti takav.

 

Ja happy, sad najzad imam ono sto sam zelela i za sta sam dala pare...

 

 

 

 

 

 

KAD JA TAMO, A ONO MEDJUTIM

 

Odem ja veceras u voznju, vratim se kuci, uzimam stvari ispod sedista i da zatvorim, kad ono - nece. Kao i svako ko se bavi komjuterima (ok, izuzimam Linux!) probam sve ispocetka nekoliko puta - nece! Grrrrrrrrrr!

 

 

 

 

 

 

SAGA SE NASTAVLJA

 

Sutra (mada je po satu to vec danas) ponovo u isti servis...

 

 

 

 

TO BE CONTINUED!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 351 postova
  • Lokacija: Bg

:o aauuuuu, da covek ne poveruje. Jesi dobila neki odgovor od te firme? Tekst je bas ozbiljno sastavljen, ali s' obzirom da se radi o vecoj sumi, obrati se i udruzenju za zastitu potrosaca da i oni tu poguraju pravdu (ako vec nisi).

 

Svaka cast za zivce i ne odustaj! :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 351 postova
  • Lokacija: Bg

Postovala si jos u medjuvremenu. Mislim da si trebala po svaku cenu da insistiras na vracanju novca.  >:( Jer kad se problemi javljaju na samom pocetku to ne mirise na dobro nikako.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 446 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R

Odgovor firme je u mojoj trecoj poruci, verovatno su nam se poruke "mimoisle".

 

Udruzenju potrosaca se nisam obratila (jos), nadam se da ce se stvar resiti bez uplitanja trece instance, kapiram da oni kapiraju da je bolje da se doovorimo oni i ja.

 

 

Posebno mi je drago za ono "tekst je bas ozbiljno sastavljen", s obzirom da sam ga pisala licno ja (po obrazovanju doktor medicine), proucivsi pre toga jako detaljno zakone, a nakon toga mi je advokat rekao - nemam sta da dodam i samo me posavetovao za ono sa delovodnim brojem i pecatom, a ako nece da prime, da im posaljem preporuceno, i da sacuvam otpremnicu kao dokaz da im je to poslato.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2265 postova
  • Lokacija: Stara Pazova

Jedan od problema sa kineskim skuterima je taj sto su ekstremno jeftini u nabavci i na njima moze lepo da se zaradi.

U kini postoji oko 13000 fabrika motora, i razlike u kvalitetu izmedju proizvodjaca mogu dosta da variraju, od totalnih krseva do sasvim solidnih.

Konkretno nisam upucen u Peda brend, ali znam da se tu spominju i neki italijani u toj prici, pa ljudi lako sticu utisak da je to ozbiljna firma, iako to nista ne mora da znaci(mnogi poznati brendovi takodje prave modele u kini i lepe svoje znacke). Sto se tice servisa, cesto se desavaju primeri neresivih problema u ovlascenim servisima, dok u pitanju mogu biti sitnice koje veoma jednostavno moze da otkloni bilo ko ko iole poznaje mehaniku. Ovlasceni servis ne garantuje dobru uslugu, jednostavno je potreban bilo ko da potpise jer da bi bio uvoznik imao dozvoljen uvoz.

 

Ako ti je za utehu, problemi na kinezima uglavnom nastaju kao posledica loseg sastavljanja, dobrim delom i kod nas, a do isteka garancije moras da trpis eventualne neispravnosti. Na kraju krajeva, kada garancija istekne pozeljno bi bilo da odvezes motorcic nekom ko se razume, da sve ispregleda i nasteluje, i nakon toga uglavnom nema vecih problema u radu. Ovo sve naravno vazi ukoliko skuter do kraja ipak ostane kod tebe.

 

Verovatno ti nisam preterano pomogao sa ovim sto sam napisao, ali da dodam da je lepo od tebe sto si sa ostalima podelila svoje neprijatno iskustvo i na taj nacin pokazala ljudima sta moze da ih ocekuje sa Peda-om.

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 446 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R

 

Konkretno nisam upucen u Peda brend, ali znam da se tu spominju i neki italijani u toj prici, pa ljudi lako sticu utisak da je to ozbiljna firma, iako to nista ne mora da znaci(mnogi poznati brendovi takodje prave modele u kini i lepe svoje znacke).

 

 

 

Da, Peda se navodno pravi u Kini za italijansko trziste.

 

Cinjenica je da ona moja drugarica nema nikakvih problema sa istim takvim skuterom...

 

Ova me cela prica podseca na posalicu o Yugu - neko ga kupi i nema apsolutno nikakvih problema decenijama, a neko pre nego sto ode kuci sa novim Yugom mora prvo u servis...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 792 postova
  • Lokacija: Svuda po malo
  • Motocikl: Lep

Lose si prosla :(. Nadam se da ces ga srediti ili jos bolje povratiti novac i kupiti nesto drugo.

 

Ali sa druge strane... to je kinez i to je za ocekivati :(...

 

Samo (familijo  ;D) i ja sam takva paljevina, vidim da si odmah kupila i kit i sve... sto mi je to poznato...  ::)

 

Srecno!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 3087 postova
  • Lokacija: The very heart of southern Banat

Триста му ништа, драга докторко, па зашто тему не назва "Зашто НЕ ТРЕБА купити "Педа" скутер"?

 

То ми некако звучи рецимо, како када бих био власник нпр. "Опел Кадета" и после пар зима и сланих путева видео, погађате - кородиране рубове и на неком форуму са том причом започео тему "Зашто НЕ ТРЕБА купити немачки аутомобил". Пошто већина нас зна колики би апсурд била таква тема, веруј ми да је и назив теме, како си је ти написала, ништа мање апсурдан.

 

На желим да испаднем злурад, али би више вајде имала да си време које си утрошила на писање приговора и проучавање закона утрошила на, макар, Интерет потрагу за информацијама о моделима скутера који би одговарали твојим потребама, сервисима за њих и наравно - дубини твог буђелара. Помаже, веруј ми. Нису Кинези криви што се наши (и не само наши) "увозници" хоће да тамо пазаре нешто за 200-250 долара, а овде продају трипут скупље - они испоручују оно што им се тражи.

 

Напиши, молим те, колико је новаца изашао тај скутерчић и видећеш - убрзо ћеш од људи који циркулишу по форуму добити барем пар кинеских (по оном што си написала - сигурно квалитетнијих) алтернатива том "Педи" приближно исте цене.

 

Успут, мислим да постоји члан закона који регулише и то што би ти да повећаш радну запремину моторчета са 50 цм3 на 80 цм3 без промене података у саобраћајној дозоволи и да га као таквог возиш без поседовања "А" категорије. ;D

 

Иначе, имаш моју макар вербалну и моралну подршку да ове што су ти продали и "сервисирали" моторче гањаш и догањаш. И молим те, подели са нама овде читаву причу која буде била са твојим злехудим "Педом".

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svakom po zasluzi, 12217 postova
  • Lokacija: NBGD - KN04ET
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Slažem se sa Zorge-om oko naslova, stvarno ne treba generalizovati nikad i ništa, počevši od tehnike, preko predrasuda o državama i narodima pa na dalje.

 

Ti jednostavno nisi imala sreće sa svojim motorinom, servisi su baš onakvi kakve ih svi opisuju - nestručni, priučeni, bezobrazni i naravno - pljačkaški raspoloženi prema svakoj "žrtvi" koja uđe u servis.

 

I ja imam "Kineza", Sprint Phantom, isto 50 ccm 2T, prešao skoro 4 000 km i osim nekih malih problemčića  koji i nisu vredni pomena toliko me lepo vozi i prezadovoljan sam motorinom za tih 930 evra koje sam platio za njega.

 

Nemoj samo da ti navodim poznanike koji su kupili "brendirane" skutere i motorcikle, zvučnih imena i imaju iste takve, čak mnogo gore i skuplje probleme nego što su tvoji.

 

Danas ništa nije kvalitetno kao što je bilo pre 10-15 godina, sve je to potrošna roba, hiperprodukcija, cilj je napraviti mašinu i li uređaj koji će da traje 3-4 godine i posle se BACA, kupuješ novo i tako u krug.

 

Pozdravljam te!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1898 postova
  • Lokacija: Sumadija GM
  • Motocikl: BMW F650

Slažem se sa Zorge-om oko naslova, stvarno ne treba generalizovati nikad i ništa, počevši od tehnike, preko predrasuda o državama i narodima pa na dalje.

 

Ti jednostavno nisi imala sreće sa svojim motorinom, servisi su baš onakvi kakve ih svi opisuju - nestručni, priučeni, bezobrazni i naravno - pljačkaški raspoloženi prema svakoj "žrtvi" koja uđe u servis.

 

I ja imam "Kineza", Sprint Phantom, isto 50 ccm 2T, prešao skoro 4 000 km i osim nekih malih problemčića  koji i nisu vredni pomena toliko me lepo vozi i prezadovoljan sam motorinom za tih 930 evra koje sam platio za njega.

 

Nemoj samo da ti navodim poznanike koji su kupili "brendirane" skutere i motorcikle, zvučnih imena i imaju iste takve, čak mnogo gore i skuplje probleme nego što su tvoji.

 

Danas ništa nije kvalitetno kao što je bilo pre 10-15 godina, sve je to potrošna roba, hiperprodukcija, cilj je napraviti mašinu i li uređaj koji će da traje 3-4 godine i posle se BACA, kupuješ novo i tako u krug.

 

Pozdravljam te!

 

Imamo li mi finansijske moci da ispratimo sve te svetske trendove?

Naravno da ne, zato seci usi i krpi dupe!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1664 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Muljatora, drpiguza, neuspesnih manipulatora, sitnih prevaranata i bednih lazova ima na sve strane, pa tako nije ni cudno kad ljudima prodaju "RASTIMOVANE KANTE" sa brendiranim imenom :o

Zao mi je sto je prvo iskustvo ispalo bolno ???

Sa druge strane postupila si ispravno, mudro i promisljeno odigrala sledece korake i draga doktorko skidam ti kapu za to ;)

Sad ce oni malo da se koprcaju, da nesto popravljaju i sredjuju, da mute vodu i kupuju vreme, nadajuci se Cunamiju koji ce da oduva i tebe i skuter i resi sve tvoje probleme.Budu li se suvise igrali sa tobom i zajebavali, tvoje je da odes pravac do trzisne inspekcije, a onda ce oni da se cesu tamo gde ih ne svrbi >:(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • nocni cuvar, 2581 postova
  • Lokacija: White City / White Water
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

  Klincezo , samo otvori Saxijev post o njegovim problemima sa Kymco servisom i bice ti mnogo lakse a mozes se  posavetovati sa njim jer ima visemesecna iskustva !!! ;D ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 446 postova
  • Lokacija: Beograd
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R

 

Успут, мислим да постоји члан закона који регулише и то што би ти да повећаш радну запремину моторчета са 50 цм3 на 80 цм3 без промене података у саобраћајној дозоволи и да га као таквог возиш без поседовања "А" категорије. ;D

 

 

I planirala sam da promenim podatke, zbog kasnije prodaje.

Moj originalni plan je bio - vozim ovako dok ne polozim za A, onda upgrade i vozim tako do Sajma automobila, do kad bih vec skupila kintu i odlucila se za nesto ozbiljnije.

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Ne silazi, 5900 postova
  • Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

  Ja sam jedno vreme razmisljao da pazarim skuter " za po gradu ", video sam te Peda skutere, na oko mi se dopali, al kad sam konsultovao prijatelja koji prodaje kineske skutere - rekao mi je " Peda - nikako - losi su " .  Zelim ti da isteras to do kraja i da uspes da povratis novac.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1372 postova
  • Lokacija: Mladenovac

 

Успут, мислим да постоји члан закона који регулише и то што би ти да повећаш радну запремину моторчета са 50 цм3 на 80 цм3 без промене података у саобраћајној дозоволи и да га као таквог возиш без поседовања "А" категорије. ;D

 

 

I planirala sam da promenim podatke, zbog kasnije prodaje.

Moj originalni plan je bio - vozim ovako dok ne polozim za A, onda upgrade i vozim tako do Sajma automobila, do kad bih vec skupila kintu i odlucila se za nesto ozbiljnije.

 

 

 

Ne diraj nista u saobracajnoj, sto bi za tih 30ccm placala registraciju svake godine. Ako mislis da ces tako lakse da ga prodas varas se jer tek tad niko nece da ga kupi. Svi izbegavaju i registruju skutere od 125-150-200ccm na 50ccm a ti bi tvoj da registrujes na 80, ccc :). Broj motora je ukucan na dodnjem delu (bloku), ne znam kako da ga nazovem, na cilindru ne pise nista tako da mozes koliko hoces da menjas.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 385 postova
  • Lokacija: Beograd

Svaka ti cast na upornosti,ja mislim da bi ih naterao da pojedu taj skuter.Cinjenica je

da se kod nas prodaju koje kakva G...A,i da dolazi roba sa extremnom fabrickom greskom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 270 postova
  • Lokacija: NOVI SAD
  • Motocikl: trenutno bez

Ispada, na kraju, da je jeftinije kupiti pravi, provereni, talijanski skutercic...Vozio Apriliu SR50, za sezonu i po presao 4000 km bez ijednog problema. Sa srecom u nastavku ove price!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 270 postova
  • Lokacija: NOVI SAD
  • Motocikl: trenutno bez

Igore, pročitaj i moj post sa prethodne strane ;)

;) Procitao, i apsolutno verujem! Ja sam samo preneo licno iskustvo, posto sam bio u istoj dilemi, a nisam znao za ovakvo mesto gde se mogu cuti i iskustva drugih...Pupopis nntoma, koji je kymcom otisao u cg sam procitao vise puta..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja