andjelo 246 Napisano Mart 10, 2011 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan auspuh je rucno izradjen a razlog postavljanja ove teme jeste diskusija da li top ima uticaja na dobijanje perfomansi na 2T masinama ,evo da i to potvrdim da ugradnjom ovog topa na rezonanci orginalnog auspuha dobija se nekih 5-10 % bolje perfomanse i motor se vrti barem 500 O/min vise nego uobicajeno bolje povlaci i oseti se razlika kada otvori izduvni ventil lakse ide u obrtaje evo i neka slika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Mart 10, 2011 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan a evo i klipa kada otvori izduvni ventil zvuk na motoru kao da nije 2T masina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Mart 10, 2011 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan i jos jedan snimak snimano pre sat vremena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Mart 10, 2011 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan jesi ga terao na dyno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Mart 10, 2011 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan ne ............... neverujem da bi i pokazao nesto vise konja tj. 1-2 konja , razlika se oseti a i broj obtaja je veci na punom gasu ,ne verujem da se krajnja brzina nesto povecala ali mu manje treba na ubrzanju tj brze razvlaci brzine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuXy 5 Napisano Mart 10, 2011 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan tesko je dobiti 1-2 konja... ovim je nesto sitno dobijeno kod razvjanja obrtaja, a mozda i nista, vec je to samo utisak... inace, cev od rezonantne komore, do prigusivaca, i sam prigusivac trebaju da imaju odredjen unutrasnji promer...imao sam negde tabelu, koju sam nasao u jednoj knjizi... ja verujem da je fabrika napavila malko uzu cev i prigusivac, tako da se ovo "otvaranje" prigusivaca oseti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada185 56 Napisano Mart 10, 2011 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Black Adder F4isport Prijavi odgovor kao problematičan Ima razlike u zvuku i to pozivine naravno,svaka cast majstore, ti stvarno cinis cuda ovih dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Mart 10, 2011 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan tesko je dobiti 1-2 konja... ovim je nesto sitno dobijeno kod razvjanja obrtaja, a mozda i nista, vec je to samo utisak... inace, cev od rezonantne komore, do prigusivaca, i sam prigusivac trebaju da imaju odredjen unutrasnji promer...imao sam negde tabelu, koju sam nasao u jednoj knjizi... ja verujem da je fabrika napavila malko uzu cev i prigusivac, tako da se ovo "otvaranje" prigusivaca oseti... sto se tice ima razlike izmedju orginalnog topa i ovog od nedelje kad ugrabim malo vremena napravicu uporedni test orginalnog topa i ovog a i klinac sam kaze da je startniji sa ovim topom .................... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogo42 69 Napisano Mart 10, 2011 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Bijeljina-Republika Srpska Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660 Prijavi odgovor kao problematičan Nije srece da se tako konji lako dobijaju,,,kod tebe se obrtaji i lakoca rada,tj sad izduvavanja gasova se poboljsalo(sto se kaze sad motor lakse dise) Nebi bilo lose,ako bi iz kutije filtera izvadio onu spuzvu,a na onu plasticnu mrezicu stavio neko aluminijumsko sito cisto da neupdne kakav sitni kamencic, kratis onu gumenu prirubnicu iz karburatora sto ulazi u kutiju filtera, i na iglici namjestis nivo za jedan manje od najveceg... filter design Gogo.bmp Naravno uz to lijepo postelujes onaj sarafic za vazduh...Ako je toplo vise zraka,,ako je hladno onda malo manje. U svakom slucaju bolje je da je puni gorivom nego da ima viska zraka!!! a stelovanje ti ide dva kruga, pa tek onda pocni fino podesavanje!Ako imas gdje kakav pravac da ispunis punu 6.brzinu onda ga ugasi na prekidacu na punom gasu,stisni kvacilo i pusti gas...svjecica treba da bude boje slomljene cokolade . Evo malo slicica kako sam ja radio jedan Big Bore Polini,naravno sa DLR Racing Izduvom uporedno klipovi 53.95-60.bmp uporedno cilinderi.bmp djelimicno sklopljeno.bmp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuXy 5 Napisano Mart 10, 2011 U prolazu, 50 postova Prijavi odgovor kao problematičan lepo odradjeno Gogo... jel si radios sta unutar cilindra? tajmingde jesi menjao? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gogo42 69 Napisano Mart 13, 2011 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Bijeljina-Republika Srpska Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660 Prijavi odgovor kao problematičan lepo odradjeno Gogo... jel si radios sta unutar cilindra? tajmingde jesi menjao? Cilindar je drugi ubacen Polini Big Bore 155ccm 60mm klip,,a kanali izgledaju ovako inace glava je od serije,al uradjena na 60mm i poravnjana na 0.8mm to je tolerancija za povecanje kompresije uporedno cilinderi.bmp polini.bmp rotax 122.bmp usisi cilindera.bmp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...