Jump to content

Moto Zajednica

Udes, Lazarevac, 08.06.2007.

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Nisam znao kako da nazovem topic, da ga ne dovedem u vezu sa danasnjim moto skupom. Ovo se dogodilo na raskresnici gde se sa pravca Lazarevac-Vreoci skrece ka Ibarskoj magistrali. Golf je isao ka Vreocima,zeleo je da skrene u svoje levo, motocikl dolazi velikom brzinom iz suprotnog pravca... Poznajem obojicu, vozac Golfa radi u stovaristu gradjevinskog materijala "Pestan" nedaleko od raskrsnice, tih i miran covek. Motor je vozio moj nekadasnji komsija iz Velikih Crljena, Goran. Imao je saputnicu na motoru, niko nije nosio kacigu. Svi su u besvesnom stanju prebaceni u Beograd, na urgentni.

Oboje sa motora su u kriticnom stanju. Motor je od siline udarca napravio luping preko Golfa i zaustavio se pozadi njega.

Vec zvuci dosadno i pateticno, ali paztite se ljudi! Ako vam je do jurnjave, idite na Miseluk ili negde gde su kontrolisani uslovi, izjurite se pa onda lagano... Gledao sam danas ovo i secao se potpisa sa ovog foruma "Gas do daske", "300 na sat" i sl. Evo kako se to zavrsava.

vvimG_picture0011024x768av0.th.jpg avPS9_picture0021024x768tw4.th.jpg vsVI3_picture0031024x768gb3.th.jpg 404.jpg

Oko mesta udesa se okupilo dosta motocikala, svi se skoro poznajemo, znamo i Gorana. On se inace tek oporavio od proslogodisnjeg udesa. Dok smo posmatrali policiju kako radi uvidjaj, u daljini se svaki cas cula rika nekog motora...

Dajte da nesto sto je lepo ne pretvaramo u oporavke i popravke, rehabilitacije i lecenja. Ja sam se posle ovoga jedva dovukao do kuce.

Nadam se da ce svi povredjeni biti u redu, i da necemo ovo morati da prebacujemo u drugi topic.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 308 postova

Šteta, ljudi se stalno skrljavaju.

P.S. Na mišeluku uopšte nisu kontrolisani uslovi, mislim da tamo ljudi imaju više sreće nego pameti. Prošle nedelje za pola sata koliko sam izdržao tamo bilo je bar pet puta za dlaku, ko je bio zna o čemu pričam ljudi koji kolima dolaze sa desne strane takozvane piste uleću non stop i jako je rizično. Pazite i na mišeluku, mozga nikad dosta.

• Svrati ponekad, 129 postova

zelim im brz oporavak

a vama da pazite da ne nestanemo kao dinosaurusi bez traga!!! u danasnje vreme u srbiji pogine oko 10 ljudi za 7 dana pa vi vidite koliko je to u sezoni ?!?!?!??!?!?!??!?!??!?!?!??!?!?!??!?!???

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Au kako su ovo ruzni prizori,nadam se da ce svi biti dobro,mada kad vidim kako je poguzvan Golf,strasno.

Brz oporavak zelim.

I neka neko kaze da su na forumu cesto teme tipa  "zasto nositi opremu" i "koje su posljedice nenosenja",pa svaki dan bi o tome pisao i ljudima ispirao mozak sa tim ili je mozda i to nedovoljno ili svejedno!?

Guest gasa

zelim mu brz oporavak

a sto se Miseluka tice, pa miseluk jeste jako opasan ali  ono,ljudi znaju da tu ima puno l,,ludih" ljudi pa ne obracaju paznju na svoje prvenstvo sto cenim :):):)

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Kazu da su putnici sa motora manje-vise stabilno. Izgleda da je motoristi izvadjena slezina. Putnici (da, bilo ih je dvoje u Golfu) su kako se prica, gore prosli...

Guest Beli

Kazu da su putnici sa motora manje-vise stabilno. Izgleda da je motoristi izvadjena slezina. Putnici (da, bilo ih je dvoje u Golfu) su kako se prica, gore prosli...

Sta znaci "gore prosli" od nekog kome je izvadjena slezina???

• Svrati ponekad, 272 postova
  • Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987.

Idi bre Lalajko! Kad sam video naslov i tvoj potpis, vec sam pomislio da si se ti slupao...isece me bre.

Sto se udesa tice, stvarno ne znam kako da ovo kazem a da me ne okrivite da k*njam ili lupam gluposti:

1. Ja sam jako zelen vozac (nepunih dva meseca) ali mi ne pada na pamet da bez kacige i jakne idem u voznju, cak ni na +30 stepeni.

Taj motorista koji je vec jednom imao padanje, kako ti kazes, ne znam sta ima u glavi i iako ga ne poznajem, ne mogu da kazem da mi ga je zao.

Nije zvaka za ludaka. Ko ga j*be sto se k*rcio pred cicom. Vise mi je zao ljudi u kolima koji su postradali ni krivi ni duzni. Ovo sve govorim pretpostavljajuci

da je motorista kriv za udes... a i ako nije kriv, da je imao kacigu i vozio polako ne bi sad bio bez pola unutrasnjih organa.

2. I ta saputnica...vazno da se riba voza na brzom motoru. Takvih ribica pun grad. Samo da sevaju tangice, a kaciga na glavu NIKAKO.

Da se slucajno ne uzjebe sminka ili frizura....

Ruku na srce, moze covek da strada i sa kompletnom opremom i postujuci propise.... za nesrecu je potrebno dvoje. Nikad ne znas s kim se mimoilazis, ali mislim da je to vec visa sila. Ti moras da das sve od sebe da smanjis rizik, a sad ako je pisano da se desi onda... ebiga.

Tako ja mislim.

• U prolazu, 30 postova

Tako je! Napred kurcenje sa motorom i tangice na zadnjem sedistu! Neznam sa cim da uporedim koliko je lepo videti dobro dupe na motoru, cak ni isto to golo pored mene ne bi mi izgledalo tako dobro! Ocigledno da je to gledam nekim drugim ocima za razliku od vecine forumasa ???

Ljudi pustite bre te fore "da je sporije vozio" , "da je nosio jaknu" (kaciga je obavezna-slazem se!) i da nije izasao iz kuce ne bi mu nista bilo. Prosto me nerviraju ti komentari jer niko od vas, bar je mislim, nije u mogucnosti da vidi buducnost.

Covek se je zestoko sjebao po drugi put i nikako nemogu da se slozim sa komentarima "ako mu je"

Druze zelim ti brz oporavak!

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Svako od nas kada sedne na motor rizikuje padove i povrede, rizikujes i kada ujutru ustanes iz kreveta da se poseces na staklo od case sa vodom koju drzis pored kreveta a u snu su je oborio mozda i razbio... samo je na motoru mnogo veci rizik da se povredis i teze povredis... Zato se i nosi zastitna oprema jer smo svesni tog rizika...

Ako neko sedne na motor bez opereme ili ne prilagodi svoju brzinu uslovima na putu, rizik se povecava i za bilo kakve posledice ce ispastati i odgovarati... ali da kazem da mi nije zao i da tako treba... to ne mogu...

Da citiram Hemingveja koji je pak citirao John Donne-a:

"Ni jedan covek nije Ostrvo, sam po sebi celina; svaki je covek deo Kontinenta, deo Zemlje; Ako Grudvu zemlje odnese More, Evrope je manje, kao da je odnelo neki Rt, kao da je odnelo Posed tvojih prijatelja ili tvoj; Smrt ma kog coveka smanjuje mene, jer ja sam obuhvacen Covecanstvom. I stoga nikad ne pitaj za kim zvono zvoni; ono zvoni za tobom. "

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Nadjoh lepsi prevod dok sam trazio info o gorepomenutom gospodinu

Nijedan čovek nije ostrvo, sadržan u sebi ceo; svaki je čovek komadić kontinenta, delić talasa morskijeh; ako li grumen jednu otplavi more, Evropa je okrnjena tad, a tako isto i rt, a tako isto i tvojih prijatelja držanje, i držanje tvoje isto tako; svaka ljudska smrt okrnjuje i delić mene, jer nisam od čovečanstva izuzet: i zato nikad nemoj slati glasnika da saznaš za kim zvono zvoni; jer ono za tobom zvoni.

• U prolazu, 6 postova

Sto se udesa tice, stvarno ne znam kako da ovo kazem a da me ne okrivite da k*njam ili lupam gluposti:

1. Ja sam jako zelen vozac (nepunih dva meseca) ali mi ne pada na pamet da bez kacige i jakne idem u voznju, cak ni na +30 stepeni.

Taj motorista koji je vec jednom imao padanje, kako ti kazes, ne znam sta ima u glavi i iako ga ne poznajem, ne mogu da kazem da mi ga je zao.

Nije zvaka za ludaka. Ko ga j*be sto se k*rcio pred cicom. Vise mi je zao ljudi u kolima koji su postradali ni krivi ni duzni. Ovo sve govorim pretpostavljajuci

da je motorista kriv za udes... a i ako nije kriv, da je imao kacigu i vozio polako ne bi sad bio bez pola unutrasnjih organa.

2. I ta saputnica...vazno da se riba voza na brzom motoru. Takvih ribica pun grad. Samo da sevaju tangice, a kaciga na glavu NIKAKO.

Da se slucajno ne uzjebe sminka ili frizura....

Ruku na srce, moze covek da strada i sa kompletnom opremom i postujuci propise.... za nesrecu je potrebno dvoje. Nikad ne znas s kim se mimoilazis, ali mislim da je to vec visa sila. Ti moras da das sve od sebe da smanjis rizik, a sad ako je pisano da se desi onda... ebiga.

Tako ja mislim.

Pogresno mislis.

Takvi kao ti sto kazu ko ga jebe sto se kurcio pred cicom i te fore nije vredan zivota.

A ako vec stvarno mislis tako, ne razumem kako te nije sramota uopste da kazes tako nesto?

Postavi se u njegovu situaciju da se tebi desi tako nesto pa zamisli kako bi ti bilo kad bi tako neko rekao za tebe.

• Svrati ponekad, 115 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM850

ljudi ako nemate svog posla sjasite sa tudje muke.

[move]Bravo majstore najzad neko nesto pametno da kaze[/move]

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: BMW R 1200GS

E koliko sam se nagledao ovakvih slika ljudi moji,ko je kriv a ko je prav to je sad najmajne bitno, ljudi su najebali to je cinjenica, sigurno niko od njih nije hteo a ni znao da ce mu se ovo desiti. SLIKE SVE GOVORE TAKO DA PAMET U GLAVU I DUPE U ZA ZID.

Motorista nije kriv,golf je skretao u levo i sekao put. BRZ OPORAVAK SVIMA

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: Honda VT 600 Shadow Kymco People S 200i

Danas na povratku sa moto krosa na Plocama pored Nisa,na deonici Niska banja-Nis situacija koja ilistruje ponasanje i moguce posledice nekih motorista.

Deonica Niska banja -Nis jedno 6-7 km put prav kao strela.Ceo prolazi kroz naseljeno podrucje.Saobracaj gust, mogucnost iznenadnih izletanja sa sporednih puteva -velika.Ogranicenje brzine 60 km/h.

Prijatelj i ja vozimo 60-65km/h. I onda  tri "zujalice" sa otprilike 150 km/h  proletese pored nas.

Da ne cuje zlo ,da se nesto desilo, sta onda ?

Zaliti ili ne zaliti?

Sve ima svoju cenu.Svako ima pravo na izbor.Ako si izabrao da u naseljenom mestu vozis 150 na sat, onada i prihvati i mogucu cenu takvog izbora.U slucaju da ti se nesto desi mogu zaliti samo  sto nisi bio pametniji i napravio bolji izbor.

• Svrati ponekad, 272 postova
  • Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987.

Ovo sve govorim pretpostavljajuci da je motorista kriv za udes...

Motorista nije kriv,golf je skretao u levo i sekao put.

VELIKO izvinjenje dugujem zbog ovoga.

Da je isao sporije, mozda ne bi bilo tako tesko povredjenih. U kolima je moglo biti i dece... To sto je vozac Golfa mentol ili ne zna da vozi, to je njegova krivica, ali treba misliti na SVE ucesnike u saobracaju.

Takvi kao ti sto kazu ko ga jebe sto se kurcio pred cicom i te fore nije vredan zivota.

Slazem se s tobom prijatelju, ali o tome, nazalost, ne odlucujemo ni ti ni ja vec Veliki. Ne mislim ja da sam neki cinilac u civilizacijskom napredku, ali sta cu.

Ljudi, rizikujuci da me opet naduvate, imam potrebu da jos nesto kazem:

150km/h je oko 40 metara u svakoj sekundi! Pa i da imas reflekse ko Supermen, opet ne mozes na vreme da se zaustavis. Potpuno razumem ja Vas da vidite ispred sebe i da imate osecaj za kontrolu. Zec bre moze da istrci i ... a da ne pricamo o traktorima i ostalim cudima po lokalnim putevima. Sve i da on gleda i levo i desno pre nego sto se ukljuci, ali Vi idete 40 metara u sekundi. Dok pogleda nema te, pogleda opet i ti si vec tu...

Ako neko sedne na motor bez opereme ili ne prilagodi svoju brzinu uslovima na putu, rizik se povecava i za bilo kakve posledice ce ispastati i odgovarati...

Samim tim postajes opasnost ne samo za sebe, vec i za druge ucesnike u saobracaju. Svi mi vozimo motore, ali smo vrlo cesto (svakodnevno) i ucesnici u saobracaju za volanom. Pa zar bi Vam bilo ok da oko vam jure sa 150km/h? Ni ne vidis ga u retrovizoru, a on vec pored tebe...

Svako ima pravo na izbor. Ako si izabrao da u naseljenom mestu vozis 150 na sat, onda i prihvati i mogucu cenu takvog izbora.

Jeste, ali da li i ljudi koje preticu takvi vozaci takodje imaju pravo na izbor?

To sam samo hteo da kazem.

Neznam sa cim da uporedim koliko je lepo videti dobro dupe na motoru.

Slazem se sa tobom, ali bolje ga vidis kad motor ide malo sporije. Zar ne?

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: Honda VT 600 Shadow Kymco People S 200i

U potpunosti se slazem sa tvojim komentarom..

Podrazumevao sam hipoteticku siyuaciju da postoji izbor u vezi svog zivota.Naravno da na tudji zivot nema nikakvo pravo.Na zalost u realnom zivotu takvi motoristi  uzimaju i to pravo ,svesno ili nesvesno ,totalno je svejedno onom ko oseti posledice.

• Svrati ponekad, 133 postova

Istina, motor se ne vozi bez kacige i glave, naravno, mada u ovom slucaju mu nebi spasila slezinu. Svakom od nas dodje neki trenutak ....

Mozda se zbog toga pokajemo kasnije, mozda shvatimo da smo imali srece, mozda je bilo i ok. Covek treba da uci na svojim greskama ali jos vise na tudjim!

Brz oporavak povredjenima zelim!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja