Steel_Stallion 647 Napisano Mart 1, 2011 Hronicar Svakodnevnice, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D Prijavi odgovor kao problematičan Ovako procitao sam dosta poruka koje su clanovi pisali, ali to su sve bile neke price usput. Da li kaciga "radi" za te pare? E sad o tim parama. Sutra bih zeleo da je kupim polovnu, ali ocuvanu sa dodatnim zatmljenim vizirom za 80e. Da li je to previse, posto ne znam ko ovde uvozi, a i nema ih nesto skoro po oglasima da bih mogao da kazem koja je neke "trzisna" cena. ili neko ima neki savet za neku drugu kacigu treba mi neka relativno dobra za do leta pa cu na leto kupiti novu, a ovu ostaviti i za sebe i za suvozaca. necu da kuburim sa kineskim ili mds-om zato sto je ocajna kaciga do bola iako kosta 5000 din sad u markosu. fala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Mart 1, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je 80e previse. Meni je funkcionisala godinu dana besprekorno. Onda se prosirila i sad mi je za nijansu velika. Viziri su na ZF-9 OCAJNI. Nisam sreo vlasnika a da se ne zali na vizir. Ako je neka uteha zbog bucnog vizira koji ne dihtuje je sto zbog silne promaje ne magli. Ako je kaciga u OK stanju, smatrao bih da je 50-60e dobra kupovina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steel_Stallion 647 Napisano Mart 1, 2011 Hronicar Svakodnevnice, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D Prijavi odgovor kao problematičan jbg oslanjao sam se na one prve tvoje utiske koje sam citao kako je dobra jbg nahvalio si je jako. pa sad ovo. ortak mi ima hjc ali blage veze ne znam koji je model, znam da nije neka top model iz amerike je doneo i jako je dobra. vizir je korektan, jako dobri usisi. hjc mi pre svega pase taman po kalupu i bas tako kad se razglavi, posto me iskreno jako boli glava kad je mala i to cekanje na period da postane taman me ubi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Mart 1, 2011 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pazi dok je nova, i par godina iza je to dobra kaciga. Ja sam je kao takvu nekad opisao. Ali sve ima svoj rok trajanja i verovatno je moja zrela za zamenu, tri godine je vec u upotrebi kod mene. Zato i kazem, ako je kaciga mladja i u dobrom stanju bice ti ok, za onu cenu koju sam naveo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Mart 2, 2011 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Moja iskustva sa ZF9 su slična onome što je Lalajko napisao... pogotovo ono oko promaje. Ne bih je uzimao ni za koje pare, pre bih rizikovao i probao neku drugu kacigu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano Mart 3, 2011 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Imam je od 2008-me i posao radi sasvim ok. Dve godine se ni malo nije maglio vizir, ali naravno posle ko zna koliko ciscenja vizira zastitni sloj se izgubio pa je pocela podosta da magli u jesenjem periodu. Problem se skroz otkloni ili najmanjim otvaranjem vizira (bukvalno samo da se odlepi od gume...2mm), a u zadnje vreme testiram i uspevam da resim problem mazanjem kokpit sprejem za kola u tankom sloju. To drzi i po mesec dana pa prsnem opet i nikakva frka Eto..nasao sam jeftinu kucnu varijantu da ne kupujem one specijalne anti fog sprejeve. Sto se tice izrade nemam nikakve zamerke. Sve je na mestu, cvrsto, trokomponentna kombinacija, D-ring...nisam testirao cvrstinu, ali da mi je ispala jedno 4-5x na plocice u megamarketu, ispadala je i odskakivala kao loptica skocica Sto se tice promaje...ne znam da li su kolege mislile na promaju koja ide "kroz" tj oko vizira..? Meni vizir ne propusta ni dasak! Jedino gde imam ponekad promaju je odozdo, ali to je zato sto nisam bas glavat i nemam bas debeo vrat zimi je to ok jer pomaze za odmagljivanje, a leti za hladjenje Za moje potrebe i merila meni je idealna, toliko idealna da ce i sledeca biti ISTI model jer mi skroz odgovara i po obliku! (ne menjaj tim koji dobija) Sama voznja na motoru je radnja sa promajom i bukom tako da vidi gde su ti granice. Sigurno ima dosta skupljih i tisih i po nekim drugim stvarima kvalitetnijih, ali za te pare mislim da je sjajan izbor. Meni je pomoc pri odluci bio podatak pronadjen na dosta foruma da se ovaj model (nize klase) poredi sa dosta kvalitetnijim i skupljim modelima iz vise klase. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoNS 101 Napisano Mart 24, 2011 24/7, 42 postova Lokacija: Maradik Motocikl: Suzuki GSXR 1000 K8, Yamaha MT03 Prijavi odgovor kao problematičan Imam je od 2008. Odlicno mi je sluzila, pre par dana sam imao saobracajku i sacuvala mi je glavu. Da je nije bilo ne bi bilo ni mene. Ja sam prezadovoljan! Mada sad kad sam video koliko kaciga znaci, ispod 200e ne dajem za novu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano Mart 25, 2011 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Imam je od 2008. Odlicno mi je sluzila, pre par dana sam imao saobracajku i sacuvala mi je glavu. Da je nije bilo ne bi bilo ni mene. Ja sam prezadovoljan! Mada sad kad sam video koliko kaciga znaci, ispod 200e ne dajem za novu. Darko, pre svega nadam se da si ok posle nezgode i da nije bila ozbiljna. Ako ne trazim previse, mozes li da slikas kacigu da vidimo radi iskustva gde je bio udar pod kakvim uslovima i u kakvom je sad stanju. Pozdrav i hvala! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoNS 101 Napisano Mart 26, 2011 24/7, 42 postova Lokacija: Maradik Motocikl: Suzuki GSXR 1000 K8, Yamaha MT03 Prijavi odgovor kao problematičan Imam je od 2008. Odlicno mi je sluzila, pre par dana sam imao saobracajku i sacuvala mi je glavu. Da je nije bilo ne bi bilo ni mene. Ja sam prezadovoljan! Mada sad kad sam video koliko kaciga znaci, ispod 200e ne dajem za novu. Darko, pre svega nadam se da si ok posle nezgode i da nije bila ozbiljna. Ako ne trazim previse, mozes li da slikas kacigu da vidimo radi iskustva gde je bio udar pod kakvim uslovima i u kakvom je sad stanju. Pozdrav i hvala! Kaciga je trenutno u servisu gde je i motor... Treba da dodje covek iz DDOR-a da proceni stetu. Slikacu ukoliko je dobijem nazad. Udarac je bio prilicno jak, s'obzirom da sam leteo nekih 5-6metara. Jedino sto mogu reci je to da mi je spasila zivot! Ali ipak sledeca nece biti ispod 200e. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...