Vuk HM 178 Napisano Februar 27, 2011 nezavisan, 348 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan pa mi smo policijska država... nemamo te uređaje još ali će ih biti... a pandura ima na svakom ćošku... i još tvrde da ih nema dovoljno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1297 Napisano Februar 27, 2011 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Ali ih nigde nema kad ti stvarno trebaju. Npr, kad ti se neko zavali na dvorišnu kapiju ili garažna vrata a pauk neće da dođe bez njihovog naloga. A po Marfiju, tebi se baš tada žuri... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zippo 45 Napisano Februar 28, 2011 Svrati ponekad, 182 postova Lokacija: Beograd,Srbija Motocikl: Liberty 125&KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Veliki Brat je sve manje prica a sve vise stvarnost! Jos jedna u nizu demagoskih ideja zarad uspostavljanja totalne kontrole nad plebsom. Danas u saobracaju sutra u nasim kucama. Zivimo u vreme sve represivnijih mera a covecanstvo nikad bolesnije po svim kriterijumima. Kao u vicu o razlici izmedju optimiste i pesimiste.Pesimista je samo malo bolje informisan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7910 Napisano Februar 28, 2011 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Mada ja licno mnogo volim da sakrijem tablicu na kolima kad prilazim da uzmem karticu. Uvučem se liku ispred i ne snime mi tablicu. U slučaju kad bi mi neko rekao na izlazu sa autoputa da treba da platim kaznu, ne bi im platio jer ko zna šta ta njihova mašina štampa. Čak ni moje podatke nije odštampala Na svakoj naplatnoj rampi imas vise kamera tako da ti uvlacenje liku ispred ne pije vodu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Februar 28, 2011 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Nema na svakoj. Čak na vrlo malo ima kamera koje snimaju i od napred i od pozadi. A i te što snimaju od pozadi su u glavnom montirane kad već uzmeš karticu. Na kraju krajeva, baš gledam kad uzimam karticu, na taj način mi ne upiše registraciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 28, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ovo najobichniji fashizam. Demokratija moj Q, sve smo manje i manje slobodni... Ali zašto? Kamione su fizički ograničili na 90 i oni ne mogu više, koliko im god ti lupao gas u patos. Retoričko pitanje: kada će mehaničko ograničenje uvesti na 130 putničkim i sportskim vozilima? Nikad. Jer to jednostavno priroda i ljudski čud ne dozvoljavaju. Ljudi napravljeni smo, da se kurčimo bez obzira na cenu pa čak i život. Sve reklame za avtomobile izrežirane su u smislu promocije brzine, jačine, agresije... što je totalna suprotnost zakonu o bezbednosti u saobračaju. Znači, avto industrija direktno navodi svoje kupce ka prekršajima, da ne kažem u nesreću i smrt. Ama nema stvari sa kojom se u tvom postu ne slazem. Ali i dalje stojim iza toga da je fasizam. Neka obrazuju ljude da ne voze polako a ne ovako represivnim merama. A nekad je stvarno potrebno na primer na kratko preteci nekoga sa 140 iako je 120 ogranicenje pa posle kad zavrsis preticanje nastavis 120. Ovako ako se neki stari dizel jedva sastavi 120 na autoputu ja sad ne smem da ga preteknem nego treba da se gushim iza njega Ovo za kamione su trebali odavno, svuda u evropi je MAX 90 i sleperi stvarno nemaju sta da traze preko toga, ipak je to masa velika. (imam C kategoriju) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mediterraneo 1772 Napisano Februar 28, 2011 Lovely jubbly, 896 postova Lokacija: Liguria Motocikl: CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan izuzetno zanimljiva tema TomoB, godinama se vozim kroz italiju. na mnogim mestima postoji elektronska kontrola brzine. posebno na deonici venecija - milano, gde postoje 3 trake + zaustavna, u brzoj traci se vozi 150+ km/h (ogranicenje je 130). cesto se pitam kako ljudi koji vole da ga zgaze izlaze na kraj sa kaznama. na pomenutoj relaciji, u duzini od oko 250 km, sa elektronskom kontrolom brzine na svakih 20-30 km, mogu skupiti toliki broj negativnih bodova da ostanu bez dozvole naredne tri reinkarnacije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Keke 2 Napisano Februar 28, 2011 U prolazu, 36 postova Motocikl: Kymco super 8 125 Prijavi odgovor kao problematičan da vas obradujem .......upravo se isti takav uredjaj instalira na a putu bg-ni.jos ne radi ALI OCEKUJTE VRLO BRZO. Ili da računaju brzinu po vremenu od naplatne do naplatne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladaSD 2364 Napisano Februar 28, 2011 Kurblaj Khan, 3245 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: motor, da Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je standardna prica za "srbovanje".... kupe presretače, pa ugrade elektronsku kontrolu saobracaja ...... asfaltiraju ulicu, pa je razbiju da podignu šahte .... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Mart 1, 2011 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan izuzetno zanimljiva tema TomoB, godinama se vozim kroz italiju. na mnogim mestima postoji elektronska kontrola brzine. posebno na deonici venecija - milano, gde postoje 3 trake + zaustavna, u brzoj traci se vozi 150+ km/h (ogranicenje je 130). cesto se pitam kako ljudi koji vole da ga zgaze izlaze na kraj sa kaznama. na pomenutoj relaciji, u duzini od oko 250 km, sa elektronskom kontrolom brzine na svakih 20-30 km, mogu skupiti toliki broj negativnih bodova da ostanu bez dozvole naredne tri reinkarnacije Prosle godine,za malo nije prosao zakon koji je izmedju ostalog trebalo da obaveze sve motocikliste da OBAVEZNO (po zakonu) koriste kornjacu i da se limit na autoputevima podigne na 150 km/h Taj auto put (A4),je bas zbog toga sto ti pominjes bio cesto navodjen kao primer i nebi me cudilo da se onako kako to italijani umeju,taj limit vec i sprovodi. Uopste postoji tolerancija od nekih 5%+ -. Da jos jedanput ponovim,meri se prosecna brzina,tako da neko ko ima malo razvijenije matematicke sposobnosti moze da izracuna,za jednu odredjenu razdaljinu,koliko dugo moze da se ide 150 (ili 200),ali onda mora da se vozi i sporije da bi prosek bio 130 (+ - 5%). Odrzavaju se trke na taj fazon,takozvane "na hronometar",gde je suvozac taj koji racuna to o cemu sam malopre govorio. Cuveni proizvodjaci satova cesto na svoje proizvode ugradjuju hronometarske kazaljke.Ja to nikad nisam znao da koristim,ali je kazu izuzetno pouzdan racun.Matematika je vrlo precizna,kako ono kazu,egzaktna nauka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peraradar 23 Napisano Mart 2, 2011 U prolazu, 27 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSXR Prijavi odgovor kao problematičan Zuri polako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Mart 2, 2011 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja samo da se prikljucim grupi antifasista po ovom pitanju. Kako moze 100 ili 1000 eura biti strasnija kazna od npr. slanja vlastite djece u sirotiste? Ja na to tako gledam, pa mi svaka kontrola smeta. Ako ja na praznom autoputu vozim 160 km/h (a vozim skoro svaki dan vec vise 100-na 000 kilometara), onda mi stvarno ne treba oduzimanje vozacke dozvole zbog "kad bi tako svi u svakoj situaciji, sta bi onda bilo" filozofije. "kad bi tako svi u svakoj situaciji" jeste generalni problem koji treba da se adresira, ali to ne umanjuje moj licni individualni problem. Osim toga, jedni ogladne par mjeseci posle kazne, a drugi taj iznos "ujutro za sholjom iseru" (ili tako nekako, sto bi rekao Vukota koji nije odavle) . Edit: Najbolji primjer je moja tuzna sudbina. Vozim u D 250 po "pogrbavom" asfaltu, sa malo auta (ali ih ima). Predjem "administrativnu liniju" u NL, asfalt kao na stazi, auta jos manje, vozim 210 i bivam ojadjen za 1000 eura i 4 mjeseca hodanja. Kako je to moguce da je s jedne strane linije bezbjedno, a s druge me zamalo streljase? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuk HM 178 Napisano Mart 3, 2011 nezavisan, 348 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan ili kako to da je u Engleskoj dozvoljeno 0.8 promila alkohola a kod nas 0.3 a skoro je bilo 0.5... Zar su englezi bolji u vožnji pod alkoholom ili ... a za ovo prosečno merenje vremena od rampe do rampe... Staneš da obaviš kratku nuždu i piči ponovo... ali ipak pazi na presretače... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...