peratrap 787 Napisano Februar 25, 2011 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan zna li neko sta je potrebno za produzenje vozacke dozvole Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6216 Napisano Februar 25, 2011 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan http://www.mup.rs/cms_cir/dokumenta.nsf/zamena%20stare-vozacke.h Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Februar 25, 2011 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan svaka cast na brzini reakcije pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 235 Napisano Februar 26, 2011 Drug član, 1029 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Ja danas idem da produzim dozvolu,dali su mi 3 uplatnice, oko 1400 dinara,idem danas da predam. Ne trebaju slike,lekarsko,nista. Dobija se nova dozvola. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steel_Stallion 647 Napisano Februar 26, 2011 Hronicar Svakodnevnice, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D Prijavi odgovor kao problematičan Ja danas idem da produzim dozvolu,dali su mi 3 uplatnice, oko 1400 dinara,idem danas da predam. Ne trebaju slike,lekarsko,nista. Dobija se nova dozvola. ja sam svoje odradio (uz podosta agonije u proteklih mesec dana) pre neki dva tri dana. sta god da se radi osim ako se ne varam vadjenja duplikata trebaju tri uplatnice (ukupno sve 1400 i kusur dinara, ili 1500 da se zaokruzi lepo), lekarsko, stara dozvola i licna (i naravno za one koji upisuju kategoriju papir od auto skole). znaci bilo kakve promene u dozvoli ili sa dozvolom (kako god) radi se nova dozvola. ne postoji mogucnost bilo kakvog dodatnog upisivanja. na dozvolu se ceka min 2 nedelje novost je ako se ne varam da se kuca mnogo "kategorija" tako da gledajte kad vam upisuju kategorije za A recimo moraju da se unesu tri kategorije A1, A2 i A3 ako se ne varam (to je ono vezano za godine pa tako iako imate dosta vise od tih tinejdzerskih godina to daje cika policajcu povoda da vas iscima, a i vama posla da ponovo radite dozvolu. inace ako ste polozili po starom a sad upisujete novu kategoriju (naravno pravite novu dozvolu) i ako nemate 24 godine nece vam biti upisana A1 odnosno nece te moci da vozite nista "jace", iako je bila ta prica da je sa tim sve u redu ako si polozio po starom. ovome sam licno prisustvovao kada je jedan decko popizdeo. inace sve ove informacije znam zato sto sam po tim ustanovama proveo u zadnje vreme dosta vremena. i jos nesto to bas nisam skontao najbolje, jer nije niko upucen sta treba da se radi pa tako ni ja nisam sve razumeo, a problem je sledeci. oni koji voze traktor imaju psp ali sad se to vise ne izdaje i to je neka F kategorije ako se ne varam i sad niko nema blage veze kako i sa cime to da vozi (a doticni lik valjda nema za B polozeno). tako da agonija stanovnika se i dalje nastavlja. pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Februar 26, 2011 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan aj ovako ljud... polagao sam po starom kada sam imao 16 godina, dobio ogranicenje do 125cc, juce napunio 18god, dali sada kada odem u utorak mi pisu u tu staru dozvolu da nemam ogranicenja nikakva, ili mi prave novu pa imam neka ogranicenja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steel_Stallion 647 Napisano Februar 26, 2011 Hronicar Svakodnevnice, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D Prijavi odgovor kao problematičan cekaj to je psp zar ne? nema dopisivanja, svejedno ti radis novu dozvolu posto se valjda menja i psp odnosno imas 18 dobijas standardnu novu dozvolu, a kako stvari stoje barem ovde u ns-u imaces ogranicenja. ne znam tacno kako stoje stvari u tvojoj situaciji, ali procitaj ovo od iznad sto sam napisao. dakle radis novu ako si sveze polozio ili ako si cak polozio pre 2 godine (koliko vazi papir iz auto skole) sad ti upisuju shodno sa koliko godina imas, meni je racunala tamo. bilo smesno sva se izmucila jadna da oduzme ovu godinu sa mojim godistem. srecna rdjendan btw Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Februar 26, 2011 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan psp 125 cc ? ......A kategorija je to..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Februar 26, 2011 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan psp 125 cc ? ......A kategorija je to..... i jako se nerviram, ako ne dobijem po staru bez ogranicenja... i moram to i za B kategoriju... ja sam teski avanturista, ako nebudem mogao jos godinu dana kolima da odem negde ubicu se... motorom cu vec moci da nadjem neku manju kubikazu, ali nije to, to, kada imas veci motor, kada nemas ogranicenje, i vozis se lagano i sigurno.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Februar 26, 2011 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Evo kako izgleda nova dozvola lice naličje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steel_Stallion 647 Napisano Februar 26, 2011 Hronicar Svakodnevnice, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D Prijavi odgovor kao problematičan psp 125 cc ? ......A kategorija je to..... i jako se nerviram, ako ne dobijem po staru bez ogranicenja... i moram to i za B kategoriju... ja sam teski avanturista, ako nebudem mogao jos godinu dana kolima da odem negde ubicu se... motorom cu vec moci da nadjem neku manju kubikazu, ali nije to, to, kada imas veci motor, kada nemas ogranicenje, i vozis se lagano i sigurno.... pa kako se zove ta kad polozis sa 16, a upisu ti A kad napunis 18? Ja kontao da je psp. No nebitno. 100% sam siguran da u ns-u godine predstavljaju problem. a koliko kontam u qurtzu si... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Februar 26, 2011 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan Dali onda da odem u neki drugi grad... Sabac. Pakanku. Pa da tamo dignem po starom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steel_Stallion 647 Napisano Februar 27, 2011 Hronicar Svakodnevnice, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D Prijavi odgovor kao problematičan pa dizes tamo gde si prijavljen tj koja adresa ti stoji u licnoj i dozvoli odnosno ides u sup u tvom gradu cek ti si u novom sad? odes tamo na bulevaru kod mosta gde se rade licne i pasosi, tamo se sad rade i dozvole. odes od cika policajca rano ujutru i kazes tako stoje stvari hocu da pricam sa nacelnicom (ja mislim da je nacelnica u pitanju i kazi sta imas. mislim en moras s nacelnicom, moze i da te odvede kod te na salteru pa da pita. u svakkom slucaju srecno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Februar 27, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan pa kako se zove ta kad polozis sa 16, a upisu ti A kad napunis 18? Ja kontao da je psp. No nebitno. 100% sam siguran da u ns-u godine predstavljaju problem. a koliko kontam u qurtzu si... PSP se polaze sa 14 i ona vazi za 49ccm motore za A se polaze sa 16 s tim da imash ogranicenje na 125ccm dok nenapunish 18god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ethel 0 Napisano Februar 27, 2011 U prolazu, 2 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Gagi-racer! Imam isti problem, i ja kad sam polozio nisam imao 18 god., i imam ogranicenje do 125cc, i nazalost kad sam napunio 18 (sad u decembru) nisam otisao po pecat, nego mislio sam da to mogu i sad, i kad sam bio pre neki dan u SUP-u rekli su da to vec ne moze... Pitao sam sta sad mogu, ali nisu mogli da mi odgovore, ni oni nisu znali nista... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Februar 28, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan PSP se polaze sa 14 i ona vazi za 49ccm motore za A se polaze sa 16 s tim da imash ogranicenje na 125ccm dok nenapunish 18god. Blago tebi Pablo87, ti još nisi čuo da je od 1. januara počeo sa primenom novi ZOBS? Prečešljaj malo forum, naći ćeš gomilu informacija na tu temu. Evo, ovo je interesantno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steel_Stallion 647 Napisano Februar 28, 2011 Hronicar Svakodnevnice, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D Prijavi odgovor kao problematičan PSP se polaze sa 14 i ona vazi za 49ccm motore za A se polaze sa 16 s tim da imash ogranicenje na 125ccm dok nenapunish 18god. Blago tebi Pablo87, ti još nisi čuo da je od 1. januara počeo sa primenom novi ZOBS? Prečešljaj malo forum, naći ćeš gomilu informacija na tu temu. Evo, ovo je interesantno. razumeo je pablo sve, ja sam mislio da se A dopisuje u psp nekako... nevezano za novi zobs Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steel_Stallion 647 Napisano Februar 28, 2011 Hronicar Svakodnevnice, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D Prijavi odgovor kao problematičan Gagi-racer! Imam isti problem, i ja kad sam polozio nisam imao 18 god., i imam ogranicenje do 125cc, i nazalost kad sam napunio 18 (sad u decembru) nisam otisao po pecat, nego mislio sam da to mogu i sad, i kad sam bio pre neki dan u SUP-u rekli su da to vec ne moze... Pitao sam sta sad mogu, ali nisu mogli da mi odgovore, ni oni nisu znali nista... e o tome sam ja pricao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Februar 28, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan razumeo je pablo sve, ja sam mislio da se A dopisuje u psp nekako... ne vezano za novi zobs OK, možda je i razumeo, ali treba naglašavati da je u pitanju stari zakon, jer i tako je pola ljudi zbunjeno i tek sada ne zna šta i kako. PSP više ne postoji, tako da mi nije jasno kako si mislio da se A upisuje u PSP, ali OK Ko ima samo PSP može sa time da vozi dok ne istekne (ili je PSP beše trajan?) ili da traži novu vozačku dozvolu gde će mu upisati AM katetoriju, ako nema nijednu više. Ko ima A isto, vozi dok ne istekne vozačka ili ode da mu izdaju novu vozačku gde će upisati odgovarajuće kategorije: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/60588-suzuki-burgman-250/page__view__findpost__p__1023883 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Februar 28, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Za tu A sa ogranicenje do 125ccm po isteku trebalo da dobije punu A (po starom) a po novom trebalo bi da dobije A2 sa ogranicenjem na 35kw i do 750ccm ?? Pa kad napuni 20 dobijas A(bez ogranicenja) posto je pre toga posedovao A2 2 godine.. Tako sam razumeo novi zakon... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Steel_Stallion 647 Napisano Februar 28, 2011 Hronicar Svakodnevnice, 97 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D Prijavi odgovor kao problematičan Za tu A sa ogranicenje do 125ccm po isteku trebalo da dobije punu A (po starom) a po novom trebalo bi da dobije A2 sa ogranicenjem na 35kw i do 750ccm ?? Pa kad napuni 20 dobijas A(bez ogranicenja) posto je pre toga posedovao A2 2 godine.. Tako sam razumeo novi zakon... e sad ti si tako razumeo, sto je i meni logicno, samo sto mup/sup moze to da interpretira kako zeli, odnosno ni one sa saltera ne znaju sta i kako. koliko sam mogao da vidim ako nemas dovoljno godina, nista od A bez ogranicenja. tako su dobile instrukcije, a ti mozes to da kazes pa ce onda one kod nacelnika da odu da pitaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Februar 28, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan PSP se polaze sa 14 i ona vazi za 49ccm motore za A se polaze sa 16 s tim da imash ogranicenje na 125ccm dok nenapunish 18god. Blago tebi Pablo87, ti još nisi čuo da je od 1. januara počeo sa primenom novi ZOBS? Prečešljaj malo forum, naći ćeš gomilu informacija na tu temu. Evo, ovo je interesantno. razumeo je pablo sve, ja sam mislio da se A dopisuje u psp nekako... nevezano za novi zobs Cuo sam za novi ZOBS. Napisao sam tacno ono shto sam hteo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Februar 28, 2011 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam za novi ZOBS. Napisao sam tacno ono shto sam hteo. Izvini, nesporazum, već sam se ispravio ovde: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/60868-vozacka-dozvola/page__view__findpost__p__1024411 Nebitno, verujem da će još neko vreme biti nedoumica oko ovoga jer ni sami radnici u MUP-u nisu dobili sve instrukcije. Strpite se, biće svega, samo pamet u glavu i normalna vožnja, pa ćete onda dočekati i dozvole bez ograničenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1291 Napisano Februar 28, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Nebitno, verujem da će još neko vreme biti nedoumica oko ovoga jer ni sami radnici u MUP-u nisu dobili sve instrukcije. Strpite se, biće svega, samo pamet u glavu i normalna vožnja, pa ćete onda dočekati i dozvole bez ograničenja. PS. pola njih i nezna da radi svoj posao Mene zezali za drzavljanstvo vukli me pola godine(ovi kod mene pojma nemaju) pa sam zvao u Bg. da im objasne sta treba da urade.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gagi-racer 568 Napisano Mart 3, 2011 Uvek moze bolje., 614 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: Kawasaki ZX6R Prijavi odgovor kao problematičan bio danas do supa popricao sa ljudima i evo sta kaze jer sam polozio po starom sa 16 godina za A kategoriju, koja ima ogranicenje do 125ccm, sada nemam ogranicenje po starom, a po novom ce mi biti upisane sve A kategorije odlicno ja presrecan :) tako da ljudi moji ova bubav se uzima gsxr-750 91 god, fabricka farba, nikada padano, presao 50.000 km. zadnja serija uljane masine, tj sa uljanim hladjenjem 120 ks Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...