Pablo 1851 Napisano Januar 27, 2006 Vlasnik sajta, 5358 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Procitajte Caletov tekst o novoj Triumph Dejtoni 675... http://www.bjbikers.com/index.php?contentid=55 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Januar 27, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Odlican tekst! Cale stvarno si CALE! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Never 2 Napisano Januar 27, 2006 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Atina Prijavi odgovor kao problematičan Lep motor, uopste ne zaostaje za japancima Pohvale za tekst Cale! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9683 Napisano Januar 27, 2006 Drug član, 4416 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pa Cale sta da kazem nego da cu da sednem na motor pre tebe :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Januar 27, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Pa Cale sta da kazem nego da cu da sednem na motor pre tebe :wink: GRRRR-ovo nije ljutnja, nego zvuk masine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano Januar 27, 2006 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sto ce da proizvedu samo tako malu seriju? Nisam bas upucen u prodaju Triumph-a ali mi se cini kao mala cifra u svakom slucaju a motor mi deluje kao da ce imati dobru prodju E da povale Caletu za tekst naravno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Januar 28, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno! Mozda Nikola zna, zasto samo 4000 ove godine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9683 Napisano Januar 28, 2006 Drug član, 4416 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno! Mozda Nikola zna' date=' zasto samo 4000 ove godine?[/quote'] U eskluzivnom intervjuju sa Brunom Tagliaferri(Triumphov Marketing menagerv za Severnu Ameriku) je izjavio za Torque magazin; Za 2006 godinu cemo proizvesti samo 4000 Daytona 675.Ako se pitate zasto odgovor je jednostavan i glasi ovako.Necemo da dozvolimo da nam modeli gube cenu kao japanski zbog masivne proizvodnje.Zato smo se odlucili na samo 4000 komada za 2006.Od tih 4000 za Veliku Britaniju je namenjeno 1000 komada i 3000 za ostatak sveta. Eto Cale tako da polovne nece biti nista puno jeftinije..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 28, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Al nije mi jasno. Kako im se onda isplati da motor bude jeftiniji od Yamahe, a da se proizvede tako malo komada. Nesto je tu meni mutno. P.S.-super tekst, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano Januar 28, 2006 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mrse muda! Ako je po ceni u rangu sa R6 sta se onda prave pametni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9683 Napisano Januar 28, 2006 Drug član, 4416 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Mrse muda! Ako je po ceni u rangu sa R6 sta se onda prave pametni... Yamaha je velika riba za Triumph iako Triumph postoji vise od 100 godina.Ako se razumete u planove velikih i malih kompanije i profite tih kompanija onda ce vam biti jasno.AQ i sto bih napravili 50.000 modela daytone 675 pa da gubr po 1000-2000 dolara godisnje kao japanci :?: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Januar 28, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Al nije mi jasno. Kako im se onda isplati da motor bude jeftiniji od Yamahe' date=' a da se proizvede tako malo komada. Nesto je tu meni mutno. P.S.-super tekst,[/quote'] Pa na primer ne koriste aluminijum za ram, koji je znatno skuplji od celicnih cevi (jeste da su Raynolds cevi, ali opet je jeftinije). Osim samog materijala, sama tehnologija izrade je znatno jeftinija. Sad da u sali dodam, da su ustedili i na jednom klipu, karikama, klipnjaci i kracoj radilici, te kracoj bregastoj i jos 4 ventila, ali to je i stvarna usteda. Tako su na radilici ustedeli tezinu koja je otisla na celicni ram umesto aluminijuma. Sto se malog broja tice, mozda je mera opreza, a osim toga Triumph drzi nesto i do tradicije. Danas sam bio kod dilera. Prvobitno su trebali da dobiju samo 4 (malo za grad koji sa okolinom ima milion stanovnika). Zato su se juce izborili za jos 2, a jednu od njih vec prodali. Nema motora za demo voznje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano Januar 28, 2006 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan U ekonomiju se ne razumem preterano ali nije tesko zakljuciti da svako preduzece tezi povecanju obima proizvodnje pogotovo ako zna da moze da proda vise proizvoda. Verovatno bi za vecu proizvodnju morali da uloze malo vise para da osavremene proizvodnju a nisu bas voljni da rizikuju. U svakom slucaju onaj deo price da nece da prave vise da im motori ne bi gubili na ceni mi zvuci kao proseravanje. AQ i sto bih napravili 50.000 modela daytone 675 pa da gube po 1000-2000 dolara godisnje kao japanci Ovo su neke cudne brojke. Ako si hteo da kazes da gube 1000-2000 $ po motoru u to nikako ne verujem a ne verujem da su uopste u gubicima tj jesu ovi sto bacaju brdo para na motoGP. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9683 Napisano Januar 28, 2006 Drug član, 4416 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan U ekonomiju se ne razumem preterano ali nije tesko zakljuciti da svako preduzece tezi povecanju obima proizvodnje pogotovo ako zna da moze da proda vise proizvoda. Verovatno bi za vecu proizvodnju morali da uloze malo vise para da osavremene proizvodnju a nisu bas voljni da rizikuju. U svakom slucaju onaj deo price da nece da prave vise da im motori ne bi gubili na ceni mi zvuci kao proseravanje. AQ i sto bih napravili 50.000 modela daytone 675 pa da gube po 1000-2000 dolara godisnje kao japanci Ovo su neke cudne brojke. Ako si hteo da kazes da gube 1000-2000 $ po motoru u to nikako ne verujem a ne verujem da su uopste u gubicima tj jesu ovi sto bacaju brdo para na motoGP. Ako nisi znao Triumphova fabrika je izgorila potpuno 2002 .I sada su najsavremenija fabrika ili proizvodjac motora na svetu sto se tehnike tice.Ali Japanci imaju oko 20 godina ispod pojasa ne samo nad Triumphom nego svim proizvodjacima motora iz Evrope. A to sto sam rekao da gube $1000-$2000 dolara je za polovne motore.Npr R6 kad je kupis posle sat vremena vredi 500 dolara manje(makar ovde u severnoj americi i ne zaboravi da je severna amerika svakom proizvodjacu bio iz evrope ili azije veliko trziste). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladica 35 Napisano Januar 28, 2006 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Niš, SRBIJA Motocikl: DR 650 Prijavi odgovor kao problematičan ma nemojte mi samo reci da triumph kad ga kupis vredi vise nego sto si ga platio novog svaka cast i triumphu i apriliji i ducatiju i njihovoj tradiciji, ali Japanci su stvarno tata-mate sto se proizvodnje motora tice. I morate se sloziti da proizvode najbolje motore na SVETU Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9683 Napisano Januar 28, 2006 Drug član, 4416 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Ne nisma to rekao nego sam rekao da ne gube vrednost kao japanski motori.A to bas zbog masovne proizvodnje.....................izgleda da o ovome mozemo da pricamo danima i necemo daleko da doguramo.......ja postujem svacije misljenja ali ponjavise svoje i kad znam da sam u pravu... :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Januar 28, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan ma nemojte mi samo reci da triumph kad ga kupis vredi vise nego sto si ga platio novog svaka cast i triumphu i apriliji i ducatiju i njihovoj tradiciji' date=' ali Japanci su stvarno tata-mate sto se proizvodnje motora tice. I morate se sloziti da proizvode najbolje motore na SVETU [/quote'] Pokusaj da definises najbolji motor na svetu. Ja na to gledam ovako. Odes na aukciju i vidis sta su prave vrednosti, a prava vrednoste je ona koju je neko spreman da plati za odredjeni proizvod. Ovo je uopsteno, ne pricam samo o motorima. Tako mozes naci recimo auto koji je proizveden u 1 primerku kao prototip, ali niko neda vise od $50 000 za njega. S druge strane ces naci nesto sto je proizvedeno u 1000 primeraka, a sada se za svaki moze dobiti $200 000. Treci primer su vozila kao Ferrari Enzo, koji je kostao nov $650 000, a mogao si odmah da dobijes za njega $ milion, sto ces bez problema dobiti i danas. E te stvari se ne proizvode u Japanu, pa me nebi zacudilo da kupac jedne Daytone 675 plati ovde $11999, a proda je za vece pare mesec dana kasnije. To se nece desiti iz prostog razloga sto je za profit preprodavca, razlika u ceni zanemarljiva, tako da ce sve prodate Daytone zavrsiti u rukama ljudi koji zaista zele, a ne onih koji hoce da profitiraju, sto kod Enza nije bio slucaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano Januar 28, 2006 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ha ha hoces da kazes da Triumph nece da proizvodi vise motora i da zaradi vise zato da njihovi polovni motori ne bi gubili na ceni? Lako je Ferrariju da misli o svom imidzu i da ne proizvodi velike serije kada je zarada po jednom prodatom vozilu ogromna a i da nemaju zaradu nije bitno sluze Fiat-u kao reklama... P.S. Nije ovo neka rasprava samo bi voleo da mi Caca koji zna vise razjasni malo stvari tacnije onu Triumph-ovu izjavu posto mi je totalno nelogicna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9683 Napisano Januar 28, 2006 Drug član, 4416 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Nije ovo neka rasprava samo bi voleo da mi Caca koji zna vise razjasni malo stvari tacnije onu Triumph-ovu izjavu posto mi je totalno nelogicna Tih 4000 komada je samo za 2006,a ne za ukupan broj proizvedenih Daytona 675.Broj za 2007 nisam siguran jer je jos daleko ovog momenta.I profit je veci kad prodas jednog triumpha nego japanski motor u istoj klasi.Mogu reci npr. kad prodas kao zastupnik Speed Triple 1050 u odnosu na bilo koji japanski motor u klasi.Tj. kad prodas recimo Yamahu(ovo znam jer mi je prijatelj zastupnik Yamahe)zaradis oko 600 dolara,a na Speed Triplu minimum 1000 dolara.E to ti je razlika izmadju evropskih motora i japanskih.A da ne pricam i Dukatiju i BMW-u koliki je njihov profit.A isto tako nemaju masovnu proizvodnju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Januar 29, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam samo objasnio sta je MOJE vidjenje prave vrednosti s kojim se niko na svetu ne mora sloziti. Po istoj toj logici dolazi i kvalitet, jer kvalitet robe ce biti placen cenom koju zasluzuje. To je vrlo slicno, ali ne isto onoj izreci-ako ne znas sta je dobro, kupi ono sto je skupo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9683 Napisano Januar 30, 2006 Drug član, 4416 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Cale dodjem ja na sajama motora u Vankuveru i vidi sta pise: ali normalno to se nije odnoslilo na mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9683 Napisano Januar 30, 2006 Drug član, 4416 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Januar 30, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Kako je mali i cakani. Jao bre, nemate smajlije za ljubav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9683 Napisano Februar 3, 2006 Drug član, 4416 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos jedna informacija koja ce svima vama biti suluda ili mozda nece koja glasi ovako. Sve Daytone 675 za 2006 godinu ce biti dostavljenje dilerima sa zakljucanim kompjuterima(ECU - Engine electronic control unit),a i ostali modeli koju imaju ECU ce biti zakljucani u veoma skoroj buducnosti.I kao takvi ce se dostavljati dilerima.Da bi se otkljucali mora da se koristi Triumphov Diagnostic Tool. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Februar 3, 2006 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Eto ti sta je Srbin, da je u zadnjoj rijeci bilo jos H ti bi se pos*ao na njega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...