jager 3445 Napisano Jul 28, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu... Marushin je trajala dok je trajala. Do prvog ozbiljnog pranja!!!!! Ruku na srce, super mi je poslužila do sada, udobna je za nošenje čak i na dužim turama, ne duva nešto posebno, "kljun" je super stvar i lepo štiti od sunca.... Međutim, na Debelom brdu sam vozio po žešćoj prašinčini i vreme je bilo da kompletno operem kacigu. Kao i ranije, povadio sam kompletnu unutrašnjost, potopio je i krenuo da brišem spoljašnjost kacige. Ovo je "mat crna" kaciga i spoljašnji sloj je kao gumiran. Na samom vrhu kacige, dok sam je brisao, imao sam utisak da se nalazi nataložena prljavština Krenuo sam da je brišem i brišem, ali nešto slabo silazi... onda sam uzeo sundjer za suđe, pa pokušao da skinem sa onom rapavijom stranom. Neće ni tako... Tek četkom je krenulo kao malo... Eeeeeeeeeeee... tek tada sam skontao je to u stvari taj gumirani "finish" popustio na suncu i zgužvao se, pa je pod vlažnim sunđerom delovao kao naslage blata!!!! Sada imam totalno sjebanu kacigu Jedino rešenje će biti totalno uklanjanje tog gumiranog sranja i farbanje cele kacige. Jedino što nemam pojma kako da skinem sad tu gumu. Sljuštila se samo na temenu, a dalje neće. Ne rastvara je redovno ništa sem nitro razređivača. Čak ni on ne radi Bog zna kako, ali zato razlaže i kacigu.... Ima li iko ikakvu ideju ŠTA SAD? Sem, naravno, baciti kacigu i kupiti drugu? Generalno, OK je kaciga i dalje, funkcionalna je, ali je ruuuuuuuuuuuuuužna sad ovako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6392 Napisano Jul 28, 2011 Enduraš, 6382 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kupi mat crni bumper sprej i prespricaj taj deo gde se ogulila. Nije perfektno resenje, ali je najjeftinije i najlakse Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Jul 28, 2011 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Generalno, OK je kaciga i dalje, funkcionalna je, ali je ruuuuuuuuuuuuuužna sad ovako... ma ne za#ebavaj, ružan ti i motor... ćuti i teraj :moto3: ili je prefarbaj celu kao sto ti je Aca predložio... mada bi ja ondak turio i neke nalepnice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Jul 29, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan A videćemo... nešto ću već smisliti Hvala na predlozima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...