BREITNER 20 Napisano Februar 4, 2011 U prolazu, 28 postova Lokacija: sLOVEnija Motocikl: YAMAHA Prijavi odgovor kao problematičan Čitao sam putopise i nikde nisam video, da bi neko pisao o Austriji. Austrija je poznata po baš lepim Nacionalnim parkovima, koje poseti mnogo ljudi. Za večinu parkova potrebno je platit ulaznico, ali lepotu koji ti nudi priroda je fenomenalna. Ovde jedam moj video ... kde sam sa drugarom obišao tri baš lepe destinacije. Taj dan napravili tamo ngde 673km. Najbolji je bio Maltal, kde možete stajati na platou, koji je napravljen iz stakla i stojite na visini 196 metara (video 1:43) ! Fenomenalno. Potrebno je pazit, da ti ključi od motora ne izpadnu, jer posle ideš peške kuči. Uživajte u videu! MOTORI: (izpod čekiča) * YAMAHA Fazer FZ6 S2 * KAWASAKI ER-6N http://www.youtube.com/watch?v=mc3EH_a0j6M Ulaz u Nacionalni Park Moja nova mašinca, koji sam posle godinu dana prodao i kupio opet Yamahu Tu i tamo Ferrari F430 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Februar 4, 2011 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan Au,slike ko razglednice jbt....Aj daj jossss!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
popaj 475 Napisano Februar 5, 2011 Svrati ponekad, 154 postova Lokacija: Beograd -Kaludjerica Motocikl: Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Prekrasno, i video i fotke su extra Nadamo se da ce biti jos neka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Februar 5, 2011 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan Imas pravo Austrija je predivna planinska zemlja..............i ti to jako lepo ilustrujes predivnim fotografijama. Pozdrav.........iz Afrike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Februar 5, 2011 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo,lepo. Ima li jos? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BREITNER 20 Napisano Februar 5, 2011 U prolazu, 28 postova Lokacija: sLOVEnija Motocikl: YAMAHA Prijavi odgovor kao problematičan Jer se divite slikama, sam odlučio da vam malo opišem put i pogledam za kakvu sliku na DVDju. evo, pa da nastavimo: Opisat ču vam put profesionalno (nisam zasledio, da neko stavlja i GPS koordinate), tako da ne možete pogrešit. Ako mene pitate, baš tako bi trebalo pisat putopise, jer na ovaj način, kad vam neko da sve koordinate, broj i ime ceste ne možete falit. Bila je subota i sa drugarom na Kawasakiju krenula sva prema Dravogradu. Put nas vodio po temačnoj i ladnoj dravskoj dolini. Po večini je put u senci i baš je jutro oko 8 sati ladno. Prvo stajanje bilo je u Dravogradu na parkiralištu pored fudbalskog stadiona, koji se nalazi na koordinatama N46,58968 E15,01604. Produžila sva po glavnoj cesti koja se zove Koroška cesta i vozila prema graničnom prelazu VIČ ... kad pređemo granicu onda idemo kroz prvi austrijski grad, koji se zove Lavamünd - N46,64189 E14,94128. Put nas vodi kroz Völkermarkt, kde u kružnem toku koji se nalazi na koordinati N46,66257 E14,62271 , odaberemo put prema Klagenfurtu (Celovec) , put broj B70. Cesta nas kroz Klagenfurt vodi pored Vrbskeg jezera (kad to vidiš, kao da si na moru - jadrnice, čamci ... divno) i pokraj poznatok MINIMUNDUSA. Minimundos, to je svet u malom, gde možete vidjet svetovne kuče ali u manjem stanju. Ima više od 148 zanimivosti, a park se nalazi na 26.000m2. Ako neko želi posjetit Minimundus ... taj se nalazi na adresi: Villacher Straße 241, 9020 Klagenfurt am Wörthersee, Österreich LINK: OVDE POGLEDAJ MINIMUNDUS Iz Centra Klagenfurta nas put vodi pored Vrbskog jezera, a posle smo kod Hotela GERTL išli na Moosburger Straße (N46,62689 E14,20928). Tu u blizini u Mooswaldu živi svetsko poznak austrijski skijaš ... vozio je smuk i to je: FRANZ KLAMMER. Legenda skijanja! Svoj put nastavljamo po cesti B95 u smeru kraja Ebene Raichenau. Negde na pola puta do Nockberge National Parka mogli bi si ogledat vrlo poznat kraj gde su se održavalo svjetko prvenstvo u skijanju sa nazivom AUDI FIS Ski World Cup. To je alpsko mjesto Bad Kleinkirchheim. Malo linkova, da se i nešto naučimo: BAD KLEINKIRCHAIM i FRANZ KLAMMER Jer ne idemo u Bad Kleinkirchaim, nastavljamo vožnju po Turracher in Nockalmsrasse i u križištu koji se nalazi na N46,86799 E13,88466, skrečemo ljevo prema Nockberge National Park-u. Stižemo do ulazka u Nacionalni Park, gde platimo ulaznicu: za motor samo 8€. Po nekoliko izvanrednih serpentinama, dolazimo na najvišu točko Parka i to je 2042m.n.v. Bilo je dosta motorista, avtomobilista i avtobus sa penzionistima. U parku smo slikali, nešto pojeli (hrana iz rukzacka) i nastavili prema Sloveniji. U Sloveniju smo došli preko Wurzenpass-a (Podkoren - slovenačko) i nastavili prema Krajnskoj Gori, Gozd Martuljek (za info: ima ljep autocamp), prema Jesenicama i na avto put preko Ljubljane do Maribora. Zaustavili smo se i na Trojanama gde smo kupili .... hmmm ... kako se kaže ... krofne. Taj dan napravio sam samo 672 km. To bi bilo to. Ovde bi spomenuo i to, da ima posebni režim za Nacionalne parkove u Austriji što se zvuka (dB) tiče. Policija u Austriji te zaustavi, pogledajo auspuh i gume, da vide koliko ima na stranama još profila ... jer neki voze po koljenu i policija to odmah kaznuje. Tako da razni Akrapoviči, LeoVince i SBK auspuhi bez dušilice, tamo nemajo šta da traže. To je samo za info. Idem, da potražim još koju sliku ..... Statistika vožnje na Garminu Snimanje kretanja : Garmina (analiza) 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BREITNER 20 Napisano Februar 5, 2011 U prolazu, 28 postova Lokacija: sLOVEnija Motocikl: YAMAHA Prijavi odgovor kao problematičan O tom jezeru sam pisao. Ko na moru! Sviđala se mi priroda pa sam odlučio slikat. Tipično Austrijsko. Moja Yamahica. Sa prstom mpokazujem kde se nalazimo. Može se videt kde skrečemo za Ebene Raichenau (pod prstom) Tada je to bio nek novi model Sport BMW 1300 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jaka 50 Napisano Februar 8, 2011 U prolazu, 55 postova Lokacija: Ljubljana Prijavi odgovor kao problematičan Nadamo se da ce biti jos neka Može, može ! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s a n j a 130 Napisano Februar 8, 2011 Zainteresovan, 561 postova Lokacija: Kostolac,Srbija Motocikl: Gilera Typhoon X Prijavi odgovor kao problematičan Predivno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motofrik 11 Napisano Februar 8, 2011 U prolazu, 67 postova Lokacija: Nord of country Motocikl: Kawa V2 Prijavi odgovor kao problematičan Grossglockner... Za sada samo jedna, ostale trebam potražiti u arhivu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jaka 50 Napisano Februar 8, 2011 U prolazu, 55 postova Lokacija: Ljubljana Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BREITNER 20 Napisano Februar 9, 2011 U prolazu, 28 postova Lokacija: sLOVEnija Motocikl: YAMAHA Prijavi odgovor kao problematičan Gozd Martuljek (za info: ima ljep autocamp) Autokamp u Martuljku je zatvoren, tako da ima autokamp u Mojstrani. Pa to nije ni problem, svaka kuča ima apartmane. P.S. Super slike fantje! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...