-dzony- 207 Napisano Januar 24, 2011 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Ovako,planiram da zamenim auspuhe na Runneru i Free-u odnosno da serijski sa runera stavim na frija a Tehnigas Next R sa frija stavim na gileru,pa me zanima da li su kompatabilni i da li je moguce ovo izvesti? (oba motora su 2T) Serijala sa Gilere : http://cdn.bjbikers.com/images/imported/Qr/SRg2L_20176948.jpg (moj skuter) odnosno http://img.kijiji.it/bb/ec/bbec8787978bd9335b5001d9a3019359_big.jpg (slika sa neta) i Next R sa frija : http://cdn.bjbikers.com/images/imported/uX/Gxy8U_43744860.jpg (moja) http://www.tecnigas.com/o/lib/thumb.php?path=../../upload/model/next-r.jpg&pwidth=700 (sa neta) Hvala unapred! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Januar 24, 2011 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Da, moguce je, ista je masina, ali ce ti posle zamene trebati ponovno stelovanje prenosa i karburatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivanovic typhoon 80 0 Napisano Januar 24, 2011 U prolazu, 7 postova Lokacija: Beograd, Rakovica Motocikl: Piaggio typhoon 80 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav tebi. kacenje auspuha je isto. Da li ces dobiti nesto na zameni osim estetike je diskutabilno. Zameni pa probaj. Pripremi par setova rolnica pa polako. Sada nije klima da to radis jer moras da probas i probas. Sto puta, da bi izvukao iz auspuha maksimum. Ne znam koje su ti namere sa tom zamenom tako za dalju pomoc daj detaljniji opis. Hvala. P. S. Ja sam na moj motor stavio Gianelli sport i nista nisam dobio a mrsko mi je bilo da se zezam sa rolnicama pa na prolece vracam fabricki silent pro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Januar 25, 2011 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Da, moguce je, ista je masina, ali ce ti posle zamene trebati ponovno stelovanje prenosa i karburatora. Nikad nisam štelovao,pa koliko naplaćuju majstori štelovanje,i koliko je to zahtevno odnosno koliko traje sam proces ? Pozdrav tebi. kacenje auspuha je isto. Da li ces dobiti nesto na zameni osim estetike je diskutabilno. Zameni pa probaj. Pripremi par setova rolnica pa polako. Sada nije klima da to radis jer moras da probas i probas. Sto puta, da bi izvukao iz auspuha maksimum. Ne znam koje su ti namere sa tom zamenom tako za dalju pomoc daj detaljniji opis. Hvala. P. S. Ja sam na moj motor stavio Gianelli sport i nista nisam dobio a mrsko mi je bilo da se zezam sa rolnicama pa na prolece vracam fabricki silent pro. Pozdrav. Pa ovako,svašta mi je bitno,mada znam koliko se postiže auspuhom,planiram da motor sredim za početak sezone da bude skroz kako želim. Doduše planiram i da kupim kacigu . Planiram da poskidam blokade (moraću i oko toga da pitam nešto),da kupim prednji blatobran,pa bi mi auspuh imao i estetičku ulogu,ali i tehnigasov zvuk mi je lepši od serijale sa katalizatorom. Želim da izvučem i što više snage iz njega,ali ne bih mogao da provedem sate u menjanju rolnica + nemam mogućnost da pri testiranju od nekog uzmem raličite rolnice već bih morao da kupujem setove (osim ako neko od forumaša ima rolnice za testiranje,vraćam naravno) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Januar 26, 2011 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Zipa, retko koji majstor ume, a one koji umeju najcesce mrzi da urade tako nesto. Ako ti BG nije daleko znam jednog koga ne mrzi, a posten, korektan i fin je covek. Stelovanje nije neka djavolja rabota, u sustini kod manje intervencije poput tvoje potrebno je ciscenje airboxa, podesavanje karburatora (glavna dizna i igla), potop podesavanje prenosa (u glavnom oprugice kvacila i rolnice). Potrebni su ti alat i materijal. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Januar 26, 2011 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav tebi. kacenje auspuha je isto. Da li ces dobiti nesto na zameni osim estetike je diskutabilno. Zameni pa probaj. Pripremi par setova rolnica pa polako. Sada nije klima da to radis jer moras da probas i probas. Sto puta, da bi izvukao iz auspuha maksimum. Ne znam koje su ti namere sa tom zamenom tako za dalju pomoc daj detaljniji opis. Hvala. P. S. Ja sam na moj motor stavio Gianelli sport i nista nisam dobio a mrsko mi je bilo da se zezam sa rolnicama pa na prolece vracam fabricki silent pro. E Ivanovicu, a daleko sam ti ....., cccc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Januar 26, 2011 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Zipa, retko koji majstor ume, a one koji umeju najcesce mrzi da urade tako nesto. Ako ti BG nije daleko znam jednog koga ne mrzi, a posten, korektan i fin je covek. Stelovanje nije neka djavolja rabota, u sustini kod manje intervencije poput tvoje potrebno je ciscenje airboxa, podesavanje karburatora (glavna dizna i igla), potop podesavanje prenosa (u glavnom oprugice kvacila i rolnice). Potrebni su ti alat i materijal. Zavisi kako se gleda,nije mi daleko da se dovezem,a da li mogu da se dovezem sa prethodno podesenim skuterom? Daleko bi mi bilo da guram Salim se naravno,ali pretpostavljam da ce moci da se doveze posto nemam neke prikolice i to... Trazicu od nekog forumasa rolnice koje ne koristi na zajam kako bismo nasli idealnu gramazu Pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Januar 26, 2011 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Mali savet: obrati se coveku koji je postovao iznad tebe, cujem da je opaki magicnjak sto se tice skutera, ali se ne secam tacno odakle ga znam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Januar 26, 2011 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan AAA? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1745 Napisano Januar 27, 2011 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Velvet Vic ili ti ScooterMechanic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Januar 27, 2011 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Ne razumem 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2027 Napisano Januar 28, 2011 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan A i ja bih voleo da razumem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Januar 28, 2011 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan 'Ajd' onda ovako: Ovde prisutni Black Adder je i majstor za skutere. Najbolje bi bilo da ga dzony kontaktira pa da se dogovore. Njegov kontakt sam vec okacio u servisima, scootermehanic. Ako pak ne moze da ga nadje neka me kontaktira na pm. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...