Jump to content

Moto Zajednica

Harley-Davidson Screaming eagle (ili ludilo u Batajnici)

Recommended Posts

• onaj koji oblikuje, 357 postova
  • Motocikl: Samo menjam ko ciga konja

Picture115.jpg

Evo jednog interesantnog motora (za ljubitelje HD-a i Customa) koji je letos bio u našem servisu. Radi se o Fat Boy-u 2002. godište koji je kompletno prerađen (sve osim mašine) u firmi Screaming Eagle u Belgiji. Cifra je bila blizu dvadeset somića (hehe) a letos smo radili redovan servis. Evo par lepih slika celog posla i motora, hronološkim redom.

Picture094.jpg

Picture097.jpg

Šljaka je krenula i Brat Štakor i ja rasturismo Harleja.

Picture099.jpg

Čim se pročulo da je moćno američko vozilo kod nas sledećih sedam dana smo imali procesiju rokera, komšija i poštovalaca HD-a od kojih su većina bili Amstelovi i Efesovi manekeni (povremeno smo se svi družili sa Dva Borga (Tuborg))

Picture118.jpg

Picture117.jpg

Picture120.jpg

Picture119.jpg

Picture101.jpg

Kad smo upalili čudovište, otvoreni Thunder Pipes su popalili sve alarme na kolima u ulici, na radost prisutnih, a Braca Zvonko je kao najstariji rešio da se žrtvuje i napravi prvi krug.

Picture107.jpg

Naravno, ni ja nisam ostao dužan pa sam odvozio krug u stilu Denisa Hopera. Zbog svojih kratkih ručica i nožica imao sam problema sa polukružnim okretanjem pa sam obišao ceo krug u kraju radi sigurnosti.

Picture110.jpg

Moj komentar: "Brate ovo je ludilo, a i čemu služi?!?"

Picture116.jpg

Za neupućene, ovo nije turbina, nego najobičniji KN filter u prelepom kućištu, a vakuum iz karburatora otvara leptire u stilu turbo punjača (snimio sam detalj za neki budući projekat).

Picture113.jpg

Na kraju, za potencijalne obožavateljke: OCC (istureno odeljenje "Batajnica") - "Brate Teutule, di si da me vidiš?

• Podržavam 6

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

izgleda mocno al to je samo kuciste sa filterom inace je mikunijev karburator (nista bez Japanaca ) a ona stvar na sredini volana je digitalni pokazivac brzine i stepena prenosa, menjac je specijalni Bakerov sa 4 brzine verovatno zbog prenosa pozz

• Podržavam 1

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

I kakav je osecaj u voznji? Meni se cini da ne bih mogao ni da sednem na njega kako valja, a o nekoj turi od 50ak km da ne pricam.

Ipak je to klasicni showbike, uostalom nikad nisam video nikog iz American choppers-a da cepa po krivinama ala Kosutnjak ili Avala,zato sluzi Moj Prekrasni (citaj Fazer)

Taj sto je na dizalici smo radili za Ryu motors zato su francuske table, moj je na BG al je isti model majstor sherloce

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

onda mi se učinilo, kad smo nešto gledali, i kad sam pito šta je sa ovim fazerom, da si reko da ćeš da ga ostaviš za sebe, toga sa francuskim tablama. :Mina:

Donekle si u pravu uvezao sam jos jedan u novembru i taj sam registrovao sad pred novu god, jedan je vracen Ryu a jedan 2003 je na oglasima (verovatno te zbunjuje jer su sva tri siva i modeli 2002-2003. Hteo sam da kupim onaj 2008 iz N Sada sa oglasa al ni meni ni supruzi ne odgovara za duzi put,pa sam se vratio na isti model Pozz od zlog madjara- ustvari zovi me fazer man

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

oket, fazerman, možda se sećaš, dolazio sam za cb750, a onda sam vido i tog fazera, svideo mi se al si reko da je za tebe. onda mi bilo glupo da te pitam za njega, i eto, na kraju pazarih sv-a.

pozz :moto3:

Cao druze ,secam se kad si bio kod mene jer sam pocetkom decembra prodao Sevenfifty i uzeo ovaj drugi Fazer koji sam registrovao ti znas da mi penzioneri slabije pamtimo, datume osim 10 i 25 u mesecu kad stize penzija he he izvini!

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Zaista prelep primerak motora. A o majstorima i da ne pričam. Prva liga.

Doduše čisto sumnjam da bi ovom napravom mogao da se vozikam zimi po seoskim putevima (što ja svakodnevno radim). Ali ovom motoru upotrebna vrednost i nije u "opisu posla" te ga treba koristiti za ono za šta je i napravljen.

Pozdrav "mladim" majstorima.

• Podržavam 1

Fala na pohvali bata Zile a kad se budemo videli ceka te moja domaca loza ,al ponesi med za svaki slucaj-ako pokupimo neke mladje penzionerke dok se vozimo motorima he he!

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3638 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Ma za med nema da brineš. A (pošto sam pčelar) pekao sam ja predprošle godine rakiju od meda (medovaču). Par desetina litara (za probu). Svi koji su probali (a bilo je vrsnih poznavalaca), izjavili da ništa ne može da se uporedi sa tim. Ove godine pravim više pa će da bude za degustaciju.

A za mlade penzionerke teža stvar. Imam "opasnu babu" koja me prati "u stopu" (i u životu, a posebno kad je putovanje motorom u pitanju). A uzgred ima i oko trista skokova padobranom. Baš opaka baba. ;)

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Harley big twin

Picture115.jpg

Evo jednog interesantnog motora (za ljubitelje HD-a i Customa) koji je letos bio u našem servisu. Radi se o Fat Boy-u 2002. godište koji je kompletno prerađen (sve osim mašine) u firmi Screaming Eagle u Belgiji. Cifra je bila blizu dvadeset somića (hehe) a letos smo radili redovan servis. Evo par lepih slika celog posla i motora, hronološkim redom.

Picture094.jpg

Picture097.jpg

Šljaka je krenula i Brat Štakor i ja rasturismo Harleja.

Picture099.jpg

Čim se pročulo da je moćno američko vozilo kod nas sledećih sedam dana smo imali procesiju rokera, komšija i poštovalaca HD-a od kojih su većina bili Amstelovi i Efesovi manekeni (povremeno smo se svi družili sa Dva Borga (Tuborg))

Picture118.jpg

Picture117.jpg

Picture120.jpg

Picture119.jpg

Picture101.jpg

Kad smo upalili čudovište, otvoreni Thunder Pipes su popalili sve alarme na kolima u ulici, na radost prisutnih, a Braca Zvonko je kao najstariji rešio da se žrtvuje i napravi prvi krug.

Picture107.jpg

Naravno, ni ja nisam ostao dužan pa sam odvozio krug u stilu Denisa Hopera. Zbog svojih kratkih ručica i nožica imao sam problema sa polukružnim okretanjem pa sam obišao ceo krug u kraju radi sigurnosti.

Picture110.jpg

Moj komentar: "Brate ovo je ludilo, a i čemu služi?!?"

Picture116.jpg

Za neupućene, ovo nije turbina, nego najobičniji KN filter u prelepom kućištu, a vakuum iz karburatora otvara leptire u stilu turbo punjača (snimio sam detalj za neki budući projekat).

Picture113.jpg

Na kraju, za potencijalne obožavateljke: OCC (istureno odeljenje "Batajnica") - "Brate Teutule, di si da me vidiš?

Vece lupetanje jos nisam procitao na ovom forumu sto se tice opisa motocikla.(pocev od modela cene pa i samog naziva)

Ovo je pisano kao neobavezni saljivi tekst, ako nisi primetio,a pisan je jos u januaru (malo si zakasnio sa komentarom).Inace posto si me pocastio svojim misljenjem evo da ti odgovorim ozbiljno ,radili smo par Harley-a i konstatovali da je to zesca kanturina od motora-osim naravno imidza,dobrog marketinga i reklama (nista licno pozdrav).

• Podržavam 2

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja