mali_zmaj 1216 Napisano Januar 21, 2011 prisutan, 1119 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan glasao za .ondu!! nemam iskustva po off-u puno,mada imam soft enduro,ali cisto radi V2 agregata! volem ih i nadam se jednome u buducnosti! mada mi sasvim odgovara i moj redni dvocilindras iz kawe! ali V2 mi je prvi na listi! eto cisto iz srca,razum i iskustvo sa ovim nemaju nista!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 21, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan ja sam se samo nadovezao na ono tvoje, "i da imam dosta para, ne treba mi bolji motor" to me je malo zaintrigiralo, jer mi je čudna ta tvoja skromnost,da čak i kad bi imao para, ne bi kupio bolji motor ?! Dobro mi je to što imam, ne treba mi bolje ! ako će mo tako kako ti kažeš, onda smo trebali da ostanemo u kamenom dobu, bez struje, vode, koji će nam TV, mašina za veš, kompjuter. Valjda je normalno da u životu težiš ka boljem, zar to nije smisao življenja...Onda smo trebeali da ostanemo da živimo sa gospodinom ćubicom, da se ne bunimo za previsoke registracije...postoji zastarela tehnologija koja se prevazilazi, rade se novi sigurniji motori, i stari forum je otišao u penziju pa smo prešli na novi, bolji, ima more primera, ali ne bi više da gnjavim, dovoljno sam offovao, izvinjavam se Mislim da se niste nikako razumeli ... Ja se slazem sa Kvarnim svakako u sledecem .. Kada bi sutra dobio na tacni recimo 15000 eura, svakako bih bez razmisljanja sa tim parama pre zapalio na put oko sveta sa 15 godina starom Africom koju trenutno posedujem, nego sto bih kupio recimo nov KTM 990 ADV koji bih takodje voleo da imam ... Stvar je izbora, percepcije i pogleda na svet .. Ali to nikako ne znachi da nisam izabrao u mom slucaju, za mene - "bolje" A zašto ne bi kupio KTM 990 Adv. i da se par godina voziš se samo po Srbiji i skupljaš pare, da bi neke treće-četvrte godine sa tim istim KTM-om otišao na put oko sveta. Ja razmišljam tako, da čim imam neke malo veće pare u rukama, odmah to uložim u neku nekretninu, neki stvar koju mogu duže vreme da koristim, a ne odmah njaaa na put, a za svet oko sebe me baš briga.Neznam da li putuješ sam, ali pitao bih tvog saputnika da li bi pre izabrao neki noviji motor sa udobnim sedištem, nego da se gužva na DR650.Malo je sebično razmišljati samo na sebe. Ok, put oko sveta nudi nešto što će ti celog života ostati u sećanju, ali isto tako može da ti i presedne sa nesigurnim motorom, koji ti se na pola puta pokvari i upropasti putovanje, ili da ti saputnik celim putem negoduje zbog neudobnosti. Drugacija su razmisljanja, verovatno bi ja drugacije razmisljao da sam vise love u startu imao... Da imam bolji motor, uvek zelim, ali sta znaci bolji?? Opet prica iz kafane! Kada sretnes gospon Labasa na njegovom FJ-u 1200, pitaj ga zasto vozi taj motor!!! A realno ima para za drugi (ako ne znate o kome pricam, gospodin je presao milion na doticnom motoru!). Na gavrinu repliku: Gavrolini, ako prodam DR, plan je da kupim stariji motor! Ne planiram ja da putujem po jevropi, majstor za moj motor je uvek na motoru. replika na udobnost: moje se suvozacice nikada bunile nisu na DR! A bilo je i 1kkm dnevno voznje! Mislim da na to ne utice tvrdoca sedista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Januar 21, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Sad ste me zbunili nacisto, vise nisam siguran sta je enduro motor. Мени је ендуро својевремено био и Томос АПН4! a zivotni san CTX 80 Колика је то моторчина била! Неки је Макса имао и никада ми није дао круг! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 21, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Samo još da je više tolerancije... Rece urednik i zakljuca temu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5775 Napisano Januar 21, 2011 Svakom po zasluzi, 12399 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ja kažem, da je više tolerancije mnogo bi nam lepše bilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 21, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Sad ste me zbunili nacisto, vise nisam siguran sta je enduro motor. Мени је ендуро својевремено био и Томос АПН4! a zivotni san CTX 80 Колика је то моторчина била! Неки је Макса имао и никада ми није дао круг! Kod mene je imao Misa koji mi nije dao, al sam mu maznuo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Januar 21, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Ето, и "позајмљени" томос може да буде ендуро! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 21, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da i pozajmljena Pan-european moze da bude kvalitetan enduro :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 21, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan A tek pozajmljeni MZ iz serije TS kakav je toooo enduro bio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 21, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan A tek pozajmljeni MZ iz serije TS kakav je toooo enduro bio! ultimativni dokaz da u stvari uopste nije bitan model i tip motora! Vazno da je tudj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Januar 21, 2011 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Или фирмин! Има један поштар у Љигу - врстан ендураш са службеним, црно-жутим томосом. Кад пролети помислио би човек да је задужио хускварну, хусаберг или сузуки! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Januar 21, 2011 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan au danas mi pobegla jedna xl600lm za 250e...neko iz bg je kupio meni ispred nosa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 21, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan au danas mi pobegla jedna xl600lm za 250e...neko iz bg je kupio meni ispred nosa Rekoh ti da sporo razmisljas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4714 Napisano Januar 21, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Kada sretnes gospon Labasa na njegovom FJ-u 1200, pitaj ga zasto vozi taj motor!!! A realno ima para za drugi (ako ne znate o kome pricam, gospodin je presao milion na doticnom motoru!). Darko Labaš vozi FJ 1100... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 21, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Kada sretnes gospon Labasa na njegovom FJ-u 1200, pitaj ga zasto vozi taj motor!!! A realno ima para za drugi (ako ne znate o kome pricam, gospodin je presao milion na doticnom motoru!). Darko Labaš vozi FJ 1100... Poenta ista... Tj motor je samo jos malo stariji nego sto ja mislih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Januar 22, 2011 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan a zašto dotični gospodin vozi baš taj motor ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 22, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan a zašto dotični gospodin vozi baš taj motor ? Vecina razloga je se vezuje za tehniku koja se na motoru nalazi i kvalitetu izrade delova. Sitan primer je napajanje: karburatori! U diskusiju da ne ulazimo (a moze da potraje posto su mi motori SUS struka), jednostavno cu reci da svi motori na dakaru upravo imaju karburtore. Vazdusno hladjenje sa dodatnim hladnjakom za ulje (pouzdanost i manje delova da se pokvari), tj jedna stvar manje za razmisljanje... Elektronika?!... to je ono sto ne voli vlagu i prasinu! Elemneti ogibljenja i uopste trajnost masine... gorespomenuti FJ je imao 900000km poslednji put kad sam ga video na skupu u sm... Nije bez radova, ali stare masine se lakse remontuju, redje imaju totalne otkaze, blokovi su prosli period starenja, materijali su kvalitetniji... A preformanse? Malo se toga promenilo osim na papiru... jos uvek mi vozimo Z1, samo se sminka promenila... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Januar 22, 2011 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Šta je period starenja? Pretpostavljam nešto vezano za promene na materijalu kroz vreme i eksploataciju, ali ako može malo detaljnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 22, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Šta je period starenja? Pretpostavljam nešto vezano za promene na materijalu kroz vreme i eksploataciju, ali ako može malo detaljnije Nekada su se blokovi posle livenja ostavljali da stoje da bi se metalna resetka u materijalu preslozila i oslobodila unutrasnjih napona. To je jedna od zavrsnih obrada koja se danas vise ne koristi zbog hiperprodukcije. Kada su serije bile male, proizvodjac je mogao da ostavi blokove da stare i po par godina... Najkvalitetnije starenje se uprkos tome postize periodicnim grejanjem i hladjenjem motora, sto se desava kroz ekspoloataciju, te bi najkvalitetniji proizvod bio kada uradite prvu specijalu u starom bloku (cilindru). Pri cemu noviji motori retko doguraju do perioda za obradu, obicno imaju totalnu havariju na nekom drugom delu... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 22, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Stara koka dobra juha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 22, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Stara koka dobra juha Afriku ne cini savremena tehnologija... ljudi su ugradili motor iz chopera a napravili legendu... Najbolji BMW je r80gs, ove novotarije bas i ne dobacuju daleko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 22, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Stara koka dobra juha Afriku ne cini savremena tehnologija... ljudi su ugradili motor iz chopera a napravili legendu... Najbolji BMW je r80gs, ove novotarije bas i ne dobacuju daleko... i ovi se odlucise za motor iz copera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 22, 2011 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan AT i TA su bukvalno nasledili motor od VT500... kasnije Shadow! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 22, 2011 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan AT i TA su bukvalno nasledili motor od VT500... kasnije Shadow! Kakva je razlika izmedju motora AT i TA, s obzirom da TA brže strada? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1283 Napisano Januar 22, 2011 UruK Hai, 2083 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ето, и "позајмљени" томос може да буде ендуро! Svaki "pozajmljeni" je hard enduro!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...