JevtaNS 1891 Napisano Septembar 22, 2012 Drug član, 2869 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Noćas palo 12 cm snega na Transfagarasanu http://www.jurnalul.ro/webcam/balea-lac-transfagarasan-170.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Septembar 24, 2012 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se sto nisam odgovarao... bio sam na putu. Kolega je vec verovatno prevalio kilometara i kilometara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpontanaDeskripcija 742 Napisano Octobar 1, 2012 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Bajina Basta - Tara Motocikl: kawasaki VN900 '08 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je prometan Transfagarasan ? Mozda odem u Rumuniju za vikend, pa bi bilo lepo da to prodjem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1891 Napisano Octobar 1, 2012 Drug član, 2869 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da je kalendarski kasno za tu deonicu mada opet avantura je cudo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4801 Napisano Octobar 1, 2012 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Prosli vikend, pre 9 dana, bio sneg 30 cm na Transfagrasanu, ali put bio prohodan. Bio moj drugar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 190 Napisano Octobar 1, 2012 Drug član, 1020 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan http://jurnalul.ro/webcam/balea-lac-transfagarasan-170.html Prohodan je,vide se vozila kako prolaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni be gud 2 Napisano Decembar 4, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Vespa Prijavi odgovor kao problematičan Ako moze, meni bi pomoc dobro dosla Quasaar, citam kako pomazes ljudima, savetujes... Pa ako moze i meni koji savet i pomoc oko rute, bio bih jako zahvalan! E ovako, planiramo nas 5-6 negde pocetkom jula turu po Rumuniji, na xt- ovima... Naravno idemo na Transfagarasan i Tranasalpinu, E sad, polazak je iz Subotice, mozemo preko Vrsca, voleli bi da vidimo Devu, Hunedoaru, neki rudnik soli u koji moze da se sidje, mada mozda da odemo do Praida pa i u kanjon Cheile Bicazului, voleli bi neka jezera i neke jako dobre zamke da vidimo... Hajde molim te pomozi mi, planirali smo jedno 6 dana da budemo na putu... Kako bi ta ruta trebalo da izgleda, da ide redom, ako ima jos nesto zanimljivo(siguran sam da ima) daj mi predlog... Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Decembar 4, 2012 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Iza Deve i Hunedoare idete ka Sebešu. U Sebešu idete levo ka Klužu ( pravo je Sibiu ). Dođete do Turde ( ispred Kluža ) i uz brdo do Saline. To je rudnik kamene soli i fenomenalno je. Ulaz je 15 leja ( oko 3,5 evra ). Nego na Google Earthu sam video nešto slično ispred Ramniku Valčee. Ako neko zna, da li je to isto ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Decembar 4, 2012 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ako moze, meni bi pomoc dobro dosla Quasaar, citam kako pomazes ljudima, savetujes... Pa ako moze i meni koji savet i pomoc oko rute, bio bih jako zahvalan! E ovako, planiramo nas 5-6 negde pocetkom jula turu po Rumuniji, na xt- ovima... Naravno idemo na Transfagarasan i Tranasalpinu, E sad, polazak je iz Subotice, mozemo preko Vrsca, voleli bi da vidimo Devu, Hunedoaru, neki rudnik soli u koji moze da se sidje, mada mozda da odemo do Praida pa i u kanjon Cheile Bicazului, voleli bi neka jezera i neke jako dobre zamke da vidimo... Hajde molim te pomozi mi, planirali smo jedno 6 dana da budemo na putu... Kako bi ta ruta trebalo da izgleda, da ide redom, ako ima jos nesto zanimljivo(siguran sam da ima) daj mi predlog... Hvala unapred! Pozdrav Napravio sam ti nesto ali je malo nategnuto sto se tice dana... mozda ne bi bilo lose dodati bar jedan ili eventualno dva dana u celu pricu da bude kvalitetnije sve. I jos nekoliko pitanja: 1. Koliko vam odgovara offroad (sumski put, zemljani i racunajte da je moguce da bude vlazan i mokar)? 2. Nocenje... da li ste za varijantu da se 1-2 puta kampuje? Ajde mi prvo odgovori za detalje pa da vidim da doradim ovo. PS Sta ima, t.j. zbog cega biste isli u Praid? (Da znam kako da ga ukombinujem) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Decembar 4, 2012 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ako moze, meni bi pomoc dobro dosla Quasaar, citam kako pomazes ljudima, savetujes... Pa ako moze i meni koji savet i pomoc oko rute, bio bih jako zahvalan! E ovako, planiramo nas 5-6 negde pocetkom jula turu po Rumuniji, na xt- ovima... Naravno idemo na Transfagarasan i Tranasalpinu, E sad, polazak je iz Subotice, mozemo preko Vrsca, voleli bi da vidimo Devu, Hunedoaru, neki rudnik soli u koji moze da se sidje, mada mozda da odemo do Praida pa i u kanjon Cheile Bicazului, voleli bi neka jezera i neke jako dobre zamke da vidimo... Hajde molim te pomozi mi, planirali smo jedno 6 dana da budemo na putu... Kako bi ta ruta trebalo da izgleda, da ide redom, ako ima jos nesto zanimljivo(siguran sam da ima) daj mi predlog... Hvala unapred! Pozdrav Napravio sam ti nesto ali je malo nategnuto sto se tice dana... mozda ne bi bilo lose dodati bar jedan ili eventualno dva dana u celu pricu da bude kvalitetnije sve. I jos nekoliko pitanja: 1. Koliko vam odgovara offroad (sumski put, zemljani i racunajte da je moguce da bude vlazan i mokar)? 2. Nocenje... da li ste za varijantu da se 1-2 puta kampuje? Ajde mi prvo odgovori za detalje pa da vidim da doradim ovo. PS Sta ima, t.j. zbog cega biste isli u Praid? (Da znam kako da ga ukombinujem) Evo zasad neka moja vizija za 7 ili 8 dana 1. dan Subotica - preko Vrsca - preko Oravite - preko Baile Herculane - pa duz celog nacionalnog parka (moguce je da ima deonica od oko 40km bez asfalta) - do Petrosanija - pa jos 10-15km prema jezeru. Ovde na toj deonici smo mi vec nakoliko puta kampovali pored reke u sumi. Ima mnogo dobrih mesta za to. ukupno oko 550km pa bi bilo dobro krenuti iz SU sa svitanjem 2 dan kamp - pored jezera do Voineasa (ima 10-ak km bez asfalta pre Voineasa) - Brezoi - Ramnicu Valcea - Curtea de Arges. Za nocenje imate dosta varijanti vec u mojim ali i drugim putopisima, ali ako ne nadjes pomocicu da iskopas 2-3 varijante ukupno oko 200km ali iscurice vam dan u prelepoj voznji, uzivanju i fotkanju 3 dan Curtea de Arges - Transfagarasan - Brasov. Takodja za nocenje ima u putopisima mnogo varijanti, ali ja preporucujem AdaBelle na samoj ivici starog grada ukupno oko 220km opustene voznje, uzivanja i slikanja u kome ce proci ceo dan (preporucujem rucak u restoranu iza tunela na vrhu na jezeru, ali onaj najdalji sa terasom iznad vode) 4 dan Brasov - Sinaia (zamak Peles), Bran (zamak Bran). Povratak u Brasov na jos jedno nocenje ukupno oko 125km ali racunajte da ce vam za razgledanje Pelesa trebati oko 3h a za Bran oko 2h minimum 5 dan bih ja ostavio za uposnavanje Brasova i jos jedno nocenje 6 dan Brasov - Targu Secuesc - Piatra Neamt - kanjon Bicaz - Praid - Turda - Gilau. Gilau sam stavio samo zbog mesta za nocenje. Ovo ce biti malo duzi dan pun voznje. Na izlazu iz sela Gilau na uzbrdici sa desne strane cete videti kapiju i malo odvajanje kao za parking. To je jedan odlican i ne preskup kamp. Imate izbor satorovanja ili iznajmljivanja drvenih bungalova. Kamp je odlican sa odlicnim mokrim cvorom i uveh toplom vodom. ukupno oko 540km preterane voznje, a 90% puta cete voziti kroz sumu po dobroj magistrali 7 dan Gilau - Turda (ovde imate rudnik soli (Salina Turda) koji je otvoren svaki dan od 9-17h (ulaz najkasnije u 15h) racunajte oko 2h za obilazak) - Sebes - Transalpina - Targu Jiu. Nocenje negse u gradu, ili eventualno da kampujete opet negde u okolini jezera posto prolazite maltene na istoj tacki gde ste kampovali prvu noc ukupno oko 315km 8 dan Targu Jiu - Petrosani - Hunedoara (zamak Corvin za koji mozete izdvojiti oko 2h za posetu) - Deva (ako bas hocete popnite se uspinjacom do gore ali nema nista da se vidi osim par polurazrusenih zidova) - pa dalje kuci ili preko Arada i Segedina, ili preko Temisvara i Srpske Crnje ukupno oko 480km Nekako mi je ovako najbolje i mislim da je glupo da ne dodate ova dva dana, ili ako bas ne mozete da se istegnete toliko onda eliminisite onaj dan obilaska Brasova (sto bi bila veeeelika steta) pa imate 7 dana evo i rute: https://maps.google.com/maps?saddr=Subotica,+Serbia&daddr=45.2233404,20.8009903+to:B%C4%83ile+Herculane,+Romania+to:45.2559716,22.8676316+to:Petrosani,+Romania+to:Curtea+de+Arge%C8%99,+Romania+to:45.5725552,24.6117095+to:Bra%C8%99ov,+Romania+to:Sinaia,+Prahova,+Romania+to:Bran,+Brasov,+Romania+to:Bra%C8%99ov,+Romania+to:46.8767084,26.4448136+to:Gil%C4%83u,+Cluj,+Romania+to:Turda,+Romania+to:45.6507713,23.6328713+to:45.279699,23.6883843+to:T%C3%A2rgu+Jiu,+Romania+to:Hunedoara,+Romania+to:Subotica,+Serbia&hl=en&ie=UTF8&ll=45.771355,23.230591&spn=3.314255,8.453979&sll=45.74261,21.763916&sspn=1.658,4.22699&geocode=FSFnvwIdRigsASn5OK9owWZDRzGOgz0qkr0Z3w%3BFawNsgId3mU9ASlBpZ44lKJaRzGeuvWOOho7pg%3BFRPLrAIdVwNWASmp2ujU1IxRRzE-ZIyvd1fWkw%3BFSONsgIdr-5cASnHcaOexAdORzGX5r9TSleAyA%3BFX7vtAIdFaZkASlLXao1PMRNRzHlQqvV1vfWdQ%3BFd_EsAId_5J4ASnz9MhoaTJNRzFOV83JkMd9Mw%3BFcthtwIdfYt3ASlJw8QfuulMRzGJFM2iivpWoA%3BFWOmuAIdMMqGASnxFKIqhluzQDEPHjlU7_L1bA%3BFXD8swIdHeKFASlfH7yVLBezQDGCv1rFR2BmQA%3BFd1ytgIdxwaDASlzWOVM5UezQDEQzPX-X3Sjsg%3BFWOmuAIdMMqGASnxFKIqhluzQDEPHjlU7_L1bA%3BFSRIywIdDYSTASm_J5fqX1W1QDHBvXuNzbC4wA%3BFTVpyQIdEO5kASmRJJBh1hpJRzHJwanZbTjGtg%3BFYiLxgIdMARrASlbqXiqIGZJRzGj-JPY2zP0xw%3BFVOTuAId55toASnf8NZkHDRMRzEOHJokPd7uPw%3BFdPpsgIdwHRpASkV8-Bz4aJNRzETpDlpwXmLMA%3BFbcqrwId4iRjASnbhVw6uotNRzEeK9RvwZR-9w%3BFR5XugId571dASmfFZZzVIpORzE7IzU87YzzGQ%3BFSFnvwIdRigsASn5OK9owWZDRzGOgz0qkr0Z3w&oq=brasov&dirflg=t&mra=mrv&via=1,3,6,11,14,15&t=m&z=8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Decembar 4, 2012 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Sad vidim da je rudnik soli i u Praidu. Ne znam kakav je ali ako se odlucite za njega onda mozete da batalite Turdu (mislim da je suvisno gledati dva rudnika soli, ali znam da je Turda preterana) Ukoliko bude ta varijanta onda mozete posle posete da vozite negde do Targu Muresa ili Sovate ili Gheorghenija pa da tu negde nocite i taj dan bi vam imao negde oko 400km a sutrasnji dan odatle preko Transalpine do kampa ili Targu Jiu-a i taj dan bi bio oko 300-350km. Ovom rutom biste uspeli da obidjete i kanjone Bicaz Put bi takodje trajao 7-8 dana a evo kako bi to izgledalo: https://maps.google.com/maps?saddr=Subotica,+Serbia&daddr=45.2233404,20.8009903+to:B%C4%83ile+Herculane,+Romania+to:45.2559716,22.8676316+to:Petrosani,+Romania+to:Curtea+de+Arge%C8%99,+Romania+to:45.5725552,24.6117095+to:Bra%C8%99ov,+Romania+to:Sinaia,+Prahova,+Romania+to:Bran,+Brasov,+Romania+to:Bra%C8%99ov,+Romania+to:46.8731249,26.4497368+to:Targu+Mures,+Mures,+Romania+to:45.6626416,23.613739+to:45.2156413,23.6979228+to:T%C3%A2rgu+Jiu,+Romania+to:Hunedoara,+Romania+to:Subotica,+Serbia&hl=en&ie=UTF8&ll=45.421588,23.400879&spn=3.334966,8.453979&sll=45.625563,23.505249&sspn=1.661472,4.22699&geocode=FSFnvwIdRigsASn5OK9owWZDRzGOgz0qkr0Z3w%3BFawNsgId3mU9ASlBpZ44lKJaRzGeuvWOOho7pg%3BFRPLrAIdVwNWASmp2ujU1IxRRzE-ZIyvd1fWkw%3BFSONsgIdr-5cASnHcaOexAdORzGX5r9TSleAyA%3BFX7vtAIdFaZkASlLXao1PMRNRzHlQqvV1vfWdQ%3BFd_EsAId_5J4ASnz9MhoaTJNRzFOV83JkMd9Mw%3BFcthtwIdfYt3ASlJw8QfuulMRzGJFM2iivpWoA%3BFWOmuAIdMMqGASnxFKIqhluzQDEPHjlU7_L1bA%3BFXD8swIdHeKFASlfH7yVLBezQDGCv1rFR2BmQA%3BFd1ytgIdxwaDASlzWOVM5UezQDEQzPX-X3Sjsg%3BFWOmuAIdMMqGASnxFKIqhluzQDEPHjlU7_L1bA%3BFSQ6ywIdSJeTASnnDzthYVW1QDF-6BgpjpAzdw%3BFZQ6xgIdRMt2ASl3kT5VSrZLRzEN2WmYgzpXsQ%3BFbHBuAIdK1FoASlXj9bkVjFMRzH1M7lKBV2xNw%3BFZnvsQIdApppASkRgtxDxJhNRzGu0v8GLYvD1w%3BFbcqrwId4iRjASnbhVw6uotNRzEeK9RvwZR-9w%3BFR5XugId571dASmfFZZzVIpORzE7IzU87YzzGQ%3BFSFnvwIdRigsASn5OK9owWZDRzGOgz0qkr0Z3w&oq=targu+mures&dirflg=t&mra=dpe&mrsp=14&sz=9&via=1,3,6,11,13,14&t=m&z=8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6427 Napisano Decembar 4, 2012 Enduraš, 6392 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan [ 2 dan kamp - pored jezera do Voineasa (ima 10-ak km bez asfalta pre Voineasa) - Brezoi - Ramnicu Valcea - Curtea de Arges. Za nocenje imate dosta varijanti vec u mojim ali i drugim putopisima, ali ako ne nadjes pomocicu da iskopas 2-3 varijante ukupno oko 200km ali iscurice vam dan u prelepoj voznji, uzivanju i fotkanju Ako mislis na glavni put do Voinease, on je komplet asfaltiran, nema makadama, bar ja nisam naleteo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vazlan 292 Napisano Decembar 4, 2012 Vazlan(Zlatko), 374 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi pomoc oko puta za Bukurest.Putujem krajem decembra (sa porodicom autom)pa mi treba iskustvo bajkera koji su prosli put od Arada do Bukuresta.Startujem iz Sombora i put do Arada mi nije problem ali me interesuje kako od Arada.Ne znam koliko su prohodni putevi tokom zime u slucaju snega odnosno da li put ide kroz visoke planine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Decembar 5, 2012 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi pomoc oko puta za Bukurest.Putujem krajem decembra (sa porodicom autom)pa mi treba iskustvo bajkera koji su prosli put od Arada do Bukuresta.Startujem iz Sombora i put do Arada mi nije problem ali me interesuje kako od Arada.Ne znam koliko su prohodni putevi tokom zime u slucaju snega odnosno da li put ide kroz visoke planine? Moj predlog ti je od Aradada ides velikom magistralom preko Deve i Sebesa, pa preko Sibiua sve do Brasova, pa prodjes kroz Predeal, Azugu i Sinaiu i izadjes na siroku magistralu preko Ploiestija do Bukuresta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Decembar 5, 2012 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan [ 2 dan kamp - pored jezera do Voineasa (ima 10-ak km bez asfalta pre Voineasa) - Brezoi - Ramnicu Valcea - Curtea de Arges. Za nocenje imate dosta varijanti vec u mojim ali i drugim putopisima, ali ako ne nadjes pomocicu da iskopas 2-3 varijante ukupno oko 200km ali iscurice vam dan u prelepoj voznji, uzivanju i fotkanju Ako mislis na glavni put do Voinease, on je komplet asfaltiran, nema makadama, bar ja nisam naleteo Onda su ga sredili napokon. Mi smo 2-3 puta prolazili tim putem, a poslednji put pre oko godinu i po dana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Decembar 5, 2012 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Sad vidim da je rudnik soli i u Praidu. Ne znam kakav je ali ako se odlucite za njega onda mozete da batalite Turdu (mislim da je suvisno gledati dva rudnika soli, ali znam da je Turda preterana) Ukoliko bude ta varijanta onda mozete posle posete da vozite negde do Targu Muresa ili Sovate ili Gheorghenija pa da tu negde nocite i taj dan bi vam imao negde oko 400km a sutrasnji dan odatle preko Transalpine do kampa ili Targu Jiu-a i taj dan bi bio oko 300-350km. Ovom rutom biste uspeli da obidjete i kanjone Bicaz Put bi takodje trajao 7-8 dana a evo kako bi to izgledalo: https://maps.google....1,13,14&t=m&z=8 Čitao sam ne netu da u Rumuniji postoji 4-5 rudnika kamene soli koji su pretvoreni u turističke atrakcije. Taj u Praidu je najveći i postoji deo koji je pretvoren u bolnicu za asmatičare. Valjda se leče tim isparenjima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 17821 Napisano Decembar 5, 2012 Integrisan, 8388 postova Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi pomoc oko puta za Bukurest.Putujem krajem decembra (sa porodicom autom)pa mi treba iskustvo bajkera koji su prosli put od Arada do Bukuresta.Startujem iz Sombora i put do Arada mi nije problem ali me interesuje kako od Arada.Ne znam koliko su prohodni putevi tokom zime u slucaju snega odnosno da li put ide kroz visoke planine? Moj predlog ti je od Aradada ides velikom magistralom preko Deve i Sebesa, pa preko Sibiua sve do Brasova, pa prodjes kroz Predeal, Azugu i Sinaiu i izadjes na siroku magistralu preko Ploiestija do Bukuresta. Ako je cilj sam Bukurešt, a ne vožnja kroz Rumuniju - imaš i varijantu da ideš auto putem za Beograd, Niš, Sofiju, pa onda na Pleven i Rose i preko mosta na Dunavu uđeš u RO i za 60-ak km si u Bukureštu. NA taj način sve vreme zaobilaziš bilo kakve planine i vremenski ti treba oko 10-11h vožnje od Sombora + odmori koje napraviš. Put koji ti je quasaar predložio neuporedivo je lepši i interesantniji naravno (obavezno stajanje Sibiu-centar i Brašov-centar!) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni be gud 2 Napisano Decembar 5, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Vespa Prijavi odgovor kao problematičan Quasaar, hvala najlepse za ovako kvalitetan i brz odgor! E sad, iskreno, bas i ne bih deonicama bez betona(svi smo na xtx-evima), a neki od nas ne bi da kampuju, pa bi na zalost i to preskocili... Praid sam zeleo samo zbog rudnika, ali vidim da si nam ubacio neki drugi. Sad cu malo da se udubim u rutu, a ti ako mislis da treba nesto da se menja, samo napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Decembar 5, 2012 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Quasaar, hvala najlepse za ovako kvalitetan i brz odgor! E sad, iskreno, bas i ne bih deonicama bez betona(svi smo na xtx-evima), a neki od nas ne bi da kampuju, pa bi na zalost i to preskocili... Praid sam zeleo samo zbog rudnika, ali vidim da si nam ubacio neki drugi. Sad cu malo da se udubim u rutu, a ti ako mislis da treba nesto da se menja, samo napred A pa onda evo modifikacije bez kampovanja i bez offroada 1 dan Subotica - Bela Crkva - granica - voznja uz Dunav rumunskom stranom - Baile Herculane --- oko 420km nocenje moze da se nadje veooooma jeftino po pansionima 2 dan Baile Herculane - pa nacionalnim parkom (asfaltom) putem 67D - Targu Jiu - Petrosani - Hunedoara (ako stignete na vreme mozete jos ovoga dana posetiti zamak Corvin, pa sutradan mozete ujutro dalje na put) - Deva --- oko 260km nocenje - preporucujem Hostel Elvetia - http://hotel-elvetia.ro/?lang=en ili http://www.booking.com/hotel/ro/hostel-elvetia.en.html?aid=311984;label=hostel-elvetia-HSuigRiukdtVE_EZVUM9KAS3793892113;ws=&gclid=CJSitI2fg7QCFUON3godoigASQ 3 dan Deva - Sebes - Transalpina - Novaci - Ramnicu Valcea - Curtea de Arges --- oko 310km za nocenje ima dosta povoljnih varijanti u raznim putopisima na forumu ali ako treba pronacicu ti ja 4 dan Curtea de Arges - Transfagarasan - Fagaras - Brasov --- oko 220km za nocenje preporucujem AdaBelle 5 dan Brasov - Sinaia (dvorac Peles) (oko 3 sata za posetu) - Bran (zamak Bran) (oko 2sata za posetu) - Brasov --- izlet oko 125km 6 dan izstrazivanje starog jezgra Brasova i obavezno velika porcija pecenih rebaraca sa cipsom 7 dan Brasov - Sighisoara (poseta rodnom mestu Vlada Tepesa) (oko 2-3 sata za posetu) - Gilau --- oko 280km nocenje u kampu u bungalovima (opisao sam lokaciju u jednom od prethodnih postova) 8 dan Gilau - Turda (poseta rudniku soli) - pa preko Sebesa i Temisvara povratak preko Szegedina ili Srpske Crnje --- oko 450km Evo i rute: https://maps.google.com/maps?saddr=Subotica,+Serbia&daddr=45.1820263,20.9023239+to:44.7124145,21.6624976+to:B%C4%83ile+Herculane,+Romania+to:45.0207132,22.6906916+to:Hunedoara,+Romania+to:Deva,+Romania+to:45.7467143,23.6192204+to:45.1908009,23.6841738+to:Curtea+de+Arge%C8%99,+Romania+to:45.5315526,24.5879344+to:Bra%C8%99ov,+Romania+to:Sinaia,+Romania+to:Bran,+Romania+to:Bra%C8%99ov,+Romania+to:Gil%C4%83u,+Romania+to:Turda,+Romania+to:45.9831791,23.4742623+to:Subotica,+Serbia&hl=en&ie=UTF8&ll=45.560218,22.571411&spn=3.326772,8.453979&sll=46.025575,22.398376&sspn=1.649578,4.22699&geocode=FSFnvwIdRigsASn5OK9owWZDRzGOgz0qkr0Z3w%3BFUpssQIds_E-ASltjzuvfp9aRzEGIOoQMs2SHw%3BFd5BqgIdIYtKASnVC6aVQwdRRzGrr9kNRFMxKw%3BFRPLrAIdVwNWASmp2ujU1IxRRzE-ZIyvd1fWkw%3BFSn2rgIdgztaASlrNWuFZPhRRzGI0dUjUY_xTQ%3BFR5XugId571dASmfFZZzVIpORzE7IzU87YzzGQ%3BFTkHvAId-Z9dASntF0sulPJORzF32h6K9VCVeg%3BFRoKugIdlGZoASll5mqJhTpMRzHLsV3O82vMxA%3BFZCOsQIdTWRpASkb-5EeMZlNRzGueua_rBmlhg%3BFd_EsAId_5J4ASnz9MhoaTJNRzFOV83JkMd9Mw%3BFaDBtgIdni53ASnVNnp_DOhMRzFARWP7PZZTAw%3BFWOmuAIdMMqGASnxFKIqhluzQDEPHjlU7_L1bA%3BFXD8swIdHeKFASlfH7yVLBezQDGCv1rFR2BmQA%3BFd1ytgIdxwaDASlzWOVM5UezQDEQzPX-X3Sjsg%3BFWOmuAIdMMqGASnxFKIqhluzQDEPHjlU7_L1bA%3BFTVpyQIdEO5kASmRJJBh1hpJRzHJwanZbTjGtg%3BFYiLxgIdMARrASlbqXiqIGZJRzGj-JPY2zP0xw%3BFculvQIdVjBmASlzOfz446BORzFUhueEvuS5Tg%3BFSFnvwIdRigsASn5OK9owWZDRzGOgz0qkr0Z3w&oq=subot&dirflg=t&mra=dvme&mrsp=17&sz=9&via=1,2,4,7,8,10,17&t=m&z=8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni be gud 2 Napisano Decembar 5, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Vespa Prijavi odgovor kao problematičan Svidja mi se A sta kada bismo ovako uradili- Brasov - Targu Secuesc - Piatra Neamt - kanjon Bicaz - Praid, zbog kanjona, pa spavanje u Praidu? Pa onda Sighisoara. Sta kazes, ima smisla? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni be gud 2 Napisano Decembar 5, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Vespa Prijavi odgovor kao problematičan Ali i ovo da nam ostane Sinaia (dvorac Peles) (oko 3 sata za posetu) - Bran (zamak Bran) (oko 2sata za posetu) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Decembar 5, 2012 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Svidja mi se A sta kada bismo ovako uradili- Brasov - Targu Secuesc - Piatra Neamt - kanjon Bicaz - Praid, zbog kanjona, pa spavanje u Praidu? Pa onda Sighisoara. Sta kazes, ima smisla? Odlicno je, samo dodaje jos jedan dan ili treba da zainete negde drugde jedan dan. Jedino bi bilo steta da preskocite onaj dan sa posetama Pelesu i Branu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni be gud 2 Napisano Decembar 5, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Vespa Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja te molim da mi onda napravis po danima, spavanjima, i svim atrakcijama, i ja te vise necu smarati! Valjda Puno hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzoni be gud 2 Napisano Decembar 5, 2012 U prolazu, 11 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Vespa Prijavi odgovor kao problematičan I ako moze i ona mapa na kraju(ne mogu da je sacuvam) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Decembar 5, 2012 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja te molim da mi onda napravis po danima, spavanjima, i svim atrakcijama, i ja te vise necu smarati! Valjda Puno hvala! Evo ga ovako 1 dan Subotica - Bela Crkva - Baile Herculane --- oko 410km spavanja ima jeftinih 2 dan Baile Herculane - deo nacionalnog parka Domogled - Targu Jiu - Petrosani - Hunedoara (poseta zamku Corvin) - Deva --- oko 260km spavanje hotel Elvetia http://hotel-elvetia.ro/?lang=en http://www.booking.com/hotel/ro/hostel-elvetia.en.html?aid=311984;label=hostel-elvetia-HSuigRiukdtVE_EZVUM9KAS3793892113;ws=&gclid=CJSitI2fg7QCFUON3godoigASQ 3 dan Deva - Sebes - Transalpina - Curtea de Arges --- oko 310km spavanje ima svuda po forumu... potrazi po putopisima 4 dan Curtea de Arges - Transfagarasan - Brasov --- oko 220km spavanje AdaBelle (mozete se malo i cenkati za grupu i za vise nocenja) http://www.booking.com/hotel/ro/adabelle.en.html?aid=311984;label=adabelle-atxqtpRZ2Lpb_ckJ06JK3QS4074148603:pl:ta:p1:p2:ac:ap1t1:neg;ws=&gclid=CKqq8N61g7QCFcVY3god2h8ANQ http://www.adabelle.ro/en/flash/home.html#/home 5 dan Brasov - Sinaia (zamak Peles) - Bran (zamak Bran) - Brasov --- oko 125km spavanje ponovo u AdaBelle 6 dan Upoznavanje i razgledanje starog jezgra Brasova spavanje ponovo u AdaBelle 7 dan Brasov - Targu Secuesc - Piatra Neamt - kanjoni Bicaz - Praid --- oko 360km za spavanje ne znam nista konkretno ali sigurno cete naci soba za izdavanje... toga uvek ima svuda u RO 8 dan Praid - Sighisoara (poseta starom gradu) - Turda - Gilau --- oko 235km nocenje u onom kampu o kome sam pisao u bungalovima 9 dan Gilau - Turda (poseta rudniku soli) - Alba Iulia - Deva - Timisoara - pa dalje kuci --- oko 470km https://maps.google.com/maps?saddr=Subotica,+Serbia&daddr=45.9285343,19.6315075+to:45.6811596,19.8956905+to:45.1820263,20.9023239+to:44.7124145,21.6624976+to:B%C4%83ile+Herculane,+Romania+to:45.0207129,22.6906913+to:Hunedoara,+Romania+to:Deva,+Romania+to:45.7467143,23.6192204+to:45.1908009,23.6841738+to:Curtea+de+Arge%C8%99,+Romania+to:45.5315526,24.5879344+to:Bra%C8%99ov,+Romania+to:Sinaia,+Romania+to:Bran,+Romania+to:Bra%C8%99ov,+Romania+to:46.8679002,26.4582633+to:Praid,+Romania+to:46.2210013,24.7982003+to:Gil%C4%83u,+Romania+to:Turda,+Romania+to:45.9889271,23.4801124+to:Subotica,+Serbia&hl=en&ie=UTF8&ll=45.640928,23.065796&spn=3.321993,8.453979&sll=45.671644,23.060303&sspn=3.320172,8.453979&geocode=FSFnvwIdRigsASn5OK9owWZDRzGOgz0qkr0Z3w%3BFVbQvAIdk40rASnLFhhcWFhDRzE6aBD84BfiQA%3BFQcKuQIdipUvASnn_uHRKUtbRzEg64ogwZTGAQ%3BFUpssQIds_E-ASltjzuvfp9aRzEGIOoQMs2SHw%3BFd5BqgIdIYtKASnVC6aVQwdRRzGrr9kNRFMxKw%3BFRPLrAIdVwNWASmp2ujU1IxRRzE-ZIyvd1fWkw%3BFSj2rgIdgztaASlrNWuFZPhRRzGI0dUjUY_xTQ%3BFR5XugId571dASmfFZZzVIpORzE7IzU87YzzGQ%3BFTkHvAId-Z9dASntF0sulPJORzF32h6K9VCVeg%3BFRoKugIdlGZoASll5mqJhTpMRzHLsV3O82vMxA%3BFZCOsQIdTWRpASkb-5EeMZlNRzGueua_rBmlhg%3BFd_EsAId_5J4ASnz9MhoaTJNRzFOV83JkMd9Mw%3BFaDBtgIdni53ASnVNnp_DOhMRzFARWP7PZZTAw%3BFWOmuAIdMMqGASnxFKIqhluzQDEPHjlU7_L1bA%3BFXD8swIdHeKFASlfH7yVLBezQDGCv1rFR2BmQA%3BFd1ytgIdxwaDASlzWOVM5UezQDEQzPX-X3Sjsg%3BFWOmuAIdMMqGASnxFKIqhluzQDEPHjlU7_L1bA%3BFbwlywIdl7iTASlPpr5De1W1QDF6Vvubt1XhcA%3BFfBLxgIdFYF_ASkl_wisR_5KRzGocJjWXe9jgg%3BFclGwQId-GN6ASlHCfJxtnVLRzGvoMeNWYyeDw%3BFTVpyQIdEO5kASmRJJBh1hpJRzHJwanZbTjGtg%3BFYiLxgIdMARrASlbqXiqIGZJRzGj-JPY2zP0xw%3BFT-8vQIdMEdmASlzOfz446BORzFUhueEvuS5Tg%3BFSFnvwIdRigsASn5OK9owWZDRzGOgz0qkr0Z3w&oq=praid&dirflg=t&mra=dpe&mrsp=1&sz=8&via=1,2,3,4,6,9,10,12,17,19,22&t=m&z=8 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...