Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha Fazer & Diversion klub

392 članova je glasalo

1. 1. Koji model Fazera posedujete?

• FZ1 Gen2 2006-
      35
    • FZ1 Gen1 2001-2005
      32
    • FZ8
      19
    • FZ6 S2 2007-2009
      46
    • FZ6 S1 2007-2009 (78KS)
      8
    • FZ6 2004-2006
      69
    • Starije verzije FZ (FZS600, FZS1000, ...)
      76
    • XJ6 2009-
      11
    • XJ900
      27
    • XJ600
      69
  2. 2. Koju varijantu imate?

• Sa poluoklopom (ili dodatnim punim oklopom)
      278
    • Bez oklopa (naked)
      76
    • Sa punim oklopom (starije verzije)
      38
  3. 3. Da li bi bilo dobro da osnujemo klub vlasnika?

• Da
      351
    • Ne
      41

Recommended Posts

• Bivši baksuz :), 599 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer

Pozdrav svima,:jee:

Obzirom da već dugo čitam šta pišete na ovom forumu moram da vas sve napokon pohvalim i uputim čestitke na vašim malim mudrostima i pisanjima. :takoje:

Naime sve napisano ovde mi je pomoglo u svakom pogledu da se odlučim za nabavku jednog sokoćala zvani Fazer FZS 600iz 2002. godine.

Zbog svega napisanog veliko vam hvala.

Upravo je stigao sa servisa (ono kao bla,bla truć truć, ulje svi filteri, svećice, štelovanje karburatora i td.) i pravo da vam kažem jedva čekam proleće.

Još jednom veliki pozdrav !!!!

Zdravo druze. Znam taj osecaj... :-) Zapravo, svi ga znamo. Nisi ni najmanje pogresio sa izborom modela. U tom nekom cenovnom rangu, dobio si neunistiv motor sa solidnom zastitiom od vetra, izuzetno upravljiv i snazan, a da budem iskren, i lep. Sa srecom lickanje tokom zime, pa se na prolece vidimo. :-)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 243 postova
  • Motocikl: Fazer 600, TDM 900, XT 1200Z, BMW K1600 GTL

Hvala,

evo ovako izgleda moje sokoćalo sada a ko zna kako će izgledati do proleća!!!

Mislio sam ga farbati ali sve zavisi od finansija.

post-26031-0-60389400-1354376150_thumb.jpg

post-26031-0-77853000-1354376202_thumb.jpg

post-26031-0-06819200-1354376251_thumb.jpg

Hvala,

evo ovako izgleda moje sokoćalo sada a ko zna kako će izgledati do proleća!!!

Mislio sam ga farbati ali sve zavisi od finansija.

Druze, ne bih da mracim, ali... Koliko moje skromno znanje o ovom modelu doseze (a svodi se na voznju dva primerka i citanje clanaka sa raznih sajtova i foruma), tokom septembra 2001. u Parizu je predstavljen Fzs600 za 2002. godinu, i on je vec tada imao novu, "mackastiju" prednju masku, i redizajnirani rezervoar. Gledajuci ove slike ne mogu da vidim dovoljno detalja kako bih ga tacno klasifikovao po godini, ali, u najboljem slucaju, tvoj bajk je 2001. godiste, mozda i stariji. :'(

Ćao Deki,

eh kad bi samo znao u kolikoj dilemi sam bio kad sam ga kupovao.

Naravno da sam i ja čitao baš tu istu priču i nikako mi nije išlo u glavu da se neko zeza sa papirima ne bi li podmladio motor i zaradio 200-300e jer otprilike tolko košta godina.

Potpuno ne isplatljivo. Ali...

E sad ovako, pošto poznajem bivšeg vlasnika onako u prolazu, nekako mi to ne ide uz njega da bi se on zezao sa tim ali... ko to zna.

Razgovaram ja sa njim i on kaže da je sve baš tako kako piše i ubeđuje me ali onako iskreno ali ne verujem ja ali opet. Kaže on meni i da ga mogu odneti na proveru gde hoću

ali...

Krenem ti ja u lagano istraživanje i iščitavanje svega napisanog (tako sam i počeo da čitam ovaj forum), kad ono napisano sve i svašta, upoznao sam ga od točka do tablice i mogu slobodno da kažem da znam sad sve o Fazeru teoretski.

Elem istina je da se ovaj model pravio od 1998 do 09.2004. godine, samo je zavisilo za koje tržište Aziju, Ameriku ili Evropu a čak je zavisilo i za koje zemlje se isporučivalo.

Evo jedan od tekstova.

http://www.motorcycl...Fazer-1998-2004

Pošto je internet jedna svaštara odnosno a u moju glavu se u jednom trenutku slilo previše informacija odlučim ti ja, kupujem baš ovaj motor pa nek ide život.

Motor mi sve sviđa, para za novije nemam, kupujem ga za sebe pa makar bio i 1969. koliko sam star i sam.

Eh da je samo tako, budim se ja i kažem sebi "ma proveri još jednom". Na kraju dovedem ja još trojcu drugara i oteram kod jednog majstora, proverili broj motora i moram priznati da sam bio sretan ko malo majmunče kad mi je drugar potvrdio da nije bilo mesta sumnji.

Zaključak: moj Fazer je 02.2002. god a prva registracija 04.2002. godine.

Sve u svemu hoću reći da znam o čemu pričaš i svakako hvala na upozorenju.

• Svrati ponekad, 340 postova
  • Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000

Godiste i nije toliko vazno, koliko prethodna briga,

pa ako prethodnog vlasnika poznajes, sumnja je smanjena.

Dobrodosao u klub, i nek je sa srecom! :moto3:

• BJB Maxi Scooter Club, 346 postova
  • Motocikl: Kymco + Bandit

Ta godina 2002. je prelomna da tako kažem, tada su još prodavani modeli (koji su ostali na lageru) iz 2001.g. Stvar je kako su ih oni carinili prilikom ulaska u zemlju u kojoj je prodavan, pa su ih imenovali da su 2002.g iako su iz Japana došli kao 2001.g. To je u tvom slučaju i nebitno toliko, jer se pojavljuju neki modeli, "podmlađeni" za više godina koji su i te kako ušli u godište nove serije i modela.

Ono što prolazi kod nas, neznam baš kako, da mnogi uvoznici prilikom carinjenja učine "uslugu" sa podmlađivanjem godišta.

Ja imam lično iskustvo sa takvim slučlajem:

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/67150-cuzuki-bandit-650-s/page__p__1098446__fromsearch__1#entry1098446

Inače dobar sam poznavaoc Fazer modela, i sve pohvale za sve modele do sada. Neka te duuugo i dobro služi, kao i ti njega sa održavanjem!

Sretno, pa se vidimo na nekom Fazer & Diversion okupljanju!

Ćao Deki,

eh kad bi samo znao u kolikoj dilemi sam bio kad sam ga kupovao....

...Zaključak: moj Fazer je 02.2002. god a prva registracija 04.2002. godine.

Sve u svemu hoću reći da znam o čemu pričaš i svakako hvala na upozorenju.

Hvala ti Zorane što si razumeo da moj komentar nije bio ni najmanje zlonameran. Samo, i ja sam imao takvih problema, sa motorima kojima se izgled ne poklapa sa godištem koje piše. Pa sam želeo da ti skrenem pažnju da ipak proveriš. Drago mi je što jesi.

Naravno, važnije od toga koje je godište jeste kako je očuvan i da li je dobro servisiran. :)

Ukoliko ti bude trebala neka pomoć, kontakt, rezervni deo... Javi se. :)

Srećno se vozio.

• Drug član, 1125 postova
  • Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure

Pozdrav svima,:jee:

Obzirom da već dugo čitam šta pišete na ovom forumu moram da vas sve napokon pohvalim i uputim čestitke na vašim malim mudrostima i pisanjima. :takoje:

Naime sve napisano ovde mi je pomoglo u svakom pogledu da se odlučim za nabavku jednog sokoćala zvani Fazer FZS 600iz 2002. godine.

Zbog svega napisanog veliko vam hvala.

Upravo je stigao sa servisa (ono kao bla,bla truć truć, ulje svi filteri, svećice, štelovanje karburatora i td.) i pravo da vam kažem jedva čekam proleće.

Još jednom veliki pozdrav !!!!

Pozdrav 'Zoxxx69' :zdravo: Uzeo si moju cifru za nick ? :hej:

Dobro ti stoji sokocalo,kako si ga vec nazvao. :takoje: :takoje: :takoje:

Ćao SIMOOONEEE,

Pa dobro bre gde si ti prijatelju?

Kako si, šta ima u Mladenovu, pozdravi ženče a imaš i pozdrav od tvoje simpatije iz vrtića (ili već ko je bio čija :lol:).

Ako te put na nese kroz Zemun, svrati na ... kafu!!!

• Drug član, 1125 postova
  • Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure

Ćao SIMOOONEEE,

Kako si, šta ima u Mladenovu, pozdravi ženče a imaš i pozdrav od tvoje simpatije iz vrtića (ili već ko je bio čija :lol:).

Cao Zoki,ja usao u ovo drustvo ljubitelja FAZERa misleci da i Thundrace moze proci ali,na zalost ne moze tako da razmisljam o FZ1 S :hej: .

Dobro smo,hvala na pitanju,i nisam te pitao jel stvarno hoces da farbas motor? :zbunjen: Ostavi te novce da se vozamo sledece sezone :moto3:

A za kafu cu razmisliti,tebe put naneo u Mladenovo pa nisi svratio :tras1:

Pozdravljamo vas oboje. :zdravo: :zdravo:

Eh... Zivot je cudan... I sa sobom nosi mnoge nepoznanice.

Pre nekog vremena nisam mogao da zamislim da cu se odvojiti od moje Yasmine.

Cak sam bio tako pometen i setan posto nisam stigao da se od nje oprostim. Sve se dogodilo tako brzo.

I onda, jos brze, zahvaljujuci velikom coveku, Draganu, postao sam vlasnik jednog divnog, FZ6n. Hvala mu.

• Podržavam 2

Ćao SIMOOONEEE,

Cao Zoki,ja usao u ovo drustvo ljubitelja FAZERa misleci da i Thundrace moze proci ali,na zalost ne moze tako da razmisljam o FZ1 S :hej: .

Dobro smo,hvala na pitanju,i nisam te pitao jel stvarno hoces da farbas motor? :zbunjen: Ostavi te novce da se vozamo sledece sezone :moto3:

A za kafu cu razmisliti,tebe put naneo u Mladenovo pa nisi svratio :tras1:

Pozdravljamo vas oboje. :zdravo: :zdravo:

Što se tiče farbanja, razmišljao sam, imao sam neke ideje ali .... Mnogo je to za sada para, otom potom.

Što se tiče Mladenova, istina je da smo bili kod Dragojlovića na gradilištu pa onda nisu dali otići i tako ... ma znaš sve, ali drugi put videću da to izorganizujemo malo bolje.

Otpozdrav iz Zemuna.

• ЗЕЉКАМП, 1820 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure

Eh... Zivot je cudan... I sa sobom nosi mnoge nepoznanice.

Pre nekog vremena nisam mogao da zamislim da cu se odvojiti od moje Yasmine.

Cak sam bio tako pometen i setan posto nisam stigao da se od nje oprostim. Sve se dogodilo tako brzo.

I onda, jos brze, zahvaljujuci velikom coveku, Draganu, postao sam vlasnik jednog divnog, FZ6n. Hvala mu.

Neka je sa srecom i da te sluzi kao i mene! :takoje:

• Podržavam 2

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: Yamaha fazer 600 2003.

Da znas samo koliko ti zavidim :) . Koliko li sam samo puta gledao slike tog motora, al nisam smeo ni da ga spomenem da ne bi ziveo na ulici sa njim, a i to mi je padalo na pamet

• Drug član, 875 postova
  • Motocikl: ...

Na prvom mestu pozdrav za sve clanove kluba 0namigivanje.gif

Nakon par godina plivanja u enduro vodama, resih da se oprobam u ovim vasim, touring 1aha.gif Od pre par dana pored ajvara, kupusa i slicne zimnice, moju garazu krasi XJ 900 DIVERSION. Nadam se da ce za nas dvoje biti mesta u vasem drustvu, ziveli!0takoje.gif

• Podržavam 1

Na prvom mestu pozdrav za sve clanove kluba 0namigivanje.gif

Nakon par godina plivanja u enduro vodama, resih da se oprobam u ovim vasim, touring 1aha.gif Od pre par dana pored ajvara, kupusa i slicne zimnice, moju garazu krasi XJ 900 DIVERSION. Nadam se da ce za nas dvoje biti mesta u vasem drustvu, ziveli!0takoje.gif

Bolje bi ti legao FZS600. Zar nisi rekao da ces TA zameniti samo i jedino novijim TA? :-P

Svakako, drago mi je sto si medju nama. Dobrodosao. Izabrao si motor koji ce te bez problema dobro sluziti u godinama koje slede.

• Drug član, 875 postova
  • Motocikl: ...

Dok se nasao ozbiljan kupac za moj motor, taj noviji TA bese prodat. Vozio, probao, ipak mi Diversion bolje lezi i oku i dusi, a i novcaniku da budem iskren. Stvar ukusa, pozdrav

I ti si spominjao neke ogranicene cenovne okvire kad si se interesovao za moj motor, cisto sumnjam da se tvoj trenutni motor, na kom ti cestitam, uklapa u tu pricu? :-)

Dok se nasao ozbiljan kupac za moj motor, taj noviji TA bese prodat. Vozio, probao, ipak mi Diversion bolje lezi i oku i dusi, a i novcaniku da budem iskren. Stvar ukusa, pozdrav

I ti si spominjao neke ogranicene cenovne okvire kad si se interesovao za moj motor, cisto sumnjam da se tvoj trenutni motor, na kom ti cestitam, uklapa u tu pricu? :-)

Ako mi verujes, skupio sam novac o kome smo pricali, dogovorio se sa Pedjom iz Labosa da krenemo put Obrenovca, i ostalo mi je samo tebi da se javim, da vidim kad si slobodan.

Taj dan je izleteo ovaj FZ6, cuo sam se sa Draganom, sklopili smo finansijsku konstrukciju, i sada imam to sto imam.

Jednostavno, to je bila ona ponuda koju nikako ne smes da propustis. Imao sam srecu da je Dragan covek dobre volje.

• Svrati ponekad, 340 postova
  • Motocikl: BMW R45 Yamaha FZS 1000

Ma vec si clan Mitre, cim si se javio, nema tu clanskih karata, samo dobra volja.

Pocasno mesto za tebe, vlasnika praoca nasih ljubimaca!

Ziveli i dobrodosao :zdravo:

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6R '09

Ljudi trazim da pazarim Yamahu XJ6n ili Diversion F , ako neko zna neku dobru bio bih veoma zahvalan ako bi me obavestio...Veliki pozdrav za sve iz ovog kluba!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja