Bojan_Jgd 996 Napisano Decembar 11, 2010 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Nadm se da sam pogodio forum. Elem,sta mislite o opciji "Show full rating and compare with other bikes" na sajtu bikez.com ? Pogotovo me interesuje vase misljenje o poredjenju modela motora na ovom sajtu u odnosu na dobijene ocene. Imadoh danas malo vise vremena pa sam ga proveo poredeci razne modele na ovom sajtu i dosao sam do nekih podataka koji su mi u najmanju ruku cudni. Ne znam da li ste se zamlacivali vec ovim. Ako jeste,sta mislite,kolika je verodostojnost tih poredjenja i uopste ocena motocikala? Da li ste ikada obracali paznju na ocene motora na ovom sajtu i da li su te ocene uticale na vas izbor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Сплинтер 59 Napisano Decembar 11, 2010 U prolazu, 71 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da, primetio sam da postoji poredjenje koje nije i nece uticati na moju odluku kupovine motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Decembar 11, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Taj rejting nije merodovan jer postoji posebno za svako godiste motorcikla, na primer moj EN 500 se proizvodi nepromenjen od 96 pa sve do 2000 i neke. Na nekoj godini dobije 80 ocenu a na nakoj 60 ocenu u zavisnosti koliko ljudi je glasalo. Ja to uopste ne bih uzimao u obzir, najbolje je kad lepo pitas nekoga ko se razume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Decembar 11, 2010 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Taj rejting nije merodovan jer postoji posebno za svako godiste motorcikla, na primer moj EN 500 se proizvodi nepromenjen od 96 pa sve do 2000 i neke. Na nekoj godini dobije 80 ocenu a na nakoj 60 ocenu u zavisnosti koliko ljudi je glasalo. Pa koliko sam video,nije bilo tolike razlike u oceni tvoje kawe. Sve ocene su bile u rasponu od 70-77...dosta ujednaceno. A koliko sam skontao to nije sama ocena motocikla nego neka vrsta uporednog testa gde odredjeni motor uporedjuju sa slicnim motorima. E sad,razlike u ocenama mogu da nastanu i u zavisnosti od toga sa kojim motorom je uporedjivan. Mozda se tvoja kawa nije menjala ali je mozda uporedjivana sa razlicitim motorima pa i tu lezi razlika u oceni. Ja to uopste ne bih uzimao u obzir, najbolje je kad lepo pitas nekoga ko se razume. Ako sam nesto naucio o motorima to je da NIKO ne moze da ti kaze koji motor da kupis. Moze covek koji se razume da ti kaze puno o stanju odredjenog motora kada ga vidi ali ne moze da ti kaze sta da kupis. Eventualno moze da ti skrene paznju na kriterijume pretrage(za sta ti treba,koji je motor za sta dobar,na koje detaalje da obratis paznju pri kupovini i sl.) Ja sam najbolji primer. Kada sam bio u potrazi za motorom,postavio sam ovde to pitanje...sta da kupim? I ubrzo shvatio da je to pitanje koje ostaje bez odgovora. Meni su ljudi sa foruma preporucivali gomilu motora(za sta sam zahvalan) i svee su to bile odlicne masine. Medjutim,sasvim slucajno sam dosao u posed CS-a koji se nije nasao u predlozima a ja sam ostao ODUSEVLJEN tim motorom. Tacno je da sam osacovao sledeci ali se nadam da ce i ovaj da ostane. E sad,mene je u ovoj temi interesovalo da li ste vi ljudi nasli zajednicko misljenje sa tim ocenama ili se uglavnom ne slazete sa njima? Meni se kod tog glasanja ne svidja to sto nije napisano sa kojim su motorima uporedjivali dati model. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1406 Napisano Decembar 12, 2010 Drug član, 1942 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Ocene su im vrlo sarene, pa tako i moje ocene o tim ocenama ZNam da sam se ranije cudio za neke kriterijume ali sad ne mogu da se setim u vezi kog motora je to bilo. Meni licno ne znaci nista ocena koja stoji tamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Decembar 12, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ocene ostavljaju sami članovi i posetioci sajta upoređujući motore koje su posedovali ili vozili (od 1 do 10 u raznim kategorijama). Do nekle su i realne, ali ih se ne treba držati ko pijan plota. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...