Šumi Zmajček 1287 Napisano Decembar 11, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan C4 su original lezajevi , ovo je vec menjano, C4 su jako skupi. 1500-1700din kom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 11, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Jesu skupi i tesko se nalaze, al kad ih stavis , bar ne razmisljas sledecih 20 godina ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Decembar 11, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Jesu skupi i tesko se nalaze, al kad ih stavis , bar ne razmisljas sledecih 20 godina ! meni nabavio par sa 251 iz cacka(uz blokove dobio) original ddr (pise na lezajevima) ekstra se okrecu, pa sam ih konzervirao u ulje, kad budem otvarao masinu da promenim kod mene... Mislim da sam stavio link u predhonim postovima sa kontaktom proizvodjaca lezajeva... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Decembar 11, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Sutra cu pogledati imam li DDR lezajeva po radionici i u kakvom su stanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Decembar 12, 2010 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Izvadio sam jedan lezaj iz dekle,ovako...lezaj je 6305 29DKF DDR,originalni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Decembar 12, 2010 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan Takvi su mi bili na ES-u a ovi su menjani moji na ts i izdrzali su 20 000 km.Inace za mog TS-a idu 6306 TNG C4 30X72X19 i u nemackoj su samo 5.43 E jeftiniji nego ikl ceski koji je ovde 6.54 E.Menjam oba lezaja i semeringa a iglicasti i bolcni na radilici jos razmisljam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 12, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ma promeni i to, nisu neke pare, a majstor koji ti to bude radio, nek pazljivo rastura radilicu da nesto ne osteti. Ako jos moze da trci - cuvaj za rezervu ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Decembar 13, 2010 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima negde kod nas 6306 TNG C4 da se kupi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Decembar 13, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima negde kod nas 6306 TNG C4 da se kupi probaj njih da kontaktiras... Klikni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Decembar 13, 2010 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima negde kod nas 6306 TNG C4 da se kupi Pitaj ovde: ASTRID doo, 011/397-5-273 i 398-1-483, ili TC Lomina 5, 011/3281-979 i 063/259-328 Srećno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssekir75 36 Napisano Decembar 14, 2010 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: nis - bela crkva Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone Prijavi odgovor kao problematičan kataklinger, nemoj da se zajebavas da si prvis dupli poso za m,ale pare. menjaj sve kad si vec otvorio i ne razmisljaj sledecih 20000 a mozda i duze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Decembar 14, 2010 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan Pa 20 000 sam preso sa ovim FAG C3 lezajevima .Nasao sam C4 KOYO Japanski 1500 din komad ali sa metalnim kafezom.U svakom slucaju menjam sve kad sam vec otvorio a od delova videcu da nadjem sto bolje mogu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Decembar 14, 2010 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ležajevi OZNAčAVANJE : Oznake kotrljajnih ležaja su standardizovane i većina svetskih proizvodača koristi sistem DIN. Oznaka se sastoji iz dva dela : OSNOVNE i DODATNE oznake. Osnovna oznaka karakteriše ležaj,odnosno definiše tip i veličinu ležaja. Osnovna karakteristika konstrukcije odredena je pomoću jednog ili više brojeva ili slova i pokazuje tip kotrljajnog ležaja. Oznaka reda mera dobija se na osnovu standardizovanih spoljnih mera. Oznaka za provrt nadovezuje se na oznaku za seriju ležaja, a obrazuje se na različite načine, zavisno od tipa i veličine ležaja. Za ležaje sa provrtom manjim od 10mm oznaka je identična vrednosti prečnika provrta u mm. Za provrte 10,12,15 i 17 mm oznake su 00,01,02 i 03. Za provrte 20-500 mm, oznaka se dobija kada se vrednost prečnika izražena u mm podeli sa brojem 5. Za provrte veće od 500 mm oznaka odgovara vrednosti prečnika provrta datoju u mm. Dodatnim oznakama odreduju se karakteristike u odnosu na osnovno izvodenje kotrljajnog ležaja. Dodatne oznake ispred(PREFIKS) : K - kavez sa kotrljajnim telima L - izmenjiv prsten rasklopljenog ležaja R - prstenasti ležaj bez jednog prstena ili kolutni ležaj bez jednog koluta E - kolut rukavca kugličnog ležaja W - kolut kućišta kugličnog ležaja WS - kolut rukavca cilindrično-valjčanog ležaja GS - kolut kućišta cilindrično-valjčanog ležaja Dodatne oznake iza(SUFIKS) : SPOLJNI OBLIK : K - konusni provrt 1:12 K30 - konusni provrt 1:30 N - žleb za uskočnik NR - uskočnik P - dvodelni spoljni prsten D - dvodelni unutarnji prsten R - rub na spoljnom prstenu W20 - žleb za podmazivanje na spoljnom prstenu W33 - žleb i otvori za podmazivanje KAVEZ : J - presovan čelični kavez Y - presovan mesingani kavez F - masivan čelični kavez L - masivan kavez od lakog metala M - masivan kavez od mesinga S - kavez od sinterovanog materijala T - plastični kavez od fenoplasta TN - plastični kavez od poliamida .A - kavez voden po spoljnom prstenu .B - kavez voden po unutarnjem prstenu V - kotrljajni ležaj bez kaveza ŠTITOVI I ZAPTIVNI ŠTITOVI : Z - metalni štit sa jedne strane 2Z - metalni štit sa obe strane RS - zaptivni štit sa jedne strane 2RS - zaptivni štit sa obe strane PZ - plastični štit sa jedne strane 2PZ - plastični štit sa obe strane KLASA TAČNOSTI : P6 - klasa tačnosti 6 P5 - klasa tačnosti 5 P4 - klasa tačnosti 4 P2 - klasa tačnosti 2 P6E - klasa tačnosti za ležaja elektromotore UNUTARNJI ZAZOR : C1 - zazor manji od C2 C2 - zazor manji od normalnog C3 - zazor veći od normalnog C4 - zazor veći od C3 C5 - zazor veći od C4 NIVO VIBRACIJA : Q6 - smanjeni nivo vibracija Q5 - naročito smanjen nivo vibracija RAD NA POVIŠENIM TEMPERATURAMA : S0 - do 150° C S1 - do 200° C S2 - do 250° C S3 - do 300° C S4 - do 350° C S5 - do 400° C SREDSTVA ZA PODMAZIVANJE : LT - masti za radne temperature niže od -50° C HT - masti za radne temperature više od +150° C LHT - univerzalne masti od -40° C Preuzeto sa : Lezajevi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Decembar 15, 2010 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan Posto i onako cekam delove za TS resih da razvalim i ES da ne budem dokon Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 16, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pa sto ga razvali, sta ti je on skrivio ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Decembar 16, 2010 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan I njemu je otisao jedan lezaj a imam par DDR pa reko da ga uradim i otprilike da mi je probio rotor od diname Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Decembar 23, 2010 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan ES je proradio a crko mi je rotor pa sad il magnetno il da trazim rotor a dal moze da se vinklujene znam.Danas je i isproban Jes kaljavo al sam isterao cef Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 23, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan rotor 6v mislm da imam pa me zvrcni kad mozes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Januar 5, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Kako napreduju radovi,jel negde zapelo,treba li ti sta??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Januar 6, 2011 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan Cekam da mi nadje sestra lezajeve u nemackoj a da pitam sta mazete izmedju blokova posto dihtung ne ide Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 6, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Cekam da mi nadje sestra lezajeve u nemackoj a da pitam sta mazete izmedju blokova posto dihtung ne ide Obicnu dikt masu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Januar 6, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan Cekam da mi nadje sestra lezajeve u nemackoj a da pitam sta mazete izmedju blokova posto dihtung ne ide Kao sto rece Sumenko,diht masa/Abro/,u koliko blokovi nisu osteceni,narocito deo kompresionog prostora.Ako postoje neka ostecenja,uzmi blok 5 za crtanje,i na listu napravi otisak dihtunga,iseci i stavi,radi provereno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano Januar 20, 2011 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan Evo da ne bude da bas nista ne radim.Lezajevi nadjeni u Berlinu 30 evra par i stizu u martu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano Januar 20, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Evo da ne bude da bas nista ne radim.Lezajevi nadjeni u Berlinu 30 evra par i stizu u martu pa ti je sad sastavio?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki 168 Napisano Januar 20, 2011 Zainteresovan, 634 postova Lokacija: Beograd/Vozdovac Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls, Prijavi odgovor kao problematičan He...to da se pokaze...cistio,neznam jel polirao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...