Jump to content

Moto Zajednica

A sad zaista, zatvaranje sezone 2010 - 20-23 novembar

Recommended Posts

• Ne silazi, 6286 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Stara slava Sveti Arandjeo, koju slave brat u Arandjelovcu i brat u Lazarevcu.

Treba otici, videti rodbinu na okupu, krkati i sl. cheesy.gif

Resih da kilometrazu svedem ispod 300km, ni sam ne znam zasto ali aj'...

Planiram, crtam, gledam, muckam, racunam...i nikako da iskopam neki put kojim vec nisam bio grin.gif

I posto se sve varijante ukrstaju u Darosavi, resih da napravim reversnu turu bar dela puta koji sam vec vise puta prosao jer ni sad ga ne mogu zaobici.

Tako se uoblici neki plan koji zvuci ovako :

- prvi dan - Ripanj-Glumcevo brdo-Barajevo-Beljina-Slatina-Sibnica-Vencane-Darosava-Krusevica-Lazarevac

- drugi dan - Lazarevac-Brazilovica-Brajkovac-Belanovica-Zivkovci-Darosava-Arandjelovac

Ovaj II deo nisam nikad prosao pa je odluka bila vise nego laka iako sa negodovanjem jer je kilometara tuda suvise malo grin.gif

- treci dan - standardni povratak Arandjelovac-Ranilovic-Rogaca-Sopot-Ralja-Bg sa jednim izuzetkom a to je da iz Sopota NE izlazim na Stari Carski drum nego produzim pravo pa preko Ropoceva. Takodje znatno kraci put ali mnooogo interesantniji wink.gif

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

I tako krenem ja na prvi dan slave kod moje brace, ka Lazarevcu, bez dorucka naravno cheesy.gif Samo jedna Bonzita cisto da ne vozim na prazno.

Lepo vreme, sveze ali ne prehladno, nisam cak ocekivao ni toliko malo saobracaja s obzirom da je velika slava za dva dana, magare prede, priblizavam se skretanju za Ripanj u podnozju Avale kad mi propade ruka na kvacilu - odvaja samo delimicno a rucka nema nikakav otpor!

Aha-mora da je pukla *%^"":* sajla od kvacila angry.gif Nista, aj' reko nastavicu na nogu pa cu se zaustavim negde pored puta gde ima mesta pa cu pogledam sta je...

I tako vozim ja i vozim kroz Ripanj i prolazim celo naselje i zamicem na skretanju ka Barajevu i stizem na okretnicu 405 na Glumcevom brdu, dalje nema smisla terati a i seoska prodavnica je tu smiley.gif

Parkiram se ja tako, neki lokalci tu cekaju autobus, naravno odmah pada komentarisanje magareta (klasika na koju sam vec navikao svuda i ako izostane, osecam se cudno rolleyes.gif ), raspremim alat, otvorim deklu i potvrdim sto sam i mislio - pukla sajla i drzi se na samo jos jednom koncu. Nista, rezervnu sam naravno PONEO, zasucem rukave i dok je soka od jecma nestalo nova sajla bi stavljena i prestelovano kvacilo smiley.gif

Cak sam i ruke oprao sapunom tu u prodavnici, hvala ljubaznoj teti sto tamo radi grin.gif

Zadovoljan svojom mudroscu (sto vazda nosam 10kila alata i delova) grin.gif nastavljam lagano ka Barajevu. Nisam se zaustavljao sve do ovog usamljenog drveta, tu resih malo aparatom da uhvatim jesenje boje i odlican asvalt koji se retko koristi :

DWSEF.jpg

Lc5HF.jpg

kba7u.jpg

NHTgK.jpg

tIClo.jpg

Odatle pa sve do Vencana nema ni kafane ni pekare ali su predeli prelepi !

Bilo je i jedno pogresno skretanje, kretoh levo i zamal' da zavrsim na Kosmaju cheesy.gif

Napravim nalevo-krug i vidim neki lik virka kroz kapiju ka meni. Taman da ga pitam gde sam pogresio, stajem pored njega kad on krete u pricu kako je vozio Jawe a imao je i nekog engleza ili Laverdu, sad sam vec zaboravio rolleyes.gif I tako se ispricasmo dobrih deset minuta dok mi ne rece da sam trebao da nastavim pravo cool.gif

Vracam se i korigujem putanju i nastavljam prema Vencanima. Na jednoj zaravni resim da napravim drugu pauzicu za Bonzitu i malo vode. I cigar jedan.

Jos par kilometara do Vencana.

G9xNm.jpg

uVW8j.jpg

slMZV.jpg

Y63JQ.jpg

PC2EC.jpg

Pocinje los asvalt 'nicija zemlja' kako ja zovem zapustene deonice cheesy.gif

Da li zbog drmusanja il' svezeg cistog vazduha, sad vec pocinjem da budem ozbiljno gladan.

Stizem u Darosavu i gasim motor u 'centru' sela. Da razmislim kud mi je pametno sad ici. Odavde mi je duplo blizi Ar nego La i resavam da skoknem do drugog brata na dorucak pa da se vrnem za La malo kasnije wink.gif Tako i bi. Za 10 minuta sam ispred kuce parkiran i obavijen mirisima pecenja i masnim dimom koji kulja iz garaze gde se peku dva raznja za prekosutra grin.gif

GAMf7.jpg

JRXU0.jpg

9zgr5.jpg

"Bato, hvala na dorucku odo ja sad kod ovih u La na prvi dan a mi se vidimo druga dva!" grin.gif

Sit i podmiren krecem nazad Darosava-Krusevica-Lazarevac.

Kad ono medjutim, u Darosavi ugledah Srebrnog letaca ispred kafane cheesy.gif i tu je moralo da se pauzira jedno sat-dva wink.gif

Sam vlasnik nije bio nesto raspolozen za zadrzavanje iako mu je bilo drago da mu uslikam ljubimce i kad je cuo pricu o nama i nasem forumu i nameri da osnujem klub ljubitelja Ceskih motora.

ali sam se zadrzao sa lokalnim mehanicarem koji je banuo iz kafane preko puta i koji je smesta iz dvesta poceo da se hvali kako je sastavio ovo cudo srebrno iz 3-4 razlicita vozila smiley.gif

Da ide - ide i to ko mecava shocked.gif a sastoji se iz :

- prednji tocak, viljuske, stapovi, guvernal, kocnica i kurbla od MZ

- rezervoar od necega

- far od necega

- zadnji gasni amortizeri od nekog japanca

- rep i sediste od Twinke

- akumulator od fice

- agregat je 634

- cilindri i klipovi upasovani od neke CZ 250cc

- na sve to skracivani i vareni odzaci i ko zna sta ima u njima

mSfoS.jpg

cc4IM.jpg

zu6Gt.jpg

weCZL.jpg

MlwFG.jpg

Coveka zovu Laush, po prezimenu Lausevic i kaze da je rodjak Zarka Lausevica wink.gif Bili smo i kod njega u garazi, da mi pokaze bagi sa bubinim motorom, koji pravi za cerku.

Tu mi izvadi odnekud i ovaj Zundapp-ov agregat od 250cc, jedan cilindar, dva izduva, rikverc. Iz '35god, na zalost bez papira ali ima sve delove na broju, mada mislim da su karike i klip potroseni undecided.gif

Inace prodaje ga i obecao sam mu da cu mu malo pomoci i kojekuda razglasiti.

gnSXD.jpg

Q6KOu.jpg

E2fXP.jpg

Hehe i tako sa jedno 3-4 sata zakasnjenja stizem ja kod mojih u Lazarevac, parkiram i raspremam stvari i pravac na klopu, ogladnelo se od silnih razgovora cheesy.gif

Na dalje nista interesantno, dva dana druzenja sa rodbinom itd. wink.gif

chr6S.jpg

Doslo vreme da se ide dalje po slavama cheesy.gif

Eee, ovaj deo putovanja je i najinteresantniji bio, bar meni!

Idemo malo da vidimo tele-toranj na Visu iznad Lazarevca i sam grad koji se pruza kao na tepsiji, pa malo aviJoni kamiJoni u Brajkovcu.

Skretanje ka Brajkovcu skoro neprimetno, iz samog grada izvlaci se stidljivo kao crevce i gubi se polako gore u brdu. Krivincine mogu slobodno da se nazovu serpentinama, srecom podloga je sasvim pristojna i nema brige bar oko toga.

Na prvoj slici, u pozadini se nazire Lazarevac wink.gif

7u5Er.jpg

8aZoh.jpg

gwUaQ.jpg

YouQY.jpg

Biser II - stizem u Brajkovac i trazeci jedinu prodavnicu, stajem i pitam nekog coveka kuda dalje za Brajkovac, kad on rece "Pa ovo ti je Brajkovac" grin.gif a ja u zemlju da propadnem!

Ali zaista, nije bilo table na prilazu, nigde nista ne pise, kako ja da znam da sam vec stigao undecided.gifcheesy.gif

Tu opet vreme za jedan cigar i sok koji sam nameravao da degustiram na nekom vidikovcu van Brajkovca.

Centar Brajkovca, jedna ulicica nema ni 100m, jedna radnja,osnovna skola, igraliste i aviJon smiley.gif

FLNVV.jpg

BBYz0.jpg

0WWM8.jpg

Definitivno se ne uklapam u okolinu, svi blenu u mene ko u marsovca i resim da krenem polako dalje, u potrazi za tim vidikovcem, da malo iskuliram Sumadijsku prirodu.

Nisam ni sanjao da ce mi se zelja ispuniti vrlo brzo i to vise puta smiley.gifsmiley.gifsmiley.gif

Nailazim na zaravan cim sam izasao iz naselja, stajem expresno, pored neka kuca, gazda dole ispred garaze redi jagnje za njegovu slavu koja je dva dana posle Arandjelovdana.

Ispricamo se mi tako malo, dok ja nisam znao na koju cu stranu pre da se okrenem i nagledam se pejzaza ofarbanih u jesenje boje shocked.gif

Neopisivo je recima, mora se dozivi i nikako drugacije !

fEkHY.jpg

RZJqo.jpg

6W2mh.jpg

Vreme je da se krene dalje wink.gif

Ka Belanovici pa totalno nepoznatim putem preko Zivkovaca po cetvrti put na Darosavu i ovog puta konacno u Arandjelovac grin.gif

E tu vec proradi instinkt potkrepljen iskustvom i nesto mi u malom mozgu najavi da budem oprezan na traktore, blato i kerove wink.gif

Ispostavilo se opravdanim u par navrata ali uglavnom je put bio toliko uzak i pun krivina da ni ne moze da se vozi brze od 40-60km. Isto kao po Rudniku grin.gif

I opet ispadoh vanzemaljac, van svog mesta i vremena, moje magare i ja.

Vise je u stvari to sto se po tim putevima i tim selima ne vidja neki motorista koji nije lokalac jer ko je lud da ide tuda kad postoje Ibarska i autoput grin.gif

Naravno, prelep pogled na jednoj od mnogobrojnih krivina posle Zivkovaca i pit-stop grin.gif

Bukulja je desno, van vidokruga aparata a Rudnik sam ostavio davno iza sebe wink.gif

Kad sam ugasio motor i skinuo kacigu, odalamio me nesvakidasnji zvuk tisine i mir koji je samo vetar povremeno uzburkavao. Nigde zive duse, ni ljudi ni zivotinja. Predivan osecaj, samo masina i ja !

TITOE.jpg

nGvVP.jpg

iLoBl.jpg

psLJ4.jpg

Posto nisam znao koliko me jos krivina ceka i uopste gde se tacno nalazim, sve sporije sam vozio ne bih li se nagledao svega sto se pojavljivalo oko mene - sumarci, njive, poneka napustena autobuska stanica sa sve drvenim klupicama i poluzardjalim limenim krovicem koji jedva odoleva vetru na tri trula drvena stubica, jarak koji se produzava u nepreglednu livadu...

Najednom ogromna blaga krivina skoro pola kruga savija, izlazim i ne mogu da poverujem sta mi je pokazala shocked.gif

jXbnk.jpg

One kuce dole, to je Darosava. A ona planina sto se skriva iza sedista, je Kosmaj. S njegove druge strane je Beograd smiley.gif

Cb02j.jpg

fmoOA.jpg

PHteq.jpg

IdR3l.jpg

ORssx.jpg

Svanuo je i utorak, vreme da se vratim kuci.

Povratak je bio po kisi i krajnje nezanimljiv, do Sopota. Gde sam odlucio da preskocim onaj vecito dosadni deo puta Mladenovac-Ralja i produzio pravo ka Ropocevu i Stojniku.

Jeste da je skoro 15km krace ali je duplo toliko zanimljivije wink.gif pa ni taj deo nisam slikao.

Iznenadjuje me sunce i cisto nebo bez oblaka, suvo sve smiley.gif

Redovan pit-stop kod Mise i Lilje u Tresnji :

FPBv9.jpg

Mtfgm.jpg

hJfVg.jpg

jecYl.jpg

Pade mrak, pade i kisa, pade i temperatura undecided.gif , vreme da se ide polako kuci. Ali prvo da se svrati na dogrevanje kod jos jednog drugara na pola puta do Beograda cheesy.gif

I tako stigoh oko 22h na Avalu kod Dekija, taman na vreme tongue.gif

oZ1Pu.jpg

qI8li.jpg

Poza na slici kazuje - URAAAAA USPEO SI !!! grin.gifgrin.gifgrin.gif

2F06C.jpg

Sve zajedno oko 210 najsladjih kilometara (ove godine) :moto3:

I ovo je trebala da bude poslednja voznja za ovu sezonu, al' za malo grin.gif Trenutno je duplo prljavija, kao da nije kupana cele godine tongue.gif

Za ovo sam kupio motor !

AU1fz.jpg

8VMjc.jpg

• Podržavam 1

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

Da znas samo da je uradjen tj asfaltiran put od brajkovca do trbusnice, to ti izlazi tamo posle na krusevicu znas vec i sam pretpostavljam! Inace na tom putu ima i etno selo babina reka, nije nesto extra posebno al nije ni lose!

Pozdrav!

• Zainteresovan, 800 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Lepo putešestvije,ali baš lepo.Svaka čast.Lepih slika (pogotovu na opasnim mestima),sva sreća što nije vreme za kombajn,pa da naiđe Mile...

Bilo bi :ups:

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: BMW GS, Versys 1000, GSA, ZX-6R, Aprilija Caponord,Africa Twin, Super Tenera XTZ 750

Mape isprintane i spremljene za sledecu sezonu.

Zbog ovakvih putovanja se i kupuje motor

:care:

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: -

Svaka cast na ovome,iskreno zavidim ti.Da imam mladji i malo jaci motor upustao bih se u slicne avanture,ali ovako mogu samo da vam se divim...Volim ovakve price i naravno ocekujem jos....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja