Jump to content

Moto Zajednica

Pesacki prelazi i farba na putu u svim oblicima...

Recommended Posts

  • U prolazu, 21 postova
  • Lokacija: Beograd

Prosle godine nicim izazvan pado ja na pesackom prelazu prvo motorom a kad sam se pridigo zamalo i peske.

Pre neki dan gledam ove putare kako crtaju pesacke u Jovanke Radakovic sa nekim maskama itd.

Cuo sam i da to vise nije farba koja je koristena ranije (valjda da se zadrzi duze) a i ona mustra za crtanje vise deluje kao kalup nego kao maska.

Jel zna neko u cemu je fora i sta rade bre 'umetnici"?

Ne bih bio iznenadjen da nemaju atest za 'farbu' koju koriste.Obratite paznju pogotovu uvece kada padne temperatura a dan je bio topao.Po kisi ne vozim.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2245 postova
  • Lokacija: Beograd

evo ti najdrasticni primer: Svaba i ja prosle godine stojimo na semaforu. Uzbrdica, dan bez kise. Njegov prednji tocak je na zebri. On drzi stisnutu prednju kocnicu a MOTOR MU KLIZI UNAZAD!! On me gleda (ko ne zna, Svaba zivi u Americi) i nista mu nije jasno....a nije ni meni.

 

Dakle, preko pesackog kao preko jaja....samo lagano.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1192 postova
  • Lokacija: Bg
  • Motocikl: Dominator

Koliko sam ja shvatio, postoje tri tehnike oznaèavanja saobraæajne signalizacije na kolovozu u Beogradu. Prva je ono farbanje, koja je kriva za Dragišin pad i Švabino proklizavanje. To je klizava varijanta. Druga varijanta je lepljenje bele mase na asfalt, i to se radi uglavnom na novoasfaltiranim kolovozima, primer je Nemanjina ulica i potez od nje pa uzbrdo ka skupštini... Prepoznaje se po "pokidanim" delovima jer mas anije otporna na grebanje. Treæa varijanta je ono što rade u poslednje vreme a to je izlivanje oznaka pomoæu neke bele mase. Masu mešaju, koliko sam ja uspeo da shvatim, sa kvarcnim peskom, te ona pruža trenje koje u nekim sluèajevima prevazilazi trenje na odreðenim delovima asfalta. Kao da vozimo po šmirgli. Vrlo dobro deluje noæu jer sjaji skoro kao registarska tablica, ali mi se èini da zahteva održavanje, odnosno èišæenje i pranje.

 

najlzli

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Guest Cubric

Ja jednom na pesackom prelazu kod zgrade CK (semafor prema Hayat-u) umalo nisam pao peske, klizavo kao led. Nije mi jasno kako oni likovi sa motorima ne popadaju kad tu okrecu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Banned, 993 postova
  • Lokacija: kg
  • Motocikl: zx7r

dobro je kad se vidi peshachki... onda mi nije problem ni da preguram motor preko njega... najgore je kad se ne vidi, kad je izlizan... e ti su se najgore pokazali... u kg-u je vecina peshachkih skoro skroz izlizana a opet proklizava motor... zamislite onda kakvi su tek ovi koji se vide :roll:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 221 postova
  • Lokacija: Toronto, Canada

Ja sam od pocetka svoje moto-vozacke karijere ucio sebe da nikad ne vozim preko zebre. Kasnije je to preslo u naviku i dok vozim, bilo da je kisa ili suvo, po navici prolazim izmedju linija zebre.

 

Inace sam imao par neprijatnih situacija pre nekoliko godina sa zebrom. Prvi put sam bio na Vespi, napolju suvo a preko zebre je bilo malo peska, samo sam prosetao levo desno i uspeo da ostanem na tockovima. Drugi put sam bio na Transalpu, kocio na crveno i proklizao preko pesackog. Srecom sam bio skoncentrisan i pustio prednju i zakocio lagano zadnjom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 21 postova
  • Lokacija: Beograd
Koliko sam ja shvatio' date=' postoje tri tehnike oznaèavanja saobraæajne signalizacije na kolovozu u Beogradu. Prva je ono farbanje, koja je kriva za Dragišin pad i Švabino proklizavanje. To je klizava varijanta. Druga varijanta je lepljenje bele mase na asfalt, i to se radi uglavnom na novoasfaltiranim kolovozima, primer je Nemanjina ulica i potez od nje pa uzbrdo ka skupštini... Prepoznaje se po "pokidanim" delovima jer mas anije otporna na grebanje. Treæa varijanta je ono što rade u poslednje vreme a to je izlivanje oznaka pomoæu neke bele mase. Masu mešaju, koliko sam ja uspeo da shvatim, sa kvarcnim peskom, te ona pruža trenje koje u nekim sluèajevima prevazilazi trenje na odreðenim delovima asfalta. Kao da vozimo po šmirgli. Vrlo dobro deluje noæu jer sjaji skoro kao registarska tablica, ali mi se èini da zahteva održavanje, odnosno èišæenje i pranje.

 

najlzli[/quote']

 

Jea brate.Ti si otprilike jedini koji je nesto nabo vezano za temu.

To antiklizno zvuci dobro mada nesto slabo nailazim na te prelaze.Menjam gume ovih dana jer ipak mislim da je nemoguce da je ova putarska gungula sebi dozvolila da padne tako nisko da ih neko tuzi zbog neodgovarajuce farbe.Malo je degute,a?

Ako se isto desava i sa ganZ novim gumama ondaK cu da se obratim raspolozenim ljudima sa foruma i sire da im jebemo nanu naninu pored svih ostalih sranja koje srecem svaki fuckin' dan iliti day (sto bi rekli staaaari grci).

pokiso sam malopre iako sam obecao da necu po kisi,Sta ces ,muka naterala...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 548 postova
  • Lokacija: Novi Beograd
  • Motocikl: Malaguti Madison s200
Treæa varijanta je ono što rade u poslednje vreme a to je izlivanje oznaka pomoæu neke bele mase. Masu mešaju' date=' koliko sam ja uspeo da shvatim, sa kvarcnim peskom, te ona pruža trenje koje u nekim sluèajevima prevazilazi trenje na odreðenim delovima asfalta. Kao da vozimo po šmirgli. Vrlo dobro deluje noæu jer sjaji skoro kao registarska tablica, ali mi se èini da zahteva održavanje, odnosno èišæenje i pranje.

 

najlzli[/quote']

 

Potpuno ispravno, stim sto se ova varijanta lako prepozna po tome sto je izdignuta od asfalta za nekih 3-5 mm..;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Braćala..., 2179 postova
  • Lokacija: Beograd, Lion
  • Motocikl: Honda CB750F 1981
Ja sam od pocetka svoje moto-vozacke karijere ucio sebe da nikad ne vozim preko zebre. Kasnije je to preslo u naviku i dok vozim' date=' bilo da je kisa ili suvo, po navici prolazim izmedju linija zebre.[/quote']

 

Ciljaj "crno" i nema glava da te boli :wink:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 21 postova
  • Lokacija: Beograd

mala samokritika posle svega.

Nisam rekao da imam offroad gume i da bude crnje dosta matore.kad smo vec kod toga kakva su vasa iskustva o roku trajanja bez obzira na predjene kilometre ili pohabanost guma.

Dakle,(drzimo se teme valjda)rok trajanja offroad guma (u mom slucaju to su neke bridgestone) i to...bio sam jasan.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja