markone 456 Napisano Novembar 27, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Garmin uređaji su po pravilu višejezični. Oni koje možete kupiti od ovlašćenih distributera u Srbiji imaju i prevod na srpski jezik. Prevod se ne odnosi samo na grafičko korisničko okruženje već i na glasovne poruke koje navigacija izgovara u toku navigacije. Glasovne poruke su i najvažnije jer u toku vožnje se vrlo malo gleda u GPS, uglavnom se slušaju njegove sugestije. Ako vaš GPS uređaj nema prevod na srpski paželite da ga napravite ili makar ako hoćete da napravite drugačije zvučne poruke od onih koje su već ugrađene u njega, na internetu možete naći nekoliko alata koji će vam to omogućiti. Garmin uređaji koji podržavaju glasovne poruke u sebi sadrže datoteke sa zvučnim zapisima. Svaki jezik, ili varijanta jezika je sačuvana u jednu datoteku sa nastavkom wpm. Ovu datoteku ne moete direktno menjati već su vam potrebni dodatni alati. Garmin je pre nekoliko dana objavio Garmin Voice Studio, alat za pravljenje zvučnih poruka za Garmin uređaje. Ono što je neobično za njega je da je potpuno besplatan. Alatka je prilično funkcionalna i jednostavna za korišćenje. Direktno u njoj kreirate poruke, snimate ih i šaljete na svoj GPS. Izrazi su već pripremljeni, vi samo treba da izaberete svaki od njih i snimite odgovarajuće zvučne poruke. Poruke možete snimiti direktno iz programa preko mikrofona na računaru, ili učitati već snimljene datoteke u WAV formatu. Program omogućava i jednostavnu funkciju za odsecanje viškova sa snimka. Kada ste podesili zvučne zapise za svaki izraz, povežite GPS uređaj na računar, ikliknite na dugme Send to GPS i prođite uobičajenu proceduru za izbor uređaja i slanje podataka na njega. Nakon što je datoteka poslata, novi jezik će se pojaviti u izboru jezika na GPS uređaju. Program je kompatibilan sa modelima: aera, GPSMAP 620 i 640, nüvi 200 serijom, nüvi 205 serijom, nüvi 500 serijom, nüvi 700 serijom, nüvi 705 serijom, nüvi 800 serijom, nüvi 1200 serijom, nüvi 1300 serijom, nüvi 1400 serijom, nüvi 1600 serijom, nüvi 5000 i zūmo 660. U originalu, program može da napravi jezičku podršku samo za nekoliko jezika, među kojima naravno nije i srpski. Da biste mogli da napravite srpsku varijantu jezika, uzmite datoteku Srpski.vxml i stavite je u direktorijum C:/Documents and Settings/All Users/Application Data/GARMIN/VoiceStudio/data/vxml. Nakon toga će se u izboru jezika pojaviti i srpski jezik. Program Garmin Voice Studio možete preuzeti sa garminovog sajta . Original source: Peđa Supurović, beležnica » Garmin Voice Studio – Промените глас својој Гармин навигацији 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lisinac 93 Napisano Decembar 21, 2010 U prolazu, 54 postova Lokacija: Београд Motocikl: Мønsтеr 620 i.e. Prijavi odgovor kao problematičan Dobro su se setili. TomTom ima fenomenalne glasove poznatih na engl Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 456 Napisano Decembar 24, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2428 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Dobro su se setili. TomTom ima fenomenalne glasove poznatih na engl Kako to misliš? Informaciju sam preneo sa linka koji sam priložio. Original tekst je iz januara ove godine. Ne znam za Tom Tom, ali ovde se radi o softveru sa kojim sam možeš da napraviš glasovno navođenje. Znam momka koji je devojci poklonio Garmin uređaj za rođendan, ali je pravi poklon u stvari bio njegov glas za navođenje Ne znam da li joj se poklon dopao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...