Jump to content

Moto Zajednica

Piaggio Skipper 125

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova

Pozdrav,bajkeri...

Imam problem otisao je regulator napona za Skuter Piaggio Skipper 125 2T 1994 godiste

Regulator je 12v 24 Ampera ,7 zuba prikljucak.

Nasao sam jedan za 96eur,ali trenutno nemam novac,da li moze nesto drugo da pasuje,video sam jeftinije regulatore.Pozzz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6570 postova
  • Motocikl: konzerviran

Modeli Piaggio skutera koji imaju regler po vrednostima identican tvom skuteru su Hexagon i Typhoon 125.

Hexagon ima jednu crvenu zicu vise,Typhoon je potpuno identican.

Ne znam odakle ti tih 24A.

Alternator bi trebalo da daje od 27 do 31V (ac) na 2000 obrtaja,a regulator (regler) na istih 2000 daje 8,5A

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Povećanjem broja obrtaja srazmerno raste naizmenični napon sa alternatora a samim tim i struja koju daje. Max struja je ograničena debljinom žice namotaja alternatora i jačinom magnetnog polja koje stvaraju obrtni magneti.

Obično je to kod većine motora oko 40 ampera max

• U prolazu, 2 postova

bajkeri,imam jedan problem sa piaggio skipperom 125 4t ,kada je hladan pali bez problema ali kada je vruć nece da upali nikako ,tek kad se ohladi onda upali,ako neko moze da pomogne ,hvala unapred ovaj problem me muci 2 godine

• Uvek moze bolje., 614 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX6R

bajkeri,imam jedan problem sa piaggio skipperom 125 4t ,kada je hladan pali bez problema ali kada je vruć nece da upali nikako ,tek kad se ohladi onda upali,ako neko moze da pomogne ,hvala unapred ovaj problem me muci 2 godine

Meni se cini da je elektricni saug u pitanju, kako ti se krece potrosnja ? Da nije malo veca ?

• U prolazu, 2 postova

Meni se cini da je elektricni saug u pitanju, kako ti se krece potrosnja ? Da nije malo veca ?

nisam obraco paznju ali on ne dobija struju na bobini kad se ugreje,da nije kompjuter crkao ?

• Zainteresovan, 641 postova
  • Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250

Pozdrav,bajkeri...

Imam problem otisao je regulator napona za Skuter Piaggio Skipper 125 2T 1994 godiste

Regulator je 12v 24 Ampera ,7 zuba prikljucak.

Nasao sam jedan za 96eur,ali trenutno nemam novac,da li moze nesto drugo da pasuje,video sam jeftinije regulatore.Pozzz

Piaggio je malo komplikovan sto se tice reglera jer kod njih regler pored standardne uloge reglera ima jos namena tako da neki uni regleri dolaze u obzir ali uz dosta prepravke.Radio sam par puta takve prepravke ali je to bas puno posla a jos vise razmisljanja znaci treba dosta vremena i znanja.Najbolje ti je da nadjes original makar i polovan.Ako ces vec da budzis ne pocinji ako si slab sa elektrikom,ovaj sto je na njemu ima izvode za napajnje sauha,grejac karba,ventilator hladnjaka(ujedno i punjenje aku) i izvod za lampu indikacije punjenja.

• Svrati ponekad, 354 postova
  • Motocikl: RSV 1000,R6,Fiat 126-GSXR1100r,CBR1000 streetfight,GSXR1100R.GPZ600R

imam ja delove za skiper ako vam treba 064/266-93-76limeni...

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: piaggio typhoon

imam piaggio typhoon 125ccm nece da mi upali kupio sam novu svecicu i ponovo nece, a pusta gorivo u stublinu i svecicu natopi gorivom. moze li neko da mi kaze u cemu je problem ?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja