Rusty Pera 528 Napisano Novembar 26, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Juče popodne krenem kolima sa posla i svratim do bakalnice, potrpam kese na prednje sedište i krenem kući, dakle dve ulice niže niz Vojvode Stepe i na uglu Triše Kaclerovića i Ranka Tajsića stoje kerovi i zevaju ko nema pojas,mašu mi da stanem. Tačno su iskusnim okom sokolovim videli da nisam vezan. Zaustavim, znam šta je u pitanu i izađem iz kola. Pandur (zatupasta faca, smeđa kosa) mi objašnjava zašto sam zaustavljen, ja mu kažem ok, znam, samo vi radite vaš posao i pišite. Kriv sam jer nisam vezao pojas, bio sam u bakalnici i u praktičnom smislu sam samo seo u kola da ih preparkiram u ulicu iznad i eto vas, sada mi sleduje kazna smrti streljanjem, kazneni poeni...Na to me ovaj pogleda preneražano, i poče da mi drži predavanje kako je u pravu, i to traje...Slušam budalu ispranog mozga, gledam niz ulicu i vidim našu braću rome kako nailaze na šasiji olešenog renoa 4, bez svetala, kabine, registarskih tablica zimskih guma, prve pomoći, sajle za vuču, vezanog pojasa, vozačke i saobraćajne dozvole. Drugi pandur kolega ih posmatra kako prolaze i ne zaustavlja ih! Tu popizdim u trenutku i prekinem predavanje ovom zatupastog i pitam ga: zašto niste zaustavili ove što prođoše maločas? Nemaju pojaseve, kabinu, tablice, svetla, nemaju ništa! I tu pandur mudro ćuti, i krene da mi objašnjava kako im ne mogu ništa. Ali ništa jer ti romi nemaju nikakve papire pa čak ni ličnu kartu i ne znaju šta da rade sa njima jer ne mogu ništa da im napišu! I jebote, počinje da mi se mrači i ja kažem panduru da verovatno ja nisam normalan jer imam normalan auto, registrovan, tehnički besprekoran, vozačku dozvolu i saobraćajnu dozvolu, svu potrebnu opremu i da bi trebalo da i ja vozim onakav krš i namažem se imalinom pa da me ne diraju! Zatupasti lik me pogleda blago teleće i vrati mi papire sa uredno popunjenom uplatnicom na 5.000. din i kaže: do viđenja gospodine, upališe kola i odoše. Dakle: kupiti rešo 4, skinuti kabinu i zavariti korpu pozadi, navariti sedišta napred i namazati se imalinom i vozi miško, panduri ti ne mogu ništa! 27 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4805 Napisano Novembar 26, 2010 Ne silazi, 5564 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dobro poznati metod nase policije... ili kupi R-a divljaka, za 2 soma, tablica ti ne treba, cak ni ispod repa, naravno nema potrebe da stajes, jer "ionako ti ne mogu nista"...i pokazi svima da je to sistem vrednosti koji promovise nasa "narodna". 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1968 Napisano Novembar 26, 2010 Vlasnik sajta, 5376 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Slika i prilika danasnje Srbije. Imamo neke zakone koji su uglavnom prepisani iz Evrope, ali specijalno kastomizovani 'po naski', tako da su u tim zakonima ostale samo obaveze gradjana prema drzavi, a od prava ni p. Imamo te neke zakone koji selektivno resavaju probleme na nacin na koji to odgovara vlasti, a nista od sistema koji ce resiti CEO problem. Znam da za taj sistem treba dosta vremena i ponajvise volje za se problem resi. Ta volja je u stvari najveci problem. Na zalost, o kulturi i mentalnom zdravlju nacije ne brinu odgovarajuca ministarstva iz vlasti, vec se to samo i neuko formira iz skupa pojedinaca koji cine narod, pa kako bude. Sada je samo na nama kao pojedincima zadatak formiranja kulture naroda, zato treba da izdrzimo u teznji da se ponasamo kulturno i civilizovano, iako to sve ide preko nasih ledja i dzepova. Ako od toga odustanemo, dobili bismo divlji zapad na ulicama i u nasem zivotu, na zalost... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Novembar 26, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Pa baš tako, to je sistem vrednosti. Bitno je da te pandurčine love za pojas ili fluo prsluk, rezervne sijalice i pune državnu kasu ili svoje džepove. Kada se ovo desi ko normalan ne bi podivljao. Prosto me teraju da uzmem takav krš ili nekog divljaka bez tablica i vrtim krugove oko kerova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Novembar 26, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Trebao si crvenu da im das..nisi imao pojas.. Pre neko vece, iznad pilenceta podno dimnjaka stoje nekoliko momaka u teget uniformama..kao iz interventne.. Mase onom crvenom bakljom..dobroveCe-dobrovece.. Dokumenta..blabla..cime se bavite? gde ste krenuli? ..a zatim jel znate da ste obisli autobus u stanici? Pritom ne primecuje nevezan pojas, spominje 50000 kaznu, osvrce se oko sebe kao lopov i da skratim..na kraju mi kaze: ima nas trojica, stavi u saobracajnu! Stavim crvenu..a dve mi stoje bas za takve situacije u dzepicu od novcanika i produzim dalje. dovidjenja prijatno.. onda se mislim ma imao je samo blok..klasicne zickare ali posto sam upravo izasao iz Balansera sa klopom i pivom u stomaku cinimi se da sam dobro prosao? Samo sto je stupio novi zakon, kod zelenjaka u rano jutro sam naduvao 0.52.. tu nisu imali razumevanja..dve patrole su stajale i kamera iznad.. U G. Vucica posle skretanja za Bacvansku u zbunju cesto cuce dva drota.. iskacu i zaustavljaju dostavna vozila i one koji obidju bus ispred nikolasa.. E sad kakve ce srece biti ko tog dana..to valjda od polozaja zvezda zavisi, a voziti 100% po pravilima..nema sanse.. Ili mozda ima? 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Novembar 26, 2010 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Lepo si napisao.. mislim da je najbolja varijanta da kupis ti taj Reno od Roma, ostavis sva dokumenta kuci i lepo picis kroz grad. Cak i da im svirnes kad prolazis, ako Reno nema sirenu, uzmi onu rucnu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Novembar 26, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Nije vredelo da mu gurnem crvenu jer vidim da su maksimalno zaglupljeni u jurenju norme za naplaćene kazne. To je onaj blago teleći zatupasti pogled pandura koji bi mi verovatno oprostio prekršaj da smo iz istog sela ali jebi ga, rodila majka sina da bude ili pandur ili motika bato, pa ti vidi. A setih se da imam fotografije od januara ovde godine koje sam napravio iz kola sa sličnom situacijom u Bul. Vojvode Mišića, sa ganci lešinom na koju su natovarili kabinu od Dijane, na čijem gepaku sede dvojica i još jedan napred, koji upravlja "motornim vozilom". Vozili su žutom trakom celom dužinom bulevara i prošli raskrsnicu sa Ruskom ulicom gde uvek stoji pandur i lovi za žutu traku. Naravno, nije ih zaustavio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Novembar 26, 2010 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da pazaris tu Dijanu i sa malo truda i ona moze da bude u "voznom" stanju i eto tebe i zutom trakom i bez ne vezanog pojasa ma sta god hoces Salu na stranu, panduri, a ni drzava nece da se bakcu oko Roma jer znaju da tamo nema nikakve vajde, nema tamo para matori 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemir 226 Napisano Novembar 26, 2010 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan skraticu moju verziju... raspravljali smo se 10 minuta, pandur i ja... posle tih 10 minuta pita on mene "pa dobro shta bi ti sad da ja radim", ja kazem opomeni me usmeno on odgovara "a gde sam tu ja"... e a moj problem je bio shto nisam poneo novchanik, krenuo sam da preparkiram i zakljucham motor da prenoci... bio sam kriv, marfi me odrukao... da sam imao novchanik mnooooogooo manje bi me bolelo, a ovako je bash bash bolelo... nauchio sam lekciju... mada kazu pametan se na tudjim greshkama uchi... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Novembar 26, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da pazaris tu Dijanu i sa malo truda i ona moze da bude u "voznom" stanju i eto tebe i zutom trakom i bez ne vezanog pojasa ma sta god hoces Salu na stranu, panduri, a ni drzava nece da se bakcu oko Roma jer znaju da tamo nema nikakve vajde, nema tamo para matori Ne može matori dijana da se sredi za jeftine pare, prošlo je to vreme. Moj najomiljeniji auto svih vremena je upravo Citroen 2CV6, odnosno spaček koga sam vozio do pre 4. godine i prodao jer je bilo gotovo nemoguće doći do delova. Limarija i šasija kada mu propadnu moraš da praviš novu a limar koji treba da ti uradi krila i kabinu mora da ima ruke violiniste. A upravo su naša braća romi krali te automobile od nekih mojih kolega koji su za njih uložili preko 3.000 eur na sređivanje. Jedan je nađen na starom sajmištu, odnosno to šta je nađeno je bila samo šasija sa motorom i prednjim sedištima a navodno ga je ukrao maloletni ganci kome nisu mogli ništa. A taj automobil su mesecima vozili po gradu, dakle ukraden i nikome od pandura nije palo napamet da ih zaustavi već su ih posmatrali sa simpatijama i tolerisali potpunu anarhiju. A video bih u EU da li bi ih zaustavili, uhapsili, oduzeli vozilo. Ali Srbija nije EU, ovde te svi cepaju po džepu kako stigneš. Od monopoliste u samoposluzi do saobraćajne i komunalne policije. Kada vide da si sa druge planete, odnosno ganci bez lične karte mogu da se uhvate za uši i igraju. Dakle tu je suština nefunkcionisanja sistema i koliko ustvari nekoga boli patka, nego otimaj kintu tamo gde možeš, pa ko se zakači taj je majmun. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MajorSoul 141 Napisano Novembar 26, 2010 Ducati Power, 813 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 Super Adventure S :) Prijavi odgovor kao problematičan Znamo mi obojica gde zivimo i sta moze, odnosno sta ne moze da se uradi.. Meni licno je mnogo zao sto nam je ceo sistem srozan i sto jos uvek guramo sve po starom. Realno ako hocemo nesto da promenimo, moramo svi da se menjamo, ne samo drzava, znaci totalni preokret da napravimo. Ima jedna divna anegdota od pokojnog gdina Djindjica i ide nesto ovako: Zoran Djindjic posetio neku propalu fabriku.Radnici mu pokazuju zardjale masine i govore mu kako nisu primili platu 2 godine...U jednom momentu je primetio sat na zidu koji ne radi i rekao im : "Pa dobro ljudi zasto ne radi ovaj sat....pa bar on moze da radi" eto mislim da shvatas poentu.. ako svako od nas uradi nesto i promeni bar jedan deo, onda ce i drzava biti prisiljena da se menja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Novembar 26, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Jeste Đinđić, sećam se toga sa satom i čovek je bio potpuno u pravu samo što to netje da može tako u zemlji Srbiji. Objasni ti seljaku da se ne ulici ne pljuje, da se đubre baca u kantu za smeće a ne kroz prozor, objasni kamiondžiji ili traktoristi da ne sme da izlazi na put sa blatnjavim gumama jer time ugrožava moju bezbednost kada sam na dva točka. Ako to hoćeš da promeniš, onda se uvede zakon, ali zakon čija primena neće biti selektivna (dakle u mom slučaju ganci-ništa, ja 5.000 i dva kaznena boda zbog pojasa a trebalo je da im jebu kevu ) i to je ono zbog čega mi se pomračilo. A plus što se tradicija pandurskih sačekuša ovog tipa nastavila uz primenu novog ZOBS-a, dakle lov na deonicama gde su besmisleno mala ograničenja, kobajagi radovi na putu. Eto prošle godine su kod kuće cveća pravili proširenje za autobusku stanicu i stavili znak za radove i ograničenje 40. Radovi završeni a znak je tu stajao još bar 6 meseci, a par stotina metara dalje panduri u sačekuši. E to ti je Srbija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponoćni jahač 1912 Napisano Novembar 26, 2010 Drug član, 981 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Evropski zakoni, BALKANSKA PRAVILA! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4280 Napisano Novembar 26, 2010 Ne silazi, 6619 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam skoro "okršaj", isterivo tip prednost u prestrojavanju sa Mostarske Petlje ka Topčiderskoj Zvezdi, ja na skuteru, normalno da sam prikočio i pustio ga ispred sebe i kad sam prolazio, on otvara prozor i drži mi "predavanje". Odgovaram da nije u pravu i da me je ugrozio, kad on ajd da zovemo muriju, reko ajd i stanemo na sledećem ćošku. Izađe klinac iz auta ode iza skutera sa mobilnim i diktira moj broj i kao, prošao je na stop. Reko daj ti meni da ja pričam sa tim s kom razgovaraš, jok, sede u auto i kaže, ja sam policajac van dužnosti i doći će ti kazna na kuću i ode. Ej, ljudi, za ne verovati, a on u prekršaju i to više puta plus pokušo da me obori u civilnom autu. Ja ne znam više šta se dešava sa nama. Pod hitno uzimam kameru.Očigledno su zakoni popstali slobodna inspiracija za sve i za svakoga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
P.S. Dzon 108 Napisano Novembar 26, 2010 Svrati ponekad, 241 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW f650gs / Suzuki gs500e Prijavi odgovor kao problematičan Mene su u nedelju zaustavili na izlazu iz Arilja (bio kod tetke na slavi,popio casu 200gr vina pred polazak)i za divno cudo, nisu me nimalo gnjavili. Pandur pogledao vozacku, video polozenu A kategoriju i samo mi rekao:"polozeno za motor?", ja rekoh "DA" i to je to dovidjenja i srecan put (mora da i on vozi motor )! Inace bio sam kolima... Ima i njih da su OK, ali ih je vise naopakih! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Novembar 26, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je nekako zao polozaja igraca rome.. Ovi sto teraju dijane ili motokultivatore su otprilike u lambordziniju ili jaguaru za nase uslove..prevazisli su kolica i bicikle i idu na benzin..iz kantice doduse..ali nije njima lako i ne bih se voleo naci u njihovoj kozi ni minuta..malterne su kao crvenokozci na Divljem Zapadu.. Neko mora da skuplja sekundarne sirovine..ionako maltene sve bacamo..oni sortiraju, ponesto prodaju i od toga hrane puno usta.. Tuga i bluz.. Jos koja godina..i docice se u neki kakav takav red.. uz pomoc kamera, presretaca, podmetaca..obavestaca i odasiljaca.. Ma stavljace nam na glavu obavezni slem.. pomislis da napravis prekrsaj..vec ti stize cestitka.. ili nedaj boze po obavezan automatski intermodularni sa tekucim racunom povezan gps Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Novembar 26, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Strahovito me nervira što se upravo dešava ono šta sam i očekivao kada se uvede novi zakon i više kazne. Policija vreba vozače za sitne prekršaje na svakom koraku i po pravilu su to mesta na kojima je besmisleno ograničenje brzine i niko ga ne poštuje, ili kljucaju u rutinskim kontrolama pa ti onda traže prsluk, pribor i slične stvari da bi ti pisali kaznu. A ludaka koliko hoćeš i to onih pravih koji ozbiljno ugrožavaju tuđe živote samoubilačkom vožnjom. Eto Ibarske magistrale- da organizuju civilne patrole do Užica i nazad, mislim da bi za jedan dan pohapsili i strpali u zatvor bar njih 20-30. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rusty Pera 528 Napisano Novembar 26, 2010 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: Belgrade Prijavi odgovor kao problematičan Meni je nekako zao polozaja igraca rome.. Ovi sto teraju dijane ili motokultivatore su otprilike u lambordziniju ili jaguaru za nase uslove..prevazisli su kolica i bicikle i idu na benzin..iz kantice doduse..ali nije njima lako i ne bih se voleo naci u njihovoj kozi ni minuta..malterne su kao crvenokozci na Divljem Zapadu.. Neko mora da skuplja sekundarne sirovine..ionako maltene sve bacamo..oni sortiraju, ponesto prodaju i od toga hrane puno usta.. Tuga i bluz.. I tako, da bi prehranili svoju porodicu ukradu po neki reno 4 ili spačeka kao mom drugaru iz bloka 70 koji je za sređivanje tog vozila dao preko 3000 eura, onda ga odvezu na staro sajmište kod izvesnog Murata koji mu iseče kabinu sekirom i brusilicom, pa se tako neometano voze po gradu i uživaju simpatije građana. Tako ih jednom vidim dok sam vozio spačeka kako mi odmeravaju auto a znam da voze ukradenu dijanu za kojom neko plače i došlo mi je da ih raznesem zoljom sve sa sakupljenim sekundarnim sirovinama, kada već panduri neće da rade svoj posao. I sada će neko reći da sam rasista ali je reč o nečemu drugom: krađa vozila je krivično delo, kao što je i vožnja bez dozvole neregistrovanog i tehnički neispravnog vozila težak saobraćajni prekršaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Novembar 26, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Kradu druze i oni sa kravatama..sa akt tasnama..opeglani i obrijani.. kradu se i golfovi i mecke..komadaju i prekucavaju.. Svasta se oko nas radi..samo dal nas to dotice.. ili ne.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada185 57 Napisano Novembar 26, 2010 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Black Adder F4isport Prijavi odgovor kao problematičan Evropski zakoni, BALKANSKA PRAVILA! Zao mi je sto nisam proletos slikao gancije u dijani kako u kontra smeru voze preko nadvoznjaka na Cukaricoj Padini. Prvo sam bio besan sto ih nisam slikao, al opet ko i da bi nesto postigao. A onda sam se najezio i zamislio sta bi bilo da neko motorom isao i naleteo na njih. Izginuo bi ko Mancester i nikom nista jer je udario u duhove u pravnom smislu. Joj zemljo nasa lepa sto te vode takvi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola-Pera 236 Napisano Novembar 26, 2010 Drug član, 1030 postova Lokacija: Sopot Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12 Prijavi odgovor kao problematičan Da se nadovezem na temu,moje iskustvo sa policijom. Prolazim motorom i vidim da su zaustavili neke klince iz kraja,stajem i pitam sta su napravili. Odgovara mi da ih je zaustavio jer nemaju kacige.U tom trenutku prolazi postar na Tomosu.Pitam ga sto njega ne zaustavi kada ne nosi kacigu a on odgovara "Pa to je postar". Naravoucenije,postari ne moraju da nose kacige,zato predjimo u postare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxxa 303 Napisano Novembar 27, 2010 侍, 671 postova Lokacija: Булбулдер Motocikl: Honda XRV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Немој браћу Роме да кривиш Ево ти мали "how to" ако се одлучиш за мазање ималином http://www.youtube.com/watch?v=zjX8l46rWEE&feature=related Иначе, сувише је причати о полицији, има их добрих, ја доста путујем службено по Србији и у последње време возим к'о с*сица јер ми све паре одоше на чашћавања... Али као што рекох има добрих људи, мада је за сада макар у мом случају 5:1 за бед-гајсе 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bane-shadow 9 Napisano Novembar 27, 2010 U prolazu, 31 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Samo kod nas čovek može da napravi očigledan prekršaj tj.ne veže pojas, i da sebi za pravo da panduru drži predavanje. E stvarno je Srbija zemlja ludija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Novembar 27, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Meni je cak i postalo smesno kad vidim pandure na raskrsnici,jedan ostaje da lovi na putu,a 2-3oica idu na narucuju pljeske . A jel neko cuo za postavljanje kamera(stubice su vec postavili)od lazarevca prema ljigu na magistrali(mozda i dalje nisam obracao paznju) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
samo_citam 3 Napisano Novembar 28, 2010 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan jesi vozio bez pojasa - kriv si plati a cigane kako bi ti resio? alo covek, oni ne postoje u sistemu, jedino da ih sve koliko ih ima deportuju... negde ili da ih skoncentrishu u nekom kampu za koncentraciju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...