Sava_R 1 Napisano Novembar 18, 2010 U prolazu, 16 postova Lokacija: Vrbas /Vojvodina/RepublikaSrbija Motocikl: MZ ts 250 i Vespa Piaggio 125cc Prijavi odgovor kao problematičan DRUGARI SERIJA ES JE KAO I SVI MZ MOTORI -PRAVI ,NO ZEZA GA STRUJA DINAMA I OSTALA PRATECA SKALAMERIJA .Resio sam da ugradim magnetno bez platina ,ali kako ugraditi daliste pravili drugi konus , kao nailazi i koliko magnet na radilicu ,jer koliko ja vidim da je konus magnmeta uzi [ imam iskrino palenje 12v-90w], mozda gresim .Molim vas koji ste to uradili ako moze vasa uputstva mozda neki crtez da nelutamo puno , pa da ozdravim ovog lepotana - sad vec deku koji je jos vitalan i zeljan da ga vozim na skupove .Vozio ga je cova koji prvo izadje da vidi da nece mozda kisa ili sl.Kilometraza mu je prava i kaze 29000km za sve ove godine-molim pomoc pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 18, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Na MZ-u je u principu struja dobra ako je sve povezano kako treba. Normalno, ko i na svakom drugom vozilu pojedini elementi mogu da se pokvare u toku rada ili da propadnu od starosti. Dobar elektricar pronadje kvar, zameni delove , ocisti kontakte i sve opet radi kako treba. Ako vec zelis da unapredis svoj motor sa elektronskim beskontaktnim paljenjem, to radi Joska sa foruma ( iz Temerina je ). A ako zelis i da dinamo zamenis magnetom i kompletnom elektronikom, to potrazis na ovoj adresi : https://www.powerdynamo.biz/shop/show_product.php?products_id=522&SESS=i23cjo8voe6p2iepq59kuajtf5f6dboa Sve je vec predvidjeno za montazu na motor ( sraf na sraf ) , al i kosta 240 evrica ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Novembar 20, 2010 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan ja sam to vec sredio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...