Jump to content

Moto Zajednica

KLE spuštanje,kako i šta..?

Recommended Posts

• prisutan, 1119 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Definitivno uživam u vožnji Klempe ali me grad satra,zbog moje nemalog rasta od 1.70m,žive vage!! :moto3: Ali definitivno planiram mjenjat dog bouns,odnosno produžavati iste! čak sam našao i nešto preko neta,sa sve oprugom!!

Sad me interesuje način na koji se to mjenja,pošto znam da se i viljuške propuštaju za onoliko koliko se spusti zadnj kraj!? E sad me još interesuje postupak sveg tog rada,ako je neko to radio i vrlo mi je važno dali to utječe na ciklistiku motora ili još na nešto za šta ja pojma nemam!! hvala vam na savjetima unaprjed!!! :zdravo:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• prisutan, 1119 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

pa ovoliki forum i nigdje odgovora,savjeta,ništa....,ako sam pogrješio temu neka administratori prebace gdje treba...,dajte majstori,mehaničari,neko....!! :zbunjen:

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

možeš sa dogbonovima, a kolko sam pročitao imaš opciju štelovanja amortizera zadnjeg (kažu ljudi do 5cm pa ako je tako to bi ti rešilo problem) uz eventualno snižavanje sedišta... prednje vile spuštaš tako što na trougovima popustiš štrafove koji stežu vile i popustiš koliko ti treba...

probaj prvo sa štelovanjem pa ako ti ne odgovara tek onda pogledaj dogbonove pošto za njih moraš da rasturaš ceo zadnji deo oko amortizera ...

• prisutan, 1119 postova

hvala ,to mi je prva opcija,neko mi reče da otpustim na najmekši ovjes,gdje ce se motor najviše izdignut,ali kad sjednem ce potonut,pošto je na najmekšem podešavanju??

koliko ti fali da ti obe noge budu na zemlji kada sediš... prethodni vlasnik mog motora je bio možda tvoje visine, je skinuo sa sedište jedno 3-4cm... pošto nisi težak nećeš provaliti da je neudobnije ;)

• prisutan, 1119 postova

ja sam vrhovima prstiju na zemlji,sjedište je vec sređeno kod Bobana iz Zemuna i mislim da ga je i on spustio za nešto!! visok sam tačno 1.69 u čizmama 1.70m,svee je ok kad nema šahta,ulja,rupe,udubine,brda a trebam da stanem okrenem se.....,sve ostalo je vjetar u kosikoje nemam!!;))

ako si sedište već sredio probaj sa tim amortizerom a ako ne dogbonovi rešavaju stvar (ja sam gledao jel ima ljudi koji voze ST a gledali bi da ga spuste malo) stim što čini mi se ako je duža dogbone onda je motor viši a ako je kraća onda je niži ...

jbg nema za KLEa al mislim da mož da se napravi...

http://www.lustracin...ering-kits.html

Imaš i ovde nešto o tome

ADV Rider

Alt - how has it been? I took a DR650 for a test today and tomorrow I'm taking the wife to look at the KLE500. I must admit I like the look and feel of the KLE over the DR - but at the end of the day - my wife will decide based on comfort (which really means confidence) and the ability to place her feet on the ground.

While the DR can be factory lowered - the KLE can also be lowered 35mm by changing the dog bone underneath - plus if needed, the seat can be shaved as well.

http://roadstarclinic.com/content/view/97/128/

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

...stim što čini mi se ako je duža dogbone onda je motor viši a ako je kraća onda je niži ...

Obrnuto, duža koska niži zadnji kraj i kraća koska višlji zadnji kraj.

Ovo je jedini način na koji se zadnji kraj diže i spušta. Ako ugradiš dužu kosku treba i na trouglovima da spustiš prednji kraj.

te dogbonove možeš da kupiš al moj ti je savet pre da ti neko napravi ili na jet cuteru ili neki majstor na strugu... e sad koje dimenzije treba da budu možda je najbolje da izmeriš dužine i baciš na papir

• Zainteresovan, 648 postova
  • Motocikl: AFRICA TWIN RD 03

1. opcija

Iscupamo ti noge iz kukova i stavimo odg. Adaptere i samim tim produzimo te za 5-7 CM :lol:

2. Opcija

Ugradimo nosac za Vrecu cementa umjesto top casea pa KLE posto je natovaren ima da bude spusten non stop

3. Opcija kupis nizi motor jebo te KLE :lol:

4. Opcija

Ne diraj nista

• Podržavam 2

• Drug član, 1473 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

A radi li opcija da kupis one cipele sa djonom od 7+ cm??? Moj ortak ih nosi imidza radi, ali stvarno dobro vrse posao povecanja tvoje visine. (ako nece Muhamed bregu...) :takoje:

• prisutan, 1119 postova

ma jok,necu da ispadam budala,ili cu nesto mehanički sredit da spustim motor ili cu voditi borbi u dalje,problem je samo grad!! a ja gledam da izađem iz grada sto prije,tako da cemo da vidimo nesto!! :lol:

• Svrati ponekad, 128 postova
  • Motocikl: KLE 500

Ja sam u slicnom procesu kao ti, medjutim ja zelim da dignem KLE-a

ne zato jer sam mnogo visok, vec prvesntveno da bi odigao motor od zemlje zbog boljih offroad preformansi.

Na ovom sajtu mogu da se poruce kitovi za dizanje i spustanje, medjutim cena postarine je 18eur za nase krajeve pa je to malo smor, verovatno za te pare mzoes naci nekog da ti napravi i ovde.

http://www.bikefarmmv.de/EN/tail-riser/zeige_artikel.php?fid=206146

• prisutan, 1119 postova

e hvala odlican sajt ima i da se podize i da se spusta fazona! za sada sam izgleda otkrio da se moze spustiti i na opruzi dosta! juce sjeo na kle-a koji je nizi od moje strvine,i odmah mi jedan dugacki osmjeh zaparao licem!! ma znao sam da ne moze da se pravi tako visok motor!pa japanerosi su niski!! bit ce svasta jos!! KLE-mpo suvereno vlada klasom light endura!!!! :takoje::moto3::care:

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Treba prvo pogledati na kojoj rupi u ramu stoji zadnji amortizer, posto ima 5 rupa, za 5 razlicitih nivoa visine kompletnog zadnjeg kraja.

Meni izgleda kao da je Kawasaki ostavio mogucnost spustanja/dizanja zadnjeg kraja, bez potrebe za zamjenom dogboneova, samo izvrtanjem gornjeg srafa koji drzi amortizer i ubacivanjem u drugu rupu.

• prisutan, 1119 postova

Naravno Svešteniče novi pokloniče sekte KLE-a 500,još samo malo i napravit cemo pravog vjernika od tebe!! Sredit cemo to cim rjesim ovu gripu koja me je zajasila!!!

• Svrati ponekad, 128 postova
  • Motocikl: KLE 500

Treba prvo pogledati na kojoj rupi u ramu stoji zadnji amortizer, posto ima 5 rupa, za 5 razlicitih nivoa visine kompletnog zadnjeg kraja.

Meni izgleda kao da je Kawasaki ostavio mogucnost spustanja/dizanja zadnjeg kraja, bez potrebe za zamjenom dogboneova, samo izvrtanjem gornjeg srafa koji drzi amortizer i ubacivanjem u drugu rupu.

Hm, interesantno, ja sam to video, medjutim nije mi delovalo da to moze.. e sad.. hm..

Znaci ne moraju da se menjaju dogbones?

Da li se time samo spusta/dize sic ili i rastojanje motora od zemlje?

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

"Brijanjem" sedišta možeš da spustiš motor par centimetara, a napred spusti viljušku. Ako je i to malo, napred možeš još da spustiš, a nazad ćeš morati nešto da menjaš (verovatno nešto na progresivnim polugama). Evo šta kažu na jednom stranom forumu:

KLE can also be lowered 35mm by changing the dog bone underneath

• prisutan, 1119 postova

HM! Idem na ove konvncionalne metode! Sic je vec spusten i radjen kod Bobana iz Zemuna!! A ako ne bude dovoljno koske ce da se mjenjaju!!!

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Da li se time samo spusta/dize sic ili i rastojanje motora od zemlje?

Na tim rupama propustas kompletan amortizer kroz ram, znaci spustas ili dizes ram motora u odnosu na zemlju. Kad budemo rastavljali zmajevog KLE-a, uslikacu par slika, da se vidi o cemu se radi.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja