andrejp 24 Napisano Januar 17, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dakle: Razmatram kupovinu "kornjace" odnosno full ledjnog protektora. Osnovna upotreba bi mu, naravno, bila prilikom tura i voznji van grada (jerbo sam poznat kao rizican, jel`te), medjutim mislim da joj je i gradska voznja veoma bliska, odnosno da i u gradu ima itekako smisla nositi je - drugo je pitanje da li nekoga mrzi ili ne mrzi da je stavlja stalno (mene ne mrzi). Takodje, moze li se "spakovati u GIVIjev repni kofer cca 40es` i kusur litara zapremine? Interesuje me kakva su iskustva drugih, na sta obratiti paznju prilikom kupovine, koje stvari treba staviti kao prioritetne karakteristike tj osobine itd. Posebno, zamolio bih za misljenje forumase koji su koristili ovakve ledjne protektore, dakle iskustva "iz prve ruke'... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Januar 17, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan napomena: molim kolege Dexterra i Pecu da mi ne savetuju umesto kornjace kupovinu protektora za koleno - to ide u sledecoj turi sopinga :wink: :mrgreen: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Majstor_kvarisa 957 Napisano Januar 17, 2006 Navigator, 1801 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Papričica :) Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja mislim da bi umesto kornjace trebalo da kupis pomocne tockice i protektore za kolena, za ne daj boze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MARKOtls 23 Napisano Januar 17, 2006 Svrati ponekad, 214 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 2020 GSXS 1000F . 99 TL1000R Prijavi odgovor kao problematičan to je prava svar :roll: kod Rajka u KGu imas dainese za nekih 50-60e. a letos sam kod njega video ALPINSTAR sa nekim silikonskim jastucima,za koj sam citao da je sam vrh a kosta samo 100e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dr.chala 3 Napisano Januar 17, 2006 Zainteresovan, 541 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Super stvar,ukoliko te ne bude smetala i budeš ju stalno koristio!I kad je vruæe,naravno!Preporuèam Dainesse-ovu kornjaèu!cca 150 eura,ali se ne znoje leða toliko! :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Januar 17, 2006 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan cca 150 eura E sigurno ce tu da kupi!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cale 9 Napisano Januar 17, 2006 In memoriam, 783 postova Lokacija: Ottawa, Canada Prijavi odgovor kao problematičan Pa vi ste burzoazija, ako vam to nije skupo za kornjacu. Svakako ih treba imati, ali mislim da su jako precenjene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peca 1 Napisano Januar 17, 2006 Zainteresovan, 585 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan napomena: molim kolege Dexterra i Pecu da mi ne savetuju umesto kornjace kupovinu protektora za koleno - to ide u sledecoj turi sopinga :wink: :mrgreen: Pa za sta nas ti smatras znamo mi da si ti overio koleno i sad prelazis na druge delove tela(pupupu pomerio sam se sa mesta) Dobro si me podsetio treba da kupim protektore za kolena i laktove. Jel ima neko neku preporuku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Januar 17, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan hmmm.. ajd manje vickastih odgovora a vise konkretnih... valjda je jos neko na forumu koristio ili koristi kornjacu? Ako je dobra zasto je dobra (mada je to po meni ocigledno), ako je losa zasto je losa? Na sta obratiti paznju pri kupovini? Ima li ozbiljne razlike u kvalitetu izmedju proizvodjaca slicne cene? Ima li neki preporuceni model? Sta mislite da je bitno pri izboru ovih protektora? Da li (sem cene) ima drugih razloga koji vas odbijaju od kupovine i koji su? Motoristi iskazite se PS Peco i Kvarisa kupicu vam po litar ulja da ne kenj.te Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Never 2 Napisano Januar 17, 2006 Svrati ponekad, 179 postova Lokacija: Atina Prijavi odgovor kao problematičan Alo bre Andrej, ne kupujes nov motor nego KORNJACU Kupi prvu pravu (ojacanu) kornjacu na koju naidjes i bices zadovoljan. Ne mora da prekriva cela ledja, ali neka bude toliko velika koliko mislis da ti nece praviti muku da je nosis ili pakujes u torbu. Takodje, kad ih budes isprobavao gledaj da li mozes lako da ih navuces bez icije pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 17, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Neznam , da li ti je to uopste potrebno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Januar 17, 2006 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Jofama i mene ledja vise ne bole! A i lepo izgleda. www.jofama.se 140 Evrica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Januar 17, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Alo bre Andrej, ne kupujes nov motor nego KORNJACU ama znam, ali sta cu kad sam detaljan po prirodi... sorry, znam da sam vec pitao uzivo ili telefonom par vas sta ko misli ali eto, da kupujem bajk bilo bi piece of cake, prosto zato sto mi je tu sve mnogo definisanije... za kornjacu nisam siguran pa pitam :oops: eh, da: uzeo sam sinoc pantalone od Rajka, Dainese model 2005/06 (Djuro imas "stari" model, PRC!) :wink: .. izgleda da ce Dainese postati sponzor BJB ekipe, koliko artikala se nosi... (DAJ BOZE!) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Januar 17, 2006 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jofama i mene ledja vise ne bole! A i lepo izgleda.www.jofama.se 140 Evrica Sta je tebi Smajseru?! Pa on ne bi dao 140EUR za kombinezon koji je Rossi upravo skinuo sa sebe bre! Kakvih 140eur?!?! Da vam pojasnim neke stvari' date=' predlozite coveku kornjacu ali do 30,40EUR MAXIMALNO! Neznam , da li ti je to uopste potrebno Ja mislim da je to koristan komad zastitne opreme a i vidis da je covek rizican... Meni je ovo OK kupovina a i u Louisu je snizenje sa 100 na 60EUR (a i ima 'integrisan' pojas) CLOVER: a ako hoces da das malo vecu lovu (mada ne vidim potrebu), Dainese: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 17, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Jofama i mene ledja vise ne bole! A i lepo izgleda.www.jofama.se 140 Evrica Sta je tebi Smajseru?! Pa on ne bi dao 140EUR za kombinezon koji je Rossi upravo skinuo sa sebe bre! Kakvih 140eur?!?! Da vam pojasnim neke stvari' date=' predlozite coveku kornjacu ali do 30,40EUR MAXIMALNO! Neznam , da li ti je to uopste potrebno Ja mislim da je to koristan komad zastitne opreme a i vidis da je covek rizican... Dok god je rizican treba mnogo da vodi racuna , a i posle toga.Na kraju krajeva to je komad opreme koji ce retko nositi veruj mi. Baca pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Januar 17, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sta je tebi Smajseru?! Pa on ne bi dao 140EUR za kombinezon koji je Rossi upravo skinuo sa sebe bre! Kakvih 140eur?!?! Da vam pojasnim neke stvari, predlozite coveku kornjacu ali do 30,40EUR MAXIMALNO! Djuricu ne kenj.j mnogo ... ali kad vec pominjemo cifru, mislim da je OK cifra za taj komad opreme npr 60-80 evrica, mada ako mi se neka extra dopadne dacu i vise... nesh` ti bre da me prozivas! :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 17, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Sta je tebi Smajseru?! Pa on ne bi dao 140EUR za kombinezon koji je Rossi upravo skinuo sa sebe bre! Kakvih 140eur?!?! Da vam pojasnim neke stvari' date=' predlozite coveku kornjacu ali do 30,40EUR MAXIMALNO! [/quote'] Djuricu ne kenj.j mnogo ... ali kad vec pominjemo cifru, mislim da je OK cifra za taj komad opreme npr 60-80 evrica, mada ako mi se neka extra dopadne dacu i vise... nesh` ti bre da me prozivas! :wink: Juju ju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Januar 17, 2006 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Evo da i ja kazem svoje misljenje: Za 80-100e mozete vec kupiti jaknu sa protektorima, koja je po meni bolja investicija, lakse se nosi a zastita je priblizno jednaka ako ne i ista (razmislite, pa ne vozite po gradu 200 na sat pa da vam treba sad tu neki titaniumski oklop ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 17, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da i ja kazem svoje misljenje: Za 80-100e mozete vec kupiti jaknu sa protektorima' date=' koja je po meni bolja investicija, lakse se nosi a zastita je priblizno jednaka ako ne i ista (razmislite, pa ne vozite po gradu 200 na sat pa da vam treba sad tu neki titaniumski oklop )[/quote']Po meni se podrazumeva da svako ima jaknu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano Januar 17, 2006 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Evo da i ja kazem svoje misljenje: Za 80-100e mozete vec kupiti jaknu sa protektorima, koja je po meni bolja investicija, lakse se nosi a zastita je priblizno jednaka ako ne i ista (razmislite, pa ne vozite po gradu 200 na sat pa da vam treba sad tu neki titaniumski oklop jakna se (kao sto rece Dirty) podrazumeva, i ima ful protektore, medjutim jakna je jakna a kornjaca je kornjaca - pa sad kako se kome svidi ili ne.. Maki zamisli da ne daj boze pri nekom padu motorista ledjima tresne o znak, ili nesto ostro ili sta god - jakna mu nista nece pomoci, a protektor mozda i hoce. Slazem se da sreca tu igra dosta veliku ulogu, ali znas kako, po mom misljenju treba sve uciniti da se faktor srece minimizuje... NPR - da sam ja imao adekvatnu opremu letos na Ibarskoj, samo bi ustao i nikom nista; da je Dirty na pancevcu imao adekvatne cizme verovatno bi isto bolje prosao; da sada ne nabrajam dalje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 17, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da i ja kazem svoje misljenje: Za 80-100e mozete vec kupiti jaknu sa protektorima' date=' koja je po meni bolja investicija, lakse se nosi a zastita je priblizno jednaka ako ne i ista (razmislite, pa ne vozite po gradu 200 na sat pa da vam treba sad tu neki titaniumski oklop[/quote'] jakna se (kao sto rece Dirty) podrazumeva, i ima ful protektore, medjutim jakna je jakna a kornjaca je kornjaca - pa sad kako se kome svidi ili ne.. Maki zamisli da ne daj boze pri nekom padu motorista ledjima tresne o znak, ili nesto ostro ili sta god - jakna mu nista nece pomoci, a protektor mozda i hoce. Slazem se da sreca tu igra dosta veliku ulogu, ali znas kako, po mom misljenju treba sve uciniti da se faktor srece minimizuje... NPR - da sam ja imao adekvatnu opremu letos na Ibarskoj, samo bi ustao i nikom nista; da je Dirty na pancevcu imao adekvatne cizme verovatno bi isto bolje prosao; da sada ne nabrajam dalje... Da , ali opet necu leti nositi cizme po gradu i do Beograda.Nemam nista protiv full opreme, ali onda to vuce mnoge druge stvari.Nista manje onda nije neophodan ni kozni kombinezon od kornjace Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mugenn 0 Napisano Januar 17, 2006 U prolazu, 19 postova Lokacija: Zagreb Prijavi odgovor kao problematičan Malo èu se nadovezati na temu...preko 90%moto nesreæa se dešava na brzinama 30-50km/h.Smiješno ali istinito..zaboravite na padove sa 200 i više,tu je zona prezivljavanja vrlo mala,najveæi problem je grad i gradske vožnje..svaki dio opreme koju stavite na sebe æe u datom momentu opravdati uloženi novac,budite sigurni... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Januar 17, 2006 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan svaki dio opreme koju stavite na sebe æe u datom momentu opravdati uloženi novac' date='budite sigurni... [/quote'] Konacno jedan pametan! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest diRRty Napisano Januar 17, 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Malo èu se nadovezati na temu...preko 90%moto nesreæa se dešava na brzinama 30-50km/h.Smiješno ali istinito..zaboravite na padove sa 200 i više' date='tu je zona prezivljavanja vrlo mala,najveæi problem je grad i gradske vožnje..[u']svaki dio opreme koju stavite na sebe [/u]æe u datom momentu opravdati uloženi novac,budite sigurni... Slazem se sa tobom, ali postavimo stvari realno.Meni konkretno je motorcikl glavno letnje prevozno sredstvo, dnevno imam hiljadu zaustavljanja i kretanja, toliko savestan nisam da nosim bukvalno svaki deo opeme koji imam , a naravno da imam svaki deo .Nosim kacigu zbog tih gradskih sranja , kao i raznog kamenja i insekata.Rukavice nosim iz navike , a i za nedaj boze da ne struzem asfalt dlanovima. I vrlo cesto i jaknu kada nije pretoplo. Ne pada mi napamet da obujem cizme , pantalone ili kornjacu, taman da znam da ce mi se nesto desiti. Ovako razmislja veliki deo motorista. Naravno totalno je druga prica kada se krene negde van grada Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Januar 17, 2006 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan taman da znam da ce mi se nesto desiti. Ja bih tada ipak navukao sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...