hogar 48 Napisano Novembar 7, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: Borča - Beograd Motocikl: piaggio free, yamaha XJ900R, kawasaki er6n, kymco downtown 300, suzuki v strom 650 xt. Prijavi odgovor kao problematičan Imam jedno pitanje za okorele "hondase". razmisljam da uzmem jedan od ova dva modela koji su na prvi pogled dosta razliciti. prednost bih dao Vfr-u jer bi gledao da mu promenim korman i dobijem vise "pandursko" sedenje. takodje bih stavio gume (110-17 i 140-17) sa izrazenijom turing sarom da ipak moze da se vozi po makadamu itd. zanima me izvodljivost svega ovoga kao i, posto su to stari motori, nabavka delova kao i odrzavanje. znam da i VFR i TA600V imaju svaki svoju namenu ali moze li da se dobije, sa skromnijim budzetom nesto univerzalno? pozdrav. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Novembar 7, 2010 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Može samo ako kupiš 2 motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10417 Napisano Novembar 7, 2010 Hronični Motociklopata, 7303 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan meni se licno vise svidja VFR (zato ga i imam) ,da podignes volan na VFR i stavis gume sa izrazenijim kramponima je izvodljivo ali ne i dovoljno jer je VFR prilicno nizak motor za te stvari pa ako mislis da vozis po makadamu onda bi bilo bolje da uzmes Transalp, ili mozda nesto jace Honda Africa Twin 750 ili Yamaha Super Tenere 750... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hogar 48 Napisano Novembar 7, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: Borča - Beograd Motocikl: piaggio free, yamaha XJ900R, kawasaki er6n, kymco downtown 300, suzuki v strom 650 xt. Prijavi odgovor kao problematičan ne ne kramponi vec touring guma sa izrazenijom sarom sa kojom bih mogao da vozim po travi, po kolskom putu, sidjem do reke. trenutno na motoru imam 160-17 sportmax gumu i od svega ovoga nema nista, a i citam po forumima da je V4 agregar takoreci nepoderiv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10417 Napisano Novembar 7, 2010 Hronični Motociklopata, 7303 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan nisam mislio bas kramponke nego neke soft enduro-road gume, pa to sto si cuo o V4 je definitivno tacno, jedna od najzahvalnijih masina, naravno da mu je odrzavanje malo skuplje od TA jer VFR ima 4 cilindra, 3 kociona diska.. mada citao sam na vise mesta da se stelovanje ventila kod VFR radi jednom u 50.000km, a to je zato sto ima pogon bregastih osovina preko zubcanika koji mnoogo precizniji i dugotrajniji, znaci nema lanca i spanera da crkavaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos_ 280 Napisano Novembar 13, 2010 MK. Sirius - Srbija, 806 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08 Prijavi odgovor kao problematičan Poredis dva razlicita sveta. Sta god radio ili stavljao VFRu, on nikad nece biti Transalp, ali i obrnutno. VFR je izrazito putni motor, dok je Transalp enduro, pretezno putno opredeljen, sa sposobnoscu za makadam, ili laksi offroad. Sto se tice samih agregata, osim po V koncepciji, nemaju slicnosti. Na strani VFRa je veca snaga sa manje vibracija, ali zato i znatno veca potrosnja ako ga papris, dok je TA smirenija masina, sa manjim putnim brzinama, ali i 2 cilindra manje pa je to prednost sto se tice odrzavanja. Za TA su jeftinije gume, duze traju, jeftinije plocice i manje se trose. Pricam ti iz licnog iskustva, doduse ne sa konkretnim modelima, vec sa Transalpom 650, sa kojim sam presao oko 40.000, i VFR 800 V-tec, kojeg od skoro vozim. Takve gume koje spominjes za VFRa ne postoje, a i mislim da je 140 premalo i da ne bi moglo da se stavi na VFRa. Ogibljenje na VFRu je tvrdo za makadam, tako da takve ekskurzije zaboravi,tj. izvodljivo je, ali da vozis 5 km/h i da se treses sve vreme. Ako si zadovoljan brzinama do 120 km/h, TA bi bio pravi izbor za tebe. Pouzdan kao i VFR, ali malo jeftiniji za odrzavanje, i bolji za van puta. U poredjenju sa tvojim ER-6n om, VFR je tezi i malo tromiji za grad, ali je bolji i mirniji na otvorenom putu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hogar 48 Napisano Novembar 14, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: Borča - Beograd Motocikl: piaggio free, yamaha XJ900R, kawasaki er6n, kymco downtown 300, suzuki v strom 650 xt. Prijavi odgovor kao problematičan hvala ti m1loshe, rekao si upravo ono sto me zanimalo i odluka je pala na transalpa. verovatno ce to biti malo stariji model koji cu polako sredjivati za sebe, sada jos samo da vidim kako je sa nabavkom delova ali koliko vidim na forumu ipak mogu da se nadju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joca_GS 185 Napisano Januar 19, 2011 Svrati ponekad, 273 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW 1200 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Transalp 600 (97`-99`)Definitivno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guderijan 10 Napisano Septembar 7, 2014 Svrati ponekad, 101 postova Prijavi odgovor kao problematičan Stvar je samo u tome sta ti treba, gde hoces da vozis motor PRETEZNO! Ja teram VFR RC24. Sa njim nema govora o bilo kakvom offroadu, ako hocu da se vratim sa svim delovima na broju . Ali to me ne brine jer sam kupio isti najvise radi putovanja, klasika, tako da tu ja nemam dilemu. Pitanje je sta ti zelis... Inace nemoguce je praviti od VFR-a ni slicno bilo kakvom enduru.. Moj predlog je, da ako si na pola, ni tamo ni tamo, kupis Yamahu TDM. Ona bi ti mozda odgovarala, jer je tu i tamo visenamenska. Ima dosta snage, a moze da savlada i offroad donekle. Dosta visok motor. Sve to naravno ako nisi alergican na yamahe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guderijan 10 Napisano Septembar 7, 2014 Svrati ponekad, 101 postova Prijavi odgovor kao problematičan Transalp je naspram TDM-a, bmx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ljadza 331 Napisano Septembar 8, 2014 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Najbolji Prijavi odgovor kao problematičan Dize temu sto godina staru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...